coladan başkası kesmiyor canım ya. ama bugun içtikten sonra rahatsızlandım kendimi hiç iyi hissetmiyorum çarpıntım var tansiyonum çıktı.
merveeee nerelerdesin. maşallah yaa bebeğin kilosuna, doğacak kiloda. e doğur sen artık :) iyi murat bey normal doğum diyor. inşallah sağlıkla normal doğumla alırsın bebeğini kucağına. hiç ağrısız doğum hakkında konuştunuz mu? ben de haftaya gidicem 35.haftada izne de ayrılıcam. beni de o gün nst ye alır herhalde. çatı muayenesinden bahsetti mi canım?
güzelmiş ama bana doktor hala bunu uygulamadı bende 35 teyim bunun bi zamanımı varki acaba bilemedim
tşkkr ederim canım inş harbi şimdi doğsa yerinde kilosu 4 ü geçer heralde dedi o zaman olmaz heralde normal :) epidural hakkında konuşmadık ya çok önce sormuştum daha erken dedi ben gece mesela geldi sancım siz hemenmi gelıosunuz dedim siz yoksanız doğurmam ben dedim ebelerimiz gece burdalar dedi nst ye alırlar bende o arada gelirşm yetişirim merak etme dedi sezeryan olursa 39dan sonra gün veriorum zaten dedi doğum kanalınada 38 de bakarız dedi çatıdan bahsetti heralde her hafta korkuyla gidiorum zaten bu hafta bakacak die muayeneden çıkınca mutluluktan uçuorum yırttım gene die :) bu haftada yırttık canım anlıycağn
merhaba arkadaşlarr..güzel anne adayları..son iş haftası :) yaşasın çok mutluyum artık çünkü büyüdük artık ondan sanırım annesini nefes nefese bırakıyooo.şu 4 günde geçsin artık ne yapalım ev hanımı olacazzz.bügün itibariyle 9 kg almışız.inşallah doğumdan sonra çok zorlanmadan gider.bide doktorum son randevu da plasenta sağda altta dedi.ve normal doğuma engel değil dedi.bu söz sana ödev olsun ben sana soracam normal doğum esnasında bir sıkıntı olursa sezeryanda bu bilgi gerekli dedi.hem sana sorumluluk veriyorum bunu unutma dedi.söylediği sekilde de dosyama not düştü :) bakalım ne kadar bilincim açık olacak bu dönemde.inşallah sancı ağrı çekmeden sorunsuz bi şekilde şu günleri geçiririz.
maşallah :)
iyi 38 geçmiş :) ben de geriliyorum. bir de nerde bakacak o ultrasona girdiğimiz koltukta değil herhaldedi mi. ortalık yerde yani
kızlar 10 kilo 12 kilo ne ben 15 kilo aldım 34.haftamda
Evet canım ya hem hastalık hem uykusuzluk hem hamilelik hiç çekilmiyor( ıhlamur zararlı değilmi hamilelikte? Nane limon yaptım içtim ama pek işe yaramadı heralde
kızlar 10 kilo 12 kilo ne ben 15 kilo aldım 34.haftamda
Kizlar sol tarafimda belimde bebegimin ayagi diye dusunuyorum yumruguda olabilir oyle bir sey var. Ordan gerdiriyor. O gerdirirken karnimin sag tarafi sisiyor. Ayni anda oluyor bu.
Sormak istedigim soru ise bebegimin pozisyonu ne? En son basi asagidaydi. Basi asagida olsa nasil sol ve sagdan hareket edecek?
yan mi duruyor bebegim ???
slm kızlar size bir sorum olacaktı. Bugun kontrolüm vardı bebiş biraz zayıfmış... Bebişin kilo alması için sizce neler yemeliyim?
canım Benimde öyle oluyor hem soldan hem sağdan . Son gittiğimde doktor bağdaş kurmuş oturuyor demişti seninkide öyle olabilir diye düşündüm.
Basi yukarda miymis yani?
canım portakal suyu, pekmez çok kilo aldırıyomuş bebeğe.sola yatmakta kan akışını artırdığı için beslenmesini hızlandırıyomuş ve birde elevit sanırım.slm kızlar size bir sorum olacaktı. Bugun kontrolüm vardı bebiş biraz zayıfmış... bebişin kilo alması için sizce neler yemeliyim?
canım bende dr a sordum sağdamı başı diye yok aşağıda ama sağdan en net görüntüyü alıyorum dedi, ve bende hem sağ hem soldan hareketlerini hissediyroum.tahmini kollarını 2 yana açıyodur ondan hissediyorumdur diye düşündüm.Kizlar sol tarafimda belimde bebegimin ayagi diye dusunuyorum yumruguda olabilir oyle bir sey var. Ordan gerdiriyor. O gerdirirken karnimin sag tarafi sisiyor. Ayni anda oluyor bu.
Sormak istedigim soru ise bebegimin pozisyonu ne? En son basi asagidaydi. Basi asagida olsa nasil sol ve sagdan hareket edecek?
candaş canım evet sağolsunlar düşünüp aldılar ama Sonrasında da kendilerini düşünerek enazından soranlara kayinvalidem doğum hediyesi elmas yüzük aldı 2tane dersin artık diyor:) biraz gösteriş yani ama sağolsunlar yinede düşünüp aldılar beni Musmutlu ettiler:)
bana bi baksın ben sana heber veririm canım herkes çatalda bakıomuş ama oda çok kötü ya oraya yatmak bile insanı utandırıo çok kötü bi pozisyon :) bide bugün nst odasında perde felan dikkatimi çekti belki orda bakar inşallah orda bakar ben diorum doğuma kadar bakmasın yaw adamla kakarakikiri kaç aydır muhabbet et yüzyüze iş oraya gelince insan utanır diıorum nasıl olcak bilmıorum ama napcaz mecbur artık :)
ben hiç kusmadım canım ya 1 gr bile vermedim. hep al al:) senınkıde cok sayılmaz canım ben ılk 4 ay cok bulantı yasadım tiksindim yemeklerden o yuzden fazla alamadım yemeyınce şimdi çok abur cubur istiyor canım ama yemıyorum
sadece bebek alsa bundan sonra iyi olurdu. en fazla 2 kg alırdık. ama ödem de işin içine girince haftalık kilo alımları artıyor. neyse olsun canım ya veririz sonra hızla...yakınmış kilo alımlarımız ben 36.haftadayım 16 kil0 almışım.doğurana kadar 20 yi bulur heralde
Kizlar sol tarafimda belimde bebegimin ayagi diye dusunuyorum yumruguda olabilir oyle bir sey var. Ordan gerdiriyor. O gerdirirken karnimin sag tarafi sisiyor. Ayni anda oluyor bu.
sonsy, ben dr a colayı sormuştum günde 1 bardaktan bişey olmaz dedi, nst de bebeğin kalp atışlarını ve sancıyı ölçüyor genelde 32 den sonra aldıklarını duyuyorum ama bazılarında ihtiyaç olmuyo demekki.Derin ismide karıştırmasın kafanı ya, herkes bir olmaz.Sabah bende bi kızın ismini çok beğendim ayyüce... koymazdım ama beğendim...