Kizlar sol tarafimda belimde bebegimin ayagi diye dusunuyorum yumruguda olabilir oyle bir sey var. Ordan gerdiriyor. O gerdirirken karnimin sag tarafi sisiyor. Ayni anda oluyor bu.
Sormak istedigim soru ise bebegimin pozisyonu ne? En son basi asagidaydi. Basi asagida olsa nasil sol ve sagdan hareket edecek?
yan mi duruyor bebegim ???
2013, canım maşallah sanada ya, allahtan dağılmadan kilo almışız çoğumuz.demek dr onay vermedi daha uzun kalmana bencede iyiki vermemiş, ne olur ne olmaz.eşinde ayrı kalmak zor olcak ama olsun herşey kızımız için.heyecanlı mısın ? neti almışsın çok sevindim onun için :)) ayrı kalmıycaz.
kızlar selam,
yeni geldim sayılır işe sabah doktora gittim.
dün misafirliğe gitmiştik, 3 yaşında çocukları koşup karnıma 2 yumruğuyla bi vurdu.
ahh diye inledim zaten cocugun yumrugu karnımın içine göçtü resmen 15-20 dakka kaskatı oldum,
hareket etmedi sonra hareket etti yavrum nasıl korkmuştur
gece sancım oldu hep sabah doktora gittim, her şey yolundaydı çok şükür2200 olmuş kilosuda.
elleri yüzündeydi küstümü acep :26: nst ye gönderdi doktor ona göre işe yollucam seni dedi.
oda normal çıktı. rahat bi nefes aldım..
haftasonu papatyayı gördüm rüyamda doğum yapmıştı onu ziyarerete gidiyoduk bütün kk forumu
hemen bi geçmişi okuyayım öle br haber yok dimi
canım bahsettiğin beşik kraft dondy sanırım,bizde onu almaya karar vermiştik,gittik gördük çok hoşumuza gitti.fakat satıcı kızı daha önceden tanıyoruz bize dediki: ben pek tavsiye etmiyorum,yine de siz bilirsiniz dedi,alıp kullanan annelerden bazı şikayetler gelmiş.bebeği ileri geri sallıyor sağa sola değil,bu durumda bebişin hoşuna gitmiyormuş.mama sandalyesi olarak baktığımızda boyu alçak yemek masası seviyesine yükselmiyor,ileride buda dezavantaj ollacak filan dedi ve bizde almaktan vazgeçtik.
sen yine bir düşün derim çünkü ucuz birşey değil.
çok sinir bozucu bir durum bende cumartesiden beri ulaşamıyorum dr uma bi yakını vefat etmiş bugün de randevum vardı sabah hastaneden aradılar iptal ettiler daha gelmemiş dr.
başka dr dan randevu aldım canım bugün gidicem bakalım eğer ısınabilirsem değiştircem dr umu çünkü düşündükçe dün akşam iyice gerildim daha önce oturup düşünmediğim için farketmediğim şeyleri dün farkettim yoğun da olsa ilgilenmesi gerekiyo devlet hastanesinde bile daha çok ilgileniyorlar bi de özele gidiyoruz.. çok kızdım çok
bu arada kraft dondy den bahsediyorsan alma derim biz büyük kızımda aldık çok kullanışsız bi kere çocuk ağırlaştıkça sallanmamaya başlıyo şimdi hatırlamıyorum kaç aya kadar kullandığımızı ama öyle fazla kullanamadık. sonra öne arkaaya sallanıyo sağa sola değil bu da çok hoşuna gitmiyo bebişin. bid e kılıfı yıkanabiliyo leke tutmuyo falan tamam ama kumaş olduğu için ve bebekler yeni yemeğe başladıkları zaman yeri göğü batırdıkları için he öğün değiştirmen gerek. e ebi bebeğin de 2 saatte bir beslendiğini düşünürsek yanına 10 tane yedek kılıf koymaları lazım pis yere oturtmamak için çocuğu. ilk başta iyi kötü kullandık da yemeğe geçince bana fenalıklar geldi sattık bi tanıdığa. 400 tl ye aldık 150 tl ye sattık içime oturmuştu valla çok az kullanıldı çünkü
Ayyy ben de okumadım üzücü olayı yaaa
Tabi herşey başımıza gelebilir ama durduk yere de üzmeyelim kendimizi
Ben de anakucağını salıncaklı bakıyorum tatlım. Ama sein dediğin o şeye de baktım biraz kaba bi şi gibi duruyor
artık bu haftalarda doktor mutlaka nts ye baglıyormu yoksa bebegın durusuna yeıne göremı yapıyor bunu bana hıç yapmadı daha... bırde rahım agzı acıklıgını ölçuyormu bazı yerlerde her kontrolde ölcuyor dıye yazmıslar..
canlar ben geldim iyi haberler getirdim :) doktorumuz tebrik etti beni ne yaptınsa faydası olmuş suyumuz yükselmiş biraz. Bu sefer niyese başından atmak ister gibi bi hali vardı ama iyi haberler alınca çokda umursamadm. Kocisim şehir dışında olduğu için kayınpederim kayinvalidemle gittim dönüşte hadi sana doğum hediyesi alalım dediler takı takmayı çok sevmememe ragmen elmas yüzük beğendi kayinvalidem deneyince Bende bayıldım tabi biraz pahalı oldu ama torunlarına değermis öyle dediler. Süper bi keyifle eve döndüm bide kocacm gelseydi artıkk. Benden haberler böyle şimdi geçmişe bakayım biraz neler kaynamis:)
Kizlar sol tarafimda belimde bebegimin ayagi diye dusunuyorum yumruguda olabilir oyle bir sey var. Ordan gerdiriyor. O gerdirirken karnimin sag tarafi sisiyor. Ayni anda oluyor bu.
Sormak istedigim soru ise bebegimin pozisyonu ne? En son basi asagidaydi. Basi asagida olsa nasil sol ve sagdan hareket edecek?
yan mi duruyor bebegim ???
hmm söylemedi canım ya 35te izne ayrılıcam rapor yazacak o zaman muayene de olursun demişti ama aç tok demedi. colaya gelince yudum yetmiyo canım büyük bardak dolusu içiyorum çok hoşuma gidiyo içtikten sonra da
Kızlar size bişey danışacam.
benim kızım bazen biyerini karnıma yaslıyo yani orası sertleşiyo ve ard arda sanki hızlı hızlı nefes alıp veriyormuş gibi karnım inip inip çıkıyor.Hıçkırık değil ama onu ayırd ediyorum.Bu resmen içerde sanki nefes alıyorda ben onu hissediyorum gibi oluyor.Sizdede oluyormu canım sıkılıyor açıkcası yapmaya başladığında oturuşumu filan değiştiriyorum olmasın diye.nefes alıyormuş yada hızlı hızlı kalbi atıyormuş gibi dışardanda açık açık görülüyor.Umarım anlatabilmişimdir.Aynı hareketi yaşayan varmı aranızda.
ben gidiyom kızlar bi duş aliim saat 2 de randevum var yeni bi dr a gitcez dua edin adam bu saate kadar nerdeydin muamelesi yapmasın bana onda devam edeyim. eski dr uma dönmek istemiyorum.. öptüm hepinizi
merhaba arkadaşlar..nasılsınız.uzun zamandır giremedim..doğum yapan varmı?günlerimiz az kaldı benim 3 haftam var.sezeryan için:))haftaya nts ye bağlanacağım..daha önce hiç bağlanmadı nasıl bişey??:))bu arada bebeğimiz hareketleri bazen çok yavaş bazende çok sert.Gün içerisinde özellikle akşama kadar yavaş yavaş hareket ediyor.Akşam belli bir saattte ise tekmeler itmeler...normal mi acaba..yavaş hareket eettiğinde korkuyorum..3 gün önce kontrole gittiğimizde herşeyimiz normal görünüyordu..boyu 46 cm kilosu 2650 çıktı..Rabbim önce sizlerin sonra benim bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..Ben bu aralar kötü rüyalar görüyorum ve gün geçtikçe endişelerim artırıyor..Bebeğimin kalbinde 22 haftada parlaklık görülmüştü o günden beri hep aklımda sağlıklımı diye..sürekli dua ediyorum..Ama son günlerde zaman yaklaştıkça endişelerimde artırıyor..Dualarınız da benide unutmayın lütfen.Ha bu arada çatlaklarınız oldumu ben sürekli krem kullanmama rağmen çok çatlak oluştu..:))gerçi çok takmıyorum..Bebebğim saağlıklı olsunda gertisi boş...
Kızlar nst demişken bşey sorcam size.medicalparka gidiyorum ben 87 tl muayne ücreti veriyorum ayrıca nst içinde 30 tl aldılar.ve nstye nekadar girersen herseferinde alacaklarmı.hergünde girsen yani.sizin hast öylemi.ne kadar veriyorsunuz
canlar ben geldim iyi haberler getirdim :) doktorumuz tebrik etti beni ne yaptınsa faydası olmuş suyumuz yükselmiş biraz. Bu sefer niyese başından atmak ister gibi bi hali vardı ama iyi haberler alınca çokda umursamadm. Kocisim şehir dışında olduğu için kayınpederim kayinvalidemle gittim dönüşte hadi sana doğum hediyesi alalım dediler takı takmayı çok sevmememe ragmen elmas yüzük beğendi kayinvalidem deneyince Bende bayıldım tabi biraz pahalı oldu ama torunlarına değermis öyle dediler. Süper bi keyifle eve döndüm bide kocacm gelseydi artıkk. Benden haberler böyle şimdi geçmişe bakayım biraz neler kaynamis:)
kızlar 10 kilo 12 kilo ne ben 15 kilo aldım 34.haftamda
slm kızlar size bir sorum olacaktı. Bugun kontrolüm vardı bebiş biraz zayıfmış... bebişin kilo alması için sizce neler yemeliyim?
derin mermerci bunun yanında iyi kaldı. iğrenç birini buldum kızlar ayşe derin öktemah ah güzel ismim
bizim hastanede de nst ye ayrı ücret alıyolar her seferinde. aslında çok saçma bişey bence ama..Kızlar nst demişken bşey sorcam size.medicalparka gidiyorum ben 87 tl muayne ücreti veriyorum ayrıca nst içinde 30 tl aldılar.ve nstye nekadar girersen herseferinde alacaklarmı.hergünde girsen yani.sizin hast öylemi.ne kadar veriyorsunuz
mrba güzel hamişler herkese sağlıklı günler ara ara girip okuyorum kontrolden geldikçede yazıorum hepimizde bnzer şikayetler var sanırım benimde sağ elimde 2 gündür uyuşma oluo geçmıo bayağı bi bu gün kontrolümüz vardı çok şükür herşey yolunda haftalık gidioruz artık nst ye bağlandık ilk önce hareket etmedi kuzum hiç git bi dolaş çikolata felan ye gel dedi doktorumuz kocaman bi çikolata yedik bu seferde durmak bilmedi düğmeye basmak için yetişemedim bile seninkinin ortası yok heralde dedi doktor :) sancı felan çıkmadı 36.haftadayım herşey normal dedi normal doğum gözükuo dedi duruşu değişmezse siz ne düşünuosunuz die sordu normal dedim ama olmazsa da yapacak bişe yok sağlıklı sıhhatlı doğsınlarda sezeryanda olur farketmez dedim kilosu 3,200gr olmuş maşşalllahı var 2-3 hafta daha büyük erken gelmez umarım işe de son verdim çok mutluyum heheh sabahları uyuyacamm olleyy :) bizden haberler bu kadar umarım herkes güzel haberlerle gelir kontrollerden
Yok canım baş aşağıda ayaklar yukarıda birisi sol tarafa birisi sağ tarafa denk geliyordu
canım portakal suyu, pekmez çok kilo aldırıyomuş bebeğe.sola yatmakta kan akışını artırdığı için beslenmesini hızlandırıyomuş ve birde elevit sanırım.
canım bende dr a sordum sağdamı başı diye yok aşağıda ama sağdan en net görüntüyü alıyorum dedi, ve bende hem sağ hem soldan hareketlerini hissediyroum.tahmini kollarını 2 yana açıyodur ondan hissediyorumdur diye düşündüm.
k.valide işte illa bi yerde belli edecekler :)) güle güle kullan canım.
içerideyse iyi olur canım ya. ben de utanıyorum çok ilgili güler yüzlü espirili bir insan her gittiğimizde hoş sohbet muhabbet :) utanıyorum ben de çok. napalım mecburuz artık
ben hiç kusmadım canım ya 1 gr bile vermedim. hep al aliyi tutuyorsun canım kendini ben tutamıyorum canımın çektiğini yiyorum hep. sonuç böyle işte :)
sadece bebek alsa bundan sonra iyi olurdu. en fazla 2 kg alırdık. ama ödem de işin içine girince haftalık kilo alımları artıyor. neyse olsun canım ya veririz sonra hızla...
canım yer değiştiriyor da olabilir doktor bana öyle demişti. ben bi orda bi burda demiştim bu aralar çok hareketillerdir dedi.
iyi o zaman canım ya ben hiç sormamıştım içiyim arada birisim konusunda da çok içime sinmişti ama sonra o kadını görünce sevincim biraz gölgelendi. ne biliyim istemezdim öyle sosyetik gereksiz bir insanda olmasını. ama yapacak bişey yok her isimden bir sürü kişide çıkabilir yani düşünce şeklimi değiştirmem lazım. eşim de çok beğenmişti bu ismi çünkü. ayrıca kızım doğduktan sonra herhalde kimsenin aklına başka kişiler gelmez . bu genelde doğmadan önce oluyor. bir isim söylüyorsunuz hemen o isimden birilerini söylüyorlar.
Canım 28. haftamda baş aşağıdaydı. Şimdi Baş yukarıda. Normalinde bebek cenin pozisyonunda dururlarmış. Ama benimki ayakları kafasının karşısında iki büklğm duruyorduBazen bir tarafı şişiriyor.Ama hangisi popo hangisi kafa anlamakta zorlanıyorum. sadece bacağı daha ince ve uzun olduğu için onu ayırt edebiliyorum.
Ayrılık üzüyor evet ama zorlukların arkasından gelecek mucize tatlı bebek için değer diyoruz
Ya bende fena alıştım herbirinize. Hem burası hem face olmadan olmuyorAçıkçası birazda ondan aldırdım bilgisayarı
en korktuğum şey, hep sakınırım kalabalık ortamda bu yüzden. çok şükür bişey olmamış bebişine.. amn dikkat.
evet canım aynı beşikten bahsediyoruz. ileri geri sallaması benim de kafamı karıştırmıştı açıkçası. ordaki kız tabi satış tekniği dolayısıyla ileri geri sallanması daha sağlıklı falan demişti. saçma gelmişti bana da. yüksekli açısından bi beşik için ideal ama mama sandalyesinde dediğin gibi alçak kalıyor. bizim tekrar düşünmemiz gerekicek sanırım. eşimle bi konuşayım. tşk. ederim cnm.
haklısın xcnm. ileri geri sallanması hiç hoş değil. zaten kafam da ona takılmıştı bi yerde. mama sandalyesi olarak da bucus un dediği gibi hem alçak hem de söylediğin gibi sürekli lekelenmesi sinir bozucu gerçekten. bi kullanıcı olarak tavsiyelerin için sağol cnm. sanırım vazgeçerim bu saatten sonra.
evet anakucağı almayı düşünüyosan kaba cnm. ama ben bi beşik olarak kullanışlı olduğunu düşünüyordum ki sağolsun özokun ve bucus öneriyeriyle bi kez daha düşündürdü beni.
ben sorduğum için ölçmüştü. 3 cm çıkmıştı yaklaşık 1 ay önce. 3.5 cm i geçmemesi gerekiyomuş.
maşallah hep böyle güzel haberlerle dön inşallah tatlım. kayınvalidenlere de maşallah, şanslısın valla. şöyle bi kayınvalidemiz olmadı ki. ama hakkını yememek lazım bizimkinin de o kadar şey ördü kadıncağız. :))
ahh cnm şu pozi,syonunu bir de ben anlasam. kafası yukarda olsa gerek sağ kaburgamın tam altında top gibi bişey şişiyo, acı da veriyo. her iki yandan da gerdirme durumu bende de var tabi. muhtemelen sırtı ve ayaklarıyla yapıyor bunu.
çok sevindim canım suyunun artmasına benim de azalmıştı çok panik olmuştum. kayınvalidenlerle olan ilişkini de allah bozmasın canım ben ilkinde bişey görmedim bundada görmem büyük ihtimalleneyse kocacım yeter bana
bende bugün itibariylee 20 kilo almış bulunuyorummm bakalım kaçla tamamlayacagız tahmn edemıyorum artık 20 ile biter diye dusunmustum oysakı :)
geldik dr dan. ayyy içim rahatladı valla. ilk baştan beri neden bu dr a gitmemişiz dedim. adam çok iyiydi. baya inceledi. daha önce başka hastaneye gidiyoduk memnun kalmadık artık dedik olsun olur öyle şeyler dedidurumu iyiymiş bebişin rahatı da yerindeymiş suyu da normale dönmüş. ayın 20 si gibi yaparız ameliyatı dedi :) haftaya salı çağırdı tekrar gidicez
selam annişler :)
kontrolümüz vardı bizimde.çok şükür herşey yolunda.suyumuz iyi.bende 13,5 kilo almışım toplamda.
son aylar daha hızlı ilerler derler kilo alımı ama benimde yavaşladı.iştahım azaldı diye heralde..
ama bebiş alıyor çok şükür kilo.. 3000 gr olmuş.doktorumuz "bay yanak" dedi
normal doğuma engel olabilecek bir sorun yokmuş.
38.haftada rahimi ölçeriz kaç cm dedi.çatı kontrolü yaparız dedi. :18:
artık çok az kaldı diyip durdu beni iyice heyecanlandırdı saolsun doktorumuz.. :))
bugün kontrolü olan başka arkadaşlarda vardı.inşallah onlarında bebişleri iyidir.
geçmişi okuyamadım..yazıp gidicem hemen.yemeğe götürcekmiş kocacık beni
nerden çıktı bilemiyorum.özel bi günde değil ama
sanırım bebiş doğduktan sonra uzun bi süre yalnız kalamıcaz diye iyi değerlendirelim istedi son günleri..
herkese iyi akşamlar
ama araştırma artık bu isimdekileri, hem o da kim ki kim bilir tanır onu boşver senin Derin'in önemli olan...
maşallah bebişe annesini üzmemiş:13: anaaammm 20sinde bebeğin ce eee yapcak desene çok sevindim cnm senin adına 2 hfta kalmış valla ben bile heycn yaptım
saol canım ay valla hastaneden çıkarken eşime dedim şurada 15 gün kaldı ayy nasıl heycan yaptım bi anda :) tam gün vermedi bakalım haftaya salı gittiğimizde vericek günü ama aşağı yukarı 20 si gibi dedi
Hayırlısıyla kucağına alırsın inş. tatlım 2 3 gün fazla eksik önmli değil sağlıkla gelsin inşallahbi de bana bak ilk doğumum görünen tarih 29 mart ne olcağı belli değil sezeryan normal daha 1.5 ay var anammm karaları bağladım bi anda