sabah doktorun programında izledim.Beyin travmalrıyla ilgili konuşuyorlardı.bebeği çok aşırı hızlıca sallamak zararlıymış.ama onun dışında battaniyede sallama ya da kucakta sallama bebeğin başını ani hareketlerle sağa sola döndürmüyorsa sakıncalı değilmiş.
canim benim kizimin asilari dun vuruldu bende cok korkuyordum vurulurken dayanamadim cigliklarina annem giydirdi hemen alip emzirdim basindan hala ayrilmadim ates olcer hep yanimda cok sukur yukselmedi doktor fitil verdi 38 i gecerse yarim ver demisti ama gerek olmadi cok sukur atlattik sanirim ama aksam boyunca huzursuzdu bi guluyor bi cigligi basiyor ama bi turlu uyumuyordu ama gece uyudu sabaha kadar yaninda yattim gozlerimi dikip baktim butun gece neyse atlattik ben doktora rota virusu asisi hakkinda fikir sorucaktim ama doktor ben her bebege yaptiriyorum maddi imkani olmayanlar yaptirmayabiliyor ama cok onemli zaten asi takvimine girmesi an meselesi ishal cok tehlikeli allah korusun su kaybindan bebekler soka girebiliyor agizdanda tedavi edilemiyor ishal durdurulamiyor kesin oneriyorum dedi bende yaptirdim 1.dozu yapildi 114 lira agizdan damla seklinde veriyor ben doktorumuza guvendigim icin yaptirdim canim atlatirsiniz sizde korkma sen yaninda olup dilinden anlayip ilhilendigin surece bebisler cok kuvvetli atlatiyorlar allahin izniyle korkma sadece baya agliyor asi olurken cigligi basiyor dayanikli ve hazirlikli ol ben o aglayinca bende agladim valla tutamadim kendimi gozunden yaslar geldi kuzumun
kızlar aklımdayken sizleri uyarmam lazım
ev kazaları çok fazla yaşanıyo çocuklarımız büyüyorlar artık
emeklemeye başlayınca daha çok dikkatli olmalıyız
bozuk paralar ve kıyafetlerdeki boncuk tarzı süsler özellikle kız bebek elbiseleri çok süslü oluyo
kıyafet alırken süse değilde güvenilirliğine bakalım
yürüteçe binmeye başlayınca sorun bir kat daha artıyor
yemek yaptıktan sonra tencerelerin saplarını dışa değil içe dönük bırakmak ketıl gibi içinde sıcak şeyler bulunan mutfak malzemelerini çocuğun erişemeyeceği uzaklıkta olması lazım
ve kahvaltıda çay içerken kesinlikle bir saniyeliğine bile demlikle bebeği aynı ortamda bırakmamalıyız
elektirik prizlerini kapatmalıyız çocuk bişey sokabilir
poşet ip gibi şeyleride ortada bırakmamalıyız ve banyonun kapısıda hep kapalı olmalı
en önemliside camlar sıcaktan pişsenizde camı bir anlık bile açık bırakıp odadan ayrılmayın
yapabiliyosanız çocuk kilidi koydurun
ve misafirliğe gittiğiniz yerler
oralarda çok tehlikeli
odaları önce gezin açık cam varmı ve çocuklarınıza zarar verebilicek herhangi bişey varmı etrafta ona göre dikkatli olup tedbirimizi almalıyız
bunlar tedbir hastalık derecesinde olmamıza gerek yok ama yinde tedbirli olmakta fayda var
tabiki çocuklarımız düşücek biryerleri kanıcak şişicek morarıcak bunlar masum şeyler ve ne kadar istemesek korusakta olucak
önemli olan büyüt tehlikeler karşısında tedbir almak
bu rota virüs baya kafa karıstırıcı oldu...benım doktorum önermedi bazılarıda öneriyor gördüğüm kadarıyla...böyle bi konuda anneleri arada bırakmakta çok acımasızlık....
Canım ben de senin gibiyim. Hamilelikte bıraktım, bir sürü de kilo aldım bırakışımdan sonra. Zaman zaman krizler, ataklar oldu. Hamileliğimin son dönemlerinde neredeyse içecektim. Lâ havle çekip kahveler yaptım. Kimi zaman da tiksindim sigaradan.
İşin kötü tarafı eşimin sigara içiyor olması. Tamam balkonlarda içti ama yinede hep yanımda yöremde oldu sigara.
Bilenler bilir, işin zaafı moral bozukluğu, stres.
Doğumdan 20 gün sonra lohusalık mı dersin, özlem mi stres mi ya da bunların hepsi hooop kocaman bir bahane mi, yaktım bir tane. Ben öyle günde 1 tane ile de kalamadım o gün 3 tane içtim ertesi gün 6 tane sonra içmedim. Geçenlerde yine çığrımdan çıktım, bir gün 5 tane diğer gün 7 tane içtim ve daha içmedim. Vicdan azabı, sigaraya karşı nefret ve husumet, ona yenilişin verdiği öfke. Yalnız, son içtiğim gün yavrum inanılmaz gaz sancısı çekti, büyük konuşmayayım daha içmem diyorum. Eşim soruyor, sen ne yedin böyle, ses edemedim, mırın kırın. Halbuki bir sürü yoğurt yiyip şişe şişe su içmiştim, zehiri çabuk atsın diye. Nefret ettim kendimden
Şimdi seninki günde bir tane gayet masum görünüyor ama devam edersen klasik sigara yoksunluğu sendromu yaşayacaksın ve git gide bağlanacaksın. Devam etme. İnşallah ben de yanılıp düşmem ağına.
çok haklısın, artık bebişler yakında dönmeye de başlayacak, bu da yatırdığımız yerden düşme tehlikesi demek.. şimdi yastık desteksiz yatıyolar da o zaman etrafını çevirmek gerekebilir..
bu arada arada şubat ve nisan annelerini de okuyorum ben, her iki grupta da birer tane deneyimli anne var, diğer kızlar hep bişey oldu mu onlara soruyolar, bizim mart annelerinin en deneyimlisi de sensin gibi geliyo bana, hep sana sorasım geliyo benim de soruları
utandırdın beni tabiki her istediği sorabilirsin gördüğüm herşeyi cevaplamaya çalışıyorum
deneyim yaşadıkça kazanılan bişey ben ilk kardeşimi ve 2 tane yiğenimi büyüttüm
yaşım henüz genç olmasına rağmen hayata erken yaşta başlamamın getirdikleri bunlar
kardeşim şimdi 23 yaşında hemşire
yiğenim 22 yaşında anaokulu öğretmeni
diğer yiğenimde 21 yaşında askerde
3ünüde ben büyüttüm yaşım küçük olmasına rağmen sorumluluk sahibiydim
annem kardeşimi bana bırakır işe giderdi bende kardeşime ve yiğenlerime bakardım ablam rahatsızdı ve dayımda eşinden ayrılmıştı
sorumsuz bi yengemiz vardı
şimdi hepsi elimi öpüyolar özellikle dayım annesinden çok emeğin var diyo ve her telefonumda allah razı olsun diyo
çok seviniyorum
böylelikle oğlumu kucağıma aldığımdada hiç sıkıntı yaşamadım
tabi ne kadar dikkatlide olsak bazen kazalar geliyo başımıza
evet bende izledim cnm ani ve hırslı sallamalar kötü sonuçlar doğurabilrmiş!!insan bebeğine nasıl kıyar=( ahh cnm aşı için çıktım asıl izlemek istediğimi izleyemedim 3 kardeş göz problemi olan iyileşeceklermiymiş?
retina nakli yapılacakmış.Birinci derece akrabalarından kök hücre mi öle bir şey alacaklarmış
kızlar benim kızım bugün aşısını vurulacak çok korkuyrm ateşlenr ağlar hastalanır diye!! sizler ne yaptınız ?
kızlar nasıl korunuyorsunuz
biz henüz korunmaya başlamadık..dr 3 aylık iğne yazdırdım..iğnemi yaptırmaya gittim kanda gebelik bakalım dediler
ilk kan değerim yüksekmiş... tekrar kan tahlili verdim sabah
öğleden sonra sonucu alacam..
sütüm koruyordur hemen lohusalık biter bitmez hamile kalmam dedim iğneyi vurunmakta biraz gevşek davrandım
aslında öyle çok birlikte de olmadık malum bebek var ..yorgunluk ve uykusuzluk oluyor
ama ya hamile kaldıysam
yıllarca tedavi görüp olmasın şimdide en olmadık zamanda olursa
kalbim yerinden çıkacak..göğsüme sığmıyor ...mideme kramplar giriyor
inşallah hamile değilimdir
herkesin bebeği ne güzel kilolar almış maşallah,benim kızım alamıyor bi türlü az alıyor kilosunu malesef daha 5 kilo bile olamadık
sadece anne sütü verdiğim için olabılırmı acaba??
dönence nasıl bişey kızlar gündüzde kullanılıyomu benim kuzumun gece rahat uykuları meme alıp uyuyor tekrar.ama gündüzleri çok az .sallanan beşikaldım biraz dalınca onda sallanarak uyuyor ancak
en az 3 - 5 tane bebek büyütmeyenlerin bebek kitabı yazmalarının yasaklanmasını istiyorum
oturdukları yerden ahkam kesiyorlar
şu şöyle olmalı
bu böyle olmalı
kolaysa gelin yapın bakalım
çok sinirliyim kızlar çok
kızlar mrb ben yeni üyeyim. bi sorunum var benim yaşayan var mı aynısını, bebeğim için endişeleniyorum. bebeğim 2 aylık kilosu emmesi uykusu falan iyi ama haftada bi iki kez baygın gibi oluyo. yani gözleri açık ama içi uyuyo gibi hatta korkuyorum ama baygın gibi. normalde kızım agulamaya başladı gülmeye başladı her zaman konuşur gibi güler gibi ama o anlar geliyor ki hiç sesi soluğu çıkmıyor, baygın baygın sadece nefes alıyo. bu beni çok endişelendiriyor var mı fikri olan?
cnm benim kızımda 20 mart doğumlu ilk ay 800gr almış banada az geldi ama doktor bişey demedi şimdi ne kadar oldu bilmiyorum ama sadece boyu uzadı gibi geliyo öyle et dolmadı hazır mamalar kilo almada müthiş etkili balon gibi şişiriyor bebeyi bende günde 1 kez 2ölçü veriyorum yatarken
cnm bebek kaç aylık bilmiyorum ama onlar daha bizi yeni yeni net görmeye başladı dönence için erken olduğunu düşünüyorum en az bi 6 aylık olmadan kullanmam ben daha bizi yeni yen yavaş yavaş takip edebilirken onları hiç edemez die düşünüyorum
aynen canım bende sinir oluyorum hatta 3 5 çocuk degil yakın zamanda byütnler yazmalı yada anlatmalı ki ne bebekler 10 yıl önceki bebek nede ilaçlar doktorlar herkes ahkam kesiyoda gelişmelerden ve değişmelerden kimsenn haberi yok benim kaynanambiz hiç gaz felan bilmezdik buda yeni moda oldu bebelere ne hastalık bulaanızı şaşırıyosunuz dio çıldırmamak işten değil benim annemde sütümü beğenmio o yetmez o doyurmaz bebe ıh dese mama yapıp vermek istiyo dedim sen bizi neyle doyurun büyüttün dedim birbirimize giriyoruz gelince valla ki annem 4 çocuk büyütmüş kadın güyaa
aman sıkıldım valla herkes akıl veriyo
bana doktorum spinal öneririm dedi 40 ila 50.gün arası gel takalım dedi.insallah canım...gercekten zor olur senın ıcın bu durumda hamıle olmak zor bı durum gercekten ama hayırlısı olsun genede...
bızde doktor eşimin korunmasını önerdı benım için eerkenmiş 3 4 ay sonra sen istersen bişeyler düşünürüz dedi...
bende sadece anne sütü veriyorum 1 aylıkken 600 gram aldı dr bişey demedi az ama sağlıklı olsun yeter.herkesin bebeği ne güzel kilolar almış maşallah,benim kızım alamıyor bi türlü az alıyor kilosunu malesef daha 5 kilo bile olamadık
sadece anne sütü verdiğim için olabılırmı acaba??
benikide annemde uyuyo bazen bende uyumuyo.kızımın günü gününü tutmuyo yine bu ara beni hep yalan çıkartıyo sağolsun bebe çok arsız durmuyo uyumuyo diyorum babaannesine bırakıp çarşıya pazara gidiyorum geliyorum ki bebe uyuyo deli oluyorum valla dün sabah 7 30 dan 15 30a kadar uyumadı artık bitap düşmüştük akşamda çok zor uyumuştu bugün mışıl mışıl maşallah
çıktım bugün biraz alışveriş yaptım hem kızıma hem bana valla kilolardan hiç bi kıyafet olmuyo zayıflamayı beklesem 10 kilo verdim tıkandım kaldım gitmiyor artık sanki
bu arada kızlar 50.gün hala kanamam oluyo günde bi iki damla ne temizim ne kirliyim sinir oldum doktor olabilr dedi ama yeter artık diyorum çığlık atasım geliyo kocam dört gözle bitmesini bekliyo :))
nasıl korunacaz hiç bi fikrim yok
bu arada kızım 3 gündür elini emmeye çalışıyo emziği ağzından atıp elini götürüp yerleştirmeye çalışıyo elini beceremiyor sinirlenip ağlıyor :)) çok tatlı oluyo yaaa
alayım bende dönence nerden aldınız ne marka canımCanim oglum 39 gunluk donenceden gozunu ayirmiyo bayiliyo onu izlemeye gunduzleri is yaparken cok iyi oluyo
Benim doktorum ilk 4 ay sut korur sonrasinda korunmaniz lazim dedi. Esim korunuyor. Merak ettim senin sonucunu. Ins degilsindir cok zor olur senin icin.kızlar nasıl korunuyorsunuz
biz henüz korunmaya başlamadık..dr 3 aylık iğne yazdırdım..iğnemi yaptırmaya gittim kanda gebelik bakalım dediler
ilk kan değerim yüksekmiş... tekrar kan tahlili verdim sabah
öğleden sonra sonucu alacam..
sütüm koruyordur hemen lohusalık biter bitmez hamile kalmam dedim iğneyi vurunmakta biraz gevşek davrandım
aslında öyle çok birlikte de olmadık malum bebek var ..yorgunluk ve uykusuzluk oluyor
ama ya hamile kaldıysam
yıllarca tedavi görüp olmasın şimdide en olmadık zamanda olursa
kalbim yerinden çıkacak..göğsüme sığmıyor ...mideme kramplar giriyor
inşallah hamile değilimdir
Belki uykusu gelmistir de uyuyamamistir cnm. Ondan oyle olabilir.kızlar mrb ben yeni üyeyim. bi sorunum var benim yaşayan var mı aynısını, bebeğim için endişeleniyorum. bebeğim 2 aylık kilosu emmesi uykusu falan iyi ama haftada bi iki kez baygın gibi oluyo. yani gözleri açık ama içi uyuyo gibi hatta korkuyorum ama baygın gibi. normalde kızım agulamaya başladı gülmeye başladı her zaman konuşur gibi güler gibi ama o anlar geliyor ki hiç sesi soluğu çıkmıyor, baygın baygın sadece nefes alıyo. bu beni çok endişelendiriyor var mı fikri olan?