2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ilçe mem.lerin insiyatifinde olmaması lazım canım.yönetmelikte belirtiyor doğum önce kullanılmayan izinler sonrasına aktarılır.benim çalışabilir raporum 28 ocakta yazılacak yani sömestr tatilinin başladığı gün.2. dönem iyi olursam 1 marta kadar devam etmeyi düşünüyorum.
arkaşadaşım da sömestr ekletebilmek için şu an devam ediyor.
eğer kabul etmezlerse yazılı başvurun ve mutlaka yazılı cevabını alıp il mem.e yazarsınız.
bebişlerimiz ve bizim için 1 gün izin bile çok önemli.
Yönetmelik açık canım fiilen çalışmış olmayı sayıyor bazı memler benimde inşallah eklenir çünkü tatil sonrasi 1 hafta daha gelecegim. 15 ocakta 32 haftam doluyor. Inşallah eklenir

Son düzenleme:
maşallah size :nazar: herşeyin yolunda olması çok güzel...vakit daraldıkça endişeler artıyor çünkü.
erken doğma riskine karşı kiloları yerinde olsun istiyoruz bebeklerimizin haklı olarak :)))
benimde 10 gün kadar kadar önde gidiyordu bebeğim
merak ediyorum bende kaç gr olmuş... 5 gün var benim kontrolümede sabırsızlanıyorum.. :)

Teşekkür ederiz teyzesiiii:KK54:

Benim 2 hafta önde idi sonra 3 hafta önde oldu...

Ablam son haftalarda eşitlenebilir diyor bakalım ne olacakkkk

Senin de güzel haberlerini alırız inşallah :KK34:

doğum iznine ayrılanlar hu huuuu =) kıskandım sizleriii =))))) ne güzel yaaaa =))) ben bırakamıyorummm kuzucukları =) karnelerini dağıtacağım ve 2. dönem 1hafta gideceğim..sırf 15 tatilde 2 hafta boşuna gitmesin diye...en azından tatil uzamazsa seminere kadar idare ederim =)
kızlar bebişime 2 tane daha nevresim takımı aldım 1 tane de beyaz battaniye aldım.. dolabına kıyafetlerini asmak için şirin askılıklar aldım... 2 tane beyaz fotoğraf çerçevesi aldım. ve abajuruna yakın lamba aldım beyaz ... off mobilyalar biran önce gelse dolabını düzeltmek istiyrm =)
kızlar bu gün arkadaşın bebeğini görmeye gittim çok güzeldi 3.600 gr maşallah kocamandı =) düşünsenize o büyüklükte olup hala karnımızda olduğunu =)) 4 kg doğuranları diyrm mucize bu ya karnımızda kocaman bir canlı var =))))

canım güle güle kullanın, resimlerini de paylaş bizimle...

günaydın kızlarrr =) nasılsınızz ? ben yeni uyandım ... kahvaltı yapacağız.sizler yaptınız mı ? bebeğim çok hareket ediyor diyordum ya!!! 2 gündür tek tük hareket ediyor korkmaya başladım kızlar sizde durumlar nasıl 2 gece hiç hareket etmedi tekme falan yoktu deliksiz uyudum....aman hareket etsinde uyumuyayım ne olacak .....

benim de öyle bazı gün çok hareketli oluyo bazı gün çok az hareket ediyo, tek tük de olsa arada hareket ettiği için endişe etmiyorum, zaten benim de hareketleri değişti benim de daha çok dönme karnımı geröe gibi hareketleri, tekme atmıyo çok fazla...

günaydın kızlarrr =) nasılsınızz ? ben yeni uyandım ... kahvaltı yapacağız.sizler yaptınız mı ? bebeğim çok hareket ediyor diyordum ya!!! 2 gündür tek tük hareket ediyor korkmaya başladım kızlar sizde durumlar nasıl 2 gece hiç hareket etmedi tekme falan yoktu deliksiz uyudum....aman hareket etsinde uyumuyayım ne olacak .....

son haftalarda yerleri daralmaya başladı rahatça haraket edemiyorlar artık bebişler :)),
benimde gündüzleri hareket etmiyor pek ama ben gece yatağa yatınca hiç durmuyor..
hareketleri takip edip hiç hissedemezsen panik yap.boş yere endişelenip stres yapma :)
kötü bişey yoktur inşallahh

Teşekkür ederiz teyzesiiii:KK54:
Benim 2 hafta önde idi sonra 3 hafta önde oldu...
Ablam son haftalarda eşitlenebilir diyor bakalım ne olacakkkk
Senin de güzel haberlerini alırız inşallah :KK34:

teşekkkür ederim Cemremmmmm :KK16: inşallah yolundadır herşey bizdede.
ben 3 buçuk kilo olsun yeter diyorum kendimce.. :)) hem normal doğumda zorlaşır 4'ü geçerse :18:

ayrıca herkese iyi pazarlar...kahvaltımızı yaptık dışarı çıkıcaz eşimle hava açık çok soğuk değil :))
kesin alışveriş yaparım yine..illaki alıncak bişi buluyorum her dışarı çıktığımda :KK9:
eskiden kendime alırdım hep artık bebeğim ön plana geçti.bundan sonra böyle olcak hep sanırımm :emir_bebek:

dün bebek odamız geldi, tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır bi koku var bütün evi kaplıyo, gece cam açık yattık hala koku evde, sanırım boyanır boyanmaz hiç havalandırmadan getirdiler, zaten fuar öncesi çok yoğun olduklarını söylüyolardı... neyse biz bu kokuyu nasıl çıkarırız bilen var mı, çok acil paylaşırsanız sevinirim, sizden cvp gelmezse bugün sirkeli suyla silmeyi deniycez... daha önce başka bi mobilyacı bize boyanın zararlı etkisini azaltmak ve kokusunu almak için bunu tavsiye etmişti...

Ayyyyhhhhh
Canım benimmmm:KK54:
Teşekkür ederizzzzzzz :KK54:
İnceliğiniz içinnnnnnnn:KK54:

Bebek odasına gelince de... İlk zamanlar kullanışlılık önemli. Bebişler biraz büyüyünce istediğin gibi yaptırırsın sen deee:KK34:
Halihazırda bazanızın olması da iyi olmuş

Evet anneler sağolsun yaaaa
Nasıl ödenir hakları..

Yata yata karpuz değil prens ve prensesler büyüttük biz deeeee:KK8: :KK55::KK55:

Riski atlatıyoruz ya aydan hoca yı bıraksam mı ki diyorummmm :KK9:

Artık hareketten daha çok itmeyi tercih ediyorlar sanırım :KK9:
Ayağını ya daaa kafasını bi de bir yere direyip orayı bi gerdiriyor benim paşa :emir_bebek::KK55:

ilahii cemre :KK70: işim bitti der gibi :KK70: şaka şaka tabi..maddı acıdan cok sıkıntılı oldugunu bılıyorum muayene ucretı cok fazla ya :KK43: kac gunde bı gıdıyorsun bılmıyorum ama cok sukur guzel seyler soylemıs.. ben de onun arkadasına gıdıyorum bılıyorsun sıncanda kı.. bi dene istersen hem dogum hem muayene daha uygun.. ama yınede ınsan acaba mı? der.. alışkanlıklardan gecmek zor...

bende amelıyatımı aydan h. da oldum sonra gıtmedım..cunku 15gunde bır gıdıyorum ayda 2 kez yapar buda 600tl eder..işten ayrılınca bıraz dokundu acıkcası.. ama cok sukur memnunum doktorumdan..dogumdan sonra tesekkure gıdıcem aydan hocaya..
canım güle güle kullanın, resimlerini de paylaş bizimle...

benim de öyle bazı gün çok hareketli oluyo bazı gün çok az hareket ediyo, tek tük de olsa arada hareket ettiği için endişe etmiyorum, zaten benim de hareketleri değişti benim de daha çok dönme karnımı geröe gibi hareketleri, tekme atmıyo çok fazla...

evet kızlar ya hareketler artık tekme degıl.. hepimızde aynı sey var demekkı.. yavrucak gerdırıyo ve ıcımde dönüyo.. tekmelemıyooo :KK70:D

Son düzenleme:
dün bebek odamız geldi, tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır bi koku var bütün evi kaplıyo, gece cam açık yattık hala koku evde, sanırım boyanır boyanmaz hiç havalandırmadan getirdiler, zaten fuar öncesi çok yoğun olduklarını söylüyolardı... neyse biz bu kokuyu nasıl çıkarırız bilen var mı, çok acil paylaşırsanız sevinirim, sizden cvp gelmezse bugün sirkeli suyla silmeyi deniycez... daha önce başka bi mobilyacı bize boyanın zararlı etkisini azaltmak ve kokusunu almak için bunu tavsiye etmişti...

güle güle kullanın mobilyalarınızı :)
sanırım tek çaren odayı bi süre havalandırmak.çünkü benimde mobilyalarım geldiğinde kokuyordu
hergün camı açıyordum en az 3 - 4 saat bekliyordum havalanmasını..bide duru suyla sildim kuruladım hergün.
1 hafta sürmedi geçti kokusu..bunun için erkenden aldık biz mobilyaları..ekim sonunda sanırım geldi benimkiler..
malesef biraz sabretmelisin..ben başka yolunu bilmiyorum koku gidermenin.dediklerimi uygula istersen :KK34:

cnm tam okurken sirkeli su dıyecektım sen kendın cvp vermıssın.. bıde gun boyu cam acıkdursun..cek odanın kapısını..kapının altına bıseyler sıkıstır soguk gelmesın.. dıyecem ama bu havalarda bıraz zor sanırsam :44:

dün bebek odamız geldi, tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır bi koku var bütün evi kaplıyo, gece cam açık yattık hala koku evde, sanırım boyanır boyanmaz hiç havalandırmadan getirdiler, zaten fuar öncesi çok yoğun olduklarını söylüyolardı... Neyse biz bu kokuyu nasıl çıkarırız bilen var mı, çok acil paylaşırsanız sevinirim, sizden cvp gelmezse bugün sirkeli suyla silmeyi deniycez... Daha önce başka bi mobilyacı bize boyanın zararlı etkisini azaltmak ve kokusunu almak için bunu tavsiye etmişti...

mobilyalarınız hayırlı olsun cnm.koku uzun süreli havalandırmalarla geçer diye biliyorum.

koku olayından bende dertliyim 2 gün önce temizlik yapıldı dedim yatak odasında perdeler yıkansın kızlar 2 gündür yumuşatıcı kokusundan odamızda yatamıyoruz havada yağmurlu havalandıramadım bir güzelde hastalandım yatak döşek yattım 2 gün şimdi biraz daha iyiyim. aklınızda olsun bebişin perdelerini önceden yıkayın havalansın.Bu arada dün eşim evde sıkıldım diye sinemadan bilet almış cem yılmaza kalın kalın giyindim çıktım evden iyide oldu aslında hava aldım ama kızlar gülmekten sancılar girdi resmen bebişimi rahatsız ettim galiba tavsiyem gitmeyin gülmekten kasılıo insan :)

ilahii cemre :KK70: işim bitti der gibi :KK70: şaka şaka tabi..maddı acıdan cok sıkıntılı oldugunu bılıyorum muayene ucretı cok fazla ya :KK43: kac gunde bı gıdıyorsun bılmıyorum ama cok sukur guzel seyler soylemıs.. ben de onun arkadasına gıdıyorum bılıyorsun sıncanda kı.. bi dene istersen hem dogum hem muayene daha uygun.. ama yınede ınsan acaba mı? der.. alışkanlıklardan gecmek zor...

bende amelıyatımı aydan h. da oldum sonra gıtmedım..cunku 15gunde bır gıdıyorum ayda 2 kez yapar buda 600tl eder..işten ayrılınca bıraz dokundu acıkcası.. ama cok sukur memnunum doktorumdan..dogumdan sonra tesekkure gıdıcem aydan hocaya..

evet kızlar ya hareketler artık tekme degıl.. hepimızde aynı sey var demekkı.. yavrucak gerdırıyo ve ıcımde dönüyo.. tekmelemıyooo :KK70:D

Evet işte öyle oluyo. İşim bitti der gibi oluyo:KK9:

Doktor değişikliği akıl karıştırma faslı ama. Şimdiden sonra nst ler için de extra ücret başlayacak dün öğrendim.
Bi yandan da ayıp mı ki diyorum ama...

Hiç de bırakasım da yok . . .

Son düzenleme:
Evet işte öyle oluyo. İşim bitti der gibi oluyo:KK9:

Doktor değişikliği akıl karıştırma faslı ama. Şimdiden sonra nst ler için de extra ücret başlayacak dün öğrendim.

nst ücretlimiy miş???? aa bılmıyodum:KK53: pekı nekadar

evet işte öyle oluyo. Işim bitti der gibi oluyo:KK9:

Doktor değişikliği akıl karıştırma faslı ama. şimdiden sonra nst ler için de extra ücret başlayacak dün öğrendim.

özel hastaneler ntsler için ücretmi alıyor ?yandık ozaman.zaten muayneler pahalı.bide nts vay halimize

hepinize iyi pazarlar arkadaşlar.ben daha bebeğimin beşiğini silmedim ve kıyafetlerini de yıkamadım bende başlayayım artık.tülleri yıkayayım anca biter zaten halıları da yıkatmaya vermeyi düşünüyorum.bu arada sabahları mide bulantısı ve kusma olayı bitmedi akşama kadar kendimi çok kötü hissediyorum tansiyonum düşüyor.çarpıntılarım var.kime sorsam normal diyor.artık günleri saymaya başladım.bebek doğsun diyorum çünkü gebeliğim baştan beri kötü geçiyor.az bir zaman kaldı ama

Kızlar öncelikle herkese selam.Burayı ara ara takip ediyodum ama son zamanlarda iyice bakmaya başladım.aynı şeyleri yaşadığımızı görünce rahatlıyorum.Aynı sorunlr bendede var.Dayanılmaz bel ve sırt ağrısı.uykusuz geceler..Hareketleri biraz azalsın kafaya takmalar falan.. Ama beni bunlar değilde vajinal mantar zorluyo.yoğun bi şekilde geçiriyorum ve dr.doğumdan sonra anca geçebileceğini söylüyo.psikolojim bzuldu iice.Tek derdim bu sorun oldu.Hamileliğimin tadını çıkaramıyorum bu yüzden.Bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum.Enfeksiyon kapmadan hayırlısıyla bi doğursam.Zaman geçmek bilmiyo.Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.

ilçe mem.lerin insiyatifinde olmaması lazım canım.yönetmelikte belirtiyor doğum önce kullanılmayan izinler sonrasına aktarılır.benim çalışabilir raporum 28 ocakta yazılacak yani sömestr tatilinin başladığı gün.2. dönem iyi olursam 1 marta kadar devam etmeyi düşünüyorum.
arkaşadaşım da sömestr ekletebilmek için şu an devam ediyor.
eğer kabul etmezlerse yazılı başvurun ve mutlaka yazılı cevabını alıp il mem.e yazarsınız.
bebişlerimiz ve bizim için 1 gün izin bile çok önemli.
canım yönetmelikte fiilen çalışılan süreler aktarılır diyor ya, çalışmadığın dönemi aktarmayabiliyorlar maalesef. çoğu ilçe de böyle yapıyor. öğretmenler için yaz tatili ve yarıyıl tatilinde izinli sayılırlar dolayısıyla aktarılamaz diyorlar.

Kızlar öncelikle herkese selam.Burayı ara ara takip ediyodum ama son zamanlarda iyice bakmaya başladım.aynı şeyleri yaşadığımızı görünce rahatlıyorum.Aynı sorunlr bendede var.Dayanılmaz bel ve sırt ağrısı.uykusuz geceler..Hareketleri biraz azalsın kafaya takmalar falan.. Ama beni bunlar değilde vajinal mantar zorluyo.yoğun bi şekilde geçiriyorum ve dr.doğumdan sonra anca geçebileceğini söylüyo.psikolojim bzuldu iice.Tek derdim bu sorun oldu.Hamileliğimin tadını çıkaramıyorum bu yüzden.Bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum.Enfeksiyon kapmadan hayırlısıyla bi doğursam.Zaman geçmek bilmiyo.Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.

hımmm gecmıs olsun..mantar için krem, jel fılan duymustum..azda olsa rahatlatıyomus bı sor dr.una ıstersen.. 30. haftaya gelmışşın daha da gıder içini ferah tut...

cnm tam okurken sirkeli su dıyecektım sen kendın cvp vermıssın.. bıde gun boyu cam acıkdursun..cek odanın kapısını..kapının altına bıseyler sıkıstır soguk gelmesın.. dıyecem ama bu havalarda bıraz zor sanırsam :44:

teşekkür ederim canım, camı açık bırakıp odanın kapısını da kapatıp eve koku kapı altından sızmasın diye kapı altını da bezle tıkayıp yani aynen senin tavsiyelerini uygulayarak :) çıkmıştık, tabi evde başka bi odanın da camını açık bıraktık eve yayılan koku da çıksın diye,şimdi geldik evde koku yok, sirkemizi de aldık marketten bu akşam silicez sirkeli suyla, mobilyacıya da tekrar uğradık yine sirkeli suyu önerdi, deniycez bakalım...

mobilyalarınız hayırlı olsun cnm.koku uzun süreli havalandırmalarla geçer diye biliyorum.
sağol canım, uzuun uzuun havalandırıyoruz bitene kadar da devam edicez, bu kokunun içinde bebeğimi düşünemiyorum, daha koku çıkıcak ki kapitoneleri dikilip yerleşicek, eşyaları yıkanıcak yerleşicek, biz daha hiçbişeyi yıkamadık herkesin yıkayıp yerleştirdiğini okudukça geç mi kalıyorum diyorum zaten...

güle güle kullanın mobilyalarınızı :)
sanırım tek çaren odayı bi süre havalandırmak.çünkü benimde mobilyalarım geldiğinde kokuyordu
hergün camı açıyordum en az 3 - 4 saat bekliyordum havalanmasını..bide duru suyla sildim kuruladım hergün.
1 hafta sürmedi geçti kokusu..bunun için erkenden aldık biz mobilyaları..ekim sonunda sanırım geldi benimkiler..
malesef biraz sabretmelisin..ben başka yolunu bilmiyorum koku gidermenin.dediklerimi uygula istersen :KK34:

teşekkür ederim canım, sizinkiler de hayırlı olsun, güle güle kullanın... çok iyi yapmışsını erken almakla, ben de isterdim ama erken olur falan diye xçekindik belki, biraz da emin değildim oda yapsam mı hemen diye, şimdi iyi ki daha da geç almamışız diyorum... sık sık sileriz biz de artık geçene kadar, zaten hergün bütün açık tutarım o odanın camını kapısını kapatıp, yağış falan olmadıkça...

herkeze iyi akşamlarrrrr..

doğum iznine ayrılanlar hu huuuu =) kıskandım sizleriii =))))) ne güzel yaaaa =))) ben bırakamıyorummm kuzucukları =) karnelerini dağıtacağım ve 2. dönem 1hafta gideceğim..sırf 15 tatilde 2 hafta boşuna gitmesin diye...en azından tatil uzamazsa seminere kadar idare ederim =)
kızlar bebişime 2 tane daha nevresim takımı aldım 1 tane de beyaz battaniye aldım.. dolabına kıyafetlerini asmak için şirin askılıklar aldım... 2 tane beyaz fotoğraf çerçevesi aldım. ve abajuruna yakın lamba aldım beyaz ... off mobilyalar biran önce gelse dolabını düzeltmek istiyrm =)
kızlar bu gün arkadaşın bebeğini görmeye gittim çok güzeldi 3.600 gr maşallah kocamandı =) düşünsenize o büyüklükte olup hala karnımızda olduğunu =)) 4 kg doğuranları diyrm mucize bu ya karnımızda kocaman bir canlı var =))))
evet ya sorma benim ilk kızım 4 kilo 50 gr doğdu pofidik pofidik oluyorlar. aman biryerine bişi olurmu demiyorsun çıt kırıldım olmuyor yani bebek :KK1:
selam kızlarrrrrrrrr
yorgunluktan ölüyorummm
sıkıntılı bir hamilelik yaşadığım için biliyorsunuz annemde kalıyordum
doktorum 3 hafta sonrasına hazırlan diyince
epeydir kapalı olan evimizi temizlemeye karar verdik
bugün temizlik yapıldı
ben hiçbir şey yapmama rağmen çok yoruldum
misafir yatak odam vardı
orada düzenleme yapıldı, kitaplıkların yerleri değişti
ikizlerin birbirlerini uyandırma ihtimallerini dikkate alarak
onlara iki uygun ayrı oda hazırladık
beşiklerin yanına eşim ve kendim için yatak düzenlemeleri yaptık
artık kim nerede yatar bilemiyorum
ya da nerede yatar nerede kalkarız allah bilir
şifonyerleri kurduk
yarın da yardımcı ablamız gelecek
kapı, pencere, halı ve koltuk silinecek
perdeler yıkanacak
banyo ve tuvaletler temizlenecek
yani yine çok iş var anlayacağınız
iki kişiyiz, düşündüm 1 ay sonra allahım nasip ederse 4 kişilik bir aile olacağız
inşallahhh

yoğurt yiyip, sütümü içip birazadan yatacağım
öpüyorum sizleriiiiii
:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:
bebeklerinin sağlıklı sıhatli olduğuna çok sevindim. hazırlıklarınızda tam gaz devam ediyor çok güzel allah bozmasın güzel telaşlar bunlar:KK34:
ooo masallah son rötüsler yapiliyo yani..bende anneme bi eve ugrasak diyorum daha erken diyo :-) sanirsam benim 38e kadar gidecegimi dusunuyo :-D
bir an önce git evine bence hem ev temizliği hem bebek kıyafetlerinin hazırlanması falan baya zaman alıyor daha çanta hazırlanacak :KK49:
geçende gebelik sitesinde okudum 31-32. haftada amniyon sıvısı fazla olduğundan ebbek rahat hareket edermiş. 32den sonra büyüdükçe hareketleri kısıtlanırmış. 1 kere bile hareket hissetsen karnında yeter merak etme.:KK34:
Artık hareketten daha çok itmeyi tercih ediyorlar sanırım :KK9:
Ayağını ya daaa kafasını bi de bir yere direyip orayı bi gerdiriyor benim paşa :emir_bebek::KK55:

benimde aynı canım sağ ve sol taraftan bir geriyor karnım çatlayacak sanıyorum genelde akşam uzanınca yapıyor gün içinde koşturmacadan benle beraber yoruluyor akşam olunca geriyor kendini prensesim :KK1:
bencede canım sirkeli suyla sil pencereyi aç kapısını kapat odada tekstil ürünü bırakma sinmesin bebeğin yıkadığın ütülediğin ürünleri varsa yatak odanda muhafaza et bence 1 hafta içine tekstil koymadan kalsın öyle uçar gider merak etme kokusu..:KK34:

hepinize iyi pazarlar arkadaşlar.ben daha bebeğimin beşiğini silmedim ve kıyafetlerini de yıkamadım bende başlayayım artık.tülleri yıkayayım anca biter zaten halıları da yıkatmaya vermeyi düşünüyorum.bu arada sabahları mide bulantısı ve kusma olayı bitmedi akşama kadar kendimi çok kötü hissediyorum tansiyonum düşüyor.çarpıntılarım var.kime sorsam normal diyor.artık günleri saymaya başladım.bebek doğsun diyorum çünkü gebeliğim baştan beri kötü geçiyor.az bir zaman kaldı ama

geçmiş olsun canım inşallah bir an önce kurtulursun dertlerinden. bebeğini alınca kucağına kokusunu duyunca bütün yaşadıklarını unutursun :KK34:

X