sagol canım bıraz huzursuzdu dün agladı falan ama bugün daha iyi...3 tane aşı yapıldı birer tane bacaklarına birde koluna kızım tam aglıyor acısı azalıyor öbürü yapılınca gene kıvranıyor acıdan...ama onun iyiliği için herşey....özel aşı rota virüs onu doktor önermedi bize..
kilosuda cok ıyı degıl dedi doktor bu ay 800 ama ilk ay 500 gr almıştı sadece...genede boyu baş cevresi falan normal kilo alımında gerileme durmada yok neden mama ilavesi verdi anlamadım...birde kusmaları vardı onun için ilaç verdi ama kilo alımı durmadan ilaca gerek yok diyenler var kafam karıştı..
Geçmiş olsun canım.Tabiki aşınında faydalımı nasıl olduğunu tam olarak bilsek
Bizde bugün aşı vurulacağız bakalım inşllh iyi geçer:18::26:
Merhaba arkadaslar
grubu uzun zamandir takip ediyorum ama yazmaya firsat bulamadim malum bebek ve ugraslari nedeniyle.
14 martta bir erkek bebegimiz oldu sezeryan ile. ilk bebegimiz. bugun itibariyle 55 gunluk.
ates olcer markasi olarak weewell dokunmadan olcenden kullaniyoruz. banyo suyunuda onunla olcuyoruz. ama baslangicta baska bir ates olcerle karsilastirarak kalibre etmek gerekiyor.
sevgiler
Allah bağışlasın hayırlı evlat olsun
Merhaba..Çok uzun zamandır takip ediyorum sizleri..Üye olup yorum yapmak bugüne nasipmiş..
14 mart itibariyle anne oldum bende..Şu ana kadarki annelikle ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim..
Bebeğim doğduğundan beri bol gazlı ve gündüzleri çok az uyuyan bir bebek..
Oğlumu asla ayakta sallamam, battaniyede sallamam diyen ben onu uyutabilmek için her şeyi denedim.
Evimde 3 tane beşik var.Sonunda tanıdığımızın tavsiyesiyle bir beşik daha aldık ve ona ip bağlayıp oturduğum yerden sallayarak oğlumu 3 saate kadar uyutmayı başarabildim.
Demek istediğim şey şu..Niye benim çocuğum yatağında hemen uyumuyor diye dert etmeyin...Her çocuk farklı. Benimkisi saatlerce sallanarak uyuyor.Başkasının bebeği yatağına koyar koymaz.
Gaz ile ilgili zinco damlayı düzenli olarak kullandığımda sorun çözüldü.Daha öncedende bir sürü gaz ilacını denedim sonra öğrendimki gaz ilacının etki edebilmesi için düzenli kullanılması gerekiyormuş.1 gün kullandım bana iyi gelmedi dememeliymişim.Günde 5 damla kullanıyorum.
Hem anne sütü hemde mama veriyorum günde 3-4 kez.Ne yeler yemedim süt artırıcı ..ama sadece kilo olarak geri döndü.Bugün itibariylede yediklerime dikkat etmeye başladım.Bence sütü artıran üç şey var: su, uyku ve mutlu olmak...
Loğusalık döneminde ve şu an bile ufacık bir şeye sinirlensem ya sütüm azalıyor ya da oğlum o gün boyunca çok huzursuz olup sürekli ağlıyor.
Rota aşısı konuşulmuş.Yaptırmayacağım.Kuzenim eczcı .O da çocuğuna yaptırmamış.Bebeğime ishale yol açan bir sürü mikroptan sadece birkaçına karşı koruyormuş bu aşı.
3420 gr doğduk.2 mayıs doktor kontrolunde 5 kilo 56 cmdi oğlum.
Hoşgeldin aramıza
Allah bağışlasın meleğinizi
bu sabah 2. ay aşımızı olduk
2. kez gözyaşı döktü oğlum
şimdilik ateşi yok allaha şükür
sadece biraz huysuzlşaştı
bu gece uyku yok bize sanırım
bende biraz rahatsızım allah yardımcım olsun ne diyim
Geçmiş olsun kolaymı zordur tabiki
Bugünde biz yaptıracağız Allah'ım yardım etsin
:18:
Aynen benimde yediklerim biseye yaramadi dogumdan sonraki kilomdan daha fazlayim suan bende uzun suredir takmiyorum takinca stresten hic olmuyo sut mama takviyesi yapiyorum kilo konusulmus bizde 3400 dogduk ayin 19 unda 51 gunlukken 5500 du bugun 70 gunluk oldu cuma gunu kontrolumuz var bakalim ne kadar oldugunu yazarim bizimkide sallaya sallaya anca uyuyo uyurkende hep kipir kipir oldugu icin sallanmak istiyo hamile oldugumda tahmini dogum tarihini ogrenince dedim balik burcu olcak sakin olur huzurlu olur ama bizimki balina cikti :))))
Bizimde cuma yani bugün kontolümüz var doktor ne diyecek bakalım
Merhaba,
Bende ilk zamanlar bırdaydım ama araya sorunlar girince yazamadım internetim yoktu. Benim ikizlerim 34 haftalık 2 şubatta doğdular yani şuan 3 aylım oldular:) zaman be çabuk geçmiş hamile olduğumuzu yazarken herkesin bebişleri olmuş. Öncelikle rabbim hepinizin Bebeklerini analı babalı büyütsün sizlerehayırlı evlat olsunlar
. Bende bundan sonra topiğe girmeye çalışıcam ikizlerime tek bakıyorum:) fırsat buldukça. bakımları çok zor ama çok güzel. insan alışıyo
Biri 2 kilo doğdu diğeri 2480 okadar ufaklardıki kilolu doğan akciğer sorunundan 11 gün kuveZde kaldı çok zor günlerdi ama hepsi geride kaldı şimdi onlarla geçirdiğim zamanın tadını çıkarıyorum şimdi düşük kilolu doğan bebeğim 6 kilo kilolu duğanda 5800 :) küçüğü öbürünü geçti :) sütüm yetmiyor ne yaptıysam çoğaştamadım ne söyledilerse hepsini denedim .mama ağırlıklı besleniyorlar şimdilik tek sıkıntım kilolarım okadar yoğun tempımda bile kilo veremedim 90 kg sayıyorum 3 aydır.
Çok yoruluyorum ama insan zorda kalınca herşeyi başarıyor alıştım artık aynı anda uyanığ aynı anda uyuyolar gece uykuşarı düzene girdi 6 saat deliksiz uyuyorlar bu ay. Sizinde bebişleriniz hala düzene girmediyse merak etmeyin 3 ayda onlar kendini ayarlıyorlar :) allahta yardım ediyor ilk zamanlar çok zordu 20 gün hiç uyumadı. 2 şer saat uykuyla durdum sonra kendimi hastanede buldum:) bu kadar uzun zamandır yaşadıklarımı öZet geçeyim dedim :)
Aminn Allah siizn evlatlarınızıda bağışlasın
Kolay değildir ikiz bakımı Allah yardımcınız olsun
kızar pişikten çektiklerimi yazmıştım buraya
piyasada almadığım pişik kremi kalmamıtı
bepanthol
fito
hametan
chicco
çinko oksit
trosyd
ama çözüm olamamıştı kızıma
ama çözümü buldum, çünkü sorunu buldum
benim kuzular ıslak mendili sevmemişler
uni baby
bepanthol
huggies
dalin ise kullandığım ıslak mendillerdi
hepsi bir öncekinden daha beter hale getirmişti
pamuğu ıslatıp siliyorum, hiçbir şey yok şimdi 10 gündür
Ben başından beri ıslak pamukla siliyorum.Genelde ıslak mendiller yapıyor pişiği zaten markası ne olursa olsun yeni doğan bebekte pek sağlıklı bulmuyor doktorlar
Canım sıkıntı etme kendine bende mamayla besliyorum doymuyorsa yapacak birşey yok sağıkları yerinde olsunda
günaydın herkeze
dün aşımızı olduk allaha şükür ateşi çıkmadı oğlumun
çok fazla huysuzluk yaptı akşama kadar gündüz fazla uyutamadım
gecede beraber yattık biraz huysuzlandı
yatırdım yerine hiç ilgilenmedim en son kendiliğinden uyudu
dün gaz ilacını vermeyi unuttum gece sancısı oldu
dün bende hiç iyi değildim
geçirdiğim mide ameliyatımdan sonra yaşadığım sağlık sorunları gebelikte mola vermişti şimdi yine geldiler...
şimdi uyuyo sabah abisini uyandırmak için kalktığımda benimle beraber uyandı
emzirmek istedim emmedi biraz ıkındı bezine baktım biraz çiş yapmış değiştirdim
sonrada yerine koydum kendi kendine uyudu şimdi uyuyo fıstığım
dün kadının birine sinir oldum sağlık ocağında
hemşireye bişeyler sormaya çalışıyorum bana bebeğin yenimi diye sordum 2 aylık dedim
sonrada kaç kilo diye sordu cevap vermedim
büyük gözüküyo çok büyük görünüyo bir kaç kere böyle büyük görünüyo deyip durdu
yaa zaten bebişim aşı olmuş canı yanıyo o sırada bişey sormaya çalışıyorum hemşireye kadın gelmiş kafamı karıştırıyo konuşmak istemiyorum ha bire sorular soruyo hemşireylemi konuşim sanamı cevap verim ne dengesiz insanlar var
Geçmiş olsun canım.Malesef dengesiz insan çok Allah akıl versin diyecek birşey yok
Umursamamışsın boşver
kızlar benim kızım bugün aşısını vurulacak çok korkuyrm ateşlenr ağlar hastalanır diye!! sizler ne yaptınız ?
Bizde bugün vurulacağız bakalım nasıl geçicek:18:Geçmiş olsun sizede
kızlar aklımdayken sizleri uyarmam lazım
ev kazaları çok fazla yaşanıyo çocuklarımız büyüyorlar artık
emeklemeye başlayınca daha çok dikkatli olmalıyız
bozuk paralar ve kıyafetlerdeki boncuk tarzı süsler özellikle kız bebek elbiseleri çok süslü oluyo
kıyafet alırken süse değilde güvenilirliğine bakalım
yürüteçe binmeye başlayınca sorun bir kat daha artıyor
yemek yaptıktan sonra tencerelerin saplarını dışa değil içe dönük bırakmak ketıl gibi içinde sıcak şeyler bulunan mutfak malzemelerini çocuğun erişemeyeceği uzaklıkta olması lazım
ve kahvaltıda çay içerken kesinlikle bir saniyeliğine bile demlikle bebeği aynı ortamda bırakmamalıyız
elektirik prizlerini kapatmalıyız çocuk bişey sokabilir
poşet ip gibi şeyleride ortada bırakmamalıyız ve banyonun kapısıda hep kapalı olmalı
en önemliside camlar sıcaktan pişsenizde camı bir anlık bile açık bırakıp odadan ayrılmayın
yapabiliyosanız çocuk kilidi koydurun
ve misafirliğe gittiğiniz yerler
oralarda çok tehlikeli
odaları önce gezin açık cam varmı ve çocuklarınıza zarar verebilicek herhangi bişey varmı etrafta ona göre dikkatli olup tedbirimizi almalıyız
bunlar tedbir hastalık derecesinde olmamıza gerek yok ama yinde tedbirli olmakta fayda var
tabiki çocuklarımız düşücek biryerleri kanıcak şişicek morarıcak bunlar masum şeyler ve ne kadar istemesek korusakta olucak
önemli olan büyüt tehlikeler karşısında tedbir almak
Bilgiler için teşekkürler canım,evet haklısın tabiki tedbiri elden bırakmamakta fayda var.Çocuklar büyüdükçe önlemlerde büyüyecek
Biz asimizi olduk geldik. Cok agladi yavrum. Calpol verdim evde.
Geçmiş olsun canım,darısıda bize bende korkuyorum bakalım nasıl geçicek bugün
Hepınıze ıyı gunler canlar.vala bız bu mıllet ıcın mı dogurduk cocukları.benım oglum masallah uslu bir cocuk.dogdugundan berı yaradılısı oyle.anam geldıler bugun cocugu gormeye yok efendım cok akıllıymıs.ana kucagnda nasılda sessız yatıp etrafına bakıyomus.doktora goturmusmuyum cocugu
delı olacam bı masallahı cok goruyolar.aglamayı tutturdugu bı gun hepsını tekrar cagırasım var.cocuk aglasa gazı var anası cıkaramıyo olur,sessızse hasta olur tovbe tovbe.dolmusum valla
İnsanlar türlü türlü bir maşallahı dilinden esirgeyen o kadar çokki sırf hainlik kıskançlık uğruna.Kurandada geçiyor bu nazar var bir göz insan bile devirir diyor.O yüzden kim olursa olsun küçük yada büyük hoşa giden birşey görüldüğünde maşallah subhanallah denmeliymiş illaki göz değermiş
Bu arada bebeğinede kocaman Maşallah Subhanallah
kızlar çok üzgünüm...bebegım gene enf. oluyor gecen ay lökosıt 7-8 çıkmıştı ilaç içti bu sefer temiz cıkmıstı....
ıkı gundur koku farkettım az önce tahlil yaptırdım 7-8 lökosit gene başlıyor sanırım...bu kadar kısa sürede tekrarlaması hiç normal degıl sanırım başka sorunları var kızımın...çok korluyorum
Geçmiş olsun inşllh tekrar etmez
bizde bugün aşılarımızı olduk yavrum ağlamaktan nefesi kesildi biri bitti diyo yavrum bir daha bir daha ciyak ciyaktı çok üzüldüm neyseki aşılardan sonra uyuya kaldı hemşire eve gidince fitili verin dedi sonra tekrar 8 saat sonra verin dedi ben eve gelince vermedim ateşi çıkmadan vermem dedim 2 saat sonra evladım başladı ağlamaya anladıkki eşimle canı yanıyor aşılar ateş yapmadı belki ama ağrı yaptığı kesin fitili verdik 1 saat oldu olmadı bi uyuyakaldı 5 saattir uyuyor 3saat sonra acıktı kendine gelemiyor uyuduğu yerden ağzını cak cak emiyor emzirdim tekrar uyudu.
bu arada doktor çok güzel gazını çıkarttı kızımın elini karnına bastırdı bizimki ıkladı bacaklarını çekti doktor gazınmı var senin dedi başladı gazını çıkartmaya bacaklarını tuttu karnına doğru iyice bastırdı resmen 3 kere pırtladı eşimle çok şaşırdık birbirimize bakakaldık bacakları iyileşince bizde deneyeceğiz bu arada bizimki 6 kilo olmuş mamayı kesince daha az kilo almış
ama bebişiniz ağlayıp huzursuz olursa mutlaka ağrı kesici verin arkadaşlar
Canım geçmiş olsun kıyamıyoruz ama mecburen yapılıyor işte
Allah acılarını göstermesin
Bende bazen gazını çıkartmakta zorlanınca bacaklarını karnına doğru çekiyorum ve gazını çıkartıyor
:18:
Arkadaslar bebegim tam 1hafta son nra 3.ayina girecek.fakat bebegim en basindan beri sadece mama ile beslenuyor..eskiden doymak bilmeyen bebegim artik mamadan nefret ediyor ictigini oldugu gibi hemen cikartiyor ac yasiyor gunde defalarca mama yapmak zorunda kaliyorum.dr.goturdum kilosu normal deyip gonderdi fakat bebegim suann yuzu kucucuk kaldi
oluk oluk her mamayi oldugu gibi kusuyor ben neyapayim? Artik sabir gucum kalmadi
Geçmiş olsun canım,içine sinmiyorsa başka bir doktora danışın.Sonuçta beslenmeside lazım:44: