2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
derin mermerci bunun yanında iyi kaldı. iğrenç birini buldum kızlar ayşe derin öktem ah ah güzel ismim

Canım 28. haftamda baş aşağıdaydı. Şimdi Baş yukarıda. Normalinde bebek cenin pozisyonunda dururlarmış. Ama benimki ayakları kafasının karşısında iki büklğm duruyordu Bazen bir tarafı şişiriyor.Ama hangisi popo hangisi kafa anlamakta zorlanıyorum. sadece bacağı daha ince ve uzun olduğu için onu ayırt edebiliyorum.

Ayrılık üzüyor evet ama zorlukların arkasından gelecek mucize tatlı bebek için değer diyoruz

Ya bende fena alıştım herbirinize. Hem burası hem face olmadan olmuyor Açıkçası birazda ondan aldırdım bilgisayarı

en korktuğum şey, hep sakınırım kalabalık ortamda bu yüzden. çok şükür bişey olmamış bebişine.. amn dikkat.

evet canım aynı beşikten bahsediyoruz. ileri geri sallaması benim de kafamı karıştırmıştı açıkçası. ordaki kız tabi satış tekniği dolayısıyla ileri geri sallanması daha sağlıklı falan demişti. saçma gelmişti bana da. yüksekli açısından bi beşik için ideal ama mama sandalyesinde dediğin gibi alçak kalıyor. bizim tekrar düşünmemiz gerekicek sanırım. eşimle bi konuşayım. tşk. ederim cnm.

haklısın xcnm. ileri geri sallanması hiç hoş değil. zaten kafam da ona takılmıştı bi yerde. mama sandalyesi olarak da bucus un dediği gibi hem alçak hem de söylediğin gibi sürekli lekelenmesi sinir bozucu gerçekten. bi kullanıcı olarak tavsiyelerin için sağol cnm. sanırım vazgeçerim bu saatten sonra.

evet anakucağı almayı düşünüyosan kaba cnm. ama ben bi beşik olarak kullanışlı olduğunu düşünüyordum ki sağolsun özokun ve bucus öneriyeriyle bi kez daha düşündürdü beni.

ben sorduğum için ölçmüştü. 3 cm çıkmıştı yaklaşık 1 ay önce. 3.5 cm i geçmemesi gerekiyomuş.

maşallah hep böyle güzel haberlerle dön inşallah tatlım. kayınvalidenlere de maşallah, şanslısın valla. şöyle bi kayınvalidemiz olmadı ki. ama hakkını yememek lazım bizimkinin de o kadar şey ördü kadıncağız. :))

ahh cnm şu pozi,syonunu bir de ben anlasam. kafası yukarda olsa gerek sağ kaburgamın tam altında top gibi bişey şişiyo, acı da veriyo. her iki yandan da gerdirme durumu bende de var tabi. muhtemelen sırtı ve ayaklarıyla yapıyor bunu.

hmm söylemedi canım ya 35te izne ayrılıcam rapor yazacak o zaman muayene de olursun demişti ama aç tok demedi. colaya gelince yudum yetmiyo canım büyük bardak dolusu içiyorum çok hoşuma gidiyo içtikten sonra da

iç o zaman canım ama kafana takma içtikten sonra, şifa olsun yarasın her yediğimiz içtiğimiz bebeklerimize...

karnıma yaslanması vesertleşip kasılmasını ben de sık sık hissediyorum ama nefes alma gibi bişey hiç hissetmedim canım...

ben gidiyom kızlar bi duş aliim saat 2 de randevum var yeni bi dr a gitcez dua edin adam bu saate kadar nerdeydin muamelesi yapmasın bana onda devam edeyim. eski dr uma dönmek istemiyorum.. öptüm hepinizi

doktorun içine siner inşallah canım, hayırlısı olsun...

hepimiz sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza alalım bebeklerimizi canım inşallah... çatlak bende göbeğimde şu ana kadar hiç olmadı, kalçamda zaten çalaklarım vardı ama onlar da artmadı gibi bence... çok da düzenli krem süremedim 3.aydan sonra haftada 1-2 kere badem yağı sürüyodum, 5.aydan sonra kaşıntım başlayınca mustela aldım onu da haftada 2-3 defa sürüyorum...

ben yarın ilk kez giricem canım bilmiyorum ekstra ücret alıyolar mı, yarın bi gideyim yazarım size de...

iyi günlerde kullan canım, düşünceli insanlarmış...

kızlar 10 kilo 12 kilo ne ben 15 kilo aldım 34.haftamda

ben 32.haftamda 18 kilo almıştım daha bakalım yarın kaç diycek doktorum...

slm kızlar size bir sorum olacaktı. Bugun kontrolüm vardı bebiş biraz zayıfmış... bebişin kilo alması için sizce neler yemeliyim?

ben muz, ceviz-fındık-badem-kuru incir-kuru kayısı, yumurta, pekmez, protein (et ürünleri) ve ilave olarak elevit gibi bi multivitamin ilacı iyi geliyo diye biliyorum...

derin mermerci bunun yanında iyi kaldı. iğrenç birini buldum kızlar ayşe derin öktem ah ah güzel ismim

ama araştırma artık bu isimdekileri, hem o da kim ki kim bilir tanır onu boşver senin Derin'in önemli olan...

bende bugün itibariylee 20 kilo almış bulunuyorummm bakalım kaçla tamamlayacagız tahmn edemıyorum artık 20 ile biter diye dusunmustum oysakı :)

bizim hastanede de nst ye ayrı ücret alıyolar her seferinde. aslında çok saçma bişey bence ama..

oo maaşallah bebişine 4 ün üzerinde doğar heralde senin tosuncuk

çok sevindim canım suyunun artmasına benim de azalmıştı çok panik olmuştum. kayınvalidenlerle olan ilişkini de allah bozmasın canım ben ilkinde bişey görmedim bundada görmem büyük ihtimalle neyse kocacım yeter bana

Yok canım baş aşağıda ayaklar yukarıda birisi sol tarafa birisi sağ tarafa denk geliyordu

cvplariniz icin cok tesekkur ederim.

cok sagol canm cok şükür doktorumuzdan ıyı seyler duyduk sonunda dediğin gbı cok panık olmustum bende 3 gun boyunca. kaynanalar ıyı olmasa bıle dedıgın gıbı kocişler yeter bize ama sagolsunlar kötülüklrini görmedim arada iğneleyici laflar dısında onlara da amaaaaann salla gitsin dıyorum :))

selam annişler :)
kontrolümüz vardı bizimde.çok şükür herşey yolunda.suyumuz iyi.bende 13,5 kilo almışım toplamda.
son aylar daha hızlı ilerler derler kilo alımı ama benimde yavaşladı.iştahım azaldı diye heralde..
ama bebiş alıyor çok şükür kilo.. 3000 gr olmuş.doktorumuz "bay yanak" dedi
normal doğuma engel olabilecek bir sorun yokmuş.
38.haftada rahimi ölçeriz kaç cm dedi.çatı kontrolü yaparız dedi. :18:
artık çok az kaldı diyip durdu beni iyice heyecanlandırdı saolsun doktorumuz.. :))

bugün kontrolü olan başka arkadaşlarda vardı.inşallah onlarında bebişleri iyidir.
geçmişi okuyamadım..yazıp gidicem hemen.yemeğe götürcekmiş kocacık beni
nerden çıktı bilemiyorum.özel bi günde değil ama
sanırım bebiş doğduktan sonra uzun bi süre yalnız kalamıcaz diye iyi değerlendirelim istedi son günleri..

herkese iyi akşamlar

Son düzenleme:
geldik dr dan. ayyy içim rahatladı valla. ilk baştan beri neden bu dr a gitmemişiz dedim. adam çok iyiydi. baya inceledi. daha önce başka hastaneye gidiyoduk memnun kalmadık artık dedik olsun olur öyle şeyler dedi durumu iyiymiş bebişin rahatı da yerindeymiş suyu da normale dönmüş. ayın 20 si gibi yaparız ameliyatı dedi :) haftaya salı çağırdı tekrar gidicez

maşallah bebişe annesini üzmemiş :13: anaaammm 20sinde bebeğin ce eee yapcak desene çok sevindim cnm senin adına 2 hfta kalmış valla ben bile heycn yaptım

SANADA BAY YANAK BEBİŞİNEDE MAŞALLAH.KENDİ İÇİN OLMASA DABÖYLE GÜZEL HABERLER ALINCA İNŞ MUTLU OLUYOR.NE GÜZEL SENİN KOCİŞ DÜŞÜNCELİ BİRİ YEMEK FALAN.BENDE Bİ KOCİŞLE Bİ SİNEMAMI YAPSAM NE YAPSAM KISKANDIM ŞİMDİ:)) ONUN DÜŞÜNECEĞİ YOK BEN YÖNLENDİREYİM BARİ

maşallah bebişe annesini üzmemiş :13: anaaammm 20sinde bebeğin ce eee yapcak desene çok sevindim cnm senin adına 2 hfta kalmış valla ben bile heycn yaptım

saol canım ay valla hastaneden çıkarken eşime dedim şurada 15 gün kaldı ayy nasıl heycan yaptım bi anda :) tam gün vermedi bakalım haftaya salı gittiğimizde vericek günü ama aşağı yukarı 20 si gibi dedi

Hayırlısıyla kucağına alırsın inş. tatlım 2 3 gün fazla eksik önmli değil sağlıkla gelsin inşallah bi de bana bak ilk doğumum görünen tarih 29 mart ne olcağı belli değil sezeryan normal daha 1.5 ay var anammm karaları bağladım bi anda

bu günlerin tadını çıkar tatlım doğduktan sonra hastalığıydı gazıydı gece ağlamalarıydı uğraşırken acaba karnıma geri mi soksam dedeiğin zamanlar olucak

Doğum Sonrası ;
Lohusalık bence esas hastaneden eve gelince başlıyor. Hastanenin size verdiği ekstra bir konfor, güven var. Ama eve gelince gerçek hayat başlıyor. Tavsiye edeceklerim:

•Bebeğinizi hastanede ve evde emzirirken kesinlikle yalnız olun. Geçenlerde bir arkadaşımız tarafından “anne sütü” ile ilgili yazıda da dikkat edeceksiniz bu konuya. Ben mecburen sezeryan yöntemi ile doğum yaptım ve maalesef doğumdan sonra üçüncü gün tam anlamı ile sütüm geldi. Hastaneden eve geldiğimde oturdum salona, aldım kızımı kucağıma. Emzirmeye çalıştım ama nafile. Etrafta bir sürü insan var, hepsinin yüz ifadeleri aynı: “ hay allah, süt de gelmiyor, vah vah vah” Zaten neden evdeki ilk gün o kadar insan yanınızda olur, onu da anlamış değilim. Bir de olaya felaket ile yaklaştıklarından ötürü sizin sütünüzün geleceği varsa da gelmiyor…

•Hastaneden geldiğiniz ilk günlerde yanınızda eşiniz ve olabiliyorsa sadece anneniz olsun. Benim annem iki hafta boyunca gece benimle kaldı, çok faydasını gördüm. Anne gibisi yok!!!

•Anneniz yanınızda olsa bile bebeğinize siz bakın, anneniz size baksın. (Annenizin de bebeğinize bakması gereken zamanlar olabilir, siz duş yaparken, siz uyurken bebeğiniz uyandı ise vs. Ama dikkat edin, bazen anneanneler kendilerini bebek bakımına kaptırıp sizi unutabilirler.

•Eve hemen tebrik için misafir gelmek isteyecek, bence iki hafta misafir kabul etmeyin. Hatta gelen her misafirden rahatsız olacaksınız, çünkü lohusalık sırasında hep yalnızlık, az insan istiyorsunuz.

•Beslenmenize çok dikkat edin, öğün atlamayın. Düzenli sebze, kırmızı et yiyin. Size süt yapsın diye bol bol tatlı yiyin diyecekler, sakın inanmayın. O tatlılar süt değil kilo yapıyor. Ama tatlıdan da mahrum etmeyin kendinizi, emzirdiğiniz için ekstra enerjiye ihtiyacınız var. Süt için; bol bol su için.

•Sıcak su ile sık sık duş yapın. Göğüslerinizin süt dolması için faydalı. Hatta ben sıcak havlu koyardım. Emzirme saati gelmeden çekilirdim ütü odasına. İki adet küçük el havlusunu ütüler göğsüme koyardım, bir sağ, bir sol.. Birkaç kez tekrarlardım, sonra kızımı emzirirdim. (bu arada ben banyo yaparken vücuduma sadece beyaz sabun kullandım, göğüslerime fazla kimyasal sürmemeye dikkat ettim)

•Bebeğiniz uyurken siz de uyuyun. Sizin de uykuya ihtiyacınız var. Siz uykuda iken daha iyi süt dolar göğüsler. Hatta sırt üstü yatın. Göğüsleriniz serbest kalsın.

•Akşam eşiniz ile 1 saat yalnız başbaşa vakit geçirin. Yanına oturun, uzanın, sohbet edin.

•Dışarı çıkıp hava alın. Evin küçük ihtiyaçları için markete siz gidebilirsiniz, hava almak size iyi gelecektir. Zaten önümüz yaz, bebeğiniz ile birlikte bile çıkabilirsiniz. Ben kırk dolmadan dışarı çıkılmaz lafına inanmıyorum, uygulamadım da..

•Ağlama nöbetleri geçireceksiniz, şaşırmayın. Normaldir, ağlayın, açılırsınız. Hatta günün belli saatlerinde karamsarlık çökecektir, sabredin geçiyor. Lohusalık psikolojisi bu işte.

•Bol bol lohusa şerbeti için.
Alıntı:Lohusalıkta yapıl(ma)ması gerekenler | Blogcu Anne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…