2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
oooooooooooooooooooooo çoşmuşunuz kızlar bu gece

kıvırcık ; pek karşılaşmıyoruz canım bu aralar, sancın çıkmış, çok geçmiş olsunnnnnn
ki inanıyorum geçecek

şulecim canım gece nöbetini devralıyorum, sana iyi gecelerrrrrrrrrrr

Son düzenleme:
Bir saat yazdım ve hepsi silindi :KK43: merhaba arkadaşlar. Mamayı özelde doktor yazıyor bebeğin durumuna göre sma veya aptamil ne yazdıysa hastane kendi eczanesinden çıkış yapıyor ve bebişe veriyorlar. Biberon ile değil kahve fincanında ve mama kaşığı ile. Yanınızda fincanı mutlaka bulundurun yoksa evden getirtmek zorunda kalabilirsiniz. Her hastanede bulunamıyor maalesef. Ama yeni doğan hemşiresi ne olur ne olmaz biberonda bulunsun yanınızda dedi bana.

Gecelik soran arkadaşlara da naçizane tavsiyem Aqua markası. Çok güzel loğusa takımları var ve fiyatları kendi mağazalarında yüzde elli ile çok uygun. Kalitesini elleyince anlıyor insan. Lara mağazalarının adı. İstanbul optimumda vardı. İzmirde çoğu yerde var ama diğer illeri bilemiyorum.

canım faydalı bilgilerin için çok sağol, deneyimli anneler böyle paylaşsın bizimle bildiklerini... doğumdan önce kontrole gittiğimizde soralım biz de hastaneye onların uygulaması neymiş, ona göre hazırlık yapalım...

kızlar haberlerim iyimi Kötümü bilemedim. Genel cerrahtan çıktım biraz önce ailede meme kanseri varmi diye sordu Yok dedim. Lenf bezlerinde düğümlenme de olmuş olabilir ama biz önlem için bölgesel ultrason çekelim dedi. Onuda yarına randevu verdiler bugün doluymuş çekme imkanı yokmuş. Şimdide kızımı görmek için bekliyorum allak bullak oldum..

canım inşallah korkulucak bişey yoktur, daha iyi haberler paylaşırsın bizimle...

ben geldimm ama malesef iyi haberler veremeyeceğim. Hastane yatisimiz yapıldı şimdi. Doktor ultrasonda bakarken başı çok aşağıda normal değil bu diye çatı muayenesi yaptı ardından nts istedi. Bişey hissediyormusun diye sordu hayır deyince de sancın var hemde düzenli erken doğum riski görüyorum yatis yapıp takip edelim dedi serum takacaklarmis tahliller filan istedi. 33+3 sat a göre ultrasona göre 34+2 olmuşş 2200 gram olmuş kuzum. Su an çok tuhaf hissediyorm kendimi size haber edeyim dedim. Gelişmeleri bildiririm inşallah. Çok öpüldùnz

sakın moralini bozma canım, kontrol altındasın şu an için rahat olsun, inşallah bekler zamanını bebişin, birazcık daha erken gelirse de hayırlısı budur sen sıkma canını Allah ona da sana da iyilik versin, senden güzel haberler bekliyoruz...

Kızlar bi konuda bilginize ihtiyaç var.ben özel sektörde çalışıyorum.bugun patron bana doğumdan sonra napacaksın dvm edecekmisin dedi.bende hayır etmeyeceğim.çocuğa bakacak kimse yok çünkü.ozaman istifa edeiyorsun yani dedi.yerime başkasını alıyorlar.doğum izni bitikten sonra beni 1 ay daha ssklı göstercek.sonra işsizlik maaaşından yararlanmam için çıkışı verecek.ama tazminat yok.ve 1aylık yatırdığı ssk parasınıda alacak.düşününce güzel ama acaba ben bu anlaşmayı yapmasamda doğumdan sonra başlamayınca tazminat hakkım ve işsizlik maaşı hakkım oluyormu.

bence şimdiden istifa etme canım, doğum iznindeyken zaten paranı alıcaksın, sigortan da devam edicek diye biliyorum ben, iznin bitince yıllık iznini falan da kullanırsın hatta belki ücretsiz izin hakkını da kullanırsın o arada yine sigortalı olursun, daha sonra çıkışını alırsın anlaşıp, onlar çıkardı gösterir işsizlik maaşını alırsın...

Face deki mart annelerimizden biri doğum yaptı kızlar. İlk yavrumuz kızımız oldu. Allah analı babalı büyütsün. Şimdi küvezde ama iyi olacak inşallah. Hep birlikte dua edelim

Allah analı babalı büyütsün inşallah...

selam annaler nasilsiuniz.ben pek iyi sayilmam.kizim qrip oldu.gozleri kizarik sulaniyor.burnu tikali,cok hiriltili oksuruyor.sanki ici cikacak,atesi yok cok sukur.insallah yarin sabah dt.goturucem.bronsite cevirmesinden korkuyorum.ici belgam dolmus sanki.:KK14::KK14:

geçmişolsun canım ...

Face deki mart annelerimizden biri doğum yaptı kızlar. İlk yavrumuz kızımız oldu. Allah analı babalı büyütsün. Şimdi küvezde ama iyi olacak inşallah. Hep birlikte dua edelim

ay inş hemencik kucagına alır... ama ben merak ederimmm:26: kacıncı haftada kac gr dogmus ogrenırsen haber verırmısın cnm:emir_bebek::nazar:

ya kızlar ne sancısı ya ben ıyıce korktummm:18::18:bu sancıyı hıssetmıyormuyuz bız ne acayıpp bısey ya:KK30:

oooooooooooooooooooooo çoşmuşunuz kızlar bu gece

kıvırcık ; pek karşılaşmıyoruz canım bu aralar, sancın çıkmış, çok geçmiş olsunnnnnn
ki inanıyorum geçecek

sağol canımcım. buralardayım ama pasifim daha cok alttan alttan okuyorum sizi:KK17::KK17:

ay inş hemencik kucagına alır... ama ben merak ederimmm:26: kacıncı haftada kac gr dogmus ogrenırsen haber verırmısın cnm:emir_bebek::nazar:

canım arkadaşımız 32. haftasında, 1620 gram 43 cm doğurdu. bebeğinin solunum sıkıntısı çekitiği için küvezde su an. Spınal sezeryan ile doğurmuş ve bebeğimin sensini duyduğumda cok mutlu oldum diyor. haberle bu kadar şimdilk:KK34:

bugün doktor kontrolümüz vardı bizim de, haftasına göre normalmiş, 2 kilo olmuş kızım, yüzünü haaalaaa göstermedi, ben yine kilo almışım toplam 18 kilo almış oldum, kızım benim gibi tombik değilmiş doktorum öyle dedi, bundan sonraki randevuyu 20 gün sonraya verdi bu sefer, sonrasındakiler de bir hafta ara ile olucakmış, şimdiden tarihlerini verdi, bundan sonraki 4 randevumuzda da nst olucakmış, nst nedir ne yapılıyo nasıl yapılıyo yaptıranlar bilgi verebilir mi... normal doğum için uygunluğa alttan muayeneye de 37. haftada bakıcakmış...
sonra da kızıma ufak tefek ciciler aldık indirimler başlamışken ileriki aylar için tek tük bişeyler alıyorum...

sağol canımcım. buralardayım ama pasifim daha cok alttan alttan okuyorum sizi:KK17::KK17:

canım arkadaşımız 32. haftasında, 1620 gram 43 cm doğurdu. bebeğinin solunum sıkıntısı çekitiği için küvezde su an. Spınal sezeryan ile doğurmuş ve bebeğimin sensini duyduğumda cok mutlu oldum diyor. haberle bu kadar şimdilk:KK34:

ayyy masallahhhh yavrucaga.. ıns tez zamanda kucaklasırlar.. cok sagol cnm cvbın ıcın yoksa meraktan catlardım:KK9:

bugün doktor kontrolümüz vardı bizim de, haftasına göre normalmiş, 2 kilo olmuş kızım, yüzünü haaalaaa göstermedi, ben yine kilo almışım toplam 18 kilo almış oldum, kızım benim gibi tombik değilmiş doktorum öyle dedi, bundan sonraki randevuyu 20 gün sonraya verdi bu sefer, sonrasındakiler de bir hafta ara ile olucakmış, şimdiden tarihlerini verdi, bundan sonraki 4 randevumuzda da nst olucakmış, nst nedir ne yapılıyo nasıl yapılıyo yaptıranlar bilgi verebilir mi... normal doğum için uygunluğa alttan muayeneye de 37. haftada bakıcakmış...
sonra da kızıma ufak tefek ciciler aldık indirimler başlamışken ileriki aylar için tek tük bişeyler alıyorum...

cnm masallah bebegıne.. ıns benım yavrumda 32 de 2kg mı bulur...bende 16 kılo aldım dr normal ama yınede dıkkat et dedı..nst yı bende cok merak edıyorum.. ama cok sıkıcı bıseymıs 20 dk fılan suruyomuş..baska da bı ayrıntısını bılmıyorum..

bugun girdim canım NST ye.bebeğin kalp atımları ve rahim kasılmalrı kontrol ediliyor. bebeğin strese girip girmediğine ve senin sancın yani kasılman olup olmadığıuna bakılacak. Göbeğine bantlarla iki cihaz bağlıyorlar ve gluk gluk diye bebeişin kalp atımlarını duymaya başlıyorun eline de düğmesi olan aparat veriyorlar bebeğini hissedince basıyorsun. yaklaşık 15-20 dk sürüyor.

kızlar 2 defa daha nts girdik sancılar görünüyor yine seruma devam. Ama iyiyim şükür şimdilik bu kadar

arkadaşlar bebişimiz sürekli alttan vurup duruyor, bu ikinci doğumum olmasa şimdiye kaçkere doktora giderdim heralde. sizlerin de vuruşlar alttan oluyor mu? bazen irkiliyorum vuruşlardan,göbeğim de çok aşağıda, erken gelecek gibi duruyor, sizin göbişler nasıl? herkese kolaylıklar diliyorummmmmmmmmm....

gecende bir arkadas senin gobegin asagida dedi banada. bn zaten erken olmasindan korkuyodum oyle deyince iice korktum.:18: sanirim herkesin de korkusu var

Günaydın herkese
Kıvırcık:KK53:nası oldun iyisin dimi çok giremiorum topiğe ben ya şimdi gördüm.belgin inşallah durabildiği kadar dursun bebeğin herseyin hayırlısı inşallah.doguran kim ?suyumu gelmiş neden erkenden sezeryana almışlar bilen varmı:18:

kızlar haberlerim iyimi Kötümü bilemedim. Genel cerrahtan çıktım biraz önce ailede meme kanseri varmi diye sordu Yok dedim. Lenf bezlerinde düğümlenme de olmuş olabilir ama biz önlem için bölgesel ultrason çekelim dedi. Onuda yarına randevu verdiler bugün doluymuş çekme imkanı yokmuş. Şimdide kızımı görmek için bekliyorum allak bullak oldum..

canım alahında izniyle kötü bişey çıkmaz inşallah doktor sadece elle bakmış tahmin etmiş var dememiş
ultrasondada ciddi bişey çıkmaz inşallah

ben geldimm ama malesef iyi haberler veremeyeceğim. Hastane yatisimiz yapıldı şimdi. Doktor ultrasonda bakarken başı çok aşağıda normal değil bu diye çatı muayenesi yaptı ardından nts istedi. Bişey hissediyormusun diye sordu hayır deyince de sancın var hemde düzenli erken doğum riski görüyorum yatis yapıp takip edelim dedi serum takacaklarmis tahliller filan istedi. 33+3 sat a göre ultrasona göre 34+2 olmuşş 2200 gram olmuş kuzum. Su an çok tuhaf hissediyorm kendimi size haber edeyim dedim. Gelişmeleri bildiririm inşallah. Çok öpüldùnz

açılman olmadıktan sonra önemli değil zaten hastaneyede yatmışsın erken doğum olmasın diye tedbirlerini almıştır doktorlar
kilosuda fena değil maşşallah
benim oğlum 37 haftada 2.500 gr doğmuştu şimdi tospa gibi bi delikanlı
hiç korkma tedbirin alınmış herşey yolunda gidicek inşallah
sakın kendini strese sokma hastanede kaldığın sürece kendini dinleme oyalanacak bişeyler yapki stresde sancıyı arttırır

kızlar şu anda çok kötüyüm belimde ağrı var sürekli değil ara ağrı giriyor şu anda kendimi dinliyorum bu gece eşimde yok evde 2. gebeliğim ama 1. sinde normal doğum yapmadığım için bilmiyorum doğum sancısını ondan dolayı telaşlandım psikolojik mi bilmiyorum ama mide bulantımda var sizce normalmihastane yoluna düşmeden emin olmak istiyorum sancımı bu yoksa normal bir durum mu çünkü 1 saatlik bir mesafedeyim oğluşumda var gece gece yolara düşmek istemiyroumbebğin hareketleri oldukca iyi

doğum sancısı kendini çok ciddi belli ediyo merak etme
bu günde devam ederse kontrol amaçlı git bence nolur nolmaz

mrb ben de doktordan geldim. oglum 2147 gr olmus. normalden biraz buyuk dedi doktor. sata gore 31+6 ama ultrasona gore 33+2 cikti. yuzunu kapatti oglum gostermedi yine:)

utangaç bebiş maşşallah kilosu çok iyi azıcık fazlalıktan bişey olmaz

arkadaşlar bebişimiz sürekli alttan vurup duruyor, bu ikinci doğumum olmasa şimdiye kaçkere doktora giderdim heralde. sizlerin de vuruşlar alttan oluyor mu? bazen irkiliyorum vuruşlardan,göbeğim de çok aşağıda, erken gelecek gibi duruyor, sizin göbişler nasıl? herkese kolaylıklar diliyorummmmmmmmmm....

benimde göbeğim baya bi aşşağıda hatta şu son haftada dahada aşşağı indi
hayırlısı artık iyi düşünelim iyi olsun

maşşallah inşallah bi an önce sağlıklı bi şekilde küvözden çıkıp anasının koynuna girer bebiş

kızlar bugun kontrolum vardı. Bebişim gayet sağlıklı, 1850 gr olmuşuz. suyumuz her şeyımız normal. 1 hafta önden gidiyoruz. Fakatttt aşırı kasılmalarımdan dolyaı nst ye girdim ve sancım çıktı. Açıklıgım yok, rahim boyumda iyiymiş fakat carpıntı ve sancımın olması istenmeyen durumlar dedi doktor. Gunde 2.5 litre su iç, hiç bir iş yapma, yürüyüş yapma dedi ve ilaç verdi. Cumartesi gunu tekrar gel dedi. Bakalım hayırlısı. Sancımın çıkması çok kötü bi durum mu şimdi ? Şimdi de faceteki mart annelrinden bir arkadaşın doğum yaptıgı haberi geldi, iyice tırstım beeeeennnn:18:

benimde çarpıntım oluyo şu aralar çoğu gebede var sanırım
herşey yolundaymış kendine dikkat et stresten uzak dur dinlenmene bak allahın izniyle bişey olmaz
zaten kontrol altındasın endişelenme
o kadarcık sancıyla gelmez bebiş

selam annaler nasilsiuniz.ben pek iyi sayilmam.kizim qrip oldu.gozleri kizarik sulaniyor.burnu tikali,cok hiriltili oksuruyor.sanki ici cikacak,atesi yok cok sukur.insallah yarin sabah dt.goturucem.bronsite cevirmesinden korkuyorum.ici belgam dolmus sanki.:KK14::KK14:

geçmiş olsun kızına
bu mevsimde bütün çocuklar hasta zaten tedbirini alırsan bronşite çevirmez annesi korkma

maşşallah ikinizinde kilosu iyi
nst çokta sıkıcı değil bence ben kalp seslerini dinlerken kendimi iyi hissediyorum

kızlar sancıyı her zaman hissetmeyebilirsiniz zaten nst de bunun için var endişe etmeyin sancım olursa hissetmem diye
zaten ağrı varsa muaynede çıkacağı için tedbir alınır bu haftalarda kontrollerinde sıklaşması bu yüzden zaten

günaydın herkeze

bu gece hiç uyumadım sabaha kadar döndüm durdum
şu an kafam davul gibi
birazdan bi duş alıcam kendime gelirim belki

maşallah kızına canım. 18 kilo almana doktor ne diyor canım ben 13 aldım benim doktor bana çok kötü gibi bakıyor utanıyorum. 73 ile hamile kaldığım için üstüne 13 binince çok kilolu gözüküyorum sanırım ondan :KK17: nstler başlıyor demek ben çok heyecanla bekliyorum nstleri :KK1:

mrb ben de doktordan geldim. oglum 2147 gr olmus. normalden biraz buyuk dedi doktor. sata gore 31+6 ama ultrasona gore 33+2 cikti. yuzunu kapatti oglum gostermedi yine:)

maşallah maşallah :KK34: ah ya buyuduklerinde gostermiyorlar sanırım yüzlerini biz de son iki gidişimizde hiç göremedik yüzünü. doktor aleti tutuyor önce azıcık gözüküyor sonra iyice dönüyor arkasını :KK19:inatçııı mı diyeyim nazlı mı artık:KK1: doktor en son karnımı bile salladı dönsün diye nerdeeee:emir_bebek: size çok çektirecek diyor :KK53:

aaa canım yaa okuyunca çok şaşırdım. ama korkma canım ben 1750gram doğmuşum senin bebiş daha ileride. ben doğunca doktor anneme diğerlerini geçer demişti öyle de olmuş. hatta en son muayenemizde annem doktoruma ben onu 7 aylık doğurdum dedi doktor ben 9 aylığım bir fark yok aramızda dedi annem de hatta bizden daha iri demez mi :KK17: çok utandım orda:KK1: cidden de doktor da cılız annem de minik :KK1: Allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin böyle dua et zaten 32.haftadan önce doğarsa sorun var diye okumuştum ben içini ferah tut. güzel haberlerini bekliyoruz:KK16:

Kızlar bugün 32 hafta çalışabilir raporumu aldım . Idare 2 haftalık yariyil. Tatilini eklemeyecek valla öğrencilerimin önünde ağlıyorum

buraya cevap yazmayı unutmuşum. canım yaaa tatil de olsa sen çalışabilir raporu aldığın için çalışıyor gözükmen gerekir bana da doktor okulun kapandığı gün 32haftada 37ye kadar çalışabilir raporu yazacak okul açıldığında ben 34te oluyorum. sen bugun 32almışsın okul açıldığında 36 oluyorsun neden yanıyor ki çalışabilir gözükürken zaten izinde olmuyorsun ki. doğum iznin 36.da başlatırsan 4 haftanı sonraya aktarabilmen lazım.

bence de :) yalnız bize de bulaştırıyosun :) seni tanıdıkça ben de eşinin masumiyetine inanmaya başladım :)...

ilahiii :KK9: :KK9: gül gül öldüm zaten ailemde de herkes eşime inanıyor :KK1:

merhaba, kızlar...
konuştum beyefendiyle, veeee tabikide o öyle bişey yapmamış:))
işin kötü tarafı bir gün önce bilgisayarda sorun olduğu için bütün geçmişi silmiştim. bunu arama olarak chromedaki yıldızlı alana yapıştırmış, ordan gördüm.
yani internet sitesi ve ya video değil.
ben öyle birşey yapmayı bile bilmiyorum dedi (bu konuda haklı, bilgisayardan hiç anlamaz) . daha önce birkaç kere geçmişi kontrol ettiğimi hatırlıyorum, bişey yoktu.
bilmiyorum, baya bi üstüne gittim sanırım. benim eşim kesinlikle böyle birşey yapmayacak bi adamdı. bizim gebeliğimizde riskliydi başlarda sonradanda biz korkmuştuk, nolur nolmaz diye. belkide bu yüzdendir ve ya belkide sadece günahını almışımdır. umarım sadece günahını almışımdır...

tabiki de yapmamış :KK1: bunu ben de hep söylerim tabi yapmadım diyecek diye:KK9: ama konuşmak tabi insanı rahatlatıyor. çünkü konuşurken sinirlenirse bu gerçekten bir suçu olduğunu gösterir. sakin bir şekilde açıklama yapmış demek ki yapmamış. sen Allaha güven zaten bişey varsa mutlaka ortaya çıkar. rahat ol. yalansa kendi günahı. :KK34:

ben dün eşime dedim ki şüphe daha kötü sen eğer varsa böyle bişey söyle inan daha az üzülürüm şimdi daha çok canım yanıyor. gülerek bana asla o kelimeyi söyletemeyeceksin dedi :KK1: adama bak yaaa :) öyle bişey olsaydı beni bu durumdan kurtarmak için söylerdin di mi dedim evet söylerdim diyo. Söyler miydi cidden acaba:44: pek inandırıcı değil ama neyse ben de artık düşünmemeye karar verdim. :KK1:

ve sonsy gerçekten ciğerim yandı. demişsin ya yediğim kazıklardan böyle oldum diye. ben de öyle canım. o kazıkları anlatsam aklı durur dinleyenin. ama herşey geride kaldı çok şükür. eşimi çok seviyorum oda beni çok seviyor. yavrum olacak yuvamda mutluyum. ailem sağ başımdalar.... bana bunlar yetiyor canım. sen de izledi mi acaba diye benim eskiden yaptığım gibi boşa paranoya yapma hiç. izlediyse yukarıda Allah var her şeyi o görür ve bilir. hakkımı alırken gözlerinden sorarım hesabını diye düşün... sen kendini bil...ben artık öyle yapıyorum. Rabbim bilsin.

geçmişteki kötü şeyleri geleceğe taşımamak lazım. her erkek aynı değil sonuçta. böyle yapınca mutluluğu da yaşayamıyor insan. en iyisi güvenmek, inanmak ve gerisini Allaha bırakmak.

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar
Kaç gündür okuyorum ama yazamadım. Artık evdeyim. Dün kızımın odası geldi, akşama da yemeğe misafirim vardı çok yoruldum. Bugün dinleneceğim.

Kıvırcık ve Belgin ikinize de çok geçmiş olsun.
Papatyacım sen beni merak mı ettin :) Teşekkür ederim.

X