2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ay kızlar eşimin ailesi tutturmuş bebek(abisinin çocuğu 2,5aylık henüz görmedik) aynı eşime benziyormuş. ne zaman arasalar bunu söylüyorlar :KK4: sanki benim eşimin çocuğu olmayacak sanki ben hamile değilim. ne çocukmuş yaa kimse yokmuş gibi eşime benziyo bi de kız bebek yani benzettikleri kişi de erkek. ayrıca eşim annesine benziyo bebeği de kendisine benzetsin kayınvalidem sinir etti yaaaaaaaaa :KK47: dün bu yüzden de kavga ettik. artık gelmesini filan istemiyorum gelir gelmez beni görmeden gitsin ailesinin yanına. bu iş bitti kızlar. dün çok kırdı beni ağzını da bozdu terbiyesiz :KK4: :KK4:

vallahi canım sen yazmışsın ama okurken ben yazdım sandım he heeee=)) benm eşimin 1 yıl önce yeğeni oldu...olmadan önce zaten paso arayıp eşimin ismini koyacaklarını söylediler çünkü eşimi çok sevyrlarmış =(neyse kız oldu eşimin ismine çok benzeyen bir isim seçtiler =( bu defada arayıp arayıp aynı sana benziyor deyip durdular ama ben yaz tatilinde bile gitmedim eşimide göndermedim görmeye yeni evliydik birde 2 haftalık izni ona kullanamazdım =))) bebek 1 yaşını geçti halaa aynı sen amcasına çok benziyr yok tv de erkekleri görüp abi diyor seni kastediyor diyip duruyorlar eşime ...eşimde dört köşe tabi =)) işin komik tarafı senin dediğin gibi ...aynı babası bebek kardeş kardeşe de benzer babası var ken eşime benzetiyrlr yok çok akıllı yok bilmem ne ....yaa birde kız eşime benzetyrlrr!!!!1
canını sıkma aynı durumdayızzz

Cnm kilo konusunda sen de dikkat etmelisin. Biraz hızlı gitmişsin bnm gibi.Ben de 9 kilo aldım.

Hafta hesaplamasına gelince. hangi ayda olduğunu içinde bulunduğun haftaya 2 ekledğinde buluyorsun..MEsela ben 26 . haftamdayım yani 24+2 olduğumdan tam 6 ay bitti 7. aya girdim.
28+2 yani 30 haftamda da tam 7 ay bitecek 8. aya gireceğim.

ultrasona göre 26. haftayı bitiriyorum
yani 7. aya yenimi girdim şimdi

kilo konusuna gelince
tam bir yıl önce 100 kiloydum
2 ayda 63 e düşmüştüm bebişle beraber yine şişmeye başladım 100 e çıkmimde 85 ede razıyım

bende aynıyım malesef 65 den 76 ya yükseldim ipin ucunu dahada kaçırmadan tutmak lazım
diyorum ama şu andada kek tıkınarak yazıyorum bu yazıyı :KK1:

bu günlerde geçicek bebişlerimizi kucağımıza aldığımız günüde görücez
çoğu gitti azı kaldı zaten

yaa bide ben doğum haftamı tam anlayamadım ultrasona göre 26. hafta bitiyo
sağlık ocağındaki hemşire 1 hafta geriden hesaplıyo
kafam karıştı benim bide 7. aya girdim diyorum ama 40 haftayı hesaplayınca hesabım şaşıyo bilen aydınlatsın beni lütfen ha bire haftamı hesaplayıp duruyorum

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

Günaydınn güzel insanlarrr...
Ben güne moralim bozuk bi şekilde başladım maalesef :KK43: bebeğimin hareketlerini dün sadece bikaç kez hissettim bidaha yok :KK43: birde dün akşam kasığımın sol tarafına bi kaç kez ağrı girdi sanki bıçak saplamışlar gibi. Sanırım birazdan sağlık ocağının yolunu tutucam kalp atışlarını duyarsam rahatlarım belki :KK43:
Sizler de ne var ne yok bakalım?

hemen evham yapma lütfen sen git sağlık ocağına bebişinin kalp atışlarını duy rahatla tabiki

kafanada çok takma
benim bebişte bazen çok az kıpırdıyo acaba bişeymi oldu diyorum ağrılarımda oluyo
sanırım yorgun olduğumda öyle oluyo ve stres tabiki

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

o zaman benim hesabım doğru 7. aydayım ben 1 hafta olmuş gireli sağol yardımın için

günaydın anneler ve bebeleri
bu sabah itibari ile arabayı bıraktım,herkes artık dikkat et bacakların kasılıyor diyordu sabah eşimin peşine takıldım işe geldim oh valla ne güzelmiş bakınarak strese girmeden işe gelmek :KK14:
brc arkadaşım medikal park ahmet beyden memnunum ama randevu almak sıkıntı ben arada çat kapı gidiyorum,daha doğum ücretlerini öğrenmedik öğrensekte değişen birşey olmayacak şimdiden moral bozmaya gerek yok,ama geçen hafta rahatsızlandığımda doğum haneyi gördüm gayet temiz ve ferahtı,ayrıca geçen sene medikal parkta 3 gece kaldım dış gebelikten dolayı doktor,hemşire,hastabakıcı,gerek hastane temizliğ,gerek ilgi,gerekse yemekler gayet iyiydi....o yüzden kararımız medikal park olunca fiyat öğrenme gerekği duymadık...
sonsy arkadaşım lütfen üzme kendini ve eşini...bu aralar kimimiz gergin,kimimiz duygusalız bu haftalarda artık hormonlar en üst seviyede ayrıca doğum heyecan ve endişeside var hepsi üst üste gelince sanki biraz eşine yüklenmişsin gibi geldi....boşver kim ne derse desin...ne güzel 2 kuzen birbirine benzeyecek....neler neler yaşıyoruz ne sözler duyuyoruz....geçenlerde bir söz duydum eşimle geçinmeye niyetim var diye dikkatini çekerim yaşamaya değil "geçinmeye" çok hoşuma gitti....eşimin ilk evliliğinden olan oğlu annesine benziyor eşimle alakası yok kayınvalidem ve görümcem ne zaman bizim ultrasonumuzu görse aynı abisine benziyor diyor.....iyide o erkek bu kız,kızımın annesi benim erkeğin annesi başka biri,ayrıca eşimin oğlu eşime hiç benzemiyor sırf birşey söylememek için susuyorum kızıyorum ama laf söylesem değişen birşey olmayacak sinirlenmeye gerek yok....yine öyle söylerlerse x babasına değil annesine benziyor onunda annesine ben olmadığıma göre bence benzemiyor dicem konuyu kapatıcam....

Günaydınnn kızlarr...

Yılın ilk grıbıne yakalandım hava soğudu ve beni buldu resmen boğaz ağrısı baş ağrsısı fena durumdayım gece uyku yok çünkü geniz tıkalı nefes almak cok zor offffffffff ruhum sıkıldı yazarken bile walla bide işe geldim su 32. hafta bı gelsın inadına saatımı 7'ye kurup kalkmıcam walla ya ...

Herkese gnydn.nasılsınız.ben bugun çok hastayım.boğazım ağrıyor yutkunamıyorum.halsizlik zaten ayrı bir dram.bugün nasıl bitecek bilmiyorum.yarın gelmiycem işe.ama bugun burda olmak zorundayım.inş daha kötü olmam

Günaydınnn kızlarr...

Yılın ilk grıbıne yakalandım hava soğudu ve beni buldu resmen boğaz ağrısı baş ağrsısı fena durumdayım gece uyku yok çünkü geniz tıkalı nefes almak cok zor offffffffff ruhum sıkıldı yazarken bile walla bide işe geldim su 32. hafta bı gelsın inadına saatımı 7'ye kurup kalkmıcam walla ya ...

geçmiş olsun arkadaşım....bol bol limonlu ballı ıhlamur iç,mandalina,kivi tüket umarım en kısa zamanda iyileşirsin....biz doğum iznine SAT göre mi ayrılıcaz acaba yoksa ultrason haftasına göre mi?ben ultrasona göre 2 hafta önce 25+3 günlüktüm dün SAT hesapladım daha 26+2 günlüğüm....bir doğum iznine ayılsakta rahatlasak azıcık yatıp kalkıp dinlensek bebelerde içimizde azda olsa huzura erse stresten uzaklaşsalar

geçmiş olsun arkadaşım....bol bol limonlu ballı ıhlamur iç,mandalina,kivi tüket umarım en kısa zamanda iyileşirsin....biz doğum iznine SAT göre mi ayrılıcaz acaba yoksa ultrason haftasına göre mi?ben ultrasona göre 2 hafta önce 25+3 günlüktüm dün SAT hesapladım daha 26+2 günlüğüm....bir doğum iznine ayılsakta rahatlasak azıcık yatıp kalkıp dinlensek bebelerde içimizde azda olsa huzura erse stresten uzaklaşsalar

sat a gore hesaplanıo canım benım sanırım cunku doktor dugumu bıle sata gore yapıcaz dedı bı hafta gerı ılerı dogumu etkılemedıgıne gore usg dekı haftada ıznı etkılemez bence..portakal suyu falan sıktım ıhlamurda ıcerım bugun ıns daha derınlere ınmeden söker atarım canım

günaydın güzel annelerr umarım herkes iyidir.:) çok şükür bugün bi sıkıntımız olmadan doktorumuza rutin kontrole gideceğiz 2aydır herseferinde bi problemle gidiyorduk yorulmuştu kuzumda Bende.. Saat 2ye randevulastk kızımla :) anneannesi görecek bugün ilk kez kızımı oda heyecandan bi hal oldu:)

günaydın güzel anneler ve güzel bebişler :KK16:
cuma kontrolumuz vardı.kızımın kemik gelişimi 3 gün ileri kilosu ise 4 gün geri çıktı :18: 735 gram olmuş yavrum.doktor dinlen fazla yorma kendini şunları bunları ye diye saydı işte.dediklerini yiyorum ama az az.yani öğün yetmiyo hepsini hergün yemeye :KK9:
cmt şeker testi yapıldı.hiç zor olmadı içmek benim için :21: zaten şekerli severim az bile geldi :KK1:
ama 2 saat aç kalmak eve gitmek filan derken 3 saat kahvaltısız kalınca en son elim kolum titredi kahvaltı ederken.bu halimle şeker çıkarsa çok şaşırırım demiştim :KK1: çıkmadığını dün akşam öğrenebildim.
50lik yükleme de açlık 83, 1 saat sonra 90, 2.saat sonunda 73 olmuş.
aklıma takmayayım desem de takıyorum işte :KK25:
eşime manken gibi bi kızımız olcak galiba :KK8: diyorum.
annesi de uzun yıllar öyleydi ta ki evlenip ipin ucunu kaçırana kadar :KK56::KK56::KK56: diye bi cevap vermesin diye dua ederek :KK9::KK9::KK9:

bende aynıyım malesef 65 den 76 ya yükseldim ipin ucunu dahada kaçırmadan tutmak lazım
diyorum ama şu andada kek tıkınarak yazıyorum bu yazıyı :KK1:

bu günlerde geçicek bebişlerimizi kucağımıza aldığımız günüde görücez
çoğu gitti azı kaldı zaten

yaa bide ben doğum haftamı tam anlayamadım ultrasona göre 26. hafta bitiyo
sağlık ocağındaki hemşire 1 hafta geriden hesaplıyo
kafam karıştı benim bide 7. aya girdim diyorum ama 40 haftayı hesaplayınca hesabım şaşıyo bilen aydınlatsın beni lütfen ha bire haftamı hesaplayıp duruyorum

canım sanırım doğumuna 14 hafta var.14 hafta=98 gün yani 3 ay 8 gün kalmış demektir.6ayın bitmiş 7.ayından da 2 gün filan almışsın.6yla bi alakan kalmamış :KK34: artık 7 desin:KK9::KK9::KK9:

Ben güne moralim bozuk bi şekilde başladım maalesef :KK43: bebeğimin hareketlerini dün sadece bikaç kez hissettim bidaha yok :KK43: birde dün akşam kasığımın sol tarafına bi kaç kez ağrı girdi sanki bıçak saplamışlar gibi. Sanırım birazdan sağlık ocağının yolunu tutucam kalp atışlarını duyarsam rahatlarım belki :KK43:

aynı ağrı bende de var doktoruma sordum eğer dinlendiğinde geçmezse gel bakalım dedi.fena bi ağrıydı :18: ama geçti şükür :KK16:

Günaydınnn kızlarr...

geniz yüzünden uyuyamıyorsan deniz suyu kullan canım.hamilelere tavsiye edilen o.bebeklere de o daha iyi.deniz suyu burnu ve genzi açtığından rahat uyuyorsun bende hastayken kullanmıştım istersen eczaneden alıp bi dene sen bitiremezsin şişeyi zaten ama bebeğine kalır :KK34: tabi ağzı açık kalmamalıymış :KK20:

Cemrem yeşil güzel ama. İnan yokluk heleki büyük şehre alıştıktan sonra hiç çekilmiyor:KK25: Oksijeni bol bol aldım inkar edemem ama bir yere kadar....

En kötüsü de Kadın doğum doktoru burda yok. Allah korusun başıma birşey gelse erken doğum falan evde doğurucaz o kaddar yani. Rabbim esirgesin. Vaktin gelsinler inşallah

Ayyyy canım benim öyle orası da... Okuyorum ben seni bayağı zor işin .... Rabbim kötü şeyler yaşatmasın inşallah bebişin zamanında gelsin :)

kızlar merhabalar,

dün burdan kaçar gibi çıktım doğru doktoruma gittim. kendi doktorum doğum izninde olduğu için başka doktora göründüm ama oda çok iyiydi.

kan hapı ve vitamine devam. balık yağı kullanıyım mı diye sordum bir daha ki ay vericem dedi. bu arada muti tabs provit diye bir vitamin var onu

elevit yerine kullanbilirmiyim dedi. tabi çok iyidir özellikle kabızlığın varsa iyi gelir dedi. aslında yok ama nadirde oluyor. suratının resmini çekti prensesimin

ben pek kendime benzettim. suyu kilosu gayet iyiymiş:nazar::nazar::nazar: yılbaşından sonra gel dedi. yaptrılcak test vs.de kalmamış çok şükür.

şu kaynana tarafının çocukları kendilerine benzetme aşkı yokmu aynısı bende de var. zannedersin ki ben dünya çirkiniyim. yüzüme geldi mi benden güzeli yok.

ama şu çocuk karnıma düşütğünden beri ya kaynanama benzeyecek, yada görümceme yada babasına. bana benzeme ihtimali yüzde sıfır.

bir kere demedi ki kızım inşallah sana benzer vs. kurban olduğum alllahım benden bir kopya ver. ne olur. :KK17: :KK52:

vallahi canım sen yazmışsın ama okurken ben yazdım sandım he heeee=)) benm eşimin 1 yıl önce yeğeni oldu...olmadan önce zaten paso arayıp eşimin ismini koyacaklarını söylediler çünkü eşimi çok sevyrlarmış =(neyse kız oldu eşimin ismine çok benzeyen bir isim seçtiler =( bu defada arayıp arayıp aynı sana benziyor deyip durdular ama ben yaz tatilinde bile gitmedim eşimide göndermedim görmeye yeni evliydik birde 2 haftalık izni ona kullanamazdım =))) bebek 1 yaşını geçti halaa aynı sen amcasına çok benziyr yok tv de erkekleri görüp abi diyor seni kastediyor diyip duruyorlar eşime ...eşimde dört köşe tabi =)) işin komik tarafı senin dediğin gibi ...aynı babası bebek kardeş kardeşe de benzer babası var ken eşime benzetiyrlr yok çok akıllı yok bilmem ne ....yaa birde kız eşime benzetyrlrr!!!!1
canını sıkma aynı durumdayızzz

:KK1: ayy canım ya demek aynı.. senin eşin bak seni dinlemiş gitmemiş. benimki çok fena önce bana hak veriyodu şimdi ailesinden yana. işin gıcık yanı ben hamileyim eşimin çocuğu olacakken ikide bir böyle demeleri sinir ediyo. ne düşüncesizler!

eşimle çok kötü kavga ettik. mesleği asker görevdeydi 4 aydır. haftaya geliyor ama o gün evde olmayacağımı gelip direkt o gece aydına gitmesini söyledim. çünkü çok pis konuştu. ve ilk kendisi dedi gelince ben orda olma eşyamı alıp gidicem filan diye. çok değiştim bu görevde büyüdüm demişti ama yok bu adam hep böyle terbiyesiz. insan eşi ile konuşurken dikkat eder. seviyesiz!!!!

bitti bu evlilik cidden kızlar ben görmek bile istemiyorum.

Günaydınlarrrr.......
Çok şükür Aralık'a girdik bu arada aralık bu sene 5 cumartesi,5 pazar,5 pazartesi olduğunu düşünürsek bu ay bitmez anacım :KK1::KK1:
Aralığı da devirirsek gerisi tamamdır,,,
ben de kilo aldım 67den 77ye yükseldim 7.ayın içindeyim...85'e kadar yol çizmiştm ama bilemedim şimdik...:KK14::KK14:

heyyyyyyy sen nerelerdesin baki kaçak?
canım bu dediğin 5 cmrtsi, 5 pzr , 5 pzrtsi 824 yılda bir geliyormuşşşş
kilo konusuna gelince takılmaaaaaaaaaaa
canın ne istiyorsa ye gitsin canım

Günaydınnn kızlarr...

ayyyyyy ben de çalışırken haftasonu saati kuracam ama kalkmayacam diyordum
uykuya hasret kalınca çıkıyor bu cümlelelr
bu arada çok geçmiş olsun canımmmmmmmm

Herkese gnydn.nasılsınız.ben bugun çok hastayım.boğazım ağrıyor yutkunamıyorum.halsizlik zaten ayrı bir dram.bugün nasıl bitecek bilmiyorum.yarın gelmiycem işe.ama bugun burda olmak zorundayım.inş daha kötü olmam

sabırrrrrrr kızlarrrrrrrrrr sabırrrrrrrrrrr
bu özlemle beklenen 32. hafta gelecek bir günnnnnnn
sana da çok geçmiş olsunnnnnn

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
:21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21:
hayırlı, sağlıklı , huzurlu bir günümüz olsun inşallahhhhhhh
amin
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

ankara buz gibi ama güzellllllll
kış geldiiiiiiiiii
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

ben de şimdi bebeklerimin beşiklerini ve yataklarını amaya gideceğimmmmmmmmmmm:KK55::KK55::KK55:
gelince ayrıntıları anlatırım sizlereeee
:KK54::KK54::KK54::KK54:

seelam arkideşlerrr, herkese cok guzel bir gun diliyorum. ben bugun biraz halsizim hasta mı olucam ne:18: anlamadım ben de. sabah baş dönmesi ile uyandım baya keyifsizdim, su anda da kolumu bile kaldırmak istemiyorum...:KK19:

ay kızlar eşimin ailesi tutturmuş bebek(abisinin çocuğu 2,5aylık henüz görmedik) aynı eşime benziyormuş. ne zaman arasalar bunu söylüyorlar :KK4: sanki benim eşimin çocuğu olmayacak sanki ben hamile değilim. ne çocukmuş yaa kimse yokmuş gibi eşime benziyo bi de kız bebek yani benzettikleri kişi de erkek. ayrıca eşim annesine benziyo bebeği de kendisine benzetsin kayınvalidem sinir etti yaaaaaaaaa :KK47: dün bu yüzden de kavga ettik. artık gelmesini filan istemiyorum gelir gelmez beni görmeden gitsin ailesinin yanına. bu iş bitti kızlar. dün çok kırdı beni ağzını da bozdu terbiyesiz :KK4: :KK4:

canımm mesafenin zorluguna yenilmeyin.. seni anlıyorum cunku ben de şimdiki eşim o zaman ki nişanlımdan 4 sene ayrı kalmak zorunda kalmıstım. telefondan iletişim o kadar zor ki, insan her şeyi yanlış anlayabiliyor. yüz yüze olmak gibisi yok. şimdi düşününce o kadar geriliyorduk ki bazen birbirimize hiç tolerans gosteremiyorduk ama sonunada bitti giti şimdi her şey saçmaymış diyorum. benim yanıma gelirdi ailesi bozulurdu, ailesinin yanına giderdi ben bozulurdum. düşünsene arada kalmış bi tarafta anne baba, bi tarafta karısı. et tırnaktan ayrılmaz canım iki tarafıda mutlu etmek ister ama ortada balık gibi kalırlar cok zor durum yani onlar için. senin üstüne biraz daha fazla gelir NEDEN ? çunku aslında en yakını sensin, nazı sana gecer diğerlerini laf soylese olay büyür ama sen onu anlarsın, affedersin. tabi ki senin de sınırların var ama hele bi yakınına gelsin merak etme istediğin gibi çizersin sınırlarını.
şimdi uzakta ve yeğenini hiç görmemiş ailesi de kendini kötğ hissetmesin mutlu olsun diye oyle dıyolardır. sen canını hiçççç sıkma al kocanın gonlunu şimdi aileyi hiç takma, evinde, gönlünde huzur olsun yeter be canım. yanlış anlama ukalalık değil amacım ben de cok yasadım ve yasıyorum aile problemleri anlatsam destan olur ama anladım ki üstüne gittikçe olaylar buyuyo.sen kendine odaklan bebeğe, kocana odaklan. Huzurlu ol hep...

ben de dun cok az hissettim ama hissettim. sen de hiseetmişsin işte her gun cok harekeketli olacaklar diye bi şey yok ki canım hemen canını sıkma. sıpalar dalgacı biraz:KK9::KK9:

günaydın anneler ve bebeleri
bu sabah itibari ile arabayı bıraktım,herkes artık dikkat et bacakların kasılıyor diyordu sabah eşimin peşine takıldım işe geldim oh valla ne güzelmiş bakınarak strese girmeden işe gelmek :KK14:
brc arkadaşım medikal park ahmet beyden memnunum ama randevu almak sıkıntı ben arada çat kapı gidiyorum,daha doğum ücretlerini öğrenmedik öğrensekte değişen birşey olmayacak şimdiden moral bozmaya gerek yok,ama geçen hafta rahatsızlandığımda doğum haneyi gördüm gayet temiz ve ferahtı,ayrıca geçen sene medikal parkta 3 gece kaldım dış gebelikten dolayı doktor,hemşire,hastabakıcı,gerek hastane temizliğ,gerek ilgi,gerekse yemekler gayet iyiydi....o yüzden kararımız medikal park olunca fiyat öğrenme gerekği duymadık...
sonsy arkadaşım lütfen üzme kendini ve eşini...bu aralar kimimiz gergin,kimimiz duygusalız bu haftalarda artık hormonlar en üst seviyede ayrıca doğum heyecan ve endişeside var hepsi üst üste gelince sanki biraz eşine yüklenmişsin gibi geldi....boşver kim ne derse desin...ne güzel 2 kuzen birbirine benzeyecek....neler neler yaşıyoruz ne sözler duyuyoruz....geçenlerde bir söz duydum eşimle geçinmeye niyetim var diye dikkatini çekerim yaşamaya değil "geçinmeye" çok hoşuma gitti....eşimin ilk evliliğinden olan oğlu annesine benziyor eşimle alakası yok kayınvalidem ve görümcem ne zaman bizim ultrasonumuzu görse aynı abisine benziyor diyor.....iyide o erkek bu kız,kızımın annesi benim erkeğin annesi başka biri,ayrıca eşimin oğlu eşime hiç benzemiyor sırf birşey söylememek için susuyorum kızıyorum ama laf söylesem değişen birşey olmayacak sinirlenmeye gerek yok....yine öyle söylerlerse x babasına değil annesine benziyor onunda annesine ben olmadığıma göre bence benzemiyor dicem konuyu kapatıcam....

canım iyi yapmışşsın arbayı bırakmakla. senin durumunda temkinli olmakt fayda var. bence sen işten de erken ayrıl evde dinlen biraz. ve su konuda katılıyorum laf soylesen de değişen hiç bir şey olmuyorrrrr. en iyisi he he de gec, kime benzerse benzesin senin yavrun o, güle benzicek güleeeeee :KK54::KK54::KK54:

Günaydınnn kızlarr...

kuzum geçmiş olsun. ayy seni okudukca üzülüyorum ben bu iş mevzusuna, düşünüyorum ben de bırakmasaydım ağlayarak giderdim heralde su an.. dayan canım dayan

sana da geçmiş olsun tatlım. inşallah kolayca atlataırsın sen de. bu arada portakal suyu vs. çok abrtmayın hasta olanlar şekerinizi yükseltmeyin. meyvenin kendisini yiyin derim ben:KK49::KK49:

:KK1: ayy canım ya demek aynı.. senin eşin bak seni dinlemiş gitmemiş. benimki çok fena önce bana hak veriyodu şimdi ailesinden yana. işin gıcık yanı ben hamileyim eşimin çocuğu olacakken ikide bir böyle demeleri sinir ediyo. ne düşüncesizler!

eşimle çok kötü kavga ettik. mesleği asker görevdeydi 4 aydır. haftaya geliyor ama o gün evde olmayacağımı gelip direkt o gece aydına gitmesini söyledim. çünkü çok pis konuştu. ve ilk kendisi dedi gelince ben orda olma eşyamı alıp gidicem filan diye. çok değiştim bu görevde büyüdüm demişti ama yok bu adam hep böyle terbiyesiz. insan eşi ile konuşurken dikkat eder. seviyesiz!!!!

canım böyle düşünme hemen bi sakinleş.insanoğlu bu beşerdir şaşar elbet.askeriyede olmak zordur kimbilir nelerle uğraşıyor da öfkesi diline yansıyıp hiç haketmediğin halde sana patlıyor.evlilik kolay yıpranır hele bizim durumumuzda...ama bi bakarsın telafi edilmiş kırgınlıklar.aile konusu erkeklerin en ters tepkiler verdiği konular.en medenisi bile yobazlaşır.tepkisiz kalmak başka bahanelerle dediğini yaptırmak(hiç sevmediğim bişeydir bunu yapmak yerine üzüldüğüm çok olmuştur :KK43: ) zorunda bırakır bizleri.kimimizi bu yola başvurmaya iter.ne yapalım kendimizi üzüp bebeğimizi de karnımızdayken germeye başlamak reva mı?
sakinleş.takılmayacak şeyler olduğunu düşün.öfkeni başka şeylerde bitir.yürüyüş, spor bile işe yarayabilir :KK34:
inatlaşmanın hele evinde olmamanın hiçbir faydası olmaz.ne sana ne bebeğine ne de evliliğine...
senden başkası da senin evini toparlamaz canım en güvendiğin insan bile aa öyle mi ayıp etmiş der ama kendisi yaşayınca bi yolunu bulup halletmeye bakar sorunlarını.sakince düşün.ne istediğini düşün.
istediğin kocanla mutlu olmaksa vazgeçmekten geçmez mutluluğa giden yol!
bebeğin için ne istediğini de düşünmen gerek bu yüzden sakinleş biraz durakla.sonra düşünür ona göre davranırsın canım.üzme kendini de bebeğini de...

canım bak erkeklerin en sevmediği şey aileleriyle bizleirn arasında kalmaktır. ben şuna dikkat ettim o ailesine kızdığında sıkıntı olmuyor.

ama biz haklı olduğumuz halde kızalım, asla ailelerine laf söyletmiyorlar. insanın zoruna gidiyor. onlarda bizim ailerimize laf söylemiyorlar sonuçta.

erkek anaları şu oğullarının peşini bi bırakmıyorlar. ama napıcaksın huzurun kaçmasın diye ses çıkarma. bırak gitsin gelsin. sakın bir gününü bile

zehir etme. o kadar ayrı kaldınız yazık değil mi. amann neler duymuyoruz ki sinir anında kocalarımızdan yada neler söylemiyoruz evlilik bunlarla biter mi hiç

canım benim... bebeğini de üzüp stres yapma biraz geniş ol...

X