2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ben geldim iyi akşamlar herkese işten çıkınca giremez oldum sizleride çok özledim sizler nasılsınız

canım maaşallah bebeğine benim doktorum tarihle ilgili bişey söylemedi

canım ben ebeye sordum hatta ıkısı bırden olurmu öle şey sağlıklı gebelıye mudahale edıp acılma yaratır neden catı muayenesı yapılsın kı yok öle bışey dedıler yaa tepkılı bır sekılde hemde benmı anlatamadım acaba:44:::44:

iyi akşamlar herkese.. güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle.. :))
gerçi haftasonu havalar soğucak diyor haber bültenleri ama umarım çok soğumazz :18: :18:

canım bende anlamadım birkaç tanıdıkyaptırdım çatı muayenesi dedi.bazıları olmaz gerek yok dedi..
bilemedim bende kafama takıldı çok... :26: en iyisi kontrole gittiğimde doktoruma sormak :44:

canım bende sürüyorum valla ya sürmeyince kasıntı tutuyor bende hıc kotu seyler düşünmüyorum kımseyıde dınlemıodum aslında ama göbek buyudukce hamıle oldugum anlasıldıgından herkesın hersey hakkında anlatacak bır suru seyı oluo D: yolda karsılassak bıle mutla ıkı cıft lafları vardır ıste ıster ıstemz ınsan duyuyor duyuncada aklına takıolo aman Allah büyük diyorum .....

ben de 30 hafta oldum bugün kızlar. bacaklarımın üzerinde karnıma yakın kısmında pembe pembe damarlı yollar artmış, şişlik değil sadece renk. geçende bir iki kez uykudayken bacak aralarıma (kasıklara yakın) acayip bir ağrı girdi, kasılma gibi, beni uykudan uyandırdı. bunu yaşayan var mı hiç?

yorumlarınızı okuyorum.çoğu şikayetler bende de var, uykusuzluk vs. ve de hepiniz ne kadar heyecanlısınız. aynen ben de. ama ne yaşayacağımı bilemdiğim için acaba bugünlerimin rahatlığını mumla mı ararım ilerde diye düşünüyorum..... Allah hepimize yardım etsin... ne diyeyim.

Son düzenleme:
bebeğimin gelişimi ve kilosu haftasına göre iyi dedi dr. artık kontrollerimiz sıklaştı 2 haftada bir gideceğim ve haftaya nst ye (bulunduğum yerde) gireceğim ve dr kontrollerimde de girecekmişim bebeğin suyu filan maşallah iyiymiş sağlıklı haberini yine aldım şükür hepimziin en güzel ve sağlıklı haberleri bol bol olsun inşallah çok yorgunum kalamayacağım sohbete

canım bende anlamadım birkaç tanıdıkyaptırdım çatı muayenesi dedi.bazıları olmaz gerek yok dedi..
bilemedim bende kafama takıldı çok... :26: en iyisi kontrole gittiğimde doktoruma sormak :44:
ekimde doğum yapan bir arkadaşımla aynı doktora gidiyorum ben, 39. haftada yapmıştı onun muayenesini,erken daha bebeğin yukarıda,kanala girmemiş demiş,zaten tam gününde doğdu bebek.son hafta 2-3 güne bir çağırıyordu zaten. bebeğin durumuna doğumun yakınlığına göre muayene ediyor sanırım.

Ben oğlumu 40+4 te doğurdum.55 kiloydum doğuma girerken ve oğlum 3800 dü buna rağmen çatı muaynesi yapmadı doktorum.Sezeryanla doğurdum normal olmadı açılma sancı v.s. olmadı ama son ana kadarda normal doğumdu.Yani aslında bu çatı muaynesini her doktor yapmıyor.Bence birazda sezeryan meraklısı doktorlar yapıyor gibi geliyor bana.Ayrıca banada açılma varmı diye sadece doğum yaptığım gün bakıldı alttan ve hiçte acı duymadım acıyacak diye bence stres yapmayın.Şimdide kızımı mecbur sezeryanla doğurcam o yüzden heralde hiç alttan muaynem olmaz.

Son düzenleme:
ya bu haftanın aya dönüşümünü hiçç bılmıorummmm...ha bıre kafam karışıyoo:44::44:

ya kızlar 30u bıtırmek 7.ayı bıtırmek mı oluyo? ben 32yı bıtırmek 7yıbıtırmek sanıyordum:26::26: şimdi ben 28+3 deyım ay olarak 7.5 mu oluyorum?????????

anacım biri bana erken doğar bu cocuk derse kafayı yerımmm..o ne beeee

zaten öyle bı tehlıkem var bı de bu lafın üstüne psıkolojık olarak erken doğururumm..aman yarabbiii...en ıyısı kulak tıkamakkkk

Kizlar en son bebegimi gordugumde yuzu bize donuk degildi arkasini donmustu. Simdi tekmelerini ic kisma atiyor, oyle hissediyorum. Benim gibi olan var mi? Boyle bir bacaklariyla depiniyor sanki. Ama icime dogru karnimin disina dogru degil. Karnimi hareketleriyle kabartiyor sadece.:44:
Neden boyle?

canim 28 bittimi 7de bitiyo benim bildigim, tam 7 aylik oluyosun

benimde oluyo bazen ice Dogru hissediyorum, bazende asagiya yukari derken kafasina göre takiliyo yaramazlar

Arkasını donmustur, makat durustayken benimde oyleydi. Birden bir gecede lok lok etti dondu sonra on ustte hissetmeye basladım. Makat durusta veya arkası donuk oldugunda cılız ve ic kısma atılan tekmeler hissediyorsun.

yarın 32 haftayı dolduruyorumm bebeğimin kilosunu da ekleyim 1,600 gr. olmuş :26: sizce nasıl kızlar :2: bilenler bilir bende halaaa ciddi anlamda kusma-bulantı sorunu var bebeğim çok mu cılız dr. iyi dedi ama taktım kafaya işte :26:

verdiğin bilgiler için saol cnm..ben daha 32.haftadayım sanırım biraz erkenn tedirgin oldum..daha vaktim var :26:

çok teşekkürler yorumun için.. :)) haklısın stres yapmamak lazım
Allah kolay doğumlar nasip eder inşallah..

çok endişe etme şifa.doktorun iyi dediyse sorun yoktur..
ayrıca bazı bebekler son haftalarda kilo alıyormuş..kimileride daha erken kilo almaya başlayıp son haftalarda az kilo alıyormuş..
ki 35.haftadan sonra çok hızlı kilo alan bebekleri duymuştum birkaç hamileden.
yani anne karnında her bebek farklı bir gelişim içinde oluyor..önemli olan çok kilolu olması değil,sağlıklı olması.içini ferah tut bence :))

haklısın canım ya aynen bebeğin kilolu olması çok önemli değil sağlıklı olsun yeterli ama işte napıyımm takacak bişi aradım sanırım kafaya haklısın bünye meselesi hiç beklenmeyen bi anda kilo artışı olabilir sağlıklıca ve özellikle vaktinde gelsin tüm bebişler inşallah

İyi geceler kizlar
sürmelim canım hoş geldin ya ne güzel bir süpriz özlemişim valla ya nasılsın ne var ne yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…