Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selaammlar herkese.. ben de bugün kan şekeri ölçümü yaptırdım..çok şükür bir şey çıkmadı.. bebeğim de 3 hafta büyük görünüyor. kilosu 1750 gr dı büyük bir bebek olacak dedi doktor...neysekii bugün rahat uyurum bebeğimi özlemişimm...alışveriş yapmadım hiç amaa olsun doğuma yakın toptan hallederim..hıı doğum için gün de 20 mart dedi doktor amaa buradaki tarih 9 gün sonrayı gösteriyor..sizinkide öyle miiii
Dua ettiğinizde çok isteyin, çünkü vereceği hiçbir şey Allah'a ağır gelmez hayırlı cumalar ..
Allah hepimize dünyalar güzeli,sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin
vakit yaklaştıkça endişeler,tedirginlikler artıyor sanki
bende hep hastanede bebeğin peşinden git derim eşime "aman karışmasın " diye
annelerimiz bizler için endişelenirken ne kadar da haklılarmış.
biz daha bebeklerimiz dünyaya gelmeden bunuda anlamış olduk :)
birde kafama takılan birşey var bilen arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.
normal doğum için çatı muayenesi kaçıncı haftalarda yapılıyor böyle birşey duydunuz mu?
yani normal doğuma elverişli olup olmadığımızı anlamak için bunu önceden bilmek gerek sonuçta.
son haftalara geldik ve doğumu daha fazla düşünmeye başladım bin türlü soru geliyor aklıma
canım ben ebeye sordum hatta ıkısı bırden olurmu öle şey sağlıklı gebelıye mudahale edıp acılma yaratır neden catı muayenesı yapılsın kı yok öle bışey dedıler yaa tepkılı bır sekılde hemde benmı anlatamadım acaba:44:::44:
ben bakım ürünlerini (şampuan, bebe yağı, pişik önleyici krem, sabun) sebamed aldım, tırnak makasını bebedor, burun pompasını chicco aldım canım e-bebekten, toplu alışveriş yapmıştık fiyatlarını hiç hatırlamıyorum...
isimlik gerçekten çok güzel ve paylaştığın resimdeki zor gibi de görünüyo, yapınca da paylaş bizimle, güle güle kullanın şimdiden... perdeyi şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum da benim de halı bakmam lazım, alınca nerden ne kadara aldığını resmini falan paylaşırsan sevinirim, biliyosun oda takımlarımızda benziyo zaten fikir olur... mobilyacımızdaki halı ve avizeyi sordum, halı için 250 avize için 450 dedi, tabi çok geldi fiyatlar, başka yerden bakıcam, avize de şimdilik acil değil ama doğumdan sonra onu da bi ara değiştirmek istiyorum...
tekmeler bizde de bu hafta azaldı ama ben de hareketlerini hissediyorum hep...
hiç aklıma gelmemişti de şimdi aklıma soktun ben de tembihleyeceğim :)
ben de tekmeleri artıyo diye hoşuma giderdi daha rahat sanırdım :) heeep sırtüstü yattım şimdiye kadar, ara sıra da sağa... dün akşam zorladım kendimi sola yatmak için defalarca uyandım, sağa dönüp biraz dinlendirip kendimi tekrar sola döndüm, sabaha kadar mücadele yani ...
Allah korusun ya, nerede olmuş bu...
bence kullanacağı herşey yıkanmalı ütülenmeli, hepsine dokunacak sonuçta, bütün tekstil ürünleri imalat aşamasında kumaşlar yerlerde sürünüyo pis makinalardan geçiyo kaç el dokunuyo, satın alırken bile kaç kişi bakıyo dokunuyo tezgah üstlerinde duruyo... ben 30 derecede yıkayacağım herşeyini ve ütüleyeceğim, ilk 6 ay hacışakirin sabun tozu deterjanını kullanmaya karar verdim hiç yumuşatıcı da kullanmayacağım ütüleyerek yumuşatırım, sabun tozu kalıntı bırakıyo diye memnun olmayanlar var o yüzden belki çift durulama yaparım, 6 aydan sonra ek gıdalara başlayınca lekeleri çıkarmaya sabun yeterli olmuyomuş o zaman da omo baby e geçmeyi düşünüyorum...
ben de doktorum 37. haftadan önce göğüs ucu çatlak kremi kullanma deyince endişeye kapılmıştım, çünkü ben de faydalıdır diye başlarda baden yapını sonra normal karnıma kullandığım mustela çatlak kremini göğüslerime de sürerdim, umarım bi zararı yoktur ve kafama takmıyorum kendime sıkıntı yapmak istemiyorum...
ekimde doğum yapan bir arkadaşımla aynı doktora gidiyorum ben, 39. haftada yapmıştı onun muayenesini,erken daha bebeğin yukarıda,kanala girmemiş demiş,zaten tam gününde doğdu bebek.son hafta 2-3 güne bir çağırıyordu zaten. bebeğin durumuna doğumun yakınlığına göre muayene ediyor sanırım.canım bende anlamadım birkaç tanıdıkyaptırdım çatı muayenesi dedi.bazıları olmaz gerek yok dedi..
bilemedim bende kafama takıldı çok... :26: en iyisi kontrole gittiğimde doktoruma sormak :44:
Dua ettiğinizde çok isteyin, çünkü vereceği hiçbir şey Allah'a ağır gelmez hayırlı cumalar ..
Allah hepimize dünyalar güzeli,sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin
vakit yaklaştıkça endişeler,tedirginlikler artıyor sanki
bende hep hastanede bebeğin peşinden git derim eşime "aman karışmasın " diye
annelerimiz bizler için endişelenirken ne kadar da haklılarmış.
biz daha bebeklerimiz dünyaya gelmeden bunuda anlamış olduk :)
birde kafama takılan birşey var bilen arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.
normal doğum için çatı muayenesi kaçıncı haftalarda yapılıyor böyle birşey duydunuz mu?
yani normal doğuma elverişli olup olmadığımızı anlamak için bunu önceden bilmek gerek sonuçta.
son haftalara geldik ve doğumu daha fazla düşünmeye başladım bin türlü soru geliyor aklıma
canim 28 bittimi 7de bitiyo benim bildigim, tam 7 aylik oluyosunya bu haftanın aya dönüşümünü hiçç bılmıorummmm...ha bıre kafam karışıyoo:44::44:
ya kızlar 30u bıtırmek 7.ayı bıtırmek mı oluyo? ben 32yı bıtırmek 7yıbıtırmek sanıyordum:26::26: şimdi ben 28+3 deyım ay olarak 7.5 mu oluyorum?????????
Kizlar en son bebegimi gordugumde yuzu bize donuk degildi arkasini donmustu. Simdi tekmelerini ic kisma atiyor, oyle hissediyorum. Benim gibi olan var mi? Boyle bir bacaklariyla depiniyor sanki. Ama icime dogru karnimin disina dogru degil. Karnimi hareketleriyle kabartiyor sadece.:44:
Neden boyle?
Kizlar en son bebegimi gordugumde yuzu bize donuk degildi arkasini donmustu. Simdi tekmelerini ic kisma atiyor, oyle hissediyorum. Benim gibi olan var mi? Boyle bir bacaklariyla depiniyor sanki. Ama icime dogru karnimin disina dogru degil. Karnimi hareketleriyle kabartiyor sadece.:44:
Neden boyle?
ekimde doğum yapan bir arkadaşımla aynı doktora gidiyorum ben, 39. haftada yapmıştı onun muayenesini,erken daha bebeğin yukarıda,kanala girmemiş demiş,zaten tam gününde doğdu bebek.son hafta 2-3 güne bir çağırıyordu zaten. bebeğin durumuna doğumun yakınlığına göre muayene ediyor sanırım.
Ben oğlumu 40+4 te doğurdum.55 kiloydum doğuma girerken ve oğlum 3800 dü buna rağmen çatı muaynesi yapmadı doktorum.Sezeryanla doğurdum normal olmadı açılma sancı v.s. olmadı ama son ana kadarda normal doğumdu.Yani aslında bu çatı muaynesini her doktor yapmıyor.Bence birazda sezeryan meraklısı doktorlar yapıyor gibi geliyor bana.Ayrıca banada açılma varmı diye sadece doğum yaptığım gün bakıldı alttan ve hiçte acı duymadım acıyacak diye bence stres yapmayın.Şimdide kızımı mecbur sezeryanla doğurcam o yüzden heralde hiç alttan muaynem olmaz.
yarın 32 haftayı dolduruyorumm bebeğimin kilosunu da ekleyim 1,600 gr. olmuş :26: sizce nasıl kızlar :2: bilenler bilir bende halaaa ciddi anlamda kusma-bulantı sorunu var bebeğim çok mu cılız dr. iyi dedi ama taktım kafaya işte :26:
haklısın canım ya aynen bebeğin kilolu olması çok önemli değil sağlıklı olsun yeterli ama işte napıyımm takacak bişi aradım sanırım kafaya haklısın bünye meselesi hiç beklenmeyen bi anda kilo artışı olabilir sağlıklıca ve özellikle vaktinde gelsin tüm bebişler inşallahçok endişe etme şifa.doktorun iyi dediyse sorun yoktur..
ayrıca bazı bebekler son haftalarda kilo alıyormuş..kimileride daha erken kilo almaya başlayıp son haftalarda az kilo alıyormuş..
ki 35.haftadan sonra çok hızlı kilo alan bebekleri duymuştum birkaç hamileden.
yani anne karnında her bebek farklı bir gelişim içinde oluyor..önemli olan çok kilolu olması değil,sağlıklı olması.içini ferah tut bence :))
sürmelim canım hoş geldin ya ne güzel bir süpriz özlemişim valla ya nasılsın ne var ne yokİyi geceler kizlar