2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Belgin cim sıkıntısız gelmene sevindik.
Eşyalarının hazır olması iyi olmuş tatlım. Ben de telaş yaptım şimdiii
Sanırım dün gece herkes kendini daha çok dinledi.
Sancılarını sancılarının sıklığını ve birçok kişinin aklında acaba bende mi sorusu

Bu arada ben diğer arkadaşın sıkıntısını kaçırdım. Arzu muydu? Onun nesi vardı?

:KK9::KK9::KK9::KK9:

Şekerin tanesi kaç tl ye maloldu sana tatlım

Canım ben siparişlerimi birmax' dan verdim. Çok güzel objeler vardı. Arasından seçemedim. Krize girdim resmen. Sonra eşim hepsinden al deyince 5 çeşit aldım :KK9: 5 çeşitden taoplamda 100 adet istedim. Birmax 110 tane falan gönderdi. Kurdele, tüğ,silikon tabanca, silikon, lavanta, nazar boncuğu ve uğur böceği, mevlüt için külahlar bunlara 190 verdim.
Sonra mevlüt içinde ordan seçim yaptım. Tekrar sipariş verdim. Mevlütde küçük çerçevelerden aldım. Onların içine kızımın resmini koyup, emzikli kurdele ile süsleyeceğim. Ama bu ikinci sipariş için hala para gönderemedim. Biz sizi arar isteriz deyio duruyorlar. 4 kez aradım para göndereyim diye ama biz dönücez diyip duyorlar. Adamlar tok satıcı. Birde her siparişte hediyeler de gönderiyorlar. Velhasıl ne kadara mal oldu şimdi çıkarmak zor gibi:KK9:

Sende bu üç objeyi beğendiysen karma yapabilirsin aslında

Son düzenleme:
Belgin cim sıkıntısız gelmene sevindik.
Eşyalarının hazır olması iyi olmuş tatlım. Ben de telaş yaptım şimdiii
Sanırım dün gece herkes kendini daha çok dinledi.
Sancılarını sancılarının sıklığını ve birçok kişinin aklında acaba bende mi sorusu

Bu arada ben diğer arkadaşın sıkıntısını kaçırdım. Arzu muydu? Onun nesi vardı?

Arzu ilk annemiz oldu. 32 haftalık doğum yaptı

$image.jpeg

Kızlar bende 2013 Mart annesi olucam. Sıkıntılarımızın arttığı bu dönemde eşimin arkadaşının yapmış olduğu hediyesini paylaşmak istedim sizlerle ...

Kocaman öpüyorum bebişleri :KK54:

canım sana nacizane tavsiyem bence hiç 32. iken 34 gösterme kendini. bu sonuçta doğru bişeyde değil.

neyse işin doğrusu onu yap. sonuçta bak haftan yanar bişey olur o senden birşekilde çıkar. boşver hak yolunu bulur.

ama şöyle yapamıyor musun 32. haftanda çalışabilir raporu alsan sonra sömestr bitince 34. haftanda raporunu başlatsan

olmuyor mu? zaten sen raporluyken erken doğum yapsanda aktarabileceksin haftalarını doğum sonrasına.

işte doktorum da öyle demişti 32de çalışabilir veriririz okul açılıncada 34 raporunu başlatırsın 2 sonraya aktarılır ama bugun öğrendim ki çalışmadığımız tatil zamanı sonraya aktarılmıyormuş. ben de şuna karar verdim 32.günümün son günü olan 31+6da 32.hafta raporumu alayım artık sonrası Allah büyük yeni yasa çıkar çıkmazsa da okul kapanana kadar 3hafta 3 gün kalıyor heyet meyet bi rapor alırım napıyım...

kızlar bişey sorucam... bebeğin çamaşırlarını yıkamak için

hangi deterjanı tercih ettiniz ve ya almayı düşünenler ne

alacaklar????

bu akşam almam lazım da kaynanam çamaşırlarımızı yıkıcakmış,

arielle yıkıyayım diyo bende yok dedim. ne öneririsiniz?

kaynanan niye yıkıyo kız :KK1:

bizim kaynana da bir yün yatak yapmış kare bebeğin karyolasına ne yatay ne dikey sığmıyor. ben de tamı tamına isterim hiç sevmem öyle eksik fazla şeyleri:KK1:

her neyse ben granül olanlardan almadım çünkü canım hepsi lavanta kokuluydu ben de lavanta kokusunu hiç sevmiyorum ama dalinin sıvı olanını açıp kokladım bebek gibi kokuyodu onu aldım
$dalin.jpg

Kızlar öncelikle herkese selam.Burayı ara ara takip ediyodum ama son zamanlarda iyice bakmaya başladım.aynı şeyleri yaşadığımızı görünce rahatlıyorum.Aynı sorunlr bendede var.Dayanılmaz bel ve sırt ağrısı.uykusuz geceler..Hareketleri biraz azalsın kafaya takmalar falan.. Ama beni bunlar değilde vajinal mantar zorluyo.yoğun bi şekilde geçiriyorum ve dr.doğumdan sonra anca geçebileceğini söylüyo.psikolojim bzuldu iice.Tek derdim bu sorun oldu.Hamileliğimin tadını çıkaramıyorum bu yüzden.Bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum.Enfeksiyon kapmadan hayırlısıyla bi doğursam.Zaman geçmek bilmiyo.Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.

Canım hoşgeldin öncelikle
Aynı derdi bende ilk 6 ay çektim kullanmadığım fitil kalmadı resmen çok kötü bi durum erken doğum riskide var vajinal mantar ın. Aman dikkat.... Sana önerim en acilinden kültür testi yaptırıp vajinandaki bakterinin cinsine göre ilaç kullan doktorum bana en son kültür alıp ilaç verdi hiç sanmıyordum geçiceğini ama tertemiz oldu çok şükür...
Gerçekten çok zor seni çok iyi anlıyorum rabbim acil şifalar versin

işte doktorum da öyle demişti 32de çalışabilir veriririz okul açılıncada 34 raporunu başlatırsın 2 sonraya aktarılır ama bugun öğrendim ki çalışmadığımız tatil zamanı sonraya aktarılmıyormuş. ben de şuna karar verdim 32.günümün son günü olan 31+6da 32.hafta raporumu alayım artık sonrası Allah büyük yeni yasa çıkar çıkmazsa da okul kapanana kadar 3hafta 3 gün kalıyor heyet meyet bi rapor alırım napıyım...

kaynanan niye yıkıyo kız :KK1:

bizim kaynana da bir yün yatak yapmış kare bebeğin karyolasına ne yatay ne dikey sığmıyor. ben de tamı tamına isterim hiç sevmem öyle eksik fazla şeyleri:KK1:

her neyse ben granül olanlardan almadım çünkü canım hepsi lavanta kokuluydu ben de lavanta kokusunu hiç sevmiyorum ama dalinin sıvı olanını açıp kokladım bebek gibi kokuyodu onu aldım
Eki Görüntüle 606894

bence rapor işini aynen öyle yap. bende normalinden erken çıkıcam işten aman napayım umrumda değil daha,

gün doğmadan neler doğar ben mi düşüncem dünyanın kahrını.

valla kaynanam kendi teklif etti :KK1: ben çalıştığım için senin vaktin olmaz kver ben yıkıyım dedi,

kayın babamda son ütücülerden oda ütülüyecek bende yerleştircem işte :KK76:

bende deterjanlara bi bakayım hangisi kafama yatarsa fiyatlar ne durumda kazıklanmak istemiyorum :26:

Canım ben siparişlerimi birmax' dan verdim. Çok güzel objeler vardı. Arasından seçemedim. Krize girdim resmen. Sonra eşim hepsinden al deyince 5 çeşit aldım :KK9: 5 çeşitden taoplamda 100 adet istedim. Birmax 110 tane falan gönderdi. Kurdele, tüğ,silikon tabanca, silikon, lavanta, nazar boncuğu ve uğur böceği, mevlüt için külahlar bunlara 190 verdim.
Sonra mevlüt içinde ordan seçim yaptım. Tekrar sipariş verdim. Mevlütde küçük çerçevelerden aldım. Onların içine kızımın resmini koyup, emzikli kurdele ile süsleyeceğim. Ama bu ikinci sipariş için hala para gönderemedim. Biz sizi arar isteriz deyio duruyorlar. 4 kez aradım para göndereyim diye ama biz dönücez diyip duyorlar. Adamlar tok satıcı. Birde her siparişte hediyeler de gönderiyorlar. Velhasıl ne kadara mal oldu şimdi çıkarmak zor gibi:KK9:

Sende bu üç objeyi beğendiysen karma yapabilirsin aslında

Hımmm senin bayağı uyguna gelmiş o zaman tatlımmmm

Karmaaaa ımmmm olabilir belki

Arzu ilk annemiz oldu. 32 haftalık doğum yaptı

Haaa şu face de ki arkadaşşş

bence rapor işini aynen öyle yap. bende normalinden erken çıkıcam işten aman napayım umrumda değil daha,

valla kaynanam kendi teklif etti :KK1: ben çalıştığım için senin vaktin olmaz kver ben yıkıyım dedi,

bende deterjanlara bi bakayım hangisi kafama yatarsa fiyatlar ne durumda kazıklanmak istemiyorum :26:

Kayınbaba da ütücüüüü he ne iyi kayınbaba imiş oooo

selam şekrlerrrr
nasılsınız??sizi okurken dikkatimi çekti bende çalışır raporu alıp okula verdim okullar açıldığında 36.haftamda olacağım.15 tatil die benim 2 haftamı yokmu sayacak şimdi anlayamadım.

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kaçıncı haftada hurma yemeye başlıcaksınız yada hurma yemeği düşünen varmı ben yicem ama kaçıncı haftada başlasam bilemedim:44:

HAMİLELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.

Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.

Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.

Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.

Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.

Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.

Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.

küçükmüş ama dirençlidir inşallah:emir_bebek:

inşallah canım... dualarımız Arzuyla...

kac aylik dogmus bebek acaba?bide face de ben oyle bir grup bulamadim.tam adini bileniniz varmi grubun arkadaslar?

canım grubun adı 2013 Mart Anneleri. ama gizli bir grup. ve son alınan karara göre de aramada bile gözükmüyor. yani bulamaman gayet normal. 32. haftalıktı canım...

selam şekrlerrrr
nasılsınız??sizi okurken dikkatimi çekti bende çalışır raporu alıp okula verdim okullar açıldığında 36.haftamda olacağım.15 tatil die benim 2 haftamı yokmu sayacak şimdi anlayamadım.

kayrammm hoşgeldinnn...

nasıl geçiyor hamileliğin iyi misin. burda arkadaşlar öyle yazdılar 15 tatil sayılmayacakmış ama bence çok saçma bir uygulama..

neye göre değil mi? sgk yı mı bi arayıp sorsanız :26: sonuçta 15 tatilde siz çalışıyo görünmüyo musunuz sigortanız yatmıyor mu ne alaka ki...

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kaçıncı haftada hurma yemeye başlıcaksınız yada hurma yemeği düşünen varmı ben yicem ama kaçıncı haftada başlasam bilemedim:44:

doğuma hazırladığı son haftalarda yemek daha iyi olur canım. bende sormuştum geçen gün. en azından son bir ayında.

yada son haftanda yersin 36. dan sonra mesela.

kızlar bişey sorucam... bebeğin çamaşırlarını yıkamak için

hangi deterjanı tercih ettiniz ve ya almayı düşünenler ne

alacaklar????

bu akşam almam lazım da kaynanam çamaşırlarımızı yıkıcakmış,

arielle yıkıyayım diyo bende yok dedim. ne öneririsiniz?

Bebekler için sabun tozu var canım onlarla yıkamalısın. Normal deterjan bebeğin cildine zarar verebilirmiş

kayrammm hoşgeldinnn...

nasıl geçiyor hamileliğin iyi misin. burda arkadaşlar öyle yazdılar 15 tatil sayılmayacakmış ama bence çok saçma bir uygulama..

neye göre değil mi? sgk yı mı bi arayıp sorsanız :26: sonuçta 15 tatilde siz çalışıyo görünmüyo musunuz sigortanız yatmıyor mu ne alaka ki...

doğuma hazırladığı son haftalarda yemek daha iyi olur canım. bende sormuştum geçen gün. en azından son bir ayında.

yada son haftanda yersin 36. dan sonra mesela.
hmmm 36 iyimiş doktor erken doğum yapabilirsin dedi ya onun içinde kararsız kaldım doktorada bi sorayım salı günü sizede söylerim ne dediğini:KK34:

benim aldığım 16küsürdü canım.

selam şekrlerrrr

evet öylemiş canım yaa fiilen çalışmadığımız için yanıyomuş. sonrasına aktarılmıyormuş

X