2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba kızlar nasılsınız bakalım ...pazar günlerini saat 6 dan sonra sevmiyrm yarın iş başı var! ama haftalar geçsin bırakalımmm 26. haftadayız bebikomu merak edyrmmm =) kime benzyr sağlıklı mı ?? sizlzerde durum ne ?

gecsın gecsın cabucak bıtsın haftalar.. bızde 24 olduk yarın kontrolumuz var bakalım oğlusum kac gr olmus :)

Kızlar uzun zamandır bişeyler yazmamıştım. Bebişim 2 aylık olduğunda kocişimi askere uğurlamak zorunda kaldım. Okadar keyifsizdim ki zor dönemler geçirdim ve yazmak gelmedi içimden. Şafak 45... nihayet oğluşum da bende 45 gün sonra bitaneme kavuşucaz. O kadar heyecanlıyım ki anlatamam. Onunla uyumayı, onunla uyanmayı, onunla yemek yemeyi, elele gezmeyi, bakışmayı, gülüşmeyi, dertleşmeyi herşeyi çok özledim. Bebeğimizin günden güne karnımda büyümesine şahit olamadı. Onunla doktora gitmeyi, ultrasondaki ilk hareketlerini beraber görmeyi ne kadar çok isterdim bilemezsiniz. Hele ilk tekmelerini onunla hissetmeyi...
Neyseki az kaldı. En azından doğumda yanımda olacak. Umarım böyle ayrılıkları birdaha yaşamayız...

merhaba ALLAH kavuştursun neler yaşadığını tahmin edebilyrm rabbim sizi bir daha hiç ayrılmamak üzere bir araya getirsin =) böyle seven çiftler görünce çok çok mutlu oluyrm =))) herkes mutlu olsunn biribirinizi sevn bebeklerimiz güzel bir ortamda dünyaya gelsin =)

iyi akşamlarrrr martt anneleriii güzel bir hamileleik geciriyorsunuzdur umarımmmm :KK70: yarınnn doktpr randevum varrr umuarım oglusum kılo almıstırrrr ıyıdırrr heyecan yaptımmmD: sizlere bişey sormak ıstıyorummm bebek mevlüdünde neler yapılır anne ne gıyer ben izmirde yasıyorum esımın tarafı bosnak bole seyler onem verıyorlar ama ben hataylıyım ve hıcbır bılgım yok ole abartılı seylerıde sevmm hanı bıraz naltsanızda ben temkınlı olsam hem gereklı seylerı hazırlasamda sonra arkamdan laf soyletmesemm yardımcı olun bana nolrrrrrr :26: :KK53:

iyi akşamlarrrr martt anneleriii güzel bir hamileleik geciriyorsunuzdur umarımmmm :KK70: yarınnn doktpr randevum varrr umuarım oglusum kılo almıstırrrr ıyıdırrr heyecan yaptımmmD: sizlere bişey sormak ıstıyorummm bebek mevlüdünde neler yapılır anne ne gıyer ben izmirde yasıyorum esımın tarafı bosnak bole seyler onem verıyorlar ama ben hataylıyım ve hıcbır bılgım yok ole abartılı seylerıde sevmm hanı bıraz naltsanızda ben temkınlı olsam hem gereklı seylerı hazırlasamda sonra arkamdan laf soyletmesemm yardımcı olun bana nolrrrrrr :26: :KK53:

canım benımde ılk mevludum olucak ama sımdıden karar vermeye basladım bazı seylere anlatım fıkır olsun sanada hemen 40 ı cıkınca yapmıcam gercı bıraz ele avuca gelsın mevludunde bebısım ıstıorum o yusden 2 3 ay sonra yapıcam yaza denk gelıcek yanı.. guzel bır masa susletıcem ınternette resımlerı oluo kendın bıle yapabılırsın sandalyelerı evın kapısını falan mavi tullerle fıyonklar yapılabılır ornek bır resım bulursam eklerım bnm annem meraklıdır bole seylere nısanımdada apartmanın gırısınden baslayıp en ust kata eve kadar merdıvenlerı suslemıslerdı :) bunu yapan fırmalarda var onlardanda yardım alabılrsın.. bebek kurabıyesını yaptırabılırsın bızde mevlutte et yada tavuk pılavı tatlısı ayranı dagıtılır onları ztn yapıcam onun dısında seker yaptırabılırsın mevlut sekerı kulahları olur bılırsın onların bebek ıcın olanları var bn onlardan yaptırmayı dusunuorum bebek ıcın mevlut kıyafetlerı ztn var anne ıcın ozel bısı yok bızım burda ama yaz olucagı ıcın bnm acık renk bır elbıse tercıh ederım sanırım bebegımle uyumlu ...bızde mevlutte bebek elden ele egzdırılır bunun ıcın guzel kundak veya sepetler var bebek organızasyoncularında var kıralayabılıyorsun hatta sımdlık aklıma gelen bunlar canım ...

Kızlar uzun zamandır bişeyler yazmamıştım. Bebişim 2 aylık olduğunda kocişimi askere uğurlamak zorunda kaldım. Okadar keyifsizdim ki zor dönemler geçirdim ve yazmak gelmedi içimden. Şafak 45... nihayet oğluşum da bende 45 gün sonra bitaneme kavuşucaz. O kadar heyecanlıyım ki anlatamam. Onunla uyumayı, onunla uyanmayı, onunla yemek yemeyi, elele gezmeyi, bakışmayı, gülüşmeyi, dertleşmeyi herşeyi çok özledim. Bebeğimizin günden güne karnımda büyümesine şahit olamadı. Onunla doktora gitmeyi, ultrasondaki ilk hareketlerini beraber görmeyi ne kadar çok isterdim bilemezsiniz. Hele ilk tekmelerini onunla hissetmeyi...
Neyseki az kaldı. En azından doğumda yanımda olacak. Umarım böyle ayrılıkları birdaha yaşamayız...

canım allah böyle ayrılıklar versin de başka ayrılıklar vermesin cümlemize
amin

canım benim de eşim evlendikten sonra gitti askere
ne demek olduğunu bilirim
şimdi birbirinizin kıymetini iki kat daha iyi bilirsiniz

allah kavuştursun canım:KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55:

cnım hiçbir bilgim yok benim maaleseffff:KK50::KK50::KK50::KK50::KK50::KK50::KK50:

canım benımde ılk mevludum olucak ama sımdıden karar vermeye basladım bazı seylere anlatım fıkır olsun sanada hemen 40 ı cıkınca yapmıcam gercı bıraz ele avuca gelsın mevludunde bebısım ıstıorum o yusden 2 3 ay sonra yapıcam yaza denk gelıcek yanı.. guzel bır masa susletıcem ınternette resımlerı oluo kendın bıle yapabılırsın sandalyelerı evın kapısını falan mavi tullerle fıyonklar yapılabılır ornek bır resım bulursam eklerım bnm annem meraklıdır bole seylere nısanımdada apartmanın gırısınden baslayıp en ust kata eve kadar merdıvenlerı suslemıslerdı :) bunu yapan fırmalarda var onlardanda yardım alabılrsın.. bebek kurabıyesını yaptırabılırsın bızde mevlutte et yada tavuk pılavı tatlısı ayranı dagıtılır onları ztn yapıcam onun dısında seker yaptırabılırsın mevlut sekerı kulahları olur bılırsın onların bebek ıcın olanları var bn onlardan yaptırmayı dusunuorum bebek ıcın mevlut kıyafetlerı ztn var anne ıcın ozel bısı yok bızım burda ama yaz olucagı ıcın bnm acık renk bır elbıse tercıh ederım sanırım bebegımle uyumlu ...bızde mevlutte bebek elden ele egzdırılır bunun ıcın guzel kundak veya sepetler var bebek organızasyoncularında var kıralayabılıyorsun hatta sımdlık aklıma gelen bunlar canım ...

yaaaa mihs ben hiç bilmem böyle şeyleriiii
ama şimdi yazdıklarını okuyunca çok heveslendimmmmmm
inşallah ben de yaparımmmmmmm
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

yaaaa mihs ben hiç bilmem böyle şeyleriiii
ama şimdi yazdıklarını okuyunca çok heveslendimmmmmm
inşallah ben de yaparımmmmmmm
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:[/QUOTE]

canım o gunlere gelelım burda bırlıkte neler buluruz ztn yardımlasırız her konuda oldugu gıbı bn cok sewerım süsleme ıslerıyle urasmayı merak etme sen bırlıkte fıkır alısverısı yaparız :)

selam kızlar nasılsınızz ben dün brşeyler yazmıştım buraya fakat şimdi bakıyorum yazı yokk :44:anlamadım birtürlüüü

arkadaslar, ben cok pimpirikli oldum bu bebek esyası konusunda:KK43: surekli kıyafetleri esyaları zararsız olsun istiyorum. hani bu doktorlar o zararlı bu zararlı dıyorlar ya iyice tedirgin biri oldum cıktım. şimdi bebek nevresimi alıcam uyku seti yani kırk dereden su getiriyorum. boyası nasıldır, içinde zararlı bir madde var mıdır vs...ilk bebeğim bir de ondan boyle buldumcuk oldum sanırım:)))))))

uyku tulumlarına batım taç, linens sizce nasıldır? en guveniliri mothercare geldi ama o da 300 tl:KK43: o kadar da vermek istemedim.

saglıklı bir marka oneriniz var mı?

herkeze iyi akşamlar kızlar
biliyorum az giriyorum buraya ama inanın hep aklım sizde okuya bildiğim kadar okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı
her geçen gün dahada ağırlaştığım için
oğlumun öğretmenleriyle görüşmeye başladım
12 tane öğretmen hepsini bulmak çok zor oluyo fakat mecbur doğumdan önce oğlumun durumunu tüm öğretmenlerinden öğrenmeliyim
ayrıca bide dersanesindeki danışman öğretmeni var onunlada konuşmalıyım
oğluşumun 2. sınavları başladığı için çok yoğunuz
ayrıca eşim ameliyat olucak işlemlerini falan anca bitireildik
bu ayın 18 inde inşallah yatıcak hastaneye dualarınızı eksik etmeyin
oğluşum malum ergenliğe girdi kaprisleriyle gelişimiyle uğraşıyorum
bazen karnımdaki bebişi kıskanıyo söylemesede ben davranışlarından anlıyorum
neyse idare edicez artık
karnımdaki oğluşuma ilk defa bu gün bişeyler yaptık
odasını hazırladık büyüyen yatağını yerleştirdik avizesini yeniledik
bebişimin yatıcak yeri hazır ama yavruma daha kıyafet almadım :)) bakalım alışverişi 1 ay sonra düşünüyorum
sizler iyisinizdir inşallah ve bebişkolarınız tabiki
benim salı randevum var bakalım bebişim ne durumda

kızlar bide bişey sorucam
3 hafta önce doktora gittiğimde bebeğin başı yukarda dedi dedi doktor
hiç sormadımda
başının yukarıda olmasımı iyi yoksa aşşağıda olmasımı lazım
sizinkiler nasıl
yani bebeğin başının yukarıda olması normalmi acaba

arkadaslar, ben cok pimpirikli oldum bu bebek esyası konusunda:KK43: surekli kıyafetleri esyaları zararsız olsun istiyorum. hani bu doktorlar o zararlı bu zararlı dıyorlar ya iyice tedirgin biri oldum cıktım. şimdi bebek nevresimi alıcam uyku seti yani kırk dereden su getiriyorum. boyası nasıldır, içinde zararlı bir madde var mıdır vs...ilk bebeğim bir de ondan boyle buldumcuk oldum sanırım:)))))))

uyku tulumlarına batım taç, linens sizce nasıldır? en guveniliri mothercare geldi ama o da 300 tl:KK43: o kadar da vermek istemedim.

saglıklı bir marka oneriniz var mı?

ben değilde eşim öyle ben genelde markaya ve güzelliğine bakıyorum eşim hemen malzemeye yüzde yüz pamuk olmasına zararlı mı değil mi ona bakıyr=) ben çoğu eşyasını motharcare den aldım ama 300 tl de bana fazla geldi cnm okadar verme bence..bebek kıyafetleri eşyaları çokpahalı işin içine girmeyince anlamıyor insan ama kaptırıncada kendini birde bakmışsın alıvermişsin =)

herkeze iyi akşamlar kızlar
biliyorum az giriyorum buraya ama inanın hep aklım sizde okuya bildiğim kadar okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı
her geçen gün dahada ağırlaştığım için
oğlumun öğretmenleriyle görüşmeye başladım
12 tane öğretmen hepsini bulmak çok zor oluyo fakat mecbur doğumdan önce oğlumun durumunu tüm öğretmenlerinden öğrenmeliyim
ayrıca bide dersanesindeki danışman öğretmeni var onunlada konuşmalıyım
oğluşumun 2. sınavları başladığı için çok yoğunuz
ayrıca eşim ameliyat olucak işlemlerini falan anca bitireildik
bu ayın 18 inde inşallah yatıcak hastaneye dualarınızı eksik etmeyin
oğluşum malum ergenliğe girdi kaprisleriyle gelişimiyle uğraşıyorum
bazen karnımdaki bebişi kıskanıyo söylemesede ben davranışlarından anlıyorum
neyse idare edicez artık
karnımdaki oğluşuma ilk defa bu gün bişeyler yaptık
odasını hazırladık büyüyen yatağını yerleştirdik avizesini yeniledik
bebişimin yatıcak yeri hazır ama yavruma daha kıyafet almadım :)) bakalım alışverişi 1 ay sonra düşünüyorum
sizler iyisinizdir inşallah ve bebişkolarınız tabiki
benim salı randevum var bakalım bebişim ne durumda

muhakkak görüş bütün öğretmenleriyle peşini bırakma ergenlik dönemi zor atlatması özellikle anne babaya...aralarında yaş farkı var sorunlar olablr ...sen büyük eşyalardan başlamışsın almaya çoğu bitmiş azı kalmış kıyafet almak daha kolay biz kıyafetten başladık ortada oda yok=)))en önemlisi o bence =)bebeğinde inşallah iyidir =))

Şekerler ve minik elma şekerleri herkese benden iyi geceler:KK16:
Hep günaydın diyordum bide iy igeceler diyim dedim:KK52:

Evham yok panik yok arkadaşlarrrrrrrrrrr:KK20: Hepimiz iyiyiz, bebşlerimizde iyi çok şükür ve sağlıkla tamamlıyacağız bu günlerimizi..
Ben dün 50 lik şekerimi yaptırdım ve malesef sınırın üstünde çıktığım için 100 lük istedi dr ve onuda çarşamba yaptıracağım kısmetse:18: inşallah 3 saat dayanabilirim bana dua edin..

Bebebiğin pozisyonunu soran arkadaşım; bebeği başının aşağıda olması doğuma yakın yani 30 haftalardan sonra iyi bişey normal doğuma elverişli olur mesela.. Ama şuanda yerleri geniş ve küçük oldukları için pozisyon çok değiştirirlermiş sıkıntı etme kendine...

Evham yapan arkadaşım bence kendini birascık frenlemeye çalış bebeğini düşünüyosun biliyorum ama herşeyin zararsızını bulman yapman neredeyse imkansız, bir kere hava bile kirli doğa kirli yediklerimiz sıkıntılı nevresim uyku tulumu tamamen iyi olmaması çok normal olurdu bence.. Sakınan göze çöp batar arkadaşım kendinede eziyet haline getirme sakın bu durumu. Biliyorum en iyisini istiyoruz ama elimizden geldiğince yapabiliris fazlası için kendimizi çok yıpratırsak hastalık boyutuna getiriris..

Umarım herkes iyidir, mutludur, sağlıklıdır.. Hepiciğinize mucukkkkk diyorummmmmmm:KK52::KK52:

merhaba güzel anneler bebek odası almayı düşünenler odanızı ne zaman almayı düşünüyorsunuz? yanınızda yatırmak için ne almayı düşünüyorsunuz(oyunparkı-bambu beşik...)

canım cok tesekkur ederım ilgilendiğin için :KK70: sus pu konusunda becerıklıgımdır durumm musaıt olursa heryerı susleyebılırımmm:KK70: evet tavuklu pılav yada pıde yapılıyorrr buralarda gozlemledığim kadarıyla bende ısterım kı ele avuca gelsın daha ıyı olur hem soguk zamna denk gelmezse grıptende kurtulmus oluruz hayırlısı artık ben gecelık felan gıyıldıgını duydumda ondan telas yaptımm ayy ben yatamm ole yataga felan gecelıklerleee:KK70::KK70: bakıcaz bakalım neler beklıo bızı:KK70:

Günaydın heycanlı bekleyen anneler ve bebekleri,,,

HAftasonu oğluma bambu beiğini ve oda avizesini aldım.Havuzluhanı da gezdim..Pek fazla markalı ürün yok ama seçenek çoktu..bebe çeyiz sarayından bi iki eksiğini ve uyku tulumu şeklinde battaniyesini aldım.Chıcco nun ürünleri dışarıya göre daha uygun fiyatlı. pijama takımı aldım ordan da.

Kendime lohusa takımı aldım ama S beden şuan tam oluyo ama doğumdan sonra da olur inş.

Havuzlu han da bebe süslemelerinde çok çeşit var ve uygun fiyatlar tavsiye ederim.

MAsko yu da talan ettim mobilya baktım.Sonunda caploonbaa dan kral serisini almaya karar verdim.Diğerleri genelde beyaz klasik model ve hepsi birbirine benziyo gibi geldi.Ben beyaz istediğim halde soğudum aynı görünce her yerde. Ocak ayında gelecek mobilyamızda ..bi tek duvar kağıdımız kaldı. oda gelmeden onu da halletmem lazım.

Şubat ayında hazır olacak paşamın odası..

Bu arada internette chıcco bakım seti çanta hediyeli aldım ..Dışarıya göre uygun satılıyor nette ve çok güzel onu da tavsiye ederim .ÇAntası büyük ve kullanışlı..

günaydın anneler ve bebekler,
fırtınalı bir gecenin sonunda güneşli bursa sabahından sevgiler
dün kötü bir gündü sabah yine kanama oldu....çok üzülüyorum çarşamba kontrolüm var sürekli akıntı oluyor
korkmaya başladım aklıma saçma şeyler geliyor kendime engel olamıyorum....ya bir şey olursa diye endişe ediyorum....

Günaydınnnn

Hepinize bol tekmeli, güzel bir hafta diliyorum. :KK16::KK16:

Bu hafta sonu ne buraya ne face ye giremedik.:KK50: Bol bol kızımla sohbet ettik.:21:

Arkadaşlar gerçekten çok güzel bir duygu. :13: Ben tekmeleri bayadır duyuyordum ama kızım artık bilinçli yapıyor. Bazı ülkelerde 24.haftada bebek kişilik kazanırmış. Çünkü 24.haftadan sonra yaptığı hareketler artık tesadüf değil kendi isteğiyle yaparmış . Ve teyzeleri benim kızım bu hafta sonu ne zaman elimi karnıma koyup onunla konuşsam anında cevap verdi bana.:KK8:
Onlarla konuşmayı ihmal etmeyin. Artık öğreniyorlar. Ben arkadaşımdan bir kitap aldım. Çocuklara her gece bir masal kitabı. 800 sayfa kadar. Her gece 1 tane okuyabilecek kadar da kısa masallar.:KK68:
Onun haricinde Cmt-Pazar 1’er saat yürüyüş yaptık kızımla.:KK8: Örgülerimizi ördük.:KK6: Bol bol dinlendik.:KK49::KK49:
Sevgili Ferzyam hafta sonu görüşemedik ama az evvel geçmişi okudum çok üzüldüm. Konu her neyse atlatmana da sevindim canım. Umarım bunun gibi evinizin huzuruna kaçıracak bir şey yaşamazsın birdaha. Bak ne güzel kuzun sana destek olmuş
Adanam ellerine sağlık. Süpersin:nazar:
Mish-Şekercik yavrularınızı gördünüz ne güzel. Şekerim 100 lükte bir şey çıkmayacağını düşünüyorum. Siz yine dikkat edin. Ben hergün muz yiyordum diyetisyen yemek listeme baktı 2 günde bire indirdi. İsterseniz bir ara doktorumun onayladığı yemek listemi paylaşayım.
Calista Ayrılık nedir çok iyi bilirim. Ama şu dönemde eşinden ayrı olmak çok daha zor. Allah kavuştursun canım.

X