2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar ne olacak bu unutkanlık.... Kaç kez yemek yaktım. Ama bugün gördüğüm manzara karşısında şok oldum Dün akşam yemek sonrasında içim yandı soda içeyim dedim. Sıcakmış Buzluğa koydum. Koyuş o koyuş unutmuşum:KK53::KK53: Bu öğlen balık çıkarmak için buzluğu bir açtımki...... camlar minik minik buzlara ve buzluktaki donduruğum sebze ve etlere yapışmış:KK53::KK53:

Son düzenleme:
Ben de kullanamazdim icinde salyangoz kremi varsa.

Benim goguslerim degisik oldu yara dedikleri bu mu acaba? Kenarlari kahverengi benekler seklinde dokununca hafif aciyor. Bir gogsumun ucunun kenari siyah oldu kanamis kabuklasmis gibi. O yuzden krem suruyorum artik.

Aslinda herkese yapmalari gerek bu genetik testini. Illa sorun ortaya cikinca mi arastirip test yapmak gerekiyor yani?

Yapmazlar canımya. Çok maliyetli. Gerçi bunca sıkıntı yaşamadan önce yapılmasını yeğlerdim ama düşük olmadan bunu yapmıyorlar. Ben 3.500.-TL' ye yaptırdım

Kızlar bu doğum parası ve süt parası,çocuk yardımı hakkında bilgisi olan var mı?

ben bugun memura sordum doğum parasını eşiniz memursa o alıyor çocuk yardımını da o alıyor dedi. eşim bu aralar bunları merak ediyor da:KK37:

Kızlar ne olacak bu unutkanlık.... Kaç kez yemek yaktım. Ama bugün gördüğüm manzara karşısında şok oldum Dün akşam yemek sonrasında içim yandı soda içeyim dedim. Sıcakmış Buzluğa koydum. Koyuş o koyuş unutmuşum:KK53::KK53: Bu öğlen balık çıkarmak için buzluğu bir açtımki...... camlar minik minik buzlara ve buzluktaki donduruğum sebze ve etlere yapışmış:KK53::KK53:

:KK70: of of büyük geçmiş olsun ve kolay gelsin .Bütün bu unutkanlıklar ve sakarlıkların sebebi gebeliğiimiz çok takma kafana geçici.Bebişleri için katlanmaya değer :KK66:

Ben de kullanamazdim icinde salyangoz kremi varsa.
Benim goguslerim degisik oldu yara dedikleri bu mu acaba? Kenarlari kahverengi benekler seklinde dokununca hafif aciyor. Bir gogsumun ucunun kenari siyah oldu kanamis kabuklasmis gibi. O yuzden krem suruyorum artik.

benim göğüslerde kaşıntı, acıma falan yok. ama dikkat et canım göğüs uçlarını bu dönemlerde uyarmak iyi değil erken doğumu tetikliyor. kremi dikkatli sür

amaaan ne gıcık şimdi onları temizlemek. ama sen hamilesin diye böyle, ben de eşim de heralde bi 10 defa şişe patlatmışızdır buzlukta.
çok deneyimliyiz o konuda:KK1:

Seni çok iyi anlıyorum tatlım ama napalım bebişlerimiz için biraz daha sabredicezve Allah' ın izniyle karşılığınıda alacağız.Bebek için birşeyler yapıyomusun bebek şekeri vs. İstersen onlarla uğraşarak zamanın biraz daha hızlı geçmesini sağlayabilirsin.

Ben izne ayrılınca yaparım diye planladım.Ozaman daha zor geçecek birde sabırsızım ben biraz.İzne ayrılınca evde ancak öyle vakit geçer diye düşündüm.Toplıcam kuzenleri annemleri birlikte şeker, kapı süsü falan yapacağız.İş yerindede ne olur ne olmaz erken doğum olur diye işlerimi toparladım.Bütün gün pc nin karşısında haberler, KK, her türlü bebek odası aksesuarı ve kıyafet alışveriş siteleri, loğusa gecelikleri ne varsa dolaşıyorum.Acılarımı unutayım diye oğlumda sağolsun hiç yardımı olmuyor.Ciğerlerime basmayı pek seviyor.

:KK70: of of büyük geçmiş olsun ve kolay gelsin .Bütün bu unutkanlıklar ve sakarlıkların sebebi gebeliğiimiz çok takma kafana geçici.Bebişleri için katlanmaya değer :KK66:

benim göğüslerde kaşıntı, acıma falan yok. ama dikkat et canım göğüs uçlarını bu dönemlerde uyarmak iyi değil erken doğumu tetikliyor. kremi dikkatli sür

amaaan ne gıcık şimdi onları temizlemek. ama sen hamilesin diye böyle, ben de eşim de heralde bi 10 defa şişe patlatmışızdır buzlukta.
çok deneyimliyiz o konuda:KK1:

Ay kızlar sormayın ya şimdi buzluğu boşalt, buzlar erisin camları temizle, gıdalara birşey olamaıştır inşallah:KK53: Ah be kızım sen doğana kadar anne eve yakmazsa iyi:KK9:

Ben dün doktoruma göğüs ucu kremime başlayayımmı dedim. Başlama dedi. Dikkatli olun

Arkadaşlar benim mesai son bulmak üzere hepiniz kendiniz ve emanetiniz bebişlerinize çok çok iyi bakın.Sağlıklı ve huzurlu olun.Hiçbirşeyi dert etmeyin.Öpüldünüzz.

kizlar bebeklerimizin kordon bagi kanini kordon bagi bankasina verecek olan var mi?

Kızlar bu doğum parası ve süt parası,çocuk yardımı hakkında bilgisi olan var mı?

ben bugun memura sordum doğum parasını eşiniz memursa o alıyor çocuk yardımını da o alıyor dedi. eşim bu aralar bunları merak ediyor da:KK37:

doğum parası diye birşey duymadım, zaten sağlık sigortanızı ödüyoruz, ayrıca doğurdunuz diye niye para verek diyorlar sanırım :)
çocuk yardımı memurun derecesine göre değişiyor ama çok da büyük bir mebla değil. eşim doçent olmasına ve 1/1 derecesi olmasına rağmen 100 lira bile değildi sanırım. yada o beni kandırdı :)
net sayılar lazımsa yarın sizin için bilgi alabilirim

bu gögüs ucu kremi ben de sürüyordum dün kuzenimden duydum erken doğum olur diye. şimdi de sizlerden... korktum :KK52: sürmeyeyim artık :)

kizlar bebeklerimizin kordon bagi kanini kordon bagi bankasina verecek olan var mi?

canım bu olayı ben de düşündüm hal daha da karar vermiş değilim. Genelde ailede genetik hastalıklar var ise akdeniz anemisi vs. gibi kesinlikle yapuılmalı ama onun haricinde detaylı cok bilgim yok bu konuda. ve tabiki bankanın cok guvenilir olması gerekli.Arastıran varsa bizi de aydılatırsa ne guzel olur.

Yapmazlar canımya. Çok maliyetli. Gerçi bunca sıkıntı yaşamadan önce yapılmasını yeğlerdim ama düşük olmadan bunu yapmıyorlar. Ben 3.500.-TL' ye yaptırdım
evet ya bu genetik testleri cok pahalı oluyo.. vay yavrum vay bu kadın doğumda ne paralar dönüyo ya... işte ucunda evlat olunca göze gelmiyo:emir_bebek:

hımm böyle bişey mi varmış ben bilmiyordum..yani o kordonu kesınce bize mi veriyorlar kı.. cahilliğimi mazur gör cnm:44:

doğum parası diye bir şey alınmıyor diye biliyorum sadece doğum yaptıüın zaman pttye 80-90 tl arası

süt parası yatırıyorlar. o kadar. iznin bitincede toplu maaşını alıcaksın.

birde AGİ (askeri geçim indirimi ) var fiş parası biliyorsun. o ekleniyor her ay ya senin yada eşinin

maaşını oda olsun 30 tl civarı... ektra bişi yok yani. çevremde doğum yapanlara ve sgkyla konuştuklarıma

göre söylüyorum.

:KK53: ilk defa duydum onlar napıyormuş ki acep :26:

şimdi öğrendim. 1/1 derecesi olan doçent, 1. çocuk için 36.92 lira alıyor. çalışmayan eş için ise 157.57 lira alıyor. böyle

doğum yapacaksanız ve Ankara'daysanız Zekai Tahir Burak' ta özel doğum salonu+özel koooocaman bir odaya 500 lira verdiğimizi ve 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu belirtmek isterim. ablam da 2 çocuğunu orda bu şekilde doğurmuştu ordan biliyordum, sonra kendim bizzat tecrübe ettim. insanlar 20 yıl önce duyduklarıyla kötülerler orayı fekat emzirme hemşiresi bile vardı özel olarak. herşey çok profesyonel ve ciddiydi.

evet ya bu genetik testleri cok pahalı oluyo.. vay yavrum vay bu kadın doğumda ne paralar dönüyo ya... işte ucunda evlat olunca göze gelmiyo:emir_bebek:

hımm böyle bişey mi varmış ben bilmiyordum..yani o kordonu kesınce bize mi veriyorlar kı.. cahilliğimi mazur gör cnm:44:

güldürdün beni kız. yok kordonu vermiyorlar canım kordon kanını saklayan kordon kanı bankaları var. doğuma seninle birlikte giriyorlar ve bebğin kordonundan kan alıyorlar ayrıca istersen kordonun kendini de saklıyorlar. İlerde cocugun bir hastalıgı olursa bundan kök hücre üretip tedavi ediyorlar

yok kordondaki kani bir seye aliyorlar. Sonra kan hucrelerini donduruyorlar sakliyorlar. Bu islem maliyetliymis. Bagislama sansimiz da varmis. Baskalarina faydali olabiliyoruz.

bu gögüs ucu kremi ben de sürüyordum dün kuzenimden duydum erken doğum olur diye. şimdi de sizlerden... korktum :KK52: sürmeyeyim artık :)

sonsy cnm bızım hastane ücreti artırmamış ya cok sevındım ya :KK76::KK76: şaşırttılar benı.. gercı cevreye gore zaten muayene ve doğum ucretı fazlaydı boyle ıyı olmuş.. sezeryan normal ayrımı da yok.. ben 1500 ayırmıstım 300 yanıma kaldı he heytt:KK76::KK8:

sakın diyeyim, göğüs uçlarına masaj oksitosin hormonunu çok güzel uyarır ve bu hormon aynı zamanda doğumu da başlatır. hamilelikte süt eğitiminde özellikle belirtirler :) erken doğurmak istiyorsanız tabiki siz bilirsiniz :)

yok kordondaki kani bir seye aliyorlar. Sonra kan hucrelerini donduruyorlar sakliyorlar. Bu islem maliyetliymis. Bagislama sansimiz da varmis. Baskalarina faydali olabiliyoruz.
hım çok güzel birşeymiş aslında.. düşünülebilir..
güldürdün beni kız. yok kordonu vermiyorlar canım kordon kanını saklayan kordon kanı bankaları var. doğuma seninle birlikte giriyorlar ve bebğin kordonundan kan alıyorlar ayrıca istersen kordonun kendini de saklıyorlar. İlerde cocugun bir hastalıgı olursa bundan kök hücre üretip tedavi ediyorlar

:KK9::KK9::KK9::KK9: bilemedim ki işte:KK9: haaa yani ozaman cıddı bı sekılde dusunmek lazım.. çünkü başka biri için faydalı olabılıyorsun ama kendı cocugunda (ALLAH GÖSTERMESİN) rahatsızlık olursa yıne buna ıhtıyac duyuyorsun.. doğrumu anladım acaba:44:

X