Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tamm teşekkur ederim üstüne gitmicem aramıcam ister gelsin ister gelmesin neden by kadar zoruma gıdıo bılıomusunuz cunku ben aılemı okulumu herseyımı bıraktım onun için burda tanıdıgım hıc kımse yok hep onun aılesyleyım ..... bi kerde ben gıremedım bunalıma beee
iki gün önce bu gebeliğimde o kadar rahatsızlanmadım 1. ye göre daha rahatım diyordum ki gece ayağıma kıramplar girmeye başladı aklınızda bulunsun bayanlar kıramp girdiği an ayak parmaklarınızı öne doğru değilde geriğe doğru gerdirmeye çalışın çok faydalı oluyor sabah bir kalktım diş etlerim şişmiş balon gibi kendi kendime nazarım deydi iyi demeye gelmiyor:):)
canlar hastaneden geldimmmm
kuzularımı gördüm ama hiç net değildi
kocaman ekran olsa bile yavruların kolları bacakları birbirine girmiş
hiçbir şey anlamadım
kızım 38 cm ve 1285 gr
oğlum 39 cm ve 1340 gr
suları iyi, rahim ağzı iyi
çok şükür rabbime
veeeeeeee
doktorum her şey iyi ama 3 hafta sonra her şeye hazırlıklı ol dedi
36 yı da görebiliriz ama 33 den sonra her şey olabilir dedi
bizden haberler böyle canlarrrr
kizlar mrb. doktordan geldim bugun normal gidiyor hersey dedi. ama ben kac haftadir aniden halsizlesiyorum yerimden kalkamiyorum o anda. kollarim bacaklarim agriyor sanki tonlarca agirlik tasimisim gibi. her zmn olmuyor ama bir anda oluyor iste. doktor bi kac kan testi yapti ama normal dedi. aile hekimine yonlendirdi simdi. bu gibi seyler yasayan var mi aranizda?
herkese günaydın.bugun psikolojik olarakta bedensel olarakta çok yorgunum.inş hızlı geçen bir gün olur.dün işten eve gittiğimde kayınpederimin hastanede olduğunu,araba çarptığını ve ayağının kırıldığını duydum.o an okadar kötü oldum ki anlatamam.şükürler olsun ki ayak kırığı ve bi kaç sıyrıklarla atlatmış.yataktada olsa varlığı yeter.allah onları başımızdan eksik etmesinnnn.AMİN
Merhaba, dun doktor kontrolum vardi. Oglusumuzun bir bobregi hala buyuk. Doktor bobrek yetmezligi gibi bir sorun olmayacagini soyledi de biraz rahatladik. Mertim doktor amcasinin o kadar cabasina ragmen yuzunu donmedi. Bir ultrason resmi yok hala, esim de cok istedi gormeyi ama olmadi. Artik 1Subatta bir daha kontrol olacak o zaman yine izin alip İzmire gelecek. Tosunpasa hala ileride, kafasi ve gobegi iki hafta ileride genel olarak bir hafta ileride. Su seviyesi iyi dedi, acilma yokmus. Dun tekrar sordum doktora dogum nasil olacak diye sen de normal dogum yapamayiz dedi. Nihai hedefimiz 34.h yi tamamlamakti onu da atlatirsak kuveze gerek kalmayacak dedi. Bundan sonraki kontrollerde Nst'ye de girecekmisim.
Tosunpasa 2kg'i gecmis benim bogaz agrim da biraz iyiye gidiyor, balli sut ve limonsuyuna yukleniyorum. Doktor pastil ve gripstop diye bir damla verdi, insallah toparlariz.
kızlar bu arada dün doktordaydım akıntımın etrafının ıslak olduğunu bazende çamaşırımın ıslandığını söyledim DONAXYL diye bi ilaç verdi varmı aranızda kullanan veya kullanmış olan ağızdan değil vajinal tablet
oh ne güzel izinleri almışsınız kızlar bende en son temizlik yaptırıcam ve halıları yıkatacağım şubat başı gibi.sonrada bebişimin yatağını kurucam.birde çamaşır makinesi almayı düşünüyorum bebek programlı.fakirdende çamaşır kurutma aleti siparişi vermiştim ama ne arayan var ne soran gelmedi henüz:O bu arada bu ürünü alıp kullanan varmı makine değil askılı kurutma cihazı ??? birde kafamda şu var göğüs pompası almalımıyım baktım fiyatları yüksek bayağı gerekirse alırımdiyorum belki hastanede pompada bulunur ne diyorsunuz kızlar
Arkadaşlar ben 30 haftalık hamileyim ve artık yavaş yavaş eksiklerimizi tamamlamaya başladık.Emzik ve biberon konusunda tereddütlerim var. silikon emzik mi almalıyız yoksa kauçuk mu?bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Canımmmm
Unutmamışsın biziiiii dertdaşımmm
Perşembe cumaya alacaktık randevu yokmuş. Bugün gidebildik çok şükür.
Paşam artık tosun değilmiş
Normale dönmüş 1800 gr olmuş ama gelişimi hala 3 hafta önde adet tarihini yanlış mı hatırlıyorsun dedi ama öyle bir ihtimal yok. Çünkü ameliyat sonrası iki ay gebelik yasaktı...
Sıvı normal. Açıklık normalmiş.
Proluton u 15 te bir e indirdi. 34. Hafta dan sonra bırakacakmışız. Son iki iğne yaniiiii
Yüzünü gördükkkk dudakları büyük olacak sanırım benim gibiiiiii
Fotomuzu da aldık
Videomuzu da çektik paşamın
34. Haftadan sonra istediğini yapabilirsin dedi. İstersen takla at dediiiii
Kızlar öncelikle herkese selam.Burayı ara ara takip ediyodum ama son zamanlarda iyice bakmaya başladım.aynı şeyleri yaşadığımızı görünce rahatlıyorum.Aynı sorunlr bendede var.Dayanılmaz bel ve sırt ağrısı.uykusuz geceler..Hareketleri biraz azalsın kafaya takmalar falan.. Ama beni bunlar değilde vajinal mantar zorluyo.yoğun bi şekilde geçiriyorum ve dr.doğumdan sonra anca geçebileceğini söylüyo.psikolojim bzuldu iice.Tek derdim bu sorun oldu.Hamileliğimin tadını çıkaramıyorum bu yüzden.Bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum.Enfeksiyon kapmadan hayırlısıyla bi doğursam.Zaman geçmek bilmiyo.Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.
hepinize iyi pazarlar arkadaşlar.ben daha bebeğimin beşiğini silmedim ve kıyafetlerini de yıkamadım bende başlayayım artık.tülleri yıkayayım anca biter zaten halıları da yıkatmaya vermeyi düşünüyorum.bu arada sabahları mide bulantısı ve kusma olayı bitmedi akşama kadar kendimi çok kötü hissediyorum tansiyonum düşüyor.çarpıntılarım var.kime sorsam normal diyor.artık günleri saymaya başladım.bebek doğsun diyorum çünkü gebeliğim baştan beri kötü geçiyor.az bir zaman kaldı ama
canım yönetmelikte fiilen çalışılan süreler aktarılır diyor ya, çalışmadığın dönemi aktarmayabiliyorlar maalesef. çoğu ilçe de böyle yapıyor. öğretmenler için yaz tatili ve yarıyıl tatilinde izinli sayılırlar dolayısıyla aktarılamaz diyorlar.
ilçe mem.lerin insiyatifinde olmaması lazım canım.yönetmelikte belirtiyor doğum önce kullanılmayan izinler sonrasına aktarılır.benim çalışabilir raporum 28 ocakta yazılacak yani sömestr tatilinin başladığı gün.2. dönem iyi olursam 1 marta kadar devam etmeyi düşünüyorum.
arkaşadaşım da sömestr ekletebilmek için şu an devam ediyor.
eğer kabul etmezlerse yazılı başvurun ve mutlaka yazılı cevabını alıp il mem.e yazarsınız.
bebişlerimiz ve bizim için 1 gün izin bile çok önemli.
ilahii cemre işim bitti der gibi şaka şaka tabi..maddı acıdan cok sıkıntılı oldugunu bılıyorum muayene ucretı cok fazla ya kac gunde bı gıdıyorsun bılmıyorum ama cok sukur guzel seyler soylemıs.. ben de onun arkadasına gıdıyorum bılıyorsun sıncanda kı.. bi dene istersen hem dogum hem muayene daha uygun.. ama yınede ınsan acaba mı? der.. alışkanlıklardan gecmek zor...
bende amelıyatımı aydan h. da oldum sonra gıtmedım..cunku 15gunde bır gıdıyorum ayda 2 kez yapar buda 600tl eder..işten ayrılınca bıraz dokundu acıkcası.. ama cok sukur memnunum doktorumdan..dogumdan sonra tesekkure gıdıcem aydan hocaya..
evet kızlar ya hareketler artık tekme degıl.. hepimızde aynı sey var demekkı.. yavrucak gerdırıyo ve ıcımde dönüyo.. tekmelemıyooo D
doğum iznine ayrılanlar hu huuuu =) kıskandım sizleriii =))))) ne güzel yaaaa =))) ben bırakamıyorummm kuzucukları =) karnelerini dağıtacağım ve 2. dönem 1hafta gideceğim..sırf 15 tatilde 2 hafta boşuna gitmesin diye...en azından tatil uzamazsa seminere kadar idare ederim =)
kızlar bebişime 2 tane daha nevresim takımı aldım 1 tane de beyaz battaniye aldım.. dolabına kıyafetlerini asmak için şirin askılıklar aldım... 2 tane beyaz fotoğraf çerçevesi aldım. ve abajuruna yakın lamba aldım beyaz ... off mobilyalar biran önce gelse dolabını düzeltmek istiyrm =)
kızlar bu gün arkadaşın bebeğini görmeye gittim çok güzeldi 3.600 gr maşallah kocamandı =) düşünsenize o büyüklükte olup hala karnımızda olduğunu =)) 4 kg doğuranları diyrm mucize bu ya karnımızda kocaman bir canlı var =))))
Günaydın kızlar,
Biz geldiiiik Nasılsınız geçmişi okuyacağım birazdan umarım herkes iyidir.
Ben iyiyim.
Önce eşimin dedikodusunu yapıyım Eşim işe başladı iyi oldu çok uzun süre evde beraber kaldık fazla yanyana durmak da iyi değil hamilelikten sanırım aşırı alınganım bişey dese bişey yapsa saatlerce uzatıyorum neden öyle dedin neden öyle yaptın. Geçen dışarıda yağmurda ayakkabısı ıslandı apartmanda gerildi biraz suratı asıldı ne oldu neden suratın asık dedim bişey yok dedi benim de tabi suratım asıldı hemen bu da yanağımı sıktı canım bişey yok dedi ama bunu biraz sinirli yaptı Allaaah ben evde konuşmadım sen niye böyle yaptın eskisi gibi kavga mı edecektik yoksa bana bişey mi yapmak istedin. (eskiden biz kavga edip birbirimize girmiştik de ) o da hayır aptal mıyım ben bi daha asla öyle kavgalar olmaz dedi ama işte artık azıcık bile kötü bişey olsun istemiyorum
Bebişi sorarsanız cumartesi gittik kontrole 30.haftamız kızımız bize hiç yüzünü dönmedi yandan görebildik. kafası hala büyük mü dedim doktor evet dedi muayene sırasında çok şaşırdım çünkü hep karnımın altında gezdiriyordu o aleti bu sefer yukarı çıkardı sağ gogsumun altına tuttu ve kafası ordaydı sonra aşağı doğru indi sırtı poposu ve karnımın altında ise ayakları vardı. Sağ tarafı tamamen kaplamış. ne kadar büyümüş çok şaşırdım. zaten gogsumun altında hep baskı hissediyordum meğer kafasıymış kafa acıtır diyor doktor. durumu iyi dedi bu kadar başka da bişey demedi. raporu konuştum okulun kapanmasına 2 hafta var 5+5 rapor verecek. okul kapandığında da 32 haftalık hamile 37 ye kadar çalışır raporu verecekmiş tatildeki 2 hafta yanmasın diye. sonra okul açılınca da tekrar yazı yazacakmış ve doğum iznine ayrılacağım. farketmez diyor ayarlarız diyor. ama ben hala şunu anlamış değilim doğum izni öncesi ve sonrası ayrı ayrı mı yani doğum erken olunca öncesinden kalan hafta yanıyor da sonrası mı başlıyor.
mesela 8+8 diyelim. ben 32de ayrıldım ilk 8 için. sonra 38de doğum oldu. 8in 6sını kullanmış 2si yanmış mı oluyor. doğum olunca 8 haftam mı başlıyor yoksa 10 haftam mı ?
Kızlar kusura bakmayın biraz uzun oldu. bu arada bebiş 1490 gram olmuş nasıl iyi mi ?
Erken dogumda yanmiyor dogum sonrasina aktariliyor diye okumustum ben.
Bebegine de masallah
ultrasonda da yanakları çok tombiş biraz az mı yesem acaba
kizlar emzirme sutyeni alaniniz var mi? nasil secicem hangisi kullanisli olur bilemedim ben. bazisi tam aciliyor askidan bazisinda gogus ucu aciliyor. bir de ucu belli olmasin diye destekli bisey mi olmali ki?
günaydın hanımlarrr :) herşey yolundadr umarım dünden beri prensesim daha az hareket ediyor biraz endişelenmeye başladm. Öğlene kadar böyle devam ederse evimin yakınında bi hastane var oraya gideyim diyorum. Gülmezler dimi bana az hareket ediyor diye gidince :)
33-34.haftadaki kızlar nasıl o haftalar ben çok merak ediyorum ilerledikçe neler oluyor?