2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
:119:KK70:oğum Gününü Kutluyorum Canım. :119: Nice Mutlu, Sağlıklı ve Huzurlu Bir Yaş Geçirmen Dileğiyle :119:
Seneye Yeni Yaşında Sevgili Kızın Elif'in :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: İlk Aldığı Hediyeyi Bizlerle Paylaşman Dileğiyle İnşallah :KK54::KK54::KK54:

:KK17::KK17::KK17: Utanmaya başladım. Çok teşekkür ederim arkadaşım. Ay ne güzel bir dilek:KK9::KK9: İnşallah arkadaşım.

Selam 2013'ün en güzel annlerii...:124:

Herkes iyi ve keyifler yerindedir inş...

Geçmişi okım dedımde bıraz maşallah 20 sayfa bırden okumam gerekio en son girdiğim zamandan berı , temızlık konusundan bende cok dertlıyım canlar bırde maalesef yerde bır sac gorsem butun evı supurme gıbı lanet bır huyum var yoksa resmen huzurla oturamıorum hastayım sanırım bu konuda tedavıye ıhtıyacım var:90:

bnde subat bası alıcam kadınları temızlıge o zmna kadar cıldırmassam tabı hersey batmaya basladı kendımı cok huysuz ve kaprıslı hıssedıyorum:97:

ebahcım canım sayılı gunlerımız kaldı dıe avutuorum kendımı bnmde 11 ocak son ıs gunum ıns bu cumartesı kontrolum var bakalım ne zmn verıcek raporu doktor 32+0 da cagırıo sanırım o gunde ıse gelmes gıder raporu alır muhasabeye bırakmaya ugrarım ıns dört gozle o gunu beklıyorum ...

çilekkk canım benım sen haftasonu yasadıgımız o yorgunlugun ustune bıde mısafır mı agırlıosun dıcem gercı pazar bende aynını yaptım ama agrılarım oldu dıkkat edelım canım yorma kendını hazır ewdesın devrıl koltuga kalkma walla ... kameralar da cıkamadık bak her tv de cıktı bız cıkmadık meshur edecektık bebelerı oysa :KK66:

2013 canım nice senelere dgum gunun kutlu olsun kuzucuğunla herşeyin gönlünce olması dileğiyle ...

allatkı yorumuma bakım 30. haftada gozukmem gerekıo artık bugun 29+1 ım :)

Adanacım-Nifadocum-Selalmazım -Sudecim-Paptyam ve mihsim hepinize güzel dilekleri için teşekkür ederim. İyiki varsınız.:KK16::KK16::KK16:

Bende sezeryanla doğum yaptım ama hiç alt değiştirme filan hatırlamıyorum.Sadece kan için bez takılıyor onuda sanırım hemşireler takıyor aile değil.Küçük tuvalet için sonda takılı kalıyor.Büyük içinde zaten hemen yapabilene helal olsun yani öyle bişey yok.Bağırsaklar tam çalışamadığından baya bi yürüdükten sonra yapabilirseniz zaten tuvalete kalkıyorsunuz.İlkindede genelde hastanede fitil yardımıyla oluyor.Yani tuvalet ihtiyacı için alt değiştirme diye bişey yok.

Ayrıca ben kahvaltı yapmıştım bebek nst de iyi hareket etsin diye.41.haftada sezeryan oldum ben.Kahvaltı yapmış olmama rağmen sezeryana alındım ve lağman yapılmadı.

Bu konu da bizi aydınlattığın için teşekkür ederizzzz:KK34::KK54:

günaydınn..
güneşli ama puslu bursa sabahından ben kızım sizleri selamlıyoruz...
gün geçtikçe işe gelmek,işten çıkıp eve gitmek daha da zorlaşıyor....dün akşam eve gittim suratım bir karış ne konuşmak ne gülmek istiyorum....saat 22.00 koltukta uyuyakalmışım,1 saat sonra uyandım oturdum yine koltukta uyumuşum...en son kendimi eşimin refakatinde yatağa giderken hatırlıyorum....birde sabah oldu işe geldim o kadar...eve pislik içinde temizlikçi ablayı çağıramıyorum çamaşırların yıkanması gerek öylece duruyorlar....allahım bana ne oluyor böyle :KK43::KK43:
bir an önce izine ayrılmam lazım bu tembellikle kendimi kapının önünde bulucam....ne yemek yapıyorum,ne temizlik,ne ütü,ne konuşuyorum ne de güler yüzüm var :KK4::KK4:

Günaydın günaydııııınnn:KK8:
Hem çalışmak hem de evi takip etmek zorrrr...
Bence bu konuda fazla kafana takmaaaa
Hem iş hem aş hem temizlik üstüne bir de hamilelik
Ohooooooo
Bak bi yazı okumuştum. Oun linkini göndereyim sana
Dağınık Ve Mutlu | Annelik,Çocuk Büyütmek,Blog,Okul Sorunları,İletişim

Gnydın herkese.okadar uykum var ki...........

Günaydın tatlımmmm. Çalışıyor musun ki sen ? Evde isen kestir ecik diyecektimmm. :KK34:

Günaydın benim pamuk kızımın arkadaşlarının anneleri
Az önce Unnado'dan gecelik aldım. Hiç geceliğim yoktu apar topar yatırırlarsa ne yapacağım diye düşünüp duruyordum (gebelik zehirlenmesi var ya bende)
Bunun üzerine size ben de alışverişlerimi anlatayım dedim...

Kızımın odasını aldık haftasonu. Çok sade bir takım. Beyaz. 3 kapılı dolap, şifonyer ve büyüyen yatak... Sonra yatağını ve uyku setini de aldık. Yatağı 80*180, uyku seti de Funnababy'den 80*140. Hastane çıkışı için de aziz bebe'den 20'lı bir set aldım. Set olarak başka bir şey almayı planlamıyorum. zaten aralarda aldığım body tulum vs var. Mobilya Ankara Sitelerden Yux diye bir yerden. Yatak, uyku seti, hastane çıkışı özel can bebe'den. Odaya 3.300 tl verdik. Özel can'da da bir dolu ıvır zıvır falan da vardı rakamlar karışık ama her üründen yaklaşık %15 indirim yaptılar.

Kıyafet vs olarak hazırız. Temizlik bakım vs için de şampuan, tırnak makası vs kaldı. 2 haftada o kadar çok şey aldım ki... 2 hafta önce hiç bir şeyi yoktu. ne zaman ki gebelik zehirlenmesi başladı bende de bir panik :)

Odasının da duvar kağıdı, perdesi vs yok. Oda 19 Ocak'ta gelecek, o zamana kadar yapılacak. Daha hiç bakmadım ama.

Ohhhhhh prensesin hazırlıkları tamamdırrrrrr :KK8::KK8::KK8:
Sağlıklı ve mutlu günlerde kullanın inşallah

ben de sabah doğum izni ve çalışabilir raporu konusuna baktım. Ben özel muayenehaneye gidiyorum. 32. haftadan sonra çalışmak için SGK anlaşmalı bir hastaneye gidip rapor almak gerekiyormuş sanırım. Ankara'da olanlar sizce Medicana'dan halledebilir miyim?
Sabah şöyle bir blog gördüm. epey fikir verdi bana : 32.hafta çalışabilir raporunun alınması - yumurtasepeti - Blogcu.com

Tatlım doğumu nerede yapacaksın senn??

herkese günaydııınnnn...

2013 mutlu yıllar canımmm... tüm sevdiklerinle beraber. Rabbim yuvandan huzuru eksik etmesin inşallah...

ayyy kızlar yaa bu kaburga ağrısı beni mahvedecek. sırtıma sağ kaburgama oyle bir saplanıyor ki. geçmek bilmiyor. offf nasıl geçecek bu:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:

Benim sol kaburgaaaaa... Geçmiyor geçmiyor yumurta gibi kocaman kulunu var. Öyle rahatsız ediyokiiii:18:

2013 canımm nice nice niceeeeeeee mutlu yıllaraaaaaaaaa:KK24::KK8::KK76:
Rabbim sağlıklı ve mutlu bir ömür nasip etsin prensesinle berabeeeerrr :KK8:

Sudee hurma ile ilgili verdiğin bilgiler için teşekkür:KK54:
Ben de taze hurma buldummm
Son zamanlara saklıyorummmm :KK8:

kızlar bu dogum parası dogumdan ne kadar sonra alınıyor?ve ort ne kadar alınıyo.. ben özel sektördeyım de o acıdan merak ettım...alsakta harcasak :KK9:

Dağınık Ve Mutlu | Annelik,Çocuk Büyütmek,Blog,Okul Sorunları,İletişim

güzel, hoşuma gitti, paylaşım için teşekkürlerrrrrr
ben zaten rahatımdır bu konulardaaa:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

canım benim aldığıma çok benziyor=) koluğuda aldın mı ? ne kadara geldi bu takım size ?(özel oldu ama)
2013 nice güzel senelere tatlım iyiki doğdun bebekten kendimizi alamyruz ki =)

evet canım aynı tarz mobilyalar, ben de seninkini de çok beğendim, maskodan istanbul bebeden aldım ben, 3650-tlydi, 3000 tlye aldık biz peşin... 12 ocakta gelicek odamız...
koltuk hariç, büyüyen karyolası, şifonyeri, gardrobu, oyuncak sandığı, ve duvar rafı olarak takım... o koltuğun çok benzeri benim odamda var krem rengi şu an ama sığmayacağı için çıkarıcam mecburen, oturma odasını bozuyorum ben bebek odası için...
bugün de bu beşiği almaya gidicez, anneannesi alıcak kızıma bu beşiği, içine de pamuk yatak yapıcaz, ilk 6 ay bebekler için pamuk yatak daha sağlıklı diyolar... $beşik.jpg
5-6 ay bu beşikte yatırmayı planlıyorum yatak odasında yanımda olur, tekerlekli olduğu için gündüzleri de salona alırım, hem sallanıyo o yüzden ev tipi anakucağına da gerek kalmaz diye düşünüyorum ama inşallah sever de yatar içinde :)
sonrasında da kendi odasına büyüyen karyolasına geçirmeyi planlıyorum, ama büyüyen karyolalar içinde mobilyacının verdiği yataklar çok sağlıksız o yüzden mutlaka orda yatacağı zaman değiştirin, çok önemli... ben şimdilik değiştirmiycem zaten kullanmayacağım için,ama oraya geçeceği zaman mutlaka değiştiricem...

bu arada sen şu linkteki arabayı alıcaktın değil mi, Chicco Trio Enjoy Travel Sistem Bebek Arabası - e-bebek.com
e-bebekte bugün indirimde 879-tl,umarım daha pahalıya almamışsındır...
bizim de tek eksiğimiz bebek arabası kaldı ufak tefek şeyler dışında,biz aslında concorde neo yu istiyoruz ama araştırmadayız hala, daha ucuza bulabilir miyiz diye :) çok acil değil çünkü,bakalım kısmet...

Ohhhhhh prensesin hazırlıkları tamamdırrrrrr :KK8::KK8::KK8:
Sağlıklı ve mutlu günlerde kullanın inşallah

Tatlım doğumu nerede yapacaksın senn??

Teşekkür ederim arkadaşım. Tobb ETU dşünüyorum.

aldıklarınızı güzel günlerde kullanın arkadaşım
yaaaaaaaa sen neden çalışıyorsun
güzel güzel dinlensen ya evinde

Valla ben de bazen öyle diyorum ama sonra haftalarca boş boş evde yatmak gözümü korkutuyor. Doğumdan sonraya aktarılacak 5 hafta da kıymetli benim için. O yüzden çalışabildiğim kadar çalışayım diyorum ama bakalım... doktor ne derse artık...

kızlar, aklıma gelmişken yazayım dedim, 17-20 ocakta istanbul cnr expo da 24.anne bebek çocuk ürünleri fuarı var, mobilyacımız davetiye verdi bize ordan biliyorum...

evet canım aynı tarz mobilyalar, ben de seninkini de çok beğendim, maskodan istanbul bebeden aldım ben, 3650-tlydi, 3000 tlye aldık biz peşin... 12 ocakta gelicek odamız...
koltuk hariç, büyüyen karyolası, şifonyeri, gardrobu, oyuncak sandığı, ve duvar rafı olarak takım... o koltuğun çok benzeri benim odamda var krem rengi şu an ama sığmayacağı için çıkarıcam mecburen, oturma odasını bozuyorum ben bebek odası için...
bugün de bu beşiği almaya gidicez, anneannesi alıcak kızıma bu beşiği, içine de pamuk yatak yapıcaz, ilk 6 ay bebekler için pamuk yatak daha sağlıklı diyolar...Eki Görüntüle 587031
5-6 ay bu beşikte yatırmayı planlıyorum yatak odasında yanımda olur, tekerlekli olduğu için gündüzleri de salona alırım, hem sallanıyo o yüzden ev tipi anakucağına da gerek kalmaz diye düşünüyorum ama inşallah sever de yatar içinde :)
sonrasında da kendi odasına büyüyen karyolasına geçirmeyi planlıyorum, ama büyüyen karyolalar içinde mobilyacının verdiği yataklar çok sağlıksız o yüzden mutlaka orda yatacağı zaman değiştirin, çok önemli... ben şimdilik değiştirmiycem zaten kullanmayacağım için,ama oraya geçeceği zaman mutlaka değiştiricem...

bu arada sen şu linkteki arabayı alıcaktın değil mi, Chicco Trio Enjoy Travel Sistem Bebek Arabası - e-bebek.com
e-bebekte bugün indirimde 879-tl,umarım daha pahalıya almamışsındır...
bizim de tek eksiğimiz bebek arabası kaldı ufak tefek şeyler dışında,biz aslında concorde neo yu istiyoruz ama araştırmadayız hala, daha ucuza bulabilir miyiz diye :) çok acil değil çünkü,bakalım kısmet...

Canım aldıklarınızı güle güle kullanın. Bende şöyle bir araştırdım hatta dün akşam Kağan Kocatepenin kitabında daokudum. Yeni bebeklere yün veya pamuk önermiyorlar. Hani hastane de getilen cam birşey varya onlarında altında serte yakın bir sünger var. Onların sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Bende senin gibi o sallanan beşikten aldım. Yatağını bu şekilde yaptım. Tekrar bir araştır istersen.

HAMİLELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.

Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.

Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.

Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.

Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.

Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.

Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.

Bu ifadelerden sonra dönüp Kur'an'ımıza baktığımızda Hz. Meryem'in doğum hâdisesinde şu ifadeleri görüyoruz:

"Sonra doğum sancıları Meryem'i bir hurma ağacına dayanmaya götürdü (mecbur etti) "Ah ne olaydım, bundan önce ölseydim de, unutulmuş olsaydım" dedi... Meryem'i (Cebrail) aşağı tarafından şöyle çağırdı: "— Sakın üzülme, Rabbin senin alt yanında bir "Su arkı" yarattı. Hurmanın dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün. Artık ye, iç, gözün aydın olsun"
(Meryem Suresi / 23,24,25,26)

Niçin yaş hurma... Yaş hurma hakkında, en yeni ilmi araştırmalarda şöyle denmektedir: Hurmada Oxytoksin maddesi gibi, rahim kaslarını kasıp doğumu hızlandırıp, doğumdan sonra da ağızları açık kalan damarları sıkıştırıp kanamayı önleyen bir madde vardır. Ayrıca hurma, kalın bağırsakları da temizleyip lavman vazifesi görerek doğum ameliyesini kolaylaştırmakta faydalıdır.

-ALINTIDIR-

Kızlar bolca yemek istiyorsanız 36 dan sonra daha uygun sanırım. tabi günde 1-2 taneninde zararı yoktur diye düşünüyorum.

Teşekkürler sudee :KK34::KK34::KK54::KK54:

selem cici anneler.gecmis okumadim vakit bulamiyorum.insallah herkes iyidir.kizlar biliyorsunuzki benim bebisin cinsyt.belli degil.o yuzden iki isim ariyoruz,kiz ismi cok zor bulamiyorum,bide sahbe ismi istiyoruz.esim esma ismini cok begeniyor bende esma diyil esmanur olsun diyorum.baska fikirler verebilirmisiniz.insallah icime sinen bir isim bulurum:26::26::26:

herkese merhabalar :KK16: sevgi dolu selamlar :KK42::KK16::KK16:

ebah ve adanam, yanılmıyorsam temizlikçi konusundaki tutumunuzdan bahsetmişsiniz.aklıma Türk kadını eve temizlikçi çağıracağı zaman temizlik yapar diye bi laf vardı facede o geldi bayağı güldüm :KK9::KK9::KK9: hem size hem kendime :KK1: evim genelde toplu olur zaten ama bende dayanamaz şöyle bi lavaboları sudan geçiririm.duşta filan özel eşyalar kalmış mı bi bakarım :KK1: bi de o gün bende kadınla beraber yorulurum.gerçi çok çağırmadığımdan ben temizlikçi alınca ekstraları kendim yapıyorum ki büyük temizlik gibi oluyor.garip işte ben yapmalıymışım da görevimi yapamıyormuşum gibi geliyor :KK1:
gerçi bu fikrimin sebebi insanlar başlarının evini kendileri temizletip bana gelince hamile de olsam benim kızım hep kendi yapardı demeyi biliyorlar ki bence onlar beni etkiliyor bende öyle hissediyorum...

Hepinize günaydın. Güneşli bir Artvin sabahı var buralarda. Bugün çok mutlu bir okadarda üzgünüm. Mutluyum çünkü doğum günüm sevdiklerimin iyi dileklerini alıyorum. Üzgünüm kızımıda öpüp koklamak istiyorum. Neyseki onsuz geçen son doğum günüm....

Arkadaşlar geçen burda bir arkadaşla konuştuk ama kim olduğunu hatırlamıyorum:KK17: Ben bizim İnsan Kaynakları ile görüştüm. 32.haftam dolunca doğum 3.hafta kalana kadar kalan senelik izinlerimi kullanmayı planlıyordum. Ama 32 hafta dolunca izin kullanılamıyormuş. Bilginiz olsun.

Bol tekmikli bir gün diliyorum. :KK52::KK16::KK16:

doğum günün kutlu olsun canım :KK16::KK16::KK16: bence başbaşa kutlayabileceğiniz bu son doğum gününün tadını çıkar eşinle:KK73::124:
bu arada bugün benim de doğum günüm :KK9::KK9::KK9:
güzel bi tesadüf oldu :KK42:

herkese merhabalar :KK16: sevgi dolu selamlar :KK42::KK16::KK16:

ebah ve adanam, yanılmıyorsam temizlikçi konusundaki tutumunuzdan bahsetmişsiniz.aklıma Türk kadını eve temizlikçi çağıracağı zaman temizlik yapar diye bi laf vardı facede o geldi bayağı güldüm :KK9::KK9::KK9: hem size hem kendime :KK1: evim genelde toplu olur zaten ama bende dayanamaz şöyle bi lavaboları sudan geçiririm.duşta filan özel eşyalar kalmış mı bi bakarım :KK1: bi de o gün bende kadınla beraber yorulurum.gerçi çok çağırmadığımdan ben temizlikçi alınca ekstraları kendim yapıyorum ki büyük temizlik gibi oluyor.garip işte ben yapmalıymışım da görevimi yapamıyormuşum gibi geliyor :KK1:
gerçi bu fikrimin sebebi insanlar başlarının evini kendileri temizletip bana gelince hamile de olsam benim kızım hep kendi yapardı demeyi biliyorlar ki bence onlar beni etkiliyor bende öyle hissediyorum...

doğum günün kutlu olsun canım :KK16::KK16::KK16: bence başbaşa kutlayabileceğiniz bu son doğum gününün tadını çıkar eşinle:KK73::124:
bu arada bugün benim de doğum günüm :KK9::KK9::KK9:
güzel bi tesadüf oldu :KK42:

Ayy ne güzel bir tesadüf :13: seninde doğum günün kutlu olsun hanifecim. :124: :124: Evlatlarımızla birlikte nice güzel yıllara diyorum. Çok çok öptüm:KK54:

krampları olanlara duyurulur.. ilaç kullanamayanlar ceviz badem antep fıstıgı yesin banada doktorum dedi.. bu arada herkese selammm:KK16:

doğum günün kutlu olsun tatlım nice seneleree :KK16::KK16::KK54::KK54:

selem cici anneler.gecmis okumadim vakit bulamiyorum.insallah herkes iyidir.kizlar biliyorsunuzki benim bebisin cinsyt.belli degil.o yuzden iki isim ariyoruz,kiz ismi cok zor bulamiyorum,bide sahbe ismi istiyoruz.esim esma ismini cok begeniyor bende esma diyil esmanur olsun diyorum.baska fikirler verebilirmisiniz.insallah icime sinen bir isim bulurum:26::26::26:

bizde zeynep ismini istiyoruz. sahabe ismi istiyorsan zeynep hem peygamber efendimizin sav kızının ismi, hem de o dönemde çok kullanılmış.

bunun dışında aklıma gelenler hatice, ayşe, meryem, sare(hz. ibrahimin ilk eşi), zehra, afra, sümeyye, leyla :KK76:

Son düzenleme:
X