2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Prensesin sağlıklı günlerde kullansın arkadaşım. :KK9:
Çok teşekkür ederim arkadaşım.

Sağol Baharcım teşekkür ederiz:KK54: Aslında doğum günümü unutmam ama kızım hayatımda şimdiden öyle bir yer kaplamışki unutmuşum :KK9: Dün gece 12 den sonra eşim öpüp kutlayınca hatırladım:KK9::KK9:

Nice nice yaşlara :) kızınla eşinle hep mutlu huzurlu sağlıklı olun inşallah

ay ay ayyy bugün adaşım mı doğmuşş.. bebeğinle nice nice mutlu, sağlıklı yıllar cnm doğum günün kutlu olsun...üzülme çünkü bebeğine kavuşmana az kaldı artık, onunla geçiriceksiniz tüm özel günlerinizi..

Evet tatlım teşekkür ederiz :KK54::KK54:

ben de sabah doğum izni ve çalışabilir raporu konusuna baktım. Ben özel muayenehaneye gidiyorum. 32. haftadan sonra çalışmak için SGK anlaşmalı bir hastaneye gidip rapor almak gerekiyormuş sanırım. Ankara'da olanlar sizce Medicana'dan halledebilir miyim?
Sabah şöyle bir blog gördüm. epey fikir verdi bana : 32.hafta çalışabilir raporunun alınması - yumurtasepeti - Blogcu.com

30+0 hafta son adet tarihine göre mi?yoksa ultrason haftasına göremi?doğum izini son adet tarihine göre veriliyor,ultrasona göre bugün 31.haftaya girmem gerekiyor,ama doğum izni dediğimde doktor daha 4 haftan var demişti (geçen hafta kontrolde 28+2) bu yüzden benim iznim 16/01 tarihine denk geliyor....

sat tarihine göre hesaplama 30+0 yarın.usgye göre bilmiyorum yarın belli olur.çünküü kızım 4 gün gerideydi şuan ne durumda bilmiyorum

:119:KK70:oğum Gününü Kutluyorum Canım. :119: Nice Mutlu, Sağlıklı ve Huzurlu Bir Yaş Geçirmen Dileğiyle :119:
Seneye Yeni Yaşında Sevgili Kızın Elif'in :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: İlk Aldığı Hediyeyi Bizlerle Paylaşman Dileğiyle İnşallah :KK54::KK54::KK54:

aman arkadasim dikkat hasta olmayasin sakin.bende hurma hem dogumu kolaylastiriyor hemde sut uretimini artiriyor diye okumustum.acaba ondanmi bahsetmistiniz?

evet ondan bahsetmiştim canım, son günlerde bol bol hurma yenmeli diye duydum. sütü de artıyormuş.

günaydınn..
güneşli ama puslu bursa sabahından ben kızım sizleri selamlıyoruz...
gün geçtikçe işe gelmek,işten çıkıp eve gitmek daha da zorlaşıyor....dün akşam eve gittim suratım bir karış ne konuşmak ne gülmek istiyorum....saat 22.00 koltukta uyuyakalmışım,1 saat sonra uyandım oturdum yine koltukta uyumuşum...en son kendimi eşimin refakatinde yatağa giderken hatırlıyorum....birde sabah oldu işe geldim o kadar...eve pislik içinde temizlikçi ablayı çağıramıyorum çamaşırların yıkanması gerek öylece duruyorlar....allahım bana ne oluyor böyle :KK43::KK43:
bir an önce izine ayrılmam lazım bu tembellikle kendimi kapının önünde bulucam....ne yemek yapıyorum,ne temizlik,ne ütü,ne konuşuyorum ne de güler yüzüm var :KK4::KK4:

ahhh ebahcım. artık hepimizin durumu aynı. benim evde bekar evini geçti. canım hiç bişey yapmak istemiyo.

işe de gelmek istemiyorum çok fena bıktım. patronda taktı bana zindan ediyo her günümü. bugün bide ektradan içim sıkılıyo

patlıcam :95:

selam kızlarr her ne kadar sık giremesemde sizi takip ediyorumm :) yararlı bilgiler için tesekkürler :) suan 31.haftaya yeni girdim,bnde 32+0 9 ocakta doluyomuş doktorum 9 ocakta gel calısabilir raporunu verelim dedi..anladıgım kadarıyla sizlerdede öyle..yalnız benim sormak istediğim mesela calısabilir raporu 5 hafta değilde daha az alabiliyomuyuz mesela 3 hafta falan..5 hafta gelemem gibi daireye şimdiden zorlanıyorumm :/

herkese günaydııınnnn...

2013 mutlu yıllar canımmm... tüm sevdiklerinle beraber. Rabbim yuvandan huzuru eksik etmesin inşallah...

ayyy kızlar yaa bu kaburga ağrısı beni mahvedecek. sırtıma sağ kaburgama oyle bir saplanıyor ki. geçmek bilmiyor. offf nasıl geçecek bu:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:

selam kızlarr her ne kadar sık giremesemde sizi takip ediyorumm :) yararlı bilgiler için tesekkürler :) suan 31.haftaya yeni girdim,bnde 32+0 9 ocakta doluyomuş doktorum 9 ocakta gel calısabilir raporunu verelim dedi..anladıgım kadarıyla sizlerdede öyle..yalnız benim sormak istediğim mesela calısabilir raporu 5 hafta değilde daha az alabiliyomuyuz mesela 3 hafta falan..5 hafta gelemem gibi daireye şimdiden zorlanıyorumm :/

slm canım o beş haftanın hepsini almak zorunda değlsin 3 haftada alabilirsin ben ilk hamileliğimde öyle yapmıştım ben öğretmenim ve yarıyıl tatili çok güzel denke geldi:)okullar kapandığında 34 haftalık oluyorum sonra 2 hafta tatil okullar açılıncada raporumu alacağım :)

Hepinize günaydın. Güneşli bir Artvin sabahı var buralarda. Bugün çok mutlu bir okadarda üzgünüm. Mutluyum çünkü doğum günüm sevdiklerimin iyi dileklerini alıyorum. Üzgünüm kızımıda öpüp koklamak istiyorum. Neyseki onsuz geçen son doğum günüm....

Arkadaşlar geçen burda bir arkadaşla konuştuk ama kim olduğunu hatırlamıyorum:KK17: Ben bizim İnsan Kaynakları ile görüştüm. 32.haftam dolunca doğum 3.hafta kalana kadar kalan senelik izinlerimi kullanmayı planlıyordum. Ama 32 hafta dolunca izin kullanılamıyormuş. Bilginiz olsun.

Bol tekmikli bir gün diliyorum. :KK52::KK16::KK16:

canım benim nice senelere :KK66: ya aynı şeyi bende düşünüyodumm raporum açılınca 2 hafta yıllık iznime ayrılıcaktım olmuyomuymuş. neden olmuyo ki anlamadım :KK53:

bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum ya :26: yani ben mesela 35. haftada izne ayrılmak istiyorum bunun bi sıkıntısı olur mu. yoksa ya 32. ya da 37. hafta şartı mı koyuyolar.

öyle bir şey olmaması lazım aslında ama

slm canım o beş haftanın hepsini almak zorunda değlsin 3 haftada alabilirsin ben ilk hamileliğimde öyle yapmıştım ben öğretmenim ve yarıyıl tatili çok güzel denke geldi:)okullar kapandığında 34 haftalık oluyorum sonra 2 hafta tatil okullar açılıncada raporumu alacağım :)
canım cok tesekkür ederim :) gercekten cok güzel zamana denk gelmiş sanslısın :)) keske bizdede yarıyıl tatili olsaymış :)))

canım benim nice senelere :KK66: ya aynı şeyi bende düşünüyodumm raporum açılınca 2 hafta yıllık iznime ayrılıcaktım olmuyomuymuş. neden olmuyo ki anlamadım :KK53:
bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum ya :26: yani ben mesela 35. haftada izne ayrılmak istiyorum bunun bi sıkıntısı olur mu. yoksa ya 32. ya da 37. hafta şartı mı koyuyolar.

öyle bir şey olmaması lazım aslında ama

yok canım sart değilmiş selalmaz arkadasımız 3 hafta almıs,ilk hamileliğinde hemen üstte zaten yazı :) ama raporluyken bi arkadas yazmıstı 32.haftadan snra yıllık izin olmuyomus :/

HAMİLELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.

Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.

Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.

Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.

Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.

Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.

Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.

Bu ifadelerden sonra dönüp Kur'an'ımıza baktığımızda Hz. Meryem'in doğum hâdisesinde şu ifadeleri görüyoruz:

"Sonra doğum sancıları Meryem'i bir hurma ağacına dayanmaya götürdü (mecbur etti) "Ah ne olaydım, bundan önce ölseydim de, unutulmuş olsaydım" dedi... Meryem'i (Cebrail) aşağı tarafından şöyle çağırdı: "— Sakın üzülme, Rabbin senin alt yanında bir "Su arkı" yarattı. Hurmanın dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün. Artık ye, iç, gözün aydın olsun"
(Meryem Suresi / 23,24,25,26)

Niçin yaş hurma... Yaş hurma hakkında, en yeni ilmi araştırmalarda şöyle denmektedir: Hurmada Oxytoksin maddesi gibi, rahim kaslarını kasıp doğumu hızlandırıp, doğumdan sonra da ağızları açık kalan damarları sıkıştırıp kanamayı önleyen bir madde vardır. Ayrıca hurma, kalın bağırsakları da temizleyip lavman vazifesi görerek doğum ameliyesini kolaylaştırmakta faydalıdır.

-ALINTIDIR-

Kızlar bolca yemek istiyorsanız 36 dan sonra daha uygun sanırım. tabi günde 1-2 taneninde zararı yoktur diye düşünüyorum.

hehe bu gece papatya ve cemre yok :-) erkencisiniz kislar :-D:-D harbiden bu uykusuzluga care yokmu ya :-(

canım uyumadım ama kimseyi göremeyince topiği kapattım
çok korktummmmmm:18::18::18::18::18:
mutfakta tıkınmakla meşguldüm

Hepinize günaydın. Güneşli bir Artvin sabahı var buralarda. Bugün çok mutlu bir okadarda üzgünüm. Mutluyum çünkü doğum günüm sevdiklerimin iyi dileklerini alıyorum. Üzgünüm kızımıda öpüp koklamak istiyorum. Neyseki onsuz geçen son doğum günüm....

Arkadaşlar geçen burda bir arkadaşla konuştuk ama kim olduğunu hatırlamıyorum:KK17: Ben bizim İnsan Kaynakları ile görüştüm. 32.haftam dolunca doğum 3.hafta kalana kadar kalan senelik izinlerimi kullanmayı planlıyordum. Ama 32 hafta dolunca izin kullanılamıyormuş. Bilginiz olsun.

Bol tekmikli bir gün diliyorum. :KK52::KK16::KK16:

şulecim doğum günün kutlu olsun
allaha şükret canım
yeni yaşına kızınla ve eşinle giriyorsun
bir ömür boyu mutlu ve huzurlu olun inşallah

Günaydın benim pamuk kızımın arkadaşlarının anneleri
Az önce Unnado'dan gecelik aldım. Hiç geceliğim yoktu apar topar yatırırlarsa ne yapacağım diye düşünüp duruyordum (gebelik zehirlenmesi var ya bende)
Bunun üzerine size ben de alışverişlerimi anlatayım dedim...

Kızımın odasını aldık haftasonu. Çok sade bir takım. Beyaz. 3 kapılı dolap, şifonyer ve büyüyen yatak... Sonra yatağını ve uyku setini de aldık. Yatağı 80*180, uyku seti de Funnababy'den 80*140. Hastane çıkışı için de aziz bebe'den 20'lı bir set aldım. Set olarak başka bir şey almayı planlamıyorum. zaten aralarda aldığım body tulum vs var. Mobilya Ankara Sitelerden Yux diye bir yerden. Yatak, uyku seti, hastane çıkışı özel can bebe'den. Odaya 3.300 tl verdik. Özel can'da da bir dolu ıvır zıvır falan da vardı rakamlar karışık ama her üründen yaklaşık %15 indirim yaptılar.

Kıyafet vs olarak hazırız. Temizlik bakım vs için de şampuan, tırnak makası vs kaldı. 2 haftada o kadar çok şey aldım ki... 2 hafta önce hiç bir şeyi yoktu. ne zaman ki gebelik zehirlenmesi başladı bende de bir panik :)

Odasının da duvar kağıdı, perdesi vs yok. Oda 19 Ocak'ta gelecek, o zamana kadar yapılacak. Daha hiç bakmadım ama.

aldıklarınızı güzel günlerde kullanın arkadaşım
yaaaaaaaa sen neden çalışıyorsun
güzel güzel dinlensen ya evinde

Günaydınlarrr..
sabah sabah eşimle kahvaltı yaptım yine midem kalktı, napim yalnız yapmasın dedim ama olan bana oldu.
neyse ki kalçamdaki ağrı kocişe masaj yaptırınca biraz hafifledi.

adanam, ebah bende de aynı durumlar söz konusu. eve hiç bakmıyorum. toz içinde şubatta falan çağırıcam bende temizlikçiyi. çalışırken çağırdığımda kadın arkamdan konuşmuşlar, ayy ne pis evmiş diye, gösterecem ben ona pis ev nasıl olur..

bebeğim hiç olmadığı kadar hareketli dün akşamdan beri maşalah, konuşuyorum o zaman sakinleşiyo, konuşmak önemliymiş bu dönemlerde aklınızda olsun..

nasıl konuşuyorlar ya anlamadım
ama biz zaten emeklerinin karşılığını vererek temizlesinler diye diye yardım almıyor muyuz
hayret bir şeyler yaniiiiii

herkese günaydınnnnnnnnnnnnnnnnn
öpüyoruz sizi sıpalarımla

ben dün son raporumu aldım
sürekli evde yattığım ve çalışamadığım için 2 haftalık raporumu aldım
rapor bitiminde
izin başlıyor
ikiz gebelikte 30. haftadan sonra başlıyormuş

bu arada mecliste bu hafta görüşülecek konulara baktım
6 ay izin falan yok yaaaaaaa
oysa hamileliğimizin başında ne ümitlenmiştim
biz doğum yapana kadar çıkar nasılsa diyordum
ama artık umudum kalmadı
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

benim de aynı senin gibi durumum,izin bitince okulların son iki haftası kalıyor zaten,10 gün raporla dönem kapanıyor. iyi denk geldi,rapor almak sıkıntı çünkü,vermiyor her doktor.

Selam 2013'ün en güzel annlerii...:124:

Herkes iyi ve keyifler yerindedir inş...

Geçmişi okım dedımde bıraz maşallah 20 sayfa bırden okumam gerekio en son girdiğim zamandan berı , temızlık konusundan bende cok dertlıyım canlar bırde maalesef yerde bır sac gorsem butun evı supurme gıbı lanet bır huyum var yoksa resmen huzurla oturamıorum hastayım sanırım bu konuda tedavıye ıhtıyacım var:90:

bnde subat bası alıcam kadınları temızlıge o zmna kadar cıldırmassam tabı hersey batmaya basladı kendımı cok huysuz ve kaprıslı hıssedıyorum:97:

ebahcım canım sayılı gunlerımız kaldı dıe avutuorum kendımı bnmde 11 ocak son ıs gunum ıns bu cumartesı kontrolum var bakalım ne zmn verıcek raporu doktor 32+0 da cagırıo sanırım o gunde ıse gelmes gıder raporu alır muhasabeye bırakmaya ugrarım ıns dört gozle o gunu beklıyorum ...

çilekkk canım benım sen haftasonu yasadıgımız o yorgunlugun ustune bıde mısafır mı agırlıosun dıcem gercı pazar bende aynını yaptım ama agrılarım oldu dıkkat edelım canım yorma kendını hazır ewdesın devrıl koltuga kalkma walla ... kameralar da cıkamadık bak her tv de cıktı bız cıkmadık meshur edecektık bebelerı oysa :KK66:

2013 canım nice senelere dgum gunun kutlu olsun kuzucuğunla herşeyin gönlünce olması dileğiyle ...

allatkı yorumuma bakım 30. haftada gozukmem gerekıo artık bugun 29+1 ım :)

X