2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
sağol canım, uzuun uzuun havalandırıyoruz bitene kadar da devam edicez, bu kokunun içinde bebeğimi düşünemiyorum, daha koku çıkıcak ki kapitoneleri dikilip yerleşicek, eşyaları yıkanıcak yerleşicek, biz daha hiçbişeyi yıkamadık herkesin yıkayıp yerleştirdiğini okudukça geç mi kalıyorum diyorum zaten......

yavaş yavaş başla canım bence ütüleyip yerleştirmesen bile yıka yıka koy bir kenara birde doğum çantasına koyacaklarını hemen yıkakı acil bişi olsa ütüleyip hemen yerleştirirsin çantaya. ben çocuğun kıyafetlerini geceliklerimi yıkadım ütüledim çamaşırlarım ütülenecek eksiklerim var onlarıda alıp tektük yıkarım. insan hazırlıklara başlayınca eksikleri daha iyi görebiliyor

yavaş yavaş başla canım bence ütüleyip yerleştirmesen bile yıka yıka koy bir kenara birde doğum çantasına koyacaklarını hemen yıkakı acil bişi olsa ütüleyip hemen yerleştirirsin çantaya. ben çocuğun kıyafetlerini geceliklerimi yıkadım ütüledim çamaşırlarım ütülenecek eksiklerim var onlarıda alıp tektük yıkarım. insan hazırlıklara başlayınca eksikleri daha iyi görebiliyor

bebek odası hazırlayan bayanlar oda resimlerini yatığınız hazırlıkları doğum çantalarına neler koydunuz paylaşırsanız sevinirim:)

bebek odası hazırlayan bayanlar oda resimlerini yatığınız hazırlıkları doğum çantalarına neler koydunuz paylaşırsanız sevinirim:)

ben ekstradan bebek odası yapmadım. 3 yaşındaki kızımın beşiğini dolabını ve şifonyerini kullanacak ve aynı odayı paylaşacaklar. kıyafetler bile ilk kızımdan . ekstra olarak ipeğime çıtçıtlı battaniye ince battaniye bir tane hastane çıkışı sebamed şampuan banyo köpüğü bebek kremi küçük cam biberon ( küçük tercih ettim çünkü ilk kzıımdaki gibi sürekli emzirmeyi düşünüyorum) mama kaşığı (biberona emzikle değil kaşıkla vermeyi düşünüyorum mamayı )aldım. ilk kızımdan hiç açılmamış emziği var birtanede biberon ucu ve emzik kutusu var .biberon temizleyici, tırnak makası, seti kulak pamuğu . molfix yenidoğan 2 paket ,3lü paket uni baby yenidoğan aldım. çantaya koyacaklarım ise hazırladıklarım kendim için 3 tane gecelik 1 sabahlık 1 pijama takım 1 terlik 10 adet külot 4 adet emzirme sütyeni havlu bebeğimede yine kalın ve ince battaniye 3 adet zıbın takım 2adet tulum 5 adet çıtçıt bady 3 adet şapka 2 adet eldiven . eksiklerim lausa tacı, atlet ,çorap , mama , süt çoğaltıcı çay alacam hurma zemzem suyu bulmam lazım hacca giden birinden yanıma kuru incir badem falan koycam süt çoğaltsın diye, makyaj malzemesi, kağıt havlu koyacağım. ayrıtten evde eksiğim oda termometrem bebek pamuğum bebek için mevlüt kıyafetimi bunları alacam. mevlüt için 85 adet mıknatıslı bebek lavantası yaptım sepetimi aldım bebek kapı süsümü yaptım lausa bardakları için süslerimi yaptım .bunların hepsinin resmini koyacağım. valla aklıma gelmeyen çok şey vardırda bukadar geliyor aklıma..
benim daha ziyade evimin eksiği var :KK50: halı almam lazım banyo dolabımı değiştirmem lazım güneşliklerimi stor yapmam lazım. halılarımıda mevlüde yakın yıkamaya vereceğim.

Kızlar öncelikle herkese selam.Burayı ara ara takip ediyodum ama son zamanlarda iyice bakmaya başladım.aynı şeyleri yaşadığımızı görünce rahatlıyorum.Aynı sorunlr bendede var.Dayanılmaz bel ve sırt ağrısı.uykusuz geceler..Hareketleri biraz azalsın kafaya takmalar falan.. Ama beni bunlar değilde vajinal mantar zorluyo.yoğun bi şekilde geçiriyorum ve dr.doğumdan sonra anca geçebileceğini söylüyo.psikolojim bzuldu iice.Tek derdim bu sorun oldu.Hamileliğimin tadını çıkaramıyorum bu yüzden.Bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum.Enfeksiyon kapmadan hayırlısıyla bi doğursam.Zaman geçmek bilmiyo.Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.

canım endişelenme diğer sıkıntılar gibi enfeksiyonda kaçınılmaz bir şeyben ilk gebeliğimde çok olmuştum temizliğime dikkat etmemerağmen olmuştum doktor gülmüştü çok temizlikte iyi değildir demişti 2 kere antibiyotik falan kullanarak geçirmiştim hiç bir şeyde olmadı sağlıklı bir doğum yaptım zamanında bundada korkmuyo değilim enfeksiyon olacağım diye çünkü idrarı tutmamak gerekiyor bol bol su içmek gerekiyor ama şu anda hala çalıştığım için wc ye çıkmıyor hatta çıkmayım diye okulda su bile içmiyorum evde çok su içiyorum bakalım inş olmam

nst ücretlimiy miş???? aa bılmıyodum:KK53: pekı nekadar

Kendi muayene hanesinde kendi çekiyor nst yi kadın dur durak bilmeden çalışıyor. Ben de dün duydum ama sormadım ne kadar diye. Cesaret edemedim sormaya :KK9: hastane ücret almıyor olabilir.

Kızlar öncelikle herkese selam.Burayı ara ara takip ediyodum ama son zamanlarda iyice bakmaya başladım.aynı şeyleri yaşadığımızı görünce rahatlıyorum.Aynı sorunlr bendede var.Dayanılmaz bel ve sırt ağrısı.uykusuz geceler..Hareketleri biraz azalsın kafaya takmalar falan.. Ama beni bunlar değilde vajinal mantar zorluyo.yoğun bi şekilde geçiriyorum ve dr.doğumdan sonra anca geçebileceğini söylüyo.psikolojim bzuldu iice.Tek derdim bu sorun oldu.Hamileliğimin tadını çıkaramıyorum bu yüzden.Bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum.Enfeksiyon kapmadan hayırlısıyla bi doğursam.Zaman geçmek bilmiyo.Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.

Hoşgeldin canıımmmm... :KK54:
Şikayetler ortakkkk
Mantar problemini doktorun takip ediyorsa içini rahat tut
Ve edlin gibi booollllll su iç :KK34:

günaydın kızlarrr =) nasılsınızz ? ben yeni uyandım ... kahvaltı yapacağız.sizler yaptınız mı ? bebeğim çok hareket ediyor diyordum ya!!! 2 gündür tek tük hareket ediyor korkmaya başladım kızlar sizde durumlar nasıl 2 gece hiç hareket etmedi tekme falan yoktu deliksiz uyudum....aman hareket etsinde uyumuyayım ne olacak .....

Benimde hafta ortasında yüreğimi ağzıma getirdi küçüğüm. Hareketlerini çok az hissettim, şiddeti düşük bir panik sağlık ocağına koştuk. Ebe 20 dk kalp atışı aradı o bulamadıkça bende tansiyon indi de indi bayılacaktım neredeyse. Sonunda mutlu son kalp atışlarına baktı normaldi, sen yorulmuşsan o da yorgundur o yüzden sana numara yapmış dedi. Ağlaya ağlaya çıktım sağlık ocağından. Çok şükür ertesi gün düzeldi hareketleri. doğunca yanıma getirsinler bir tane de ben vuracağım poposuna

ben ekstradan bebek odası yapmadım. 3 yaşındaki kızımın beşiğini dolabını ve şifonyerini kullanacak ve aynı odayı paylaşacaklar. Kıyafetler bile ilk kızımdan . Ekstra olarak ipeğime çıtçıtlı battaniye ince battaniye bir tane hastane çıkışı sebamed şampuan banyo köpüğü bebek kremi küçük cam biberon ( küçük tercih ettim çünkü ilk kzıımdaki gibi sürekli emzirmeyi düşünüyorum) mama kaşığı (biberona emzikle değil kaşıkla vermeyi düşünüyorum mamayı )aldım. Ilk kızımdan hiç açılmamış emziği var birtanede biberon ucu ve emzik kutusu var .biberon temizleyici, tırnak makası, seti kulak pamuğu . Molfix yenidoğan 2 paket ,3lü paket uni baby yenidoğan aldım. çantaya koyacaklarım ise hazırladıklarım kendim için 3 tane gecelik 1 sabahlık 1 pijama takım 1 terlik 10 adet külot 4 adet emzirme sütyeni havlu bebeğimede yine kalın ve ince battaniye 3 adet zıbın takım 2adet tulum 5 adet çıtçıt bady 3 adet şapka 2 adet eldiven . Eksiklerim lausa tacı, atlet ,çorap , mama , süt çoğaltıcı çay alacam hurma zemzem suyu bulmam lazım hacca giden birinden yanıma kuru incir badem falan koycam süt çoğaltsın diye, makyaj malzemesi, kağıt havlu koyacağım. Ayrıtten evde eksiğim oda termometrem bebek pamuğum bebek için mevlüt kıyafetimi bunları alacam. Mevlüt için 85 adet mıknatıslı bebek lavantası yaptım sepetimi aldım bebek kapı süsümü yaptım lausa bardakları için süslerimi yaptım .bunların hepsinin resmini koyacağım. Valla aklıma gelmeyen çok şey vardırda bukadar geliyor aklıma..
Benim daha ziyade evimin eksiği var :KK50: Halı almam lazım banyo dolabımı değiştirmem lazım güneşliklerimi stor yapmam lazım. Halılarımıda mevlüde yakın yıkamaya vereceğim.
maşaallah pek hamarat ve hızlısın.doğuma hazırım diyorsun.o güç enerji banada gelse keşke

Kızlaaaarrrrr Oğluşuma bebek arabası aldık. Yani aldı babası :KK55::KK55:
Tek eksiğimizi tamamladık desem de inanmayın :KK9: :KK9:
Daha bi tek hastane çıkışı var
Maxicosi quinny 3 buzz almış.. Renk siyah gelecek nesilleri düşünerekten mavi almamışşş
:KK55::KK55::KK55::KK55::KK55:

Borcu olan bir arkadaşı vardı ya onunla gidip almışlar.
Görümcem dedi ki almasaydınız biriLeri hediye getirirdi dedi. Acaba o mu alacaktı kiiiiiii????? :KK9:

Maxicosi quinny 3 buzz almış.. Renk siyah gelecek nesilleri düşünerekten mavi almamışşş

Görümcem dedi ki almasaydınız biriLeri hediye getirirdi dedi. Acaba o mu alacaktı kiiiiiii????? :KK9:

güle güle kullanın canım, bence çok güzel bi araba, alacağınızı bi şekilde tahsil etmiş olmanız da iyi olmuş...
görümceni de pek samimi bulmadım açıkçası :) ne yani beki birileri getirir diye hiçbişey almayalım o zaman... almaya niyetini olan şunu biz alıcaz der, kaçıncı ayımıza gelmişiz alışverişlerin yapıldığını bilmiyolar mı... keşke sorsaydın 'kim getirir ki bebek arabasını zaten getiricek olan söylerdi biz alıcaz diye' deseydin... samimiyse de çok üzülmesin bak daha çoook eksiğiniz varmış onları alsınlar ...

haberler cok guzel masallah... igne olayi benimde 32 de belli olacakkk..bitsin istiyorum ya...

34 de istedigin gibi hareket...wooovvv bu cumleyi duymak icin neler vermezdim :-):-):-)

biz 3 ankarali ben sen papatya ücümüzde yata yata buyuduk iyi mi :-D:-D annişler sagolsun..

cuma günü doktoruma sordum, iğneye devam mı diye
devam dedi
niyeki acaba?:KK53::KK53:
valla üçümüz bostan misali:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Evet işte öyle oluyo. İşim bitti der gibi oluyo:KK9:

Doktor değişikliği akıl karıştırma faslı ama. Şimdiden sonra nst ler için de extra ücret başlayacak dün öğrendim.
Bi yandan da ayıp mı ki diyorum ama...

Hiç de bırakasım da yok . . .

aaaaaaa paralı mı ? ilginç
güvendiğin başka bir doktor varsa neden olmasın
3000-4000 doğum için çok para yaaaaaaaa
benim doktorum da prof ve doğum sadece 500 lira

güle güle kullansın tosun paşaaaa:emir_bebek::emir_bebek:

Kendi muayene hanesinde kendi çekiyor nst yi kadın dur durak bilmeden çalışıyor. Ben de dün duydum ama sormadım ne kadar diye. Cesaret edemedim sormaya :KK9: hastane ücret almıyor olabilir.

Hoşgeldin canıımmmm... :KK54:
Şikayetler ortakkkk
Mantar problemini doktorun takip ediyorsa içini rahat tut
Ve edlin gibi booollllll su iç :KK34:
cesaret edemedın demekkı :KK9::KK9: ay çok merak ettım ögrenırsen bı yazıver cnm..

araba cok pahalı bıseyy ya kım alırkı okadar para verıp :KK43: en pahalı besşik gelir onuda anneanne yada babaanne alır :KK70: yanı en azından bızde öyle :KK70:DDDDD

cnm benım de buyuk ıhtımal 32 den sonra 15gune ınecek ığne..öyle demişti dr. senın ıkız oldugu ıcın rahimde ki agırlık bizimkinden daha fazla.. erken acılma ihtımalı daha yüksek.. belki bu yüzden öyle düşünmüştür... tamamen edlince fikirler :KK28:

dün bebek odamız geldi, tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır bi koku var bütün evi kaplıyo, gece cam açık yattık hala koku evde, sanırım boyanır boyanmaz hiç havalandırmadan getirdiler, zaten fuar öncesi çok yoğun olduklarını söylüyolardı... neyse biz bu kokuyu nasıl çıkarırız bilen var mı, çok acil paylaşırsanız sevinirim, sizden cvp gelmezse bugün sirkeli suyla silmeyi deniycez... daha önce başka bi mobilyacı bize boyanın zararlı etkisini azaltmak ve kokusunu almak için bunu tavsiye etmişti...

resimlerini yükle canım =) halısı ve perdesini ayarlamışmıydın ? ben halı ve perdeyi daha aayarlayamadım. mobilyalar bu aynı sonunda gelecek ,halı ve perdeyi ozaman ayarlıyacgm..ama sen ayarladıysan ekle ki kopya çekeyim he heee =)) tatlım ben 1 tane abajur aldım 1 tanede odasına beyaz aydınlatma etrafını çiçeklerle keçeden süsleyeceğim..2 tanede beyaz çerçeve aldım ikea dan.. yapmayı düşündüğüm şeyi ekleyeyim daha yapmadım ama =) $bebek-fiyonklu-emzikli-pembe-aydýnlatma[1].jpg abajuru da bu şekilde süsleyeceğim birde duvar süsü yapacağım. $kuzucuk_kece_kapi_susu[1].jpg $bebekþekeri[1].jpg
ikea dan beyaz saksılardan aldım içine şeker ve kurabiye alacağım hastaneye =) hepsini internetten bulup ayarlıyrm şimdiden =)

cuma günü doktoruma sordum, iğneye devam mı diye
devam dedi
niyeki acaba?:KK53::KK53:
valla üçümüz bostan misali:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

aaaaaaa paralı mı ? ilginç
güvendiğin başka bir doktor varsa neden olmasın
3000-4000 doğum için çok para yaaaaaaaa
benim doktorum da prof ve doğum sadece 500 lira

güle güle kullansın tosun paşaaaa:emir_bebek::emir_bebek:

Bi önceki doktoruma gidemem o kadar bıraktım. O hastanede erkek Prof var ama erkek istemediğim için ameliyatımı da ona yaptırmadım.
Şimdi de tırsıyorummmm değiştirmeye

Senin ikiz diyedir tatlım
Doğumuma da 21 Mart dedi ... Diğer doktorum 16 Mart dediydi... Aşağıdaki tarihimle de uyuşmuyor..

güle güle kullanın canım, bence çok güzel bi araba, alacağınızı bi şekilde tahsil etmiş olmanız da iyi olmuş...
görümceni de pek samimi bulmadım açıkçası :) ne yani beki birileri getirir diye hiçbişey almayalım o zaman... almaya niyetini olan şunu biz alıcaz der, kaçıncı ayımıza gelmişiz alışverişlerin yapıldığını bilmiyolar mı... keşke sorsaydın 'kim getirir ki bebek arabasını zaten getiricek olan söylerdi biz alıcaz diye' deseydin... samimiyse de çok üzülmesin bak daha çoook eksiğiniz varmış onları alsınlar ...

Ay alıyorlar onlar kııııı... Hiç Bebek arabası muhabbeti geçmedi.daha doğduktan sonra alınır bi şi yaaa...

cesaret edemedın demekkı :KK9::KK9: ay çok merak ettım ögrenırsen bı yazıver cnm..

araba cok pahalı bıseyy ya kım alırkı okadar para verıp :KK43: en pahalı besşik gelir onuda anneanne yada babaanne alır :KK70: yanı en azından bızde öyle :KK70:DDDDD

Öğrenince yazarım tatlım fiyatı :KK34:

Ya pahalı gibi ama hem travel sistem, aşağı yukarı diğerleri ile aynıya gelecek. Bi de arkadan gelecek nesilleri de düşünürsek oratalama bi şi olmuş oluyo.
Ablam diyo ki üstüne 200 daha koyup bi dene serçe alsaydınız diyo dalga gecmek için..
Beşikimiz ablamınkini alacağız ilk 4 ay için falan

Bizde de kız tarafı alır ama tabi hiç istemedik annemden. Alırsa da aldırmayız galiba

Son düzenleme:

cnm bzde maxicosi travel system aldik. ne kadar o marka turkiyede?

kizlar emzirme sutyeni alaniniz var mi? nasil secicem hangisi kullanisli olur bilemedim ben. bazisi tam aciliyor askidan bazisinda gogus ucu aciliyor. bir de ucu belli olmasin diye destekli bisey mi olmali ki?

cnm bzde maxicosi travel system aldik. ne kadar o marka turkiyede?
Canım bizim hepsi maxicosi değil yalnız. Sadece puset maxicosi. Maxicosi nin arabası cok büyük gelmiş babamıza. Onu alsak bi de onu koymak için bi tane de otopark bulmamız gerek diye dalga geçti. Arabası quinny buzz 3. Hepsi toplam 1350 lira

kizlar emzirme sutyeni alaniniz var mi? nasil secicem hangisi kullanisli olur bilemedim ben. bazisi tam aciliyor askidan bazisinda gogus ucu aciliyor. bir de ucu belli olmasin diye destekli bisey mi olmali ki?

Ben de almadım henüz. Senin paylaşımlarını takip ederim artık. Her nasıl olursa olsun. Pamuklu kumaş olmalı iç yüzey, göğsün yara olmaması için. Ben göğüs yarasından muzdaribim de....

Son düzenleme:
Bi önceki doktoruma gidemem o kadar bıraktım. O hastanede erkek Prof var ama erkek istemediğim için ameliyatımı da ona yaptırmadım.
Şimdi de tırsıyorummmm değiştirmeye

Senin ikiz diyedir tatlım
Doğumuma da 21 Mart dedi ... Diğer doktorum 16 Mart dediydi... Aşağıdaki tarihimle de uyuşmuyor..

Ay alıyorlar onlar kııııı... Hiç Bebek arabası muhabbeti geçmedi.daha doğduktan sonra alınır bi şi yaaa...

Öğrenince yazarım tatlım fiyatı :KK34:

Ya pahalı gibi ama hem travel sistem, aşağı yukarı diğerleri ile aynıya gelecek. Bi de arkadan gelecek nesilleri de düşünürsek oratalama bi şi olmuş oluyo.
Ablam diyo ki üstüne 200 daha koyup bi dene serçe alsaydınız diyo dalga gecmek için..
Beşikimiz ablamınkini alacağız ilk 4 ay için falan

Bizde de kız tarafı alır ama tabi hiç istemedik annemden. Alırsa da aldırmayız galiba

ha sen benı yanlıs anladın...anne baba olarak arkasını dusunerek bız alırız da baskası hedıye olarak 1bın kusur verıp almaz demek ıstedım:KK9::KK9: besıgımızıde arkadasımız alacak sagolsun... ama arabayı cok begendım baktım hemen güle güle saglıcakla kullanın:emir_bebek:

ha sen benı yanlıs anladın...anne baba olarak arkasını dusunerek bız alırız da baskası hedıye olarak 1bın kusur verıp almaz demek ıstedım:KK9::KK9: besıgımızıde arkadasımız alacak sagolsun... ama arabayı cok begendım baktım hemen güle güle saglıcakla kullanın:emir_bebek:

Hımmmm... Tamam canım :KK54:
Sağolasın canımmmm :KK54: daha güzelleri sizin olsunnn...
Bu arada araba nette daha kibar duruyor. Normal de daha kaba bi şiiii. Uzay aracı gibi.
Babişkomuz almış biz de beğendik :KK55:

bu satte kimse de kalmamış eşimle takıldık filme yeni bitirdk,bebişlere yeni ciciler alınmış maşallah ben daha başlamadım ilk kızımdan herşey var diye 15 tatili bekliyorum inşallah park yatağımızı yıkadım tertemiz oldu koltuklarımı yıkatmak istiyorum aranızda yıkatan ve güzel sonuçlar alan var mı rkadaşlar yoksa sabredip yüzlerini mi değiştirsem sildikçe dışına atıyor lekesi ya da nasıl çözüm bulabilirim hepinize iyi geceler tatlı rüyalar

X