Ebah, seni gördüm :) her şey yolunda değil mi arkadaşım?
arkadaşlar dişim felaket ağrıyor yarın doktordan randevu aldım ama nasıl duraccağım yarına kadar bilmem ne yapabilirim?ilaç da kullanmak istemiyorum
İyi geceler canlar, hayırlı kandiller
Allah hepimizin gönlünden geçeni verssin, dualrımızı kabul etsin.
Nasılsınız bakalım, geçmişi parça parça okudum girmeyeli uzun zaman oldu çok birikmiş. En son nstde sancım çıkmıştı, ADALAT kullanmaya başladım ve sürekli yatıştayım. Ara ara hala kasılmaları hissediyorum ve korkutuyo beni, cuma tekrar nst ye giricem umarım sancım çıkmaz.
Yalnız olmak ne kadar zormus bu surecte onu anladım, o kadar duygusala bağladım ki zaten pişt desen ağlamak istiyorum ki çogu zaman ağlıyorum ama gecen gun annemi istiyoruuummmm ben diye ağlamak istedim. Eşim sağolsun işten gelip evdeki tüm işleri hallediyor, ertesi gune yemek yapıyor falan ama ikimizde zorlanıyoruz.
Bi yandan bebişin eşyalarını yıkamaya başladık, bugun ikinci makine çamaşırları attık ama daha bitmedi tabi. Ütüsüne de artık kadın alıcam başka çarem yok....minik minik çok güzeller ama.
SUDE geçmiş olsun canım, ihmal etme..
ŞİFA gözün aydın nazlı kızın cee yapmış, öğrenmesydin artık sürpriz olurdu valla iyi dayandın doğurucaz nerdeyse anca öğrendinç. Nazlıma ne yaptı acaba*
GECE sen nasılsın, daha iyi mi durumun.
Esneyip durdum ama yine uykum kaçtı. Bu arada benim göbeğimin üst çevresi çok gerildi acıyo. Yarın doktor randevum var ona sorucam ama normal midir size de oluyormu??
günaydın arkidişlerr
eşimle kızım grip olmuşlardı. onlara baktım iyileştirdim bana sattılar saolsunlar. 2 gündür hapşurmaktan kasıklarıma ağrılar girdi artık. kafamı kaldıracak halim yok boğazım ağrıyo
kızlar normal doğumdanda sezeryan den korkyrm ama artık kalbim rahatladı neden bilmyrm ama Rabbim neyi nasip ederse o olsun hangisi hakkımda hayırlıysa...
bu arada ben ev işini askıya aldım tezgah aldı başını gitti evi ....götürüyr =) bende oturyrm pasooo =) öğrenci evini geçti dicem ama nice temiz öğrenci evi vardır ayool =) neyse yarın karneyyi dağıtalım tatil başlasın işte ozaman temizlicem he hee =) sizler nasılsınız bakemmmm =)
Ohhh çok şükür Candaşım haber geldi: Yanıtı: Gelmez canım.. bir şey olmamışki işler yolunda folik asit eksik olunca kanda pıhtılaşmaya eğilim oluyor zaten biz clexan sana verdik, senin durumun heterozigot yani çok ağır değil, homozigot olsan ve başka faktörlerde olsa ağır bir durum olurdu
Aklım çıktı ya resmen
anneler ben ve kızım geldik....
yasal iznim başladı evdeyim artık ama oturmak yatmak hak getire....
evi taşıdım yerleştim ama hala eksikler var....
dün eşimin oğlunun odasının son halini verdim
kızımın neredeyse tüm eşyalarını ütüledim,bugün bir kısım daha kaldı ama üşendim hala kalkamadım
c.tesi ablam gelecek onunla yerleştiricez odasını herşeyi hazır dolaplar yerleşecek,halısı serilicek,hastane çantalarımız hazırlanacak ve biz artık doğumu beklicez....
gün geçtikçe daha da ağırlaşıyorum...yatarken resmen kalça kemiklerimin ağrısına uyanıyorum....her gece düzenli olarak saat 04.00 da uyanıyorum sanki biri beni boğuyor,kalkıyorum ev içinde geziyorum bazen sabaha kadar uyuyamıyorum bazen nerede olursa orada sızıp kalıyorum....
ama az kaldı...biraz daha sabır...yarın kontrolümüz var....bir de benim yaramaz kızım sağ tarafımı mesken tuttu sol taraf tamamen boşaldı...karnım saçma sapan bir hal aldı karnımın yarısı şiş geziyorum...benden şimdilik bu kadar....kızım ve ben herkesi selamlıyoruz.....
kızımın neredeyse tüm eşyalarını ütüledim,bugün bir kısım daha kaldı ama üşendim hala kalkamadım
c.tesi ablam gelecek onunla yerleştiricez odasını herşeyi hazır dolaplar yerleşecek,halısı serilicek,hastane çantalarımız hazırlanacak ve biz artık doğumu beklicez....
gün geçtikçe daha da ağırlaşıyorum...yatarken resmen kalça kemiklerimin ağrısına uyanıyorum....her gece düzenli olarak saat 04.00 da uyanıyorum sanki biri beni boğuyor,kalkıyorum ev içinde geziyorum bazen sabaha kadar uyuyamıyorum bazen nerede olursa orada sızıp kalıyorum....
ama az kaldı...biraz daha sabır...yarın kontrolümüz var....bir de benim yaramaz kızım sağ tarafımı mesken tuttu sol taraf tamamen boşaldı...karnım saçma sapan bir hal aldı karnımın yarısı şiş geziyorum...benden şimdilik bu kadar....kızım ve ben herkesi selamlıyoruz.....
iyi bari canım birden endişelenmeyin hemen bak bi sorun yokmuş şükür...
korkma canım yaa olcak bitcek :)kızlar normal doğumdanda sezeryan den korkyrm ama artık kalbim rahatladı neden bilmyrm ama Rabbim neyi nasip ederse o olsun hangisi hakkımda hayırlıysa...
bu arada ben ev işini askıya aldım tezgah aldı başını gitti evi ....götürüyr =) bende oturyrm pasooo =) öğrenci evini geçti dicem ama nice temiz öğrenci evi vardır ayool =) neyse yarın karneyyi dağıtalım tatil başlasın işte ozaman temizlicem he hee =) sizler nasılsınız bakemmmm =)
ayy canım hadi gözümüz aydın olsun.çok şükür ya.valla bende rahatladım.ben hetrezigotmu homozigotmuyum bilmiyorum bile yaa :) bi öğrenemedim gitti.çok sevindim canım ya tekrardan şükürler olsun...Ohhh çok şükür Candaşım haber geldi: Yanıtı: Gelmez canım.. bir şey olmamışki işler yolunda folik asit eksik olunca kanda pıhtılaşmaya eğilim oluyor zaten biz clexan sana verdik, senin durumun heterozigot yani çok ağır değil, homozigot olsan ve başka faktörlerde olsa ağır bir durum olurdu
Aklım çıktı ya resmen
canım ben kamuda çalışıyorum ark ım öyle kullandı, ondan biliyorum ama özel sektörde nasıl onu bilmiyorum.Candas'cım, o kamu için sanırım. Özel sektörde 1 saatten 1,5 saate çıktı o kadar diye biliyorum. O da 1 sene. Sen emin misin?
canım iznin hayırlı olsun.dikkat kendine yinede artık doğumların eli kulağında ...kızının adı Işık mı olcak ? ben çok severim Işık adını.favorilerimdendi...anneler ben ve kızım geldik....
Sorma canım ya annelik endişeden ibaret işte. Folik asit eksikliğinde bir sürü anomoli oluyor. Aklım çıktı. Ama iyikide iğne vuruluyormuşum. Ben uzun süre çocuk istediğim için uzun yıllar folik asit içmiştim. Hamilelğin ilk 5 ayındada içtim. 8. ayda tekrar başlıyacağım. Arada kullanmadığım 3 ay için üzüldüm ama allahtan elevit içiyprum onun içinde az miktarda olsa da folik asit takviyesi bulunuyor.
Sorma canım ya annelik endişeden ibaret işte. Folik asit eksikliğinde bir sürü anomoli oluyor. Aklım çıktı. Ama iyikide iğne vuruluyormuşum. Ben uzun süre çocuk istediğim için uzun yıllar folik asit içmiştim. Hamilelğin ilk 5 ayındada içtim. 8. ayda tekrar başlıyacağım. Arada kullanmadığım 3 ay için üzüldüm ama allahtan elevit içiyprum onun içinde az miktarda olsa da folik asit takviyesi bulunuyor.
ayy canım hadi gözümüz aydın olsun.çok şükür ya.valla bende rahatladım.ben hetrezigotmu homozigotmuyum bilmiyorum bile yaa :) bi öğrenemedim gitti.çok sevindim canım ya tekrardan şükürler olsun...
benim dr um 10. haftada folbiolu kesip elevite geçirmişti benide.
canım sıkıntı yapma. dediğin gibi elevitin içinde folik asit var bende o şekilde bırakmıştım.
ama şuan da da alıyorsun dime folik asit eksikliğini??
bebeğe bi yan etkisi oluyormuymuş?
evet candasim 2 kustum hastanede kaldimya o yuzden.hergun geliyordu yanima ama yinede uzuluyordumcanım hala belli olmadı demek :)) evet artık erkeksede kabullencek napalım naz etmeseydi dimi :)) ben kızınla neden ayrı kaldın anlayamadım canım ya ?
İyi geceler canlar, hayırlı kandiller
Allah hepimizin gönlünden geçeni verssin, dualrımızı kabul etsin.
Nasılsınız bakalım, geçmişi parça parça okudum girmeyeli uzun zaman oldu çok birikmiş. En son nstde sancım çıkmıştı, ADALAT kullanmaya başladım ve sürekli yatıştayım. Ara ara hala kasılmaları hissediyorum ve korkutuyo beni, cuma tekrar nst ye giricem umarım sancım çıkmaz. Ütüsüne de artık kadın alıcam başka çarem yok....
valla taşınanlara allah kolaylık versin bizim ev de iyice karıştı boya olcak bütün ev odaların yeri değişecek dolaplar sökülüp tekrar takılacak offff offf yoruldum valla :)
bu arada kızımın kordonu boynunda 2 tur dönmüştü en son kontrolde 3 tur olduğunu gördü doktor,
sıkıntı olurmu dedim...5 tur dolanmış kordonlu bebeğe normal doğum yaptırmış yeterki suyun olsun sorun olmaz dedi....yaramaz kız içerde kaynıyor kordonlara dolanıyor...
Saolun arkadaşlar çok şükür kızım hareket ettikçe içim rahat o da hissetti heralde acilde geçirdiğimiz bikaç günden sonra hep kıpır kıpır :)
ayy kız catlamıyomusun sen cinsiyetini bilmeden. neyse sağlıklı olsunda. canım kızına babası idare edicek artık hem bu sefer kalsan kalsan 2 gun ayrı kalırsın, ondan sonra her sey bitecek 4 kişilik ailenle ayrılmadan bearbersin. canını sıkma güzelimben deldim.nasilsiniz canikolar.minikler nasil.
kivircigim nasilsin guzelim/o yalnizligi o kadar iyi biliyorum.bende kizimda cok kotuydum.hastanede agliyordum.ben nasil bakacam diye.cok zor.simdi yine yalnizim malesef.bide 35 haftamda tasinicaz kismetse insallah kolay olur.kaynanam gelicek 1 ayligina.nisanin 15 tahlil yaptiricak diye geri donucek.aramizda 600 km.bidaha 2014 filan gelir.ama asil benim dusundugum.sey ayin 2 benim dogum tarihim kizimda 8 gun gecikmeli oldu.eger buda oyle olursa.ne yapicam.bide kizimi birakib hastaneye nasil gidicem.2 ay ayri kaldim.bidaha kaldiramam ya.offff amma doluymusum ha.bende annemi istiyorum.
bu arada benimkinin cinsyt.daha belli olmadi.inatci cokkkkama ben kizim diyorum.artik kendisi bilir.gosterseydi kusunu
Günaydın arkadaşım.İnsan çok daha duygusal oluyor bir de sen oralarda... Yalnızlık hissettikçe gel buraya derdine derman olmaya çalışalım :)
Ben iyiyim, ama yordum kendimi bu aralar, gelecek perşembe kontrolüm, bakalım Eda hanım nasıl :)
günaydın herkeze ve bebişlere
bira kaç gündür sırtımda mideme vuran şiddetli ağrı yaşıyorum
bi tek dün ağrım olmadı bebek gibi uyumuşum
dün gece rüyamda 3 kere bebek doğurduğumu gördüm aynı rüyayı bir gecede 3 kere görmek tuhafıma gitti
evde doğuruyorum eşimde yardım ediyo bana hatta bebek doğuyo bakıyorum göbeğini bağlayıp kesmiş eşim
ama çok kolay oldu doğumlarım
inşallah gerçek hayattada kolay doğururum
neyse ağrımın sebebi safra kesemdeki taşlarmış
sanırım doğumdan sonra safra kesesi ameliyatı olucam
şu an bu ağrıları geçiricek hiç bişey yapamazlarmış
napalım sıkıcaz dişimizi artık
ama o kadar kötü ağrıyoki sırtım deliniyo sanki günlerce inledim evde
geçmişi okuyamadım inşallah hepiniz iyisinizdir.
gÜNAYDIN CCİ BEBE ANNELERİ,,
Bnm oğlum artık iyice büyüdü,,ayaklarını tutuyorum göbeğimde ...
çok merak ediyorum kilosu boyu nasıl oldu çünkü göbeğim son 1ay da inanılmaz büyüdü ve aşağı indi...
sancılardan bahsediyorsunuz ben hala anlayamadım şu sancı işini.
Ben de arada bir kasıklarımda adet sökülmesi gibi oluyor 2 3 dak sonra geçiyor, bir de günde 2 3 defa sanki alt bölgeme vuruyor zonklatıyor ...
bu bahsettiğiniz sancılardan değil sanırım..
Ben sezeryan olucam beni de nst ye alır mı acaba doktorum?
p.tesi kontrolümüz var sabırsızlanıyorum...
canım merhaba Bende aynı şeyi yaşıyorum mesajını okurken ben ne zaman yazdım bunu diye düşündüm:):) cuma gün Benimde nst kontrolüm war 4-5 günde bi gidiyorum nst için umarım güzel haberlerle geliriz. Senin sancı aralığı kaç çıkıyor?