2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
günaydın güzel anneler ve güzel bebişler :KK16:
cuma kontrolumuz vardı.kızımın kemik gelişimi 3 gün ileri kilosu ise 4 gün geri çıktı :18: 735 gram olmuş yavrum.doktor dinlen fazla yorma kendini şunları bunları ye diye saydı işte.dediklerini yiyorum ama az az.yani öğün yetmiyo hepsini hergün yemeye :KK9:
cmt şeker testi yapıldı.hiç zor olmadı içmek benim için :21: zaten şekerli severim az bile geldi :KK1:
ama 2 saat aç kalmak eve gitmek filan derken 3 saat kahvaltısız kalınca en son elim kolum titredi kahvaltı ederken.bu halimle şeker çıkarsa çok şaşırırım demiştim :KK1: çıkmadığını dün akşam öğrenebildim.
50lik yükleme de açlık 83, 1 saat sonra 90, 2.saat sonunda 73 olmuş.
aklıma takmayayım desem de takıyorum işte :KK25:
eşime manken gibi bi kızımız olcak galiba :KK8: diyorum.
annesi de uzun yıllar öyleydi ta ki evlenip ipin ucunu kaçırana kadar :KK56::KK56::KK56: diye bi cevap vermesin diye dua ederek :KK9::KK9::KK9:
canım kilosunun 4 gun geride olması hiç bir şey değil bence, takılma bunlara. her bebek aynı haftalarda farklı olabiliyor ve hepsi farklı kilolarda doğuyor. 4 gün ne ki... doktor neleri yemeni önerdi bu arada ?

:KK1: ayy canım ya demek aynı.. senin eşin bak seni dinlemiş gitmemiş. benimki çok fena önce bana hak veriyodu şimdi ailesinden yana. işin gıcık yanı ben hamileyim eşimin çocuğu olacakken ikide bir böyle demeleri sinir ediyo. ne düşüncesizler!

eşimle çok kötü kavga ettik. mesleği asker görevdeydi 4 aydır. haftaya geliyor ama o gün evde olmayacağımı gelip direkt o gece aydına gitmesini söyledim. çünkü çok pis konuştu. ve ilk kendisi dedi gelince ben orda olma eşyamı alıp gidicem filan diye. çok değiştim bu görevde büyüdüm demişti ama yok bu adam hep böyle terbiyesiz. insan eşi ile konuşurken dikkat eder. seviyesiz!!!!

bitti bu evlilik cidden kızlar ben görmek bile istemiyorum.

insanlar bazen çok gereksiz konuşabiliyorlar,düşünmeden. her söyleneni kafaya takmamak lazım. benim kaynanamım da kriterleri var bebek için, halbuki ilk torun ama... çirkin olmasın, 4 kilo doğsun,normal doğsun vs. beğenmezlerse sevmeyecekler herhalde.insan sağlıklı olsun diye dua eder, güzelliğine çirkinliğine takmış. ne cevap verirsin şimdi buna. ben de desem eşime annen şöyle dedi ,böyle dedi diye kesin sonu hoş olmaz. ben art niyetli olurum, onlar kötülüğüne söylememiş olur ne dedilerse. anne baba tartışması yapmaya gerek yok o yüzden. sonuçta yapacağı bir şey yok , anne babası değiştiremez onları. bir şey de söyleyemez,sana yükleniyor dolayısıyla.düğün dönüşü boşanıyorduk biz de ,ilk günlerimizi mahvetti benimki . anasının babasının haberi var mı dersen yok. şimdi pişman tabi, konusu açılsın özür diler durur, telafi edicem ben ozaman olanları der. senin eşinde yaptıysa bir haksızlık sakın kafayla düşününce idrak eder, sinirlerini bozma.

Hamilelik insanı gerçekten pimpirikli yapıyor.Dayanamayıp sağlık ocağına gittim hemşire kalp atışlarını dinlerken başladı tekme atmaya tam bi eşek sıpası ya dalga geçiyor resmen benimle :) Kalp atışlarını duydum rahatladım ve mutlu bi şekilde evimize döndük. Kasık ağrısının sebebi de idrar yolundaki enfeksiyondanmış doktor tek kullanımlık antibiyotik verdi gece içicez bakalım.
Aman kızlar kış geldi dikkat edin valla hasta olmayın bol bol sıcak çaylar için sıkı giyinin. Ben de yaz-kış alejik rinit(saman nezlesi) denen bi hastalık var hamileyken ilaç da içemiyorum hapşırmaktan yoruluyorum artık. Bu gidişle hapşırarak doğurucam sanırım :)

Hamilelik insanı gerçekten pimpirikli yapıyor.Dayanamayıp sağlık ocağına gittim hemşire kalp atışlarını dinlerken başladı tekme atmaya tam bi eşek sıpası ya dalga geçiyor resmen benimle :) Kalp atışlarını duydum rahatladım ve mutlu bi şekilde evimize döndük. Kasık ağrısının sebebi de idrar yolundaki enfeksiyondanmış doktor tek kullanımlık antibiyotik verdi gece içicez bakalım.
Aman kızlar kış geldi dikkat edin valla hasta olmayın bol bol sıcak çaylar için sıkı giyinin. Ben de yaz-kış alejik rinit(saman nezlesi) denen bi hastalık var hamileyken ilaç da içemiyorum hapşırmaktan yoruluyorum artık. Bu gidişle hapşırarak doğurucam sanırım :)

hadii gözuaydın bakalım. rahatla şimdi. ben sana demiştim dalga geciyo bızdıklar bizimle diye

canım kilosunun 4 gun geride olması hiç bir şey değil bence, takılma bunlara. her bebek aynı haftalarda farklı olabiliyor ve hepsi farklı kilolarda doğuyor. 4 gün ne ki... doktor neleri yemeni önerdi bu arada ?

bende çok takılmamaya çalışıyorum.çünkü oğlumda 3000gram görünüyordu doğumdan 2 gün önce doğduğunda 3500gram dı demek ki ölçümler uymayabiliyor diyorum.neyse inşallah kiloalır bebeğim nasılsa sezaryen olucak istediği kadar büyüsün :KK9::KK9::KK9:
doktor klasik bildiklerimizi saydı işte; yumurta balık et süt bol bol meyve ye dedi.bi de bana dinlen biraz istirahat et dedi.
sanırım kemik gelişimi ileri olup kilosu geri olunca benim hareketime bağladı az olmasını.yemekten çok dinlenmemi vurguladı ama ne mümkün.uykum bile en fazla 6-7 saat
bazen hiç oturmadığım gün oluyor.sabah kalkmış akşam yatağa yatmış olunca anlıyorum ben bugün hiç uzanmadım diyorum :44:

günaydın bayanlar=)
her geçen gün bebeğimize biraz daha yaklaşıyoruz =) bu da beni çok mutlu ediyr=)
bu arada bende hergün 1 tane yiyordum muz bende 2 günde 1 yapayım fazla gibi =)
ebah234 neden kanaman oluyor ?doktor ne dedi ? stres olma ...akıntı bendede oluyor hergün...kanama içinde ağır birşeyler kaldırmıyorsun dimi ?
mihs ben öncelikle doğum sonrası ve odasının süslerini hazırlıyrm =) haftada 1 tane süs=) haftaya bebek şekerini ayarlıcam ,sepet,birde bebek ikramları için tepsi =) daha sonra mevlüt hazırlığına geçeceğim mevlüt şekeri =) bebek kıyafetini =) ayy ne güzel uğraşlar bunlar =))))

canım yaptıklaını paylassan bende yapmak ıstıyorummm fıkır olur tabı ozel degılseD:KK70::

kızlar hepinize çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. çok kırıldım inanın ki söylememesi gereken çok iğrenç şeyler söyledi. sanırım ben eşimi tanımadan evlenmişim. beni ailemle görüşmemekle onları eve almamakla tehdit etti. söylediğim lafları başka yere çekip sanki o bebek senden demişim gibi "aile içi ilişki" konusuna girecek kadar iğrençleşti. bu nasıl bir insan anlamıyorum. gitsin yegeniyle yaşasın bebek mutluluğunu. kendi çocuğuyla yaşayamayacak çünkü.beni hamileliğimde düşünmeyen ailesi ve kendisine yaşatmayacağım bu mutluluğu.
sabah mesajımı atıp telefonumu kapattım. bugun kasıklarım ağrıyor. bebeğime bişey olursa buna sebep olanların .................. İnsanın eşinin çok sevmesi filan yalanmış iyiysen seviyo. iyi olursan zaten seni herkes sever.
anca görmezden gelirsen,susarsan evlilik yürüyor işte o zaman da kendimi sahte insan gibi hissediyorum. düşüncemi söyleyemedikten sonra ne anlamı var ki.

neyse herşey olacağına varır. benim onu affetmem çok zor. benim sözlerimde hiçbişey yoktu. ben sürekli benzetilmesinden duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. sanki senin çocuğunmuş gibi söylüyorlar, sanki ben hamile değilim sanki senin çocuğun olmayacak, sanki ailede başka kimse yok bi sen kaldın benzetilecek sürekli bunu söylüyorlar dedim. kar geliyor diye yolların tehlikeli olacağını yolculuktan korktuğumu söyledim. tabi beyefendinin istediği olmadı siniri o yüzden. ama o kadar pis şeyler yazdı ki İĞRENDİM. seviyomuş bi de böyle sevgi olmaz olsun o sadece kendini sever.

evlendiğime çok pişman oldum dün.

bende çok takılmamaya çalışıyorum.çünkü oğlumda 3000gram görünüyordu doğumdan 2 gün önce doğduğunda 3500gram dı demek ki ölçümler uymayabiliyor diyorum.neyse inşallah kiloalır bebeğim nasılsa sezaryen olucak istediği kadar büyüsün :KK9::KK9::KK9:
doktor klasik bildiklerimizi saydı işte; yumurta balık et süt bol bol meyve ye dedi.bi de bana dinlen biraz istirahat et dedi.
sanırım kemik gelişimi ileri olup kilosu geri olunca benim hareketime bağladı az olmasını.yemekten çok dinlenmemi vurguladı ama ne mümkün.uykum bile en fazla 6-7 saat
bazen hiç oturmadığım gün oluyor.sabah kalkmış akşam yatağa yatmış olunca anlıyorum ben bugün hiç uzanmadım diyorum :44:

:KK53: hiç oturmadığın zaman ağrın olmuyor mu canım. ben sadece yarım gün çalışıyorum geldiğimde evde de çok yormuyorum kendimi buna rağmen akşam başlıyor sırt ağrılarım.

:KK53: hiç oturmadığın zaman ağrın olmuyor mu canım. ben sadece yarım gün çalışıyorum geldiğimde evde de çok yormuyorum kendimi buna rağmen akşam başlıyor sırt ağrılarım.

belim+kalça kemiklerim+yeni yeni sırt ağrılarım oluyor :KK14:
ama benim iki çocukla bu ağrılarım kalıcı olucak :18:
kendimi bunlara alıştırayım diyorum :KK34:
akşam dinlenmek istiyorum ama eşimin ingilizce ödevleri+arada yaptığım çamaşır yada bulaşık işleri+bizi hevesle bekleyen oğlumuz :KK16:
var.haftasonu da biraz temizlik+pazara çıkmak+oğlumuzu gezdirmek şeklinde geçiyor.bebekte gelince tam şamata olucak ev :KK9::KK9::KK9:

belim+kalça kemiklerim+yeni yeni sırt ağrılarım oluyor :KK14:
ama benim iki çocukla bu ağrılarım kalıcı olucak :18:
kendimi bunlara alıştırayım diyorum :KK34:
akşam dinlenmek istiyorum ama eşimin ingilizce ödevleri+arada yaptığım çamaşır yada bulaşık işleri+bizi hevesle bekleyen oğlumuz :KK16:
var.haftasonu da biraz temizlik+pazara çıkmak+oğlumuzu gezdirmek şeklinde geçiyor.bebekte gelince tam şamata olucak ev :KK9::KK9::KK9:

:KK9: onu da halledersin sen:KK34: tecrübelisin. ben hiçbişeye gelemiyorum ya :KK17: stres de etkili tabi huzur yok ki. kimseye tahammulum kalmadı. iş yerinde de öyle herkesi cin gibi görüyorum:KK1:

:KK9: onu da halledersin sen:KK34: tecrübelisin. ben hiçbişeye gelemiyorum ya :KK17: stres de etkili tabi huzur yok ki. kimseye tahammulum kalmadı. iş yerinde de öyle herkesi cin gibi görüyorum:KK1:

canım benim senin canın çok sıkıldı şimdi ne olsa hoşuna gitmez zaten.bende bazen bi garip hallerde oluyorum.birden köpürüyorum :KK30:
seni mutlu eden şeylerle uğraş şu sıralar rahatlatır seni.kendin için bişeyler yap.ağrında olsa mesela sinemaya git seviyorsan tabi.kendimi herşeyi eşimle yapmaya odaklayanlardanım bende ama gerçekte her insanın kendi başına hobileriyle ve ilgi alanlarıyla tek başına olmaya ihtiyacı oluyor.ben şu sıralar kızıma battaniye örmeye heveslendim.başladım ağır ilerliyorum :KK1: ama inan bişeyler yapabildiğini görmek güzel.artık çok vakit kalmadı ufak bişey de olsa bebeğine bişey almak için mağaza gez.sevdiğin bi arkadaşınla konuş.sevdiğin bi içeceği al yada yap.bi on dakika bile olsa ayırdığın vakit stresini azaltır.unutma bebeğinin zımba gibi bi anneye ihtiyacı olucak :KK49: :KK34:

Son düzenleme:
canım aynen oyle, ölçumleer uymuyo ki dediğim gibi 1-2 hafta geriden gelenler var. dinlen sen de yorma kendini o kadar. tabi çocuk falan zor olsa gerek ama bir yolunu bul artık.

SONSY çok kıırlmışsın belli, eşin de cok ayıp etmiş ama hemen gemileri yakma. bi yüz yğze görüşün kınusun mutlaka diğerinde de yazdıgım gibi 4 sene ayrı kaldık biz neler yaşandı neler. ama mesafe girdimi araya oluyo boyle stresler, baskılar insan kişiliğini kaybediyo. kız hassaslaşıyo, erkek agresifleşiyo. neyse sakın kendi kara kutulara koyma her şey senin elinde:KK34::KK34:

teyzelerii doktordan geldik şimdi şükür herşey yolundaymis plasentamzda biraz daha zararsız konuma kaymış içim rahatladı. Ilk defa 4boyutluda gördüm yavrumu bugün ve daha bi çok benimsedm sanki. 1090 gram olmuş benim fıstığım.. 27+3 olmuşuz:)

Merhaba kızlar,

Bugün biraz geç katıldım aranıza. Maaşllah yine kaynatmışınız. Kaynanalar falan :KK9:

Benim müdür bugün beni çok çalıştırdı. Of yaa yeter diyecektim. Yuttum işte:KK52::KK52:

Belgin canım ne güzel bak o kadar sorundan sonra güzel günler başladı. Gözün aydın çok çok sevindim:KK16:

Brc bizim kuzular nazlı ya:KK49: Geçen hafta benimde 2 gün hiç hissetmediğim oldu. Endişelenmiştim. Ama bu 24.haftaya girmemizle beraber maşallah kızım coştu. Hergün aynı performansı beklemeyeceğiz. Arada dinlenmek istiyorlar :emir_bebek: :KK9:

Sonsy kızların dediği gibi biraz kafanı farklı şeylere ver canım. Senin hamilelik nedeniyle bozulan bir psikolojin var. Hayatında zor bir dönem. Ama erkeklerinde hamilelikle eşdeğer zor günleri askerlik dönemi. Onunda psikolojisi normal değil şuanda. Heleki hamile bir eş bırakmış uzakta. Bazı insanlar hata yaptığında dahada üste çıkma meyilli olur. Eşinde öyle canım. Evlilik zor zanaat. Ama gemileri batırma canım. En azından yavrun için. Allah yardımcın olsun tatlım....

Papatya heyecanla beşiklerin resimlerini bekliyorum:KK52: Ay ne güzel bende çok heveslendim şimdi :KK8::KK8:

Hastalanan karındaşlarım hepinize çok geçmiş olsun. Çabuk iyileşin :KK16:

2013 canım evet, çok şükür birsürü badirenin ardından güzel günler kapıda gibi görünüyor inşallah uzun bir zamandan beri hastaneden gönül rahatlığıyla dönüyorum :) darısı tüm annislerin başına.

2013 canım evet, çok şükür birsürü badirenin ardından güzel günler kapıda gibi görünüyor inşallah uzun bir zamandan beri hastaneden gönül rahatlığıyla dönüyorum :) darısı tüm annislerin başına.

Amin canım benim. Sonuna kadar böyle güzel devam eder inşallah.

Kızımı kucağıma almak için bende çok heyecanlanıyorum artık:KK52:

canım yaptıklaını paylassan bende yapmak ıstıyorummm fıkır olur tabı ozel degılseD:KK70::

özel olur mu cnm paylaşınca dahada mutlu oluyrm =) ben bir forumdan buldum yapacaklarımı listeledim ...resimleri ekliyrm ben yapmadım daha!! kendim yapınca eklerim bunlar örnekler =) $IMG_0924[1].JPG $IMG_0928[1].JPG $IMG_0922[1].JPG $IMG_0913[1].JPG $IMG_0906[1].JPG

kızlar mrb.. dun kontrolumuz vardı..sekerımız sukur normal cıkmıs.. bugun 24+0 olduk..ve 720 gr geldık..sızce nasıl bır deger.. sımdı ben 24 ıle 6.aya adım atmıs mı oluyorum.. benımde hep kafam karısır...

ayrıca kan sulandırıcı ıgne kullandıgımdan doktor omega 3 vermedı.. balık cevız ve semız otu ıle karsılaman gerek dedı..kan sulandırıcı ılac kullananlara tavsıye etmıyorlar...

kızlar kullanmadığınız ya da beğenmediğiniz tepsi varsa değerlendirebilrsiniz.sepet içinde kına sepetiniz varsa değerlendrn benm kına sepetim yoktu ama 1 milyoncudan bakacağım ....bardakları 8 tane uzun su bardağı kullanablrsınız...herşey için tül gerekli 3 metre alın =))) $NAZAR-BONCUKLU-BEBEK-SEKERI-50-AD-35-TL__69360330_0[1].jpg $bebekþekeri[1].jpg

X