Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar çok fena sancım var iş yerinde bi koltuga uzandım ama geçmiyor. belden vuruyor sol bacağım uyuyşuyo gibi
oluyo. yalancı sancı mı anlamadım. bebekte inanılmaz hareketli bi sağa bi solaa durmuyo
Doktor yazdi aldim ama kullanirsam bebegime zarari olacak zannediyorum.
Kızlar mrb,
geçmişi okuyamadan yazıyorum hemen,
dün doktor randevumuz vardı ve 34+5de ilk nst ye girdim,
ciddi miktarda sancım varmış, ben hissettiğim kasılmaları ve sancıları bebek yapıyo doğum sancısı daha şiddetli bişey sanıyodum,
erken doğum ihtimali var diye 12 saat arayla dün akşam 2 doz bu sabah 2 doz 4 tane ciğer geliştirici iğne yapıldı ve yatak istirahati verdi bu hafta boyunca,
daha erken görüşmezsek haftaya görüşürüz dedi, umarım birazcık daha dayanır bebeğim,
bebeğimle ilgili bi sorun yok ama çok şükür o iyiymiş boyu kilosu herşeyi normal hatta biraz önde dedi,
şu ana kadar problemli bi hamilelik geçirmedim birden bu ihtimal çıktı dikkat edin siz de işleri tamamlamayanlar bi an önce bitirsin ama kendilerini yormadan,
eskisi kadar giremem bu hafta baya bi dinlenmek istiyorum kahvaltımızı yaptık şimdi yine yatıcaz,
herkese zamanında hayırlı doğumlar, kendinize iyi bakın...
geçmişi okuyamasan da arada girer yazarım...
Canım ağrının aralıkları nasıl ? kaç saniye sürüyor ? eğer 30-20 dak arayla girip 5 dak. kadar sürüyorsa hemen doktorunu ara canım bu arada derin derin nefes al Allahım yardımcın olsun
kızlar araştırırken netten bu yazıyı buldum paylaşmak istedim belki yardımcı olur:)
Rahat ve sorunsuz bir doğum geçirmek için işte size püf noktaları...
1- Verilmiş Tarihe 10 Gün Daha Ekleyin
Günlüğünüze yazın. Eğer biri sorarsa o gün sizin doğuracağınız gün. Genelde kadınlar bebeğin hamile kaldıktan 40 hafta sonra geleceğini düşünürler. Ama o tarih gelip geçtiğinde hepsi strese girer, duygusal çöküntü yaşarlar. Aile bireylerini arayıp gelişmeleri sorunca da bir korku hissederler. Bu durumlardan en tehlikeli olanı, umudunu yitiren bir annenin doğum yapması. İşte verilen tarihe 10 gün eklemek, doğum başlangıcıyla olabilecek sorunları kabul etmenizi sağlar. İşleri yoluna sokmak için hintyağına başvurmanıza bile engel olur! Geciken her doğum için doktorlar biraz huzursuz olurlar. Bu nedenle de size büyük ihtimalle sancı iğnesi teklif ederler. Doktorunuz böyle bir şeyi önerirse bunun nedenini sorun. Eğer güçlü biriyseniz büyük olasılıkla sancı iğnesi yerine beklemenizi tavsiye edecektir. Doğum eğer kendi rutin doğasında ilerlerse daha kısa ve kolaydır. Uzmanlar, annelere doğumun olması gereken günden sonra geçen her günü bonus olarak görmelerini ve bebek doğduktan sonra yapamayacakları şeyleri yapmalarını tavsiye ediyor.
2- Dayanabileceğiniz Noktaya Kadar Dayanın
Anneannelerimizden bu yana işe yarayan bir yöntem. Sancılarınız başladığınızda etrafınızı telaşa vermeyin. Ancak kendinizi de kapılar arkasına kilitlemeyin. Bunların yerine sanki hayat normal devam ediyormuş gibi davranın. Hatta bir film koyup izleyin. Erken doğumlarda sancıların şiddeti daha azdır ve dayanılabilirlerdir. Uzun süre devam edebilirler. Çoğunlukla 24 saatten fazla... Bu durumda eğer vücudunuz sizin katılımınızı talep etmiyorsa, bunun için acele etmeyin. Sancılarınıza aldırmayın, dayanabildiğiniz kadar dayanın. Sancınız yokmuş gibi davranın. Enerjinizi, gerçekten ihtiyacınız olacak anlar için saklayın.
3- Kalabildiğiniz Kadar Evde Kalın
Ne kadar sakin ve rahat olursanız vücudunuz da o kadar fazla yaşamsal doğum hormonu salgılar. Sancılar artar ve sonra doğum gerçekleşir. Evdeyken her şey yolundaysa, doğum öncesine kadar evde kalın. Peki, ne zaman hastaneye gitmek gerek? Bunun için kesin bir cevap veremeyiz. Doğru yol izlediğinizde, ağrılarınız, risk, doğumun yavaşlaması gibi olasılıklar en aza iner. Eğer doğum gerçekleşmiyorsa, ortam değişimi ya da hastaneye gitmek iyi bir fi kir olabilir. Bunu en iyi siz anlarsınız.
4- Hastaneye Gittikten Sonra Acele Etmeyin
Artık hastaneye gitme zamanının geldiğine eminsiniz. Birden tüm sistemler gitti. Eşiniz telefonla konuşuyor, valizleri hazırlamaya çalışıyor, size montunuzu giymenizde yardım ediyor. Peki ya siz? Hastaneye gitme hazırlıkları hamileler için çok dikkat dağıtıcı olabilir. Bu noktada çok sakin hareket etmelisiniz. Her sancıda tüm dikkat dağılacak ve beklenen an 'bam' diye gelecek! Eşiniz arabayı çalıştırma, hastanenin yolunu bulma çabalarını daha da karıştıracak. E o da ister istemez panikleyip işlere yardım etmekten çok kendine yardımcı arayacak. Öyleyse şimdiden eşinizi hazırlayın. Hastaneye gitmeden önce zamana ihtiyacınız olacak. Telefonun hızlı arama tuşlarına gerekli numaraları kaydedin. Valizler hazır olsun.
5- Bekleme Odasından Uzak Durun
Hastaneye geldiniz ve yanınızda eşinizle bekleme odasına gittiniz. Sakince bir koltuğa oturup sancılarınızı kontrol etmeye çalışıyorsunuz. Hem de herkesin önünde, ışıkların altında... Büyük yanlış! Doğum sancıları hep hastaneye gidince başlar. Tedirginlik oranı artar ve bu da salgılanacak olan oksitoksin hormonunu olumsuz etkiler. Bunun anlamı da sancıların gelmesini ertelemesi demektir. Anne adayı odaklanıp nefes alıp vererek sancılarını kontrol edemiyorsa rahatsızlık baş gösterir. İşte o zaman problemin kesinlikle kendinde olmadığını, çevresi yüzünden böyle olduğunu kendine telkin edebilir. Normal ilerleyen bir doğum için hamilemizin özelinin olması gerekir. Her şey doğal olmalı ve kontrol edilebilmeli. Hafif aydınlatılmış, birinin sizi gözetlemediği, eşinizin size destek verebileceği bir yer bulun. Ya da kendinizi battal boy bir yorgan ya da battaniyeye sarın. Dış dünyaya kendinizi kapatın, hatta kulak tıkacı, göz maskesi takın. Ancak bu şekilde tüm dikkatinizi sancılarınıza verebilir ve düzgün ritminizin bozulmamasını sağlayabilirsiniz.
6- Emzikli Bir Su Şişesi Kullanın
Sancılar sırasında en önemli şeylerden biri de bol su içmeniz. Peki, bardaktan içerken oluşabilecek sakarlıklardan nasıl korunursunuz? Emzikli bir su şişesi en kolay yoldur. Ama dikkatli olun. Günümüzde bu sancılar sırasında gerektiğinden daha fazla su içiliyor ve bunu kimse fark etmiyor. Bu konuda yanınızdaki yakınınızın sizi gözlemlemesini ve uyarmasını rica edin.
7- Serviksinizin Ne Kadar Açıldığını Görmezden Gelin
Uzmanlar birine serviksinizin ne kadar açıldığını sorarsanız, sancıların nasıl ilerleyeceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz diyor. Her doktor, serviksin açıklık derecesine göre farklı sonuç çıkarır. Bir kadının serviksi 3 cm'den 10 cm'ye kadar açılabilir. Doğum öncesi 3 saat içinde 9 cm'ye kadar açılabilir ve sonraki 5 saat daha doğum yapamayabilir. Bu olanların tümünü bir yarış gibi görmek yerine tamamen sancılarınıza odaklanın. Bu performans baskınızı yükseltir ve adrenalin salgılarsanız, doğumunuz da kolay olur.
8- Avazınız Çıktığı Kadar Bağırın!
Her hamilenin doğumda kaçınamadığı ortak bir noktası var; çığlık atmak. Sancılar artmaya başladığı anda hafif iniltiler, gırtlaktan çıkan garip inlemelere dönüşür. Birçok kadın, bu inlemelerin kendilerine yardımcı olduklarını söyler. Bırakın sesler sizin sancınızı azaltmaya yardım etsin. Uzmanlar, nefes ve beraberinde çıkan seslerin çok doğal reaksiyonlar olduğunu söylüyor. Nefes alıp bağırdığınız zaman içinizi boşaltırsınız. Nabzınızın artışı, gelen sancıyla düzenlenir.
iyi akşa<mlar kızlar ben bugün doktordaydık evede geç geldik anca girebildim geçmişi okuyim dedim ama yok bitmicek aam bu ne bebeğimin gelişimi 10 gün geriden geliyomuş hareketleri nasıl diye sordu çok güzel deyince o çok iyi işte bundan sonra dikkat etmen gereken tek şey hareketleri dedi 2300 gr olmuş oğluşum suyu iyiymiş tansiyonumla ntsde iyi çıktı artık doğsada pek bi sorun olcağını sanmıyorum dedi işte böyle kızlar ayın 12 sinde tekrar kontrolüm var anlıcanız hale geriden geliyo oğluşom 34. hasftada 1900dü 36. haftada 2300 doğuma kadar 3kiloyu geçermiyiz ki
Benimde umrumda değil valla kilo. İlkinde de olmamıştı 26 kilo almıştım bunda sanırım 16 falan aldım ama 30 da alsam umrumda değil yeter kızım iyi olsun. Zaten herşeyi kafama takıp duruyorum bi de kiloyu takamıcam valla :) doğumdan sonra veririz bişicik olmaz :))
Bu arada büyük kızçemin kulağı ağrıyor uyuyodu ne güzel ağlayarak uyandı şimdi de tv karşısındayız çizgifilm istedi gecenin bir yarısı bende ağrısını unutsun diye açtım napiim ağrıkesici verdim yarın dr a götürcez ortakulak iltihabı oldu heralde
Kızlar mrb,
ciddi miktarda sancım varmış, ben hissettiğim kasılmaları ve sancıları bebek yapıyo doğum sancısı daha şiddetli bişey sanıyodum,
erken doğum ihtimali var diye 12 saat arayla dün akşam 2 doz bu sabah 2 doz 4 tane ciğer geliştirici iğne yapıldı ve yatak istirahati verdi bu hafta boyunca,
daha erken görüşmezsek haftaya görüşürüz dedi, umarım birazcık daha dayanır bebeğim,
bebeğimle ilgili bi sorun yok ama çok şükür o iyiymiş boyu kilosu herşeyi normal hatta biraz önde dedi,
şu ana kadar problemli bi hamilelik geçirmedim birden bu ihtimal çıktı dikkat edin siz de işleri tamamlamayanlar bi an önce bitirsin ama kendilerini yormadan,
eskisi kadar giremem bu hafta baya bi dinlenmek istiyorum kahvaltımızı yaptık şimdi yine yatıcaz,
Kızlar mrb,
Benim aldığım uzun boy orkidin 3 katı falan kalını. Ama sanırım senin dediğin şu kilot gibi olanlar. Ay bilemedim vallahi tekrar almayacağım onu kullanayım diyorum.
kızlar çok fena sancım var iş yerinde bi koltuga uzandım ama geçmiyor. belden vuruyor sol bacağım uyuyşuyo gibi
oluyo. yalancı sancı mı anlamadım. bebekte inanılmaz hareketli bi sağa bi solaa durmuyo
geçmişi oku oku boynum tutuldu tek tek cvp yazamayacağım hepinize sevgilerimizi gönderiyoruz kızım ve ben.benimde sancılarım ufaktan başladı artık yatıyorum korkudan o yüzden bir gün dışarı çısam 2 gün paso uzanıyorum .benimde kafama takılan şu kızıma adıma yakın bir isimkoyalım dedik benim adım sinem kızımın senem olacak .annem uyarmıştı koymayın karışır sonra anlarsın bak geç nolur diye ben yok dedim sevdim bu ismi senem koyucam.ama şimdi kafam karışık çünkü daha doğmadan bunu bikaçkez yaşadım beniyenitanıyanlar sinem yerine senem dedi vs.. sizce napsam değiştirsemmi kızıma ihanet etmiş gibi hissedicem sanki ne diyorsunuz ben göbişimi senem diye seviyodum alışmışmıdırki bebişim bu sese değiştir diyenler isim önerisinde bulunabilirlermi belki çok beğenir koyarım kızlar fikirlerinizi bekliyorummm
günaydınn kızlar,
artık gün sayıyorum işe gelmemek için kendimi saldım galiba...
sabahtan beri çok midem bulanıyor geçmedi kahvaltıda yaptım şimdi,
normalde çay bastırır ama olmadı bu sefer :26:
başımda dönüyor hamilemiyim acaba
Artık rahat rahat oturabilmeyi (ağrısız,sızısız), kendimi yatağa yüzüstü atabilmeyi çok özledim. benim kızım da sağ tarafımda sürekli, hep sola yatamıyorum sağa yatınca da vuruyor ordan bana karnım büyümüyor bebeğim büyüyor karnım çok gerildi kızlar. göremediğimiz karnımızın alt kısmını eşim ben krem sürerken gördü. çatlamış dedi. ayna ile baktım evet çatlamıştı. çok üzüldüm boşuna o kremler filan. sürdüm de ne oldu
bir de kızım çok hareketli kızlar sizin de öyle mi. önceden daha az hareket ediyordu. bu aralar coştu.
dün baby2go proton bebek arabasını da aldık. ince filan ama artık önemli değil hafif olsun dedik aldık. çünkü benim ve annemin rahat kullanması çok önemli. çok güzel görünen ama ağır arabaları alsaydık kesin ben 1-2 ay sonra ben bunu kullanamıyorum derdim ve boşa giderdi. annem de hiç kullanamazdı. sanırım en mantıklısı bu oldu. çok da kötü durmuyor aslında şirin de bir araba
dün eşime diyorum ki düşünecek bişeyim kalmadı mı şimdi benim. kendimi boşlukta gibi hissettim sürekli kafama bişeyler takmaya o kadar alışmışım ki.
bu arada kızlar ben biberon, emzik, tırnak makası almadım.
Biberon sadece hastane için basit bişey al diyor teyzem hani o an süt gelmezse ya da emziremezsem diye. zaten emzirebilirsen ihtiyacın olmayacak diyor. emziremezsen iyisini alırsın diyor. siz ne düşünüyorsunuz. eğer başlığını değişip ilerde de kullanabilirsem şimdiden iyi bişey alabilirim aslında.
emzik de sonradan alınabilir. doğar doğmaz emzik verecek halimiz yok ya hem 6 ay vermesek daha iyi değil mi sonra memeden uzaklaşırsa.
bir de bu hastanede giyeceğimiz iç çamaşırı yüksek belli olacakmış. yani sezaryen olursa düşük belli giyilmezmiş. ben de hiç sevmiyorum o kocaman çamaşırları siz nasıl aldınız?
bu hafta artık çantamı hazırlayayım diyorum da
Sabah yoklamasına geldim Gece 3 e kadar uyuyamadım. Keşke gece yoklamasına katılsaydım, gündüze yok yazsalardı
Hepinize günaydın canlar . Son 2 gün üzülsem mi? sevinsem mi? karmakarışık oldum yine.:26:
Malum çocuk istiyoruz ama olmuyor. Bende çocuklara çok düşkünüm. Alt komşuların çocukları ile aramızda büyük bir bağ oluştu. Vedalaşmak için akşam onları çağırdım. En büyüğü 8 en küçüğü 2 yaşında 3 erkek 2 kız. Hep beraber çıldırdık evde Ne onlar benden ayrılmak istedi ne ben onlardan. Kızımda onlar evde olduğu müddetçe sanki onlara katıldı. Normalde de hareketli ama 3 katı daha hareketliydi. Çocuklardan akşam umulmadık bir soru aldım ve ne diyeceğimi bilemedim. Şule Abla Elif İlkim nasıl senin karnına girdi? Bebek nasıl oluyor .
Hadi bakalım daha neler görücez
kızlar bebek arabası konuşulmuş bende casaul navarra aldım hem çift yönlü hem hafif hemde kocaman olan sefetine vuruldum fiyatıda uygundu bilmiyorum kullananlar varmı nasıldır ama şu araba aynı bu renk aldımEki Görüntüle 625605 nasıl ki sizce
Aminnn canım benim inşallah. Ay bu çocuklar alem. Utanıyorsun saçını başını yolasın geliyor :78: Onlara yanıt veremiyorsun. Bebek nasıl besleniyorda bu kadar göbeğin büyüdü dediler. Benim yediklerim ona gidiyor dedim. Iyyy kusmuk mu yediriyorsun dediler
Elifcim yolaman alındı. canım çok keyifli bu çalışma ben bitirdim. Allah sağlıkla dağıtmayı nasip etsin
öyleler valla ben okulöncesi öğretmeniyim ya sen bir de gel benimkiler muhabbetini gör hergün ayrı bir yorum ayrı bir soru ayrı bir komedi oluyordu azıcık sesim yükselse sus öğretmenim bebeğin korkar diyorlardı biri bağırsa yaramazlık yapsa öğretmenin bebeği uyuyor sessiz ol diyorlardı kuzularım yaaa çocuklar anlamıyor pek bebeğin varlığını aslında akıllarından neler geçiyor kimbilir zamane çocukları işte
inşallah canım kullandıkça anlaşılır aslında memnun alırsın umarım ende aldım eşim çok beğendiği için aldık çok konforlu harika bişey ama ağır biraz tekerlerdern dolayı büyük araba olduğu için dert etmedim ama tek olunca aç kapa kaldır taşı zor olacak gibi :44:
Günaydın herkeslere :) Nazılsınız haller keyifler nasıl ? herkes gece uykusundan şikayetöi, benimde var şikayetim kızcaksınız ama aşırı derecede uyuyorum ben yetmiyo uyumak gecede uyanmıyorm.10 da yatıyorum 7 de kalkıyorum sanırsın hiç uyumamışım sırf uyku yüzünden izne ayrılsamıydım ne diyorum :)
Meriç İnanç ım Hüseyin Turancı olcak :)) sabah dinlettim kıpır kıpırdı :))
Cemre senin oğluşunda mı solda ? ne blim genelde sağda olduğunu söylemişlerdi bana ve tuttu teori.Melih in adam olmuş ya maşallah boya kiloya :)
minicir, canım inş suyun filan patlamaz ya.
puppa, demek senin oğlun her yönlü :) maşallah ona.
ozokun, canım kızlarına geçmiş olsun çok.
papatya, kilolar hiç önemli değil bencede yeterki yavrularımız iyi olsun.ödemlerinde geçmesine çok az kaldı inş :))
sonsy, canım bebek arabanızı mutlu günlerde kullanın inş.içine sinmesi önemli, değiştireceğin bi arabayı almaman iyi olmuş.emzik bende almadım kim ver diyo kimi verrme.kararsız kaldım.annem bakcak sonra emzik kurtarıcısı olabilir hani onu düşündüm.kiloduda kullan atlardan aldım sezeryan olcam inş sıkıntı vermez olmadı hamile kilotlarımıdda koyarım yanıma.
sude, hamile olabilrsin belkide :)) benimde birkça gündür bulantılarım var.
2013, en sevdiğim heyecanla beklediğim soru bu :))) çok bilimsel açıklamalrım var :) Meriç İnanç ım sorsun nasıl anlatcam ben ona, kuzenlerime diyroum siz anlatamazsınız fanfinifinfon var benimki çok bilimsel :)
edlin, bende Ankaradayım, epey varmışız yaa :)) inş doğumdan sonra yavrular büyüynce tanışıp yavrularıda kaynaştırırz :)
Günaydın Candaşım. Oh maşallah size. Ya bende haksızlık etmiyeyim genelde uyuyorum ama 4 kez falan wc' ye çıkıyorum. O yoruyor. Ama dün gece uyuyamadım resmen. Gece rüya gördüm moralim çok bozuldu Kocamı aldatmışım. Daha genç biriyle. Nasıl moralim bozuldu. Sabah uyandım sarılıp duruyom ben affetsin der gibi Offf bir halt yediğim yok ama acayip vicdan yaptım ya
Kokoş papatyam benim. Bende geçen canped hasta bezi aldım. Aslında aldığımı sandım. Çiş kaçıranlar için ped almışım. O olurmu ki???
Eki Görüntüle 625683
aldığım pijama buradakinin saks mavisi
kayınpederim falan geldiğinde üstüm başım derli toplu dursun spor bir pijama tercih ettim
bende her uyandığımda tuvalete sıkışmış oluyorum zor yetişiyorum gece uykudan kalkmamak için,
ne kadar sıkıyorsam kendimi
kızzz geçen hafta hergün gördüm ben o kabustan sürekli kocamı aldatıyodum.
o hafta psikolojımm bozuldu rüyalar yüzünden. en son gördüğümde suratımdan düşen bin parçaydı
dedim böyle böyle rüya gördüm sinirleniyo hesap soruyo bi kes ya dedim sanki isteyerek görüyorum.
oda diyo bu aralar bana gıcık oluyosan kesin şeytan senle uğraşıyodur beni sevme diye manyak kıskanç adam
Geçmiş olsun canım inşallah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına hayırlı zamandaKızlar mrb,
bu kadar ağrının içinde hala da bişeyden eksik kalmayıp alıntı yapıyorum kendime ödül vercem
resmen şuan masamda yamuk yatar vaziyette oturup hala yazma derdindeym alllam bana akıl fikir ver
magnezyumu çok rahat kullanabilirsin doktor dedi ki biz ona ilaç olarak görmüyoruz.
vucudun bir ihtiyacı olduğu için iç derim ben. senin gibi tereddüt ediyordum. ama
içinde sancılarım azalınca dedim daha önce niye içmemişim bu çileyi çekmişim.
geçmiş olsun bende şuan çok sancılıyım. inşallah geçer işyerinde son 2 günüm kaldı eve gidip çanta hazırlıcam,
haftasonu açıköğretim sınavları aalllaaamm nasıl yetişirim
aralıklarını anlayamıyorum canım ama sabahtan beri bi acayibim midemde bulanıyodu.
geçmişi oku oku boynum tutuldu tek tek cvp yazamayacağım hepinize sevgilerimizi gönderiyoruz kızım ve ben.benimde sancılarım ufaktan başladı artık yatıyorum korkudan o yüzden bir gün dışarı çısam 2 gün paso uzanıyorum .benimde kafama takılan şu kızıma adıma yakın bir isimkoyalım dedik benim adım sinem kızımın senem olacak .annem uyarmıştı koymayın karışır sonra anlarsın bak geç nolur diye ben yok dedim sevdim bu ismi senem koyucam.ama şimdi kafam karışık çünkü daha doğmadan bunu bikaçkez yaşadım beniyenitanıyanlar sinem yerine senem dedi vs.. sizce napsam değiştirsemmi kızıma ihanet etmiş gibi hissedicem sanki ne diyorsunuz ben göbişimi senem diye seviyodum alışmışmıdırki bebişim bu sese değiştir diyenler isim önerisinde bulunabilirlermi belki çok beğenir koyarım kızlar fikirlerinizi bekliyorummm
selamlar hanimlar, biraz da kendimden haber veriim, cok sukur sonunda ben de doktoruma gidebildim dun, benimki alo-doktordu son iki aydir, telefonda hallediyoduk islerimizi cok sukur hersey yolundaymis, bebisim haftasiyla uyumlu cikti, ne buyuk ne kucuk ortalama bir bebek dedi doktror, demekki kizlarim gibi olucak Allah'in izniyle, onlarda 3.200 civari dogmuslardi, henuz servikste bir acilma ya da incelme yokmus, doktor bol bol yuruyus dedi, hareketi arttirmam gerekiyomus, gerci ben baya bi kosturuyodum son iki haftadir ama doktordan hareket emrini alinca iyice costum bende, eve geldim mutfaga giristim, dolap cekmece doktum temizledim, esimde firin makine buzdolabi arkasi temizledi, piril piril oldu mutfagim, bugun de benim odami temizliim dedim ama gec kalktim, bide gecmisi okiim derken bu saat oldu, kaldi artik neyse aksam esimle yururuz insallah, bu arada 15 kilo almisim su ana kadar, gayet normal bence, doktorum da hic yorum yapmadi zaten, yemege devam yani bizden haberler bu kadar hanimlar, herkese sevgiler, bol tekmeli gunler
anammmmm ahan da küstümmm.kız nasıl unutursun hastanemiz bilem aynı... benim bildiğim cemre,papatya,maralgözlü,db55 ankaradayız.. D
cnm arabayı uyguna almıssın ya bende bı bakayım hemen..
cnm öncelikle gule gule kullan.. hafif ve çift yönlü olması güzel ama kocaman pek ıstemıyorum...hoş bunun küçüğüde pek olmaz ama....
vallahı cnm haklısında bu arabalar bızım kendı arabamıza nasıl sıgacak hiç bilmiyorum daha yeni araba aldık spor kasa. bebek yoktu bıleydım bagajlı bı araba alırdım..
bizim sıpa için sanırsam arabayı değiştirmek zorunda kalcaz
Biberon, emzik ve tirnak makasini aldim ben. Ic camasiri ise hamileler icin olanlarindan almistim. Onlar yuksek belli zaten.
Kızlar mrb,
Ben de ruyalarimda hep birilerinin bana asik oldugunu goruyorum.
kızlarr merabaa :) allahım hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin insallahh :)) daha öncede isim konusunda yazmıstım hala karar veremedim sizce SILA NİL nasıl olur :/ ? tek basına sıla yada nil de olabilir..bitürlü karar veremiyorumm
ay canım ya b12 yetmiyo işte napıyım bak prontoyu incele çok pratik.
bak biz dün alınca bagaja koyalım dedik denemek için. çünkü bizim araba da ufak. hatta lpgli olduğu için bagajda bir de yedek lastik var. onun üzerine yatırdık çok rahat sığdı ve kapandı.
sen bu arabayı incele..
hangi markaları aldın canım. artık bişeyler araştırmaktan yoruldum.
canım dinlen bol bol. senin yazını okuyunca benim durum aklıma geldi, geçenki randevuda bana bakarken sancın var biraz dedi. nstye girmeden... belki bir sonraki gidişimde nst ye girdiğimde benim de çıkar.
ama bence tedirgin olma artık bu haftalardan sonra doğarsa bebeklerimiz sorun olacağını sanmıyorum. 36 37 38 bence erken değil. hem doktorum bana 7 aylık durumunu sorduğumda eğer bebek kendi geliyorsa, doğuyorsa sorun olmaz. siz alırsanız problem olur dedi. gelsin bebeklerimiz canları ne zaman isterse
ay çok güldüm canım ya ama korktum hani hatırlarsanız bizim bilgisayarda pis kelimeler görmüştüm altında da meb yazıyordu. bu da bana şeytanın oyunuydu bence.
aaaaaaaaaaayyyy felak nas okuyalım
okullar açılınca okula gidecek misiniz? kaçıncı haftanız oluyor.
ben lisedeyim. okulun ilk haftası sorumluluk sınavları nedeniyle müdür izin almış eğitim öğretim başlamayacak. ben ilk hafta perşembe yeni haftama giriyordum 35e. o zaman ayrılacaktım ama tatili duyunca bir sonraki hafta ilk üç gün gidip perşembe ayrılayım diyorum 36ya girdiğimde. çok iyi oldu. böylece 4 haftamı sonraya aktarıcam. bu da beni haziranda okullar kapanana kadar götürüyo. yırttım yani
Kızlar mrb,
canim benim de kucuk kizim da kronik orta kulak iltihabi var, allerjisiyle alakali bizimki, eger agri var akinti yoksa kulak zari delinmemis demektir ama bir an once antibiyotige baslanmasi lazim, bizim artik agri yok cunku kulak zarimiz delik, iltihap direk disari akiyo, bu arada kulak zarinin delinmesiyle de sagir olunmuyo, kendi kendine iyilesiyo bir sure sonra, gecmis olsun kizina
günaydınlarrrrrrrrrrrrrr
mevsimler şaşırdı sanırım
kışı atladık, ankaraya bahar geliyor sanki
ben de ufak tefek son eksikliklerimi tamamlamaya çalışıyorum
canped in hasta bezinden aldım
bir gecelik bir pijamam vardı ama dagiden bir pijama daha aldım
resmini bulabilirsem eklerim birazdan
kırmızı çok sade ve kibar bir lohusa tacı aldım
yani tim bunları netten araştırdım, annemi gönderip aldırdım
sağolsun bulmuş hepsini
makyaj çantamı bile hazırladım( allık, rimel ve ruj koydum sadece )
Geceleri sancim oluyor.
Gunduzleri mide yanmasi. Ne kadar az yesem de agzima aci su geliyor.
Kızlar mrb,
kızlarr merabaa :) allahım hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin insallahh :)) daha öncede isim konusunda yazmıstım hala karar veremedim sizce SILA NİL nasıl olur :/ ? tek basına sıla yada nil de olabilir..bitürlü karar veremiyorumm
sudee 2013 cok güldüm rüyalarınıza töbe yarabbiii yazık bu eşlere ya biz dokuz doğuruyoruz ama onlarda on doğuruyo yani
Saat 2 de yeni doktorumuzla ve oğlumla randevumuz var, inşallah bu doktoru beğeniriz, Bebeğimi göreceğim için çok heycanlıyım bakalım kaç kilo olmuş bizim ufaklık dünden berri kıpır kıpır hiç durmuyor sanırım anladı onu görüceğimizi
umutsuz ev kadınlarında Elif var ya onun çocukları da soruyordu. Babası da gece yatarken aramıza şeker koyduk sonra siz oldunuz diyordu. Eeeee çocuklarda aralarına şeker koymuştu veee çocukları olmuştu
Ayyyy Şule teyzesiiiii.... Niye bebeğine kusmuk yediriyorsunnnn
Ben de kontrole yeğenim de geldi 4 yaşında Mesut U görmeye gideceğiz dedim. Çocuk heyecan yaptı bugün Mesut mu geliyo diyeeee
Bu arada bilimsel açıklamalar kısmını beğendim
Aslında biz de bu yöntemi kullanabiliriz
Ayyy
Ben de görüyorum amaaaa söylemiyorum
Akrep burcu bir koca benim ki acayip kıskançççççç....
He heeeeeeeee
Demek bayağı varmış rüya görennn
Veee sude ameliyata girerken kk dan ayrılmaz..
Anbean kk da dır. Onu burdan hiç bi şi ayırmaz
ILGIN ismini beğeniyorum cnm..geçmişi oku oku boynum tutuldu tek tek cvp yazamayacağım hepinize sevgilerimizi gönderiyoruz kızım ve ben.benimde sancılarım ufaktan başladı artık yatıyorum korkudan o yüzden bir gün dışarı çısam 2 gün paso uzanıyorum .benimde kafama takılan şu kızıma adıma yakın bir isimkoyalım dedik benim adım sinem kızımın senem olacak .annem uyarmıştı koymayın karışır sonra anlarsın bak geç nolur diye ben yok dedim sevdim bu ismi senem koyucam.ama şimdi kafam karışık çünkü daha doğmadan bunu bikaçkez yaşadım beniyenitanıyanlar sinem yerine senem dedi vs.. sizce napsam değiştirsemmi kızıma ihanet etmiş gibi hissedicem sanki ne diyorsunuz ben göbişimi senem diye seviyodum alışmışmıdırki bebişim bu sese değiştir diyenler isim önerisinde bulunabilirlermi belki çok beğenir koyarım kızlar fikirlerinizi bekliyorummm
aaaaa ben senin ikizlerin ismini bilmiyorumm sen ne koyacaksınn cnm ya merak ettim şimdi
sinem e yakın selin olabilir
asel
aden
zeynep
deniz
defne
beğendiğim isimler benim
okullar açılınca okula gidecek misiniz? kaçıncı haftanız oluyor.
ben lisedeyim. okulun ilk haftası sorumluluk sınavları nedeniyle müdür izin almış eğitim öğretim başlamayacak. ben ilk hafta perşembe yeni haftama giriyordum 35e. o zaman ayrılacaktım ama tatili duyunca bir sonraki hafta ilk üç gün gidip perşembe ayrılayım diyorum 36ya girdiğimde. çok iyi oldu. böylece 4 haftamı sonraya aktarıcam. bu da beni haziranda okullar kapanana kadar götürüyo. yırttım yani