şifacım öncelikle geçmiş olsun canım.umarım az bi ilaçla geçer ki tedavisi mecburi diye biliyorum:26:
ssvd,sezaryen sonrası vajinal doğum anlamına gelir.hani hepimizin bildiği bi söz var ya bir kere sezaryenle doğururssan hep öyle olur artık normal doğum yapamazsın.işte o söz yanlış.hatta yalan ki amaç kandırıp bazı şeyleri engelleyip birilerine daha çok para kazandırmak.
eğer bi anne daha önce bebeğin ters gelişi yada başka bi sorun yüzünden sezaryenle doğum yapmış olsa bile ikinci de herşey yolunda giderse müdahale edilmeden normal de doğurabilir.bende ilkinde ameliyat olmak zorunda kalmıştım.ama bu sefer normal gelmek isterse bebeğim şansı olsun istiyorum.facede ssvd diye bi grup var araştırırken orada birbirlerine destek olan anneler ebeler ve hatta doktorlar var.
her ilde buna yanaşan bi doktor yok çünkü çok az da olsa rahimde yırtık oluşması daha da ilerleyip rahimdeki kanama durdurulamazsa salınması gibi bi ihtimal var.ama bu ihtimal sezaryende de var.ama hiçbir doktor bundan bahsetmez hastasına.gerçi ben bunu biliyordum sezaryen olacağım zaman.
pedagojik formasyon alırken bile hocamızın ve kitabın bize dedği ilk sezaryen risklidir normal bi ameliyattaki gibi.ikincisi daha riskli üçüncüsü ise ölüm riski demektir ki bu yüzden en fazla 3 yapabilirsiniz diyolar bize...
bunları bilerek ikinci kez ameliyata girmek istemiyorum ama kaderde sezaryen olmak varsa binde bir ihtimal de beni bulur o da takdiri ilahi de diyeyim...
SENKAR sana da geçmiş olsun. ben hamile değilken yaşamıştım ağlıyodum sinirden şu an cok daha zor.
CEMRE şiirin cok güzeldi bu arada atlamşım biraz önce.
Kızlar hurma yemeyin su an. ben çok yerde okudum doğuma yakın yenmeli. su an erken doğum faln olur Allah korusun.
Arkadaşlar bugün diyetisyen randevum vardı,
sevgiler!
Sağol canım teşkkür ederim. antibiyotiği kullandım ama sen gel bana sor çok zorlandım ama şuan çok şükür iyiyim
Zaten öyle fazla bir rahatsızlığı da olmadı bana sadece bol bol wc ihtiyacı hissediyordum gelmediği halde
Bakalım bu haftasonu dr. kontrolüm var inşallah bir sıkıntı çıkmaz ve iltihabı atmışımdır
canım duymadım hiççç
çok geçmiş olsunnnnn
ama mutlaka bir doktora danışşşşşş
maşallah kuzuna
kaç gram olmuş paşa?
slm kizlar
bebisimi ozledim
Bi geleydi de bi seveydik
Bağrımıza basaydık
Yavrummmmmm Diyeydik ..
Açsaydık kollarımızı ( babam ve oğlum filmindeki replikler gibi oldu)
Bazen babası yeni doğan bebek taklidi yapıyo pek komik oluyoooo
hurma harbıden mı erken doguma sebep oluyor... ben 6.5 aydır hurma yıyorum gunde 2-3 tane.. moral sıfır suan...doktora sormam lazım yaaa :18:
cemre tosununa masallah..saglıklı olan hangısı ıse o olsun.. nerdeyse 1 ay onde demekkı.. besle annesı besle..ne yedın bukadar?
yenıkullanıcı, hersey cok guzel..gule gule saglıcakla kullanın..
hurma harbıden mı erken doguma sebep oluyor... ben 6.5 aydır hurma yıyorum gunde 2-3 tane.. moral sıfır suan...doktora sormam lazım yaaa :18:
cemre tosununa masallah..saglıklı olan hangısı ıse o olsun.. nerdeyse 1 ay onde demekkı.. besle annesı besle..ne yedın bukadar?
yenıkullanıcı, hersey cok guzel..gule gule saglıcakla kullanın..
Kizlar bebisleriniz hangi pozisyonda? Ben dondugunu hissediyorum. Arkadasima doktoru demis ki bebek donmeye calisirken cok kalca ve bacak agrin olur demis. Benimde geceleri yanma seklinde oluyor.
Bebeklerimiz artik kuvvetli vurmaya basladi, arada canim aciyor.
en ıyısı ben 8.aya kadar hurmayı keseyım yada 1 taneye dusureyım.once dr.a sormam lazım..benımde oyle bacak sırt kasık bel agrım yok hurma yarıyo dıyodum.. neyse ya bakıcaz artık.. ne zor bu işler ya:44:İki üç tane den bi şi olmazmış. Annem öyle diyoooo
Son zamanlarda günde en az 7 tane yemek iyi imiş. Açılma için.
Moralini bozmaaaaaaaa
Ekstradan bi şi yemiyorum teyzesi herkesin yediği kadar. Yoğurt süt ceviz... ama bilmemki yattığımdan mı hep neden oluyo :44:
Doktor dedi ki yapısı böyle :44:
evett canım sıcak tutmamız lazımevet ılık su iyi fikir sağol canımm
inşallah kullandığımıza değecek tatlımm gidecek pis enfeksiyon :88:
Merhabalar,
yazıları hep takip ediyodum, alışverişler yapılıyo paylaşılıyo, hepsi çok güzeller, herkes güle güle kullansın...
biz de kızımın alışverişini büyük ölçüde yaptık,daha eksiğimiz var tabi... resimlerini internette bulup ekledim (nevresim takımı ve havlu-bornoz takımımız bu resimdekilerin pembelisi), resimlerde olmayan bikaç pijama, badi, çorap, patik ayakabımız da var tabi :) onları fotoğraflayamadım...
ona alınan herşey beni çok mutlu ediyo...
mobilyamız bir ay sonra gelicek, geldiğinde yerleştiklerinde tekrar paylaşırım...
Eki Görüntüle 582712 Eki Görüntüle 582722 Eki Görüntüle 582723 Eki Görüntüle 582724 Eki Görüntüle 582725 Eki Görüntüle 582726 Eki Görüntüle 582727 Eki Görüntüle 582728 Eki Görüntüle 582729 Eki Görüntüle 582730 Eki Görüntüle 582731 Eki Görüntüle 582732 Eki Görüntüle 582721 Eki Görüntüle 582720 Eki Görüntüle 582711 Eki Görüntüle 582710 Eki Görüntüle 582709 Eki Görüntüle 582713 Eki Görüntüle 582714 Eki Görüntüle 582715 Eki Görüntüle 582716 Eki Görüntüle 582717 Eki Görüntüle 582718 Eki Görüntüle 582719 Eki Görüntüle 582733 Eki Görüntüle 582707
az önce sağlık ocağından geldimbende idrar yolu enfeksiyonu var pazartesi öğrendim sağlık ocağı kontrolümde bu kez kan-idrar tahlili istemişlerdi ve tek kullanımlık toz ilaç almıştım bugün tahlili tekrarlamam istenmişti malesef düşüşe uğramamış hatta artmış az da olsa antibiyotik alacağımm bunun için ilaç bitince yine tekrarlanacak bakalım kurtulurum inşallah
şifacım öncelikle geçmiş olsun canım.umarım az bi ilaçla geçer ki tedavisi mecburi diye biliyorum:26:
ssvd,sezaryen sonrası vajinal doğum anlamına gelir.hani hepimizin bildiği bi söz var ya bir kere sezaryenle doğururssan hep öyle olur artık normal doğum yapamazsın.işte o söz yanlış.hatta yalan ki amaç kandırıp bazı şeyleri engelleyip birilerine daha çok para kazandırmak.
eğer bi anne daha önce bebeğin ters gelişi yada başka bi sorun yüzünden sezaryenle doğum yapmış olsa bile ikinci de herşey yolunda giderse müdahale edilmeden normal de doğurabilir.bende ilkinde ameliyat olmak zorunda kalmıştım.ama bu sefer normal gelmek isterse bebeğim şansı olsun istiyorum.facede ssvd diye bi grup var araştırırken orada birbirlerine destek olan anneler ebeler ve hatta doktorlar var.
her ilde buna yanaşan bi doktor yok çünkü çok az da olsa rahimde yırtık oluşması daha da ilerleyip rahimdeki kanama durdurulamazsa salınması gibi bi ihtimal var.ama bu ihtimal sezaryende de var.ama hiçbir doktor bundan bahsetmez hastasına.gerçi ben bunu biliyordum sezaryen olacağım zaman.
pedagojik formasyon alırken bile hocamızın ve kitabın bize dedği ilk sezaryen risklidir normal bi ameliyattaki gibi.ikincisi daha riskli üçüncüsü ise ölüm riski demektir ki bu yüzden en fazla 3 yapabilirsiniz diyolar bize...
bunları bilerek ikinci kez ameliyata girmek istemiyorum ama kaderde sezaryen olmak varsa binde bir ihtimal de beni bulur o da takdiri ilahi de diyeyim...
Kızlar bi akıl verin bana ben alışverişi bitirdim ve erkenden bu şeker işlerine daldım. Beğendiğim bir model var ama 3,5 lira lavantalı ve mıknatısı hâli ile şu an için indirimli buldum. Normalde 4 liradan tanesini 4,5 liradan badem şekerlisini satıyorlar. Bir arkadaşım bebek şekeri için biraz pahalı değilim dedi ? Kafam karıştı benimde fikri olan varmı ?