2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
cemre bu ne kadar güzel bir şiir
duygulara tercüman olan
tabi bir tükçeciden bu beklenir
bu arda ben de edebiyat öğretmeniyim

Teşekkür ederiz teyzesiiii
Türkçe branşım ama pek beğenmem branşımı
Edebiyatı beğenirimmmm

Maşallah maşallah
Nazar değmesinnn
Gamzeleri falan nasılll cıkmışşş.
Ben de ayva yiyorum ama bakalım olacak mı gamze

Canım benim bebekten önce kanım düşüktü bayağı. Daha doğrusu Demir depom düşüktü. Sağolsun bi doktor iyi tedavi etti serumla. Çok çok çok şükür bi daha da düşmedi. Yiyecekler uzun vadede iyileştiriyor ama en azından mevcut durumu korumak adına önemli

Öyleyseeeeee bütün meleklere selammmmm olsunnnnn

şiirin çok güzel canım.. dersten çıkınca okudum ve yorgunluğum geçti...
herkese TÜNAYDIN... kar herhelde bir tek Tokat'a yağmadı.. dağlar karlı ama merkezde birşey yok...

Sevindik beğenmese teyzesiiiii

Ve daha da ağırlaşacağız zamanlaaaaaaa

Ayyyy canım. Zor bir gece olmuş senin adınaaa. Şükür ki eşine bir şey olmamış

Beğenmene sevindik teyzesiiiiiiiiiiii

EDLİN sen cok yeme hurmaaaaaaaa.... Rahmi açıyor. Zaten bizim açıklık problemimiz var... Ama günde 2 tane iyi bebişlerimize vitaminn

Kızlar söylemişler gerçi ama doktor bana hiç alaç vermedi bol su dedi
Ben de 2 litre anca içebiliyorum.

canım çok teşekkür ederim demek sende çok geçmiş olsun evet o tek kullanımlık ilaç kabusumdu benim sen rahatça atlatırsın inşallah bende bugün kavuştum işte antibiotiğe

Kızlar söylemişler gerçi ama doktor bana hiç alaç vermedi bol su dedi
Ben de 2 litre anca içebiliyorum.
ne güzel canım benim bende suya yükleneceğimmm tabi ilacıda alıcamm

SENKAR sana da geçmiş olsun. ben hamile değilken yaşamıştım ağlıyodum sinirden şu an cok daha zor.

CEMRE şiirin cok güzeldi bu arada atlamşım biraz önce.

Kızlar hurma yemeyin su an. ben çok yerde okudum doğuma yakın yenmeli. su an erken doğum faln olur Allah korusun.

lalam_o.v canım ben yazmadı sanırım cici kızın çokkkk tatlı maşallah Yarabbim o ne tatlı gülüş öyle sağlıklıca ve vaktinde doğsun inşallah

Biz de kontrolden geldik

Oğlum yüzünü göstermediiiiii

Booooollllca totoyu gösterdi bizeee

O yüzden fotosunu da alamadıkkkk

O kadar da kamera götürmüştük, halası da gelmişti görmeyeeee ama göremediii. Doktor sen gelme bi daha halası dediiiii

Oğlum biraz tosunmuş doktor teyzesi bunu doğururken sen değil ben doğururum asıl dedi

Büyüklüğü için kan tahlili istedi. Bi şi çıkmaz ama biz bi bakalım dedi.

Sanırım kepçe kulak olacak benim de sol kulağım kepçe

Arkadaşlar bugün diyetisyen randevum vardı, iyi geçti 1 kilo almışım son bir ayda:) ki diyetisyen artık iki kiloya kadar çok normal bu aydan sonra dedi. bizim şirket yabancı şirket olduğundan tüm ofisler noel tatilinde ve işlerimiz hafifledi bu hafta:) bende fırsatım varken size diyet listesini yazayım dedim. sıkı takip edildiğinde inanılmaz işe yarıyor ama harfi harfine uymak lazım. birde ben haftada en az 2-3 kez 45 dk yüzüyorum onun yerine yürüyüşte olur. en önemlisi spor yapmak , özellikle ödem atmak için!

Sabah kalkınca 8.30 gibi : 300 ml süt + 2 kuru kayısı

Kahvaltı 9,30-10 arası: 2 ince dilim beyaz peynir
1 normal dilim veya halk ekmek organik buğday ekmeği ise 2 dilim (onlar çok küçük ve ince oluyor) mutlaka tam buğday ekmeği
bol domates, salatalık , yeşil biber vb.
haftada 3 veya 4 kez 1 yumurta (haşlanmış yada yağsız menemen olarak )

Ara Öğün 11.30 : 1 adet kuru kayısı + 2 adet ceviz veya 6 adet iç fındık veya badem (mutlaka tuzsuz)

Öğle 12.30 - 13.00 gibi: 4 köfte kadar et, balık veya tavuk (tavuk pek önermiyor içinde katkı maddesi çok diye)
mevsim salata (1 kaşık zeytinyağı ve mutlaka limonlu - demir emilimini arttırıyormuş limon)
1 küçük dilim tam buğday ekmeği / veya 4 yemek kaşığı bulgur pilavı/ veya 2 kepçe mercimek çorbası

Ara Öğün 16.00-16.30 arası: 1 kutu sade aktivia + 2 porsiyon meyve (1 büyük elma veya 2 adet mandalina veya bir büyük portakal 2 porsiyon meyve ölçüsüdür)

( Eğer spor yapılacaksa 18.00 gibi : spor öncesi 1 küçük dilim tam buğday ekmeği ve ince bir dilim peynir )

Akşam yemeği 19.30 - 20.00 arası : 6 yemek kaşığı sebze yemeği (az yağlı olacak) veya 5 yemek kaşığı yağsız etli sebze yemeği
1 dilim tam buğday ekmeği / veya 4 yemek kaşığı bulgur pilavı/ veya 2 kepçe mercimek çorbası
4 yemek kaşığı yoğurt
mevsim salata

(haftada iki kez akşam yemeği sebze yerine 6 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği - özellikle mercimek yemeği kıymalı demir için en zengin fakat yeşil mercimek olacak + 1 dilim tam buğday ekmeği ve salata )

Ara öğün 21.00 - 21.30 gibi: 1 kutu sade aktivia + 1 porsiyon meyva (1 küçük boy elma veya küçük boy portakal veya 1 adet mandalina )

öğle ve akşam yemekleri arasında değişiklik yapabilirsiniz yani bir öğün et bir öğün sebze yenecek. akşam sebze yenirse hem hazmı kolay, şişkinlik yapmıyor hemde ödem yapmıyor yani akşam sebzeyi öneririm.

haftada iki kez balık yenirse ve hergün ceviz yenirse dışarıdan Omega takviyesi gerekmiyor. haftada bir balık yenirse gün aşırı Solgar Omega 3 700 mg alınıyor

aktivia bağırsak düzeni için birebir ama mutlaka sade olacakmış, meyvelileri vermiyor. lifli ve posalı yiyecekler yendiği için sürekli zaten bu konuda hiçbir problem yaşanmıyor:)

bende demir eksikliği fazla olduğundan asla et ve kurubaklagilleri yoğurt ile birlikte yiyemiyorum çünkü süt ürünleri demir ile birlikte alındığında tüm demiri alıyormuş!!! hem doktorum hem diyetisyen bu konuda birçok kez uyardı. demir ilacını da akşam yatarken alıyorum ve en az 2 -3 saat öncesine kadar sür ürünü yememem gerekiyor.

Doktorumun verdiği vitaminler: günde iki kez Solgar Kalsiyum+magnezyum+çinko - şu ana kadar hiç kramp yaşamadım
sabahları Devit D vitamini (10 damla)
akşam yatarken Gyno Ferro Sanol (demir+ B12 + Folik asit karışımı)

Umarım işinize yarar arkadaşlar.

ben şimdiye kadar 8 kilo aldım ama keşke ilk 3 ayda gitseydim diyetisyene, 8 kilonun 4,5 kilosu ilk 3 ay:) sonradan diyetisyen ile çok kontrollu bir kilo alımı sağladım. Doktorumda yemek listemi onaylıyor yani aynı zamanda doktor onaylıdır, içiniz rahat olsun:)

bu arada farkındaysanız tatlı hiç yok:) ama haftada bir kez küçük bir porsiyon sütlü tatlı yiyebilirsiniz :):)

ben 1.74 boyundayım ve 57 kilo hamile kaldım. bayağı zayıftım boyuma göre . bende hiç kusma ve bulantı olmadığı için maşallah ilk aylar bir güzel yedim:) baktım bu gidişat iyi değil diyetisyene gitmeye karar verdim!!! görünüşe göre 13 kilo civarı alarak tamamlayacağım umarım!

herkese neşeli , huzurlu hamilelikler diliyorummm :) hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım...

sevgiler!

Merhabalar,

yazıları hep takip ediyodum, alışverişler yapılıyo paylaşılıyo, hepsi çok güzeller, herkes güle güle kullansın...
biz de kızımın alışverişini büyük ölçüde yaptık,daha eksiğimiz var tabi... resimlerini internette bulup ekledim (nevresim takımı ve havlu-bornoz takımımız bu resimdekilerin pembelisi), resimlerde olmayan bikaç pijama, badi, çorap, patik ayakabımız da var tabi :) onları fotoğraflayamadım...
ona alınan herşey beni çok mutlu ediyo...
mobilyamız bir ay sonra gelicek, geldiğinde yerleştiklerinde tekrar paylaşırım...

Eki Görüntüle 582728 Eki Görüntüle 582729

Teşekkür ederiz teyzesiiiii beğenmene sevindik

Evet doğuma yakın yenmeli imiş hurma.
Hatta cinsini de söyleyeyim SUKKARİ hurması. Akupunkturcum dediydi

aaa aramızda hurma yiyen mi var aynen bende kıvırcık gibi duydum çok riskliymiş hurma erken doğumu tetikliyormuş bu yüzden doğuma yakın yenmeli ki doğuma etkisi olmalı

Bu arada
hala tetanoz aşısı yaptırmayan varsa benim gibi. Son haftalara kadar yapılabilir istersen dedi.

Ve dee

Kan uyuşmazlığı iğnesi için de bu dönem de yapılan kar etmiyor dedi. Kar etmesi için 5 doz yapılması gerek o da anne için sakıncalı dedi. Doğumdan sonra bebeğin kan grubuna göre yaparız dedi. Ben kendim için de yaptırmamıştım dedi.

Son düzenleme:
maşallah canım güzel ve sağlıklı haberleriyle geldiniz demek halası bi daha gelmemeli maşallah tosuncuk varmış göbişte sağlıkla gelsin inşallah ayy onun kepçecik kulağını seveyim ben

maya canım diet için teşekkürler

yenikullanıcı canım cicileriniz çok cici iyi günlerde kullanmak nasip olsun inşallah

Bir de ben UFO yü yakıp totoyu dönüyordum sıcağaaaa
Bir de taharette ılık su kullanıyordum.
Rahatlatıyordu

Sağol canım teşkkür ederim. antibiyotiği kullandım ama sen gel bana sor çok zorlandım ama şuan çok şükür iyiyim
Zaten öyle fazla bir rahatsızlığı da olmadı bana sadece bol bol wc ihtiyacı hissediyordum gelmediği halde
Bakalım bu haftasonu dr. kontrolüm var inşallah bir sıkıntı çıkmaz ve iltihabı atmışımdır

Bir de ben UFO yü yakıp totoyu dönüyordum sıcağaaaa
Bir de taharette ılık su kullanıyordum.
Rahatlatıyordu
evett canım sıcak tutmamız lazım evet ılık su iyi fikir sağol canımm

inşallah kullandığımıza değecek tatlımm gidecek pis enfeksiyon :88:

canım duymadım hiççç
çok geçmiş olsunnnnn
ama mutlaka bir doktora danışşşşşş

maşallah kuzuna
kaç gram olmuş paşa?

bizden de herkese selamlaaaaarrrrrrr
gün boyu kaynatılmış yine
ben de geceleri topiği bekliyorum
bir kaç kişiyle
bu arada sürekli şubat annelerini okuyorum
çok aktif bir topik
bir de bizleri nelerin beklediğini görmek hoşuma gidiyor
bizden 4-5 hafta öndeler
ben de şubatta doğuracağım için ( inşallah )
doğum olayını çoğu doktoruyla konuşmuş
merakla onları takip ediyorummmm

canım duymadım hiççç
çok geçmiş olsunnnnn
ama mutlaka bir doktora danışşşşşş

maşallah kuzuna
kaç gram olmuş paşa?
biz merak edelim diye yazmadı işte kiloyu

kızlar bana müsade eşim geldi hepinize hoş sohbetler iyi akşamlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…