2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
günaydın anneler ve bebekler,
fırtınalı bir gecenin sonunda güneşli bursa sabahından sevgiler
dün kötü bir gündü sabah yine kanama oldu....çok üzülüyorum çarşamba kontrolüm var sürekli akıntı oluyor
korkmaya başladım aklıma saçma şeyler geliyor kendime engel olamıyorum....ya bir şey olursa diye endişe ediyorum....

Merhaba Ebahcım.
Raporunu uzatsana tatlımya. Zaten banka işi stresli birde bu durum var. Canım sağlıkla evladını kucağına alacağın günşeri hayal et. Olumsuz düşünmemeye çalış. Aklında ne varsa hepsini doktoruna sorki kafanda kurup büyütme. Allah yardımcın olsunç Dualarımız seninle.:KK16:

Günaydınnnn

Hepinize bol tekmeli, güzel bir hafta diliyorum. :KK16::KK16:

Bu hafta sonu ne buraya ne face ye giremedik.:KK50: Bol bol kızımla sohbet ettik.:21:

Arkadaşlar gerçekten çok güzel bir duygu. :13: Ben tekmeleri bayadır duyuyordum ama kızım artık bilinçli yapıyor. Bazı ülkelerde 24.haftada bebek kişilik kazanırmış. Çünkü 24.haftadan sonra yaptığı hareketler artık tesadüf değil kendi isteğiyle yaparmış . Ve teyzeleri benim kızım bu hafta sonu ne zaman elimi karnıma koyup onunla konuşsam anında cevap verdi bana.:KK8:
Onlarla konuşmayı ihmal etmeyin. Artık öğreniyorlar. Ben arkadaşımdan bir kitap aldım. Çocuklara her gece bir masal kitabı. 800 sayfa kadar. Her gece 1 tane okuyabilecek kadar da kısa masallar.:KK68:
Onun haricinde Cmt-Pazar 1’er saat yürüyüş yaptık kızımla.:KK8: Örgülerimizi ördük.:KK6: Bol bol dinlendik.:KK49::KK49:
Sevgili Ferzyam hafta sonu görüşemedik ama az evvel geçmişi okudum çok üzüldüm. Konu her neyse atlatmana da sevindim canım. Umarım bunun gibi evinizin huzuruna kaçıracak bir şey yaşamazsın birdaha. Bak ne güzel kuzun sana destek olmuş
Adanam ellerine sağlık. Süpersin:nazar:
Mish-Şekercik yavrularınızı gördünüz ne güzel. Şekerim 100 lükte bir şey çıkmayacağını düşünüyorum. Siz yine dikkat edin. Ben hergün muz yiyordum diyetisyen yemek listeme baktı 2 günde bire indirdi. İsterseniz bir ara doktorumun onayladığı yemek listemi paylaşayım.
Calista Ayrılık nedir çok iyi bilirim. Ama şu dönemde eşinden ayrı olmak çok daha zor. Allah kavuştursun canım.

Cnm diyet listeni paylaşırsan çok sevinirim..Bnm de ihtiyacım var..Ben de her gün muz yiyordum belki bnm de 2 günde 1 yemem gerek.yoksa 30 kiloyu görecem..

Herkese günaydın.+1 hafta ilerlemenin mutluluğuyla güzel bir hafta geçirmemiz dileğiyle...

dün kötü bir gündü sabah yine kanama oldu....çok üzülüyorum çarşamba kontrolüm var sürekli akıntı oluyor
korkmaya başladım aklıma saçma şeyler geliyor kendime engel olamıyorum....ya bir şey olursa diye endişe ediyorum....

canım endişeni anlıyorum ama kendini strese sokupta bebeğinide korkutma.bugune kadar ne zorluklar atlatıldı.allahın izniyle bundan sonrada bişey olmaz.2 gün var kontrolüne güzel haberlerini bekliyoruz.

ebahcım korkma canım bişey olmıcak inşallah, ama sanırım dr seni izne ayırması gerekicek daha erkenden vede yatabilirsin geri kalan zamanda.. gönlünü ferah tut benim eblamda öyle olmui 6 aydan sonra sadece yattı . şükür ki bi sıkıntı olmadı.. seninde hayırlısıyla geçicek inşallahhh

sabah sağlık ocağındaki ebeyi gördüm ona anlattım sen hala işemi gidiyorsun dedi...malesef evet....kırmızı kan olsa başka kirli kan olunca halk arasında nişan derler dedi....çarşamba doktora gidince izin durumunu görüşürüz....hareket ettikçe sanırım daha da fazlalaşıyor

günaydın bayanlar=)
her geçen gün bebeğimize biraz daha yaklaşıyoruz =) bu da beni çok mutlu ediyr=)
bu arada bende hergün 1 tane yiyordum muz bende 2 günde 1 yapayım fazla gibi =)
ebah234 neden kanaman oluyor ?doktor ne dedi ? stres olma ...akıntı bendede oluyor hergün...kanama içinde ağır birşeyler kaldırmıyorsun dimi ?
mihs ben öncelikle doğum sonrası ve odasının süslerini hazırlıyrm =) haftada 1 tane süs=) haftaya bebek şekerini ayarlıcam ,sepet,birde bebek ikramları için tepsi =) daha sonra mevlüt hazırlığına geçeceğim mevlüt şekeri =) bebek kıyafetini =) ayy ne güzel uğraşlar bunlar =))))

günaydın bayanlar=)
her geçen gün bebeğimize biraz daha yaklaşıyoruz =) bu da beni çok mutlu ediyr=)
ebah234 neden kanaman oluyor ?doktor ne dedi ? stres olma ...akıntı bendede oluyor hergün...kanama içinde ağır birşeyler kaldırmıyorsun dimi ?
mihs ben öncelikle doğum sonrası ve odasının süslerini hazırlıyrm =) haftada 1 tane süs=) haftaya bebek şekerini ayarlıcam ,sepet,birde bebek ikramları için tepsi =) daha sonra mevlüt hazırlığına geçeceğim mevlüt şekeri =) bebek kıyafetini =) ayy ne güzel uğraşlar bunlar =))))

plesentam aşağıda daha önce doktor ara ara kanama yapabilir demişti....ağır kaldırmıyorum ama yoğun geçiyor günler saba işe gel akşam eve git yemek ev işi derken dinlenemiyorum,plesentamın aşağıda olması doğumda yardımcı olacak ama şuan beni korkutuyor yaramaz kız....plesenta zarar görsün istemem :18::18:

Cnm diyet listeni paylaşırsan çok sevinirim..Bnm de ihtiyacım var..Ben de her gün muz yiyordum belki bnm de 2 günde 1 yemem gerek.yoksa 30 kiloyu görecem..

Excel eklemeyi beceremedim tatlım

Öğün Saati Yenenler

Ara Öğün 08:00 1 şeker kaşığı pekmez

Kahvaltı 08:15 1 bardak portakal suyu, 1 bardak ıhlamur, az sıvıyağda 1 yumurta, 1 kibrit kutusu büy.beyaz peynir (iki günde bie kaşar peynir ilave), 1/ 1,5 dilim çavdar ekmeği

Ara Öğün 10:30 1 adet elma

Öğle Yemeği 12:40 1 tabak sebze yemeği, yarım kase yoğurt, 1 dilim ekmek

Ara Öğün 15:00 1 adet meyve (2 günde bir muz olacak)

Ara Öğün 17:00 1küçük kutu süt, 1 avuç (ceviz-badem-fındık)

Akşam yemeği 19:00 et/sebze yemeği, salata, yarım kase yoğurt, 1 dilim çavdar ekmeği

Ara Öğün 21:00 1 porsiyon meyve

Ara Öğün 23:00 1 bardak süt (öğlen içtiysen içme)

* Günde 2/2,5 lt su
* Öğle yemeğinde et ise akşam sebze veya tam tersi
* Hafta da üç kez balık
* Hafta da iki kez kırmızı et
* Haftada 2 kez baklagil
* Haftada 2/3 kez çikolata kaçamak (bitter olmak şartı ile),

Ben yumurtayı haşlanmış yiyemediğim için yağda yapıyorum. Haşlanmış yiyebiliyorsan sorun yok tatlım.

Son düzenleme:
sabah sağlık ocağındaki ebeyi gördüm ona anlattım sen hala işemi gidiyorsun dedi...malesef evet....kırmızı kan olsa başka kirli kan olunca halk arasında nişan derler dedi....çarşamba doktora gidince izin durumunu görüşürüz....hareket ettikçe sanırım daha da fazlalaşıyor

günaydın bayanlar=)

Ebahcım geçmiş olsun cnm. sıkma kendini doktorun seni en iyi şekilde yönlendirir.Zaten işten ayrılmayı düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam. Bebeğin için gerekiyorsa erken bırakırsın.

Adanam mevlüt hazırlıkları oda süsleri gerçekten uğraşması zevkli işler..Ama çok seçenek var kafa karışıyo.Hastenede ne dağıtacak, mevlütte ne dağıtacağım karar veremiyorum.
Hastanede bebek çikolatası dağıtmak istiyorum, evde bebek şekeri ama biblo tarzında olanlardan.
Bir de bebek kurabiyeleri var çok hoşuma gidiyor.

Siz ne düşünüyosunuz?

merhaba güzel anneler bebek odası almayı düşünenler odanızı ne zaman almayı düşünüyorsunuz? yanınızda yatırmak için ne almayı düşünüyorsunuz(oyunparkı-bambu beşik...)

canım ben bu hafta almayı düşünüyorum,
allah kısmet ederse park beşik alacağımmmm

ebahcım çok geçmiş olsun
benim hamileliğim 6. 7. ve 9. haftalarında çok ağır kanamam olduğu için okula gitmiyorum
heyet raporu verdi doktorum
evdeyim ve yatıyorum
doktor soluna dönüp ve kleopatra gibi yatacaksın sadece dedi
ve ben 5 aydır yatıyorum
zaman geçmez gibi geliyor ama geçiyor be güzelim

doktorum bir de bana kanamadan sonra rahmi en iyi temizleyen şeyin ev yapımı yoğurt ve kefir olduğunu söyledi
çok düzenli tükettim ve dediği gibi sadece yattım
şükür ki geçti gitti
seninki de öyle olacak
inan buna canım

Excel eklemeyi beceremedim tatlım

Öğün Saati Yenenler

Ara Öğün 08:00 1 şeker kaşığı pekmez

Kahvaltı 08:15 1 bardak portakal suyu, 1 bardak ıhlamur, az sıvıyağda 1 yumurta, 1 kibrit kutusu büy.beyaz peynir (iki günde bie kaşar peynir ilave), 1/ 1,5 dilim çavdar ekmeği

Ara Öğün 10:30 1 adet elma

Öğle Yemeği 12:40 1 tabak sebze yemeği, yarım kase yoğurt, 1 dilim ekmek

Ara Öğün 15:00 1 adet meyve (2 günde bir muz olacak)

Ara Öğün 17:00 1küçük kutu süt, 1 avuç (ceviz-badem-fındık)

Akşam yemeği 19:00 et/sebze yemeği, salata, yarım kase yoğurt, 1 dilim çavdar ekmeği

Ara Öğün 21:00 1 porsiyon meyve

Ara Öğün 23:00 1 bardak süt (öğlen içtiysen içme)

* Günde 2/2,5 lt su
* Öğle yemeğinde et ise akşam sebze veya tam tersi
* Hafta da üç kez balık
* Hafta da iki kez kırmızı et
* Haftada 2 kez baklagil
* Haftada 2/3 kez çikolata kaçamak (bitter olmak şartı ile),

Ben yumurtayı haşlanmış yiyemediğim için yağda yapıyorum. Haşlanmış yiyebiliyorsan sorun yok tatlım.

Cnm bu liste aslında şuan bnm uyguladığımın benzeri :KK1:
yalnız ben ana yemeklerin yanında az pilav makarna yiyorum:KK34:
MAkarna olmasa da pirinç veya bulgut yemek gerek besleyici değerleri açısından.
Ben 1 avuç ceviz-badem vb azalttım 2-3 adet yiyorum.
Ben çikolara bisküviye dayanamıyorum birde sanırım.:KK50:

Cnm bu liste aslında şuan bnm uyguladığımın benzeri :KK1:
yalnız ben ana yemeklerin yanında az pilav makarna yiyorum:KK34:
MAkarna olmasa da pirinç veya bulgut yemek gerek besleyici değerleri açısından.
Ben 1 avuç ceviz-badem vb azalttım 2-3 adet yiyorum.
Ben çikolara bisküviye dayanamıyorum birde sanırım.:KK50:

Bende bulgur pilavı her hafta yaparım canım. Ama pilav varsa ekmek yok.
Çikolata konusunda çok şükür azimli sayılırım. Ama her hafta bir paket yiyorum:KK52: Gerçi toplamda 8 kilo aldım ama dünyanın vitamini+hergün iğne 8 kilo yine iyi diye düşünüyorum.

Yemek yaparken artık tuz atmıyorum. Hafif şişmeler başladı. Bir haftadır yüzük takamıyorum. Gerçi normal artık ama çok alışmışım kendimi eksik hissdiyorum:KK9::KK9:

herkesee iyi haftalar,

ebah çok geçmiş olsun canım. umarım sıkıntısız atlatırsın.

kızlar şaka maka 3 ay kaldı. ya ben her sabah karın ağrısıyla uyanıyorum normal mi acaba? bu gece eşofmanım sıkmış gibi geldi değiştirdim ama :18:

beşik konusunda bende karar veremeyenlerdenim. bambu beşikten vazgeçtim.4-5 ay yatar dediğiniz için. şimdi bir tane normal mobilya beşik alacağım.

birde yatak odasında yakınımda olsun diye portatif birşey düşünüyorum e-bebekte gördüm. resim atılmıyor ama linkini koyayım size.

Baby&Plus Hasır Bebek Sepeti Seti - e-bebek.com

Ebahcım geçmiş olsun cnm. sıkma kendini doktorun seni en iyi şekilde yönlendirir.Zaten işten ayrılmayı düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam. Bebeğin için gerekiyorsa erken bırakırsın.

Adanam mevlüt hazırlıkları oda süsleri gerçekten uğraşması zevkli işler..Ama çok seçenek var kafa karışıyo.Hastenede ne dağıtacak, mevlütte ne dağıtacağım karar veremiyorum.
Hastanede bebek çikolatası dağıtmak istiyorum, evde bebek şekeri ama biblo tarzında olanlardan.
Bir de bebek kurabiyeleri var çok hoşuma gidiyor.

Siz ne düşünüyosunuz?

ben bebek kurabiyeside yaptırmayı düşünüyorum çok beğeniyrm =) ama bebek şekeride biblolu ya da dolap süsü gibi olanlar senelerce kalıyor hatıra olarak çok fazla olmasada 40 tane kurabiye 40 tane şeker hazırlıcam =) eminönü ne gitmey istiyrm ama anca hafta sonu gdebilirz çok kalabalık oluyr tıkış tıkış ..birde artık çok yoruluyrm ..okadar yürüyebilr miyim ? yakın yerlerden bakacağım göze alabilirsem de eminönüye gideceğim =) kurabiyelerden mevlut içinde hazırlayacağım ee bebiş olunca ne durumda olurum bilmyrm =) önceden hazrlamakta fayda var =)

merhaba kızlar yağmurlu bir günden herkese
nasılsınız Allah sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
geçen salı şeker yüklememde 50 gr da 158 çıkmıştı cumartesi 100 gr da 1. saat 191, 2.saat 171, 3.saat 112 çıktı doktorum dahiliyeye sevketti dahiliye doktoru diyet verdi şeker cihazı yazdı sabah akşam ölçüyorum
Allah kimseye yaşatmasın dermansız dert vermesin inşallah

Kan iğnesi kullanan varmı ???? az önce dr aradıda , günde iki tane demir hapı almama rağmen kanım iyice düşmüş ve ona bağlı olarak bazı değerlerde düşmüş iğne başlıcas dedi..
BU iğne nasıl bişey bilen varmııı:18:

Kan iğnesi kullanan varmı ???? az önce dr aradıda , günde iki tane demir hapı almama rağmen kanım iyice düşmüş ve ona bağlı olarak bazı değerlerde düşmüş iğne başlıcas dedi..
BU iğne nasıl bişey bilen varmııı:18:

Canım benim kayınvalidem kullanmıştı. Bizim kullandığımız kan sulandırıcı iğneler gibi. Kendinde vurulabilirsin. Korkma tatlım hiç acımıyor.

Hadi ya kendimde mi yapabiliyorum :) nerden yapılıyor ki

Kollar va bacaklardan.

O iğneler hazır halde oluyor. Kapağını açıp yapıyorsun. Minik bir şey zaten. Ben yanlızsam bacağımdan yoksa kolumdan eşime vurduruyorum.

Vuracağın bölgeye elinle kavrayıp tut. Sonra iğneye o bölgeye yap inan ağrı yok. Ben 6 aydır hergün vuruluyorum.

Canım iğne olması daha iyi o küşük şişelerden verseydi içmen için miğden alt üst olurdu

Son düzenleme:
X