2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

sende tam bi rehberlikçi konuşması var kusursuzdeli ( rahatlatıcı olanından) teşekür ederiz bu tarz konuşmalarının devamını bekleriz ben de sende yenisin sanırım sevdim ya ben burayı :)

Ne ? 5 mi? bu soruyu neçok duyuyoruz değil mi? 40000 bilmem kaç bin öğretmen alındı ya! Sen niye atanamadın ki?
İnsan utanıyor ya da cevap vermekten bıkıyor .. O 40000 atamada bizden bekleyen 30000 kişi vardı 154 kişi aldılar be güzelim, benim daha önemli durumlarım vardı önceliklerimde bu ilk sırada değildi vs. vs. vs
Bende aynı durumdayım sakın alınma

Arkadaşlar özellikle ilk girenler için söylüyorum hazır çoluk çocuk yokken (çolukta kocanız oluyor :)) ) sağlığınız ve imkanlarınız el verdiğince çalışın, kolejde dershanede iş buldum diye sevinmeyin bir yıl daha ailenizden harçlık alın eski kazak pantolon giyin ama işe girmek yerine devlet kapısı için kendinize son bir şans verin.. Çocukla çalışmak hakikaten sıkıntı, benimki gibi hareketli ama problemsiz çocukla bile çalışılmıyor, çünkü o sizin enerjinizi bitiriyor. O uyurkende ya ev işi yada azcık dinleneyim diye dalıp zamanı yiyoruz :)) Bu yıl, herşeye rağmen! elimizden gelenin fazlasını yapıp A-TA-NA-CA-ĞIZ!!!

sende tam bi rehberlikçi konuşması var kusursuzdeli ( rahatlatıcı olanından) teşekür ederiz bu tarz konuşmalarının devamını bekleriz ben de sende yenisin sanırım sevdim ya ben burayı :)

PDR mezunları Psikolojik Danışman ve Rehberdir, bizim gibi MEB sertifikalılar ise ( 47 gün askerlik yaparak aldım, bakanlık verdi) 3 yıl dershane öğretmenliği ve 24 yıl öğrencilik hayatımdan tecrübelerimi paylaşıyorum sizlerle. PDR'ci arkadaşları kırmak ya da üzmek haddime değildir.

benim koca( çocuk ) akıllı en azından evet bu yıl bu forumdan atanamayan kalmayacak inşallah :)) öyle gaza getiren bi ortam varki derece bile çıkarabiliriz :)))

Teknoloji delisiyim ama forum işlerinden cahil kalmışım dosya paylaşımını nasıl yapacağız sevgili konu sahibi sedefonur ? excel'de hazırladığım planlarım var belki size de katkım olur paylaşmak istiyorum. Yeni üye olduğum için o güzel simgeler falan bende görünmüyor :) bunlarla idare ediyorum ...
Yayın ve dershanelerden de bahsedeyimde sizi rahat bırakayım Hakan Dede ile geçen yıl uzaktan eğitim video dersleri alarak tanıştım bu yıl sizde alabilirsiniz 2011 kayıtlarını izledim 24 saatte tarih kitabı nerdeyse o derslere denk geliyor kitabın üzerine not alarak dinliyordum,dersteki anlattıklarından çok az eksikleri var .159 TL karşılığında GK-GY ve EB tamamını izleyebiliyorsunuz.inşallah bunu site yönetimi reklam zannetmez :S yalnız internet kotanız dolup taşıyor :S
yedi iklim demişsiniz ben 2010da hızlandırılmış kursuna gittim soru bankalarını verdiler fakat eğitime hiç elimi sürmedim, çünkü o yılki GY kitapları çok fazla yanlış cevap içeriyordu. Önyargılıyım...
Benim atanan arkadaşlarım beyazkalem - ihtiyaç- yargı- uzman kariyer üzerinde duruyor..
Dershane seçimine gelince en iyi kadronun olduğu en iyi yayının verildiği dershaneye gitsenizde iş sizde bitiyor ...
En zor kur KPSS dir, bunu hangi dershane çalışanına sorsanız söyler,kantincisi bile çünkü KPSS grubuna hakimiyet zordur, sınıfın en köşesinde ya da en önünde herşeyi bilen ama karıştıran ve sürekli soru sorup dersin akışını bozan biri bulunur :)) sinir olursunuz dersten soğursunuz , ya da hoca genç ve tecrübesizdir eli ayağına dolaşır bölüm birinciliğiyle mezun olmuştur ama size tek cümle öğretemez. Cingöz Hoca lazım, otoriter olacak konusuna hakim olacak bir kişinin sorularına cevap verirken sınıfı harcamayacak...
Dershaneye gidiyorsanız kazanmak için bir adım öndesinizdir ama bunun tek bir şartı vardır millet kantinde çay içerken siz hocanın peşinde sorularınızı çözdürmek için dolaşacaksınız öyleki hoca sizden bıkacak ama siz bıkmayacaksınız.
Şu dershane derece yapmış... En klişeside budur. Arkadaşım o dershane derece öğrencisini o yıl değil en az 2 yıldır çalıştırıyordur. Derece yapan öğrenciye dershanenin katkısı en fazla %20 olabilir.tecrübeyle sabittir
amannnn deli işte kusursuz olanından ... sağlıcakla kalın..

benim koca( çocuk ) akıllı en azından evet bu yıl bu forumdan atanamayan kalmayacak inşallah :)) öyle gaza getiren bi ortam varki derece bile çıkarabiliriz :)))

Nietzsche ve Sartre üzerine tez yazmam lazım ama hep başka aforizmalar geliyor aklıma :))) Dünya üzerinde söylenmemiş söz yoktur ama yeminle bunu bir yerde okumadım...
" Evlenen her kadının en az 1 oğlu vardır, ilkgün yada 10yıl sonra doğar ama kesin doğar onun adı KOCA'dır"
Çok şükür güzel sorunsuz bir evliliğim var, ama kızım doğmadan önce işe yolcu edip karşıladığım kirlilerini yıkadığım karnını doyurduğum sorunlarıyla ilgilendiğim tv karşısında yorgunluktan sızınca üstünü örttüğüm, sende öğretmensin gel istifa et çalışalım şu derslere istifa etmiyosanda akşamları 2 saat baksan yeter cingibisin dediğim ama sözümü geçiremediğim yaramaz, esprili, hareketli birde oğlum var... Soranlara kızım çok iyide oğlan yokmu oğlan ömrümü yiyor diyorum :)))
bugünlük çok konuştuğum için özür diler hepinize sağlıcakla kalın derim.

PDR mezunları Psikolojik Danışman ve Rehberdir, bizim gibi MEB sertifikalılar ise ( 47 gün askerlik yaparak aldım, bakanlık verdi) 3 yıl dershane öğretmenliği ve 24 yıl öğrencilik hayatımdan tecrübelerimi paylaşıyorum sizlerle. PDR'ci arkadaşları kırmak ya da üzmek haddime değildir.
bu eksik olmuş düzeltemedim PDR mezunları Psikolojik Danışman ve Rehberdir, bizim gibi MEB sertifikalılar ise Rehberdir. ( 47 gün askerlik yaparak aldım, bakanlık verdi) 3 yıl dershane öğretmenliği ve 24 yıl öğrencilik hayatımdan tecrübelerimi paylaşıyorum sizlerle. PDR'ci arkadaşları kırmak ya da üzmek haddime değildir.

Son düzenleme:
Kusursuzdeli...Felsefe Grubu öğretmeni olduğunu görünce sevindim. Bu meb rehberlik sertifikasını nasıl aldın hala var mı böyle bir şans?

Sorunu yeni gördüm kusura bakma , ben 2008 de Erzurumda aldım,Ankara, Mersin, Erzurum, birde Yalova'ydı galiba MEB Hizmetiçi Eğitim Kurumları'nda verildi, dershanelerde rehberlik öğretmeni yok, yetmiyor. PDR mezunu az. O yıl MEB zorunlu kıldı,Dershanler Birliği'de nerden bulalım al eğit dedi,47 gün askerlikle aldık :) Ne işe yarıyor hiç... Birtek dershanelerde ( maaşıma etkisi bile olmadı) sadece dershanenin kapanmamasını sağlıyor.
Sınıf arkadaşlarımdan geçen yıl açılan PDR kadrosuna atananlar geçtiğimiz haziranda okullar kapanınca tekrar aynı kursa tabi oldular ama sertifikası olanlar 10 saatine katıldı olmayanlar hepsine, kolejde çalışanlarıda aldı MEB ama bidaha yaparlar mı bilemem çünkü PDR Derneği çok bastırıyor benim mezunlarım işsiz mi kalsın sen napıyosun diyor.Haklı

Aman Allah razı olsun açıklama yapmışlar.

Bir de nelerden sorumluyuz onu diyeylerdi.Kılavuz taaa Nisan ayında açıklanıyor.

Seni Allah gönderdi valla hocam.

alan sınavı gelmesinden aslında memnunum, yalnız içerik belli değil, tamam alan sınavı ama ne bu alan sınavı?

bu belirsizlikten hiç memnun değilim

kızlar şuan ücretli öğretmenlik yapıyorum ama kendime çok az vakit kalıyor, sanırım ikinci dönem bırakacağım. Hem ücretli hem KPSS (dersaneye gitmeden) biraz zor görünüyor

alan matematik diye tahmin ettim nedense

Merhaba kızlar, cafe'nize misafir geldi :)
Benim de son senem olması sebebiyle kafam o kadar dolu ki, sizin bu çalışma azimlerinizi gördükçe keşke bu sene kpss'ye girebilseydim ben de diyorum.
Ben mühendislik okuyorum, kpssB grubuyum malesef, sadece çift yıllarda olduğu için 2 yıl beklemek zorundayım. O kadar pişmanım ki bu yılkine çalışmadığıma
Bir sürü karamsarlık var kafamda. Bir de bu alan sınavları çıktı başımıza. Allah hepimizin gönlüne göre verir inşaallah.
Hepinize de maşaallah ayrıca, sık sık uğruyorum buraya sedefimin yazdıklarını görüp. Dostluklarınız, birbirinize verdiğiniz destekler, morallar o kadar güzel ki... Keşke ben de bu yıl girebilsem, sizlerden destek alabilsem ve beraber hazırlanabilsek.. 2 yıl beklemek zorunda olmak çok kötü. Şimdiden çalışmaya başlamayı düşünüyorum ama şu alan sınavı muhabbeti hevesimi çok kırıyor.

Yavru ceylanım bu alan sınavı öğretmenlere ki,size değil.

Yavru ceylanım bu alan sınavı öğretmenlere ki,size değil.

kuzum evet öyle diyor herkes, ama hocalarımız maşallah kendilerinden o kadar emin ki, siz girene kadar gelecek şimdiden kendinizi hazırlayın falan diyor. İnsanların morallerini alt üst etmede üzerlerine yok gerçekten. İnşallah bir bildikleri yoktur, laf olsun diye söylüyorlardır.

ben gerçekten umutlu olamıyorum psikolojim iflasa gitmek istiyor ama direniyorum çok mutsuzum
Bugün çok konuştum susayım diyorum ama duramadım... Güzelim herkesin dünya üstüne çökmüşte kendi altında kalmış gibi hissettiği zamanlar vardır, önemli olan bu zamanın ne kadar sürdüğüdür. Kendini neden böyle hissediyorsun bilemem ama eğer o alan sınavıysa bunun sebebi peeeeeeeehhhh demelisin bir bana yapmıyorlarya bütün fenciler topun ağzında ama ben o topun en önündeyim ilk beni atacaklar atayacaklar demelisin bence tıka kulaklarını canını sıkan herşeyi bir kenara at bağıra bağıra şarkı söyleyerek bir duş al
deli abladan bir öneri

bugün dersanede quız olduk (yargı-eğitim bilimleri) sonuçlarla resmen çakıldım üstelik o konuları gayet iyi yaptığımı düşünüyordum testlerde falanda iyiydim ama bugünkü sorular tokatladı beni,sadece beni değil herkesi tokatladı sorular oldukça zormuş ama yinede insan çalıştığı şeyden yapamadığını görünce umutsuzluğa kapılıyor üstüne birde alanın resmi yazısını okudum o nedenle üzgünüm evet alan geliyorsa bir bana gelmiyor ama kendimi alanımda çok yetkinsiz buluyorum işin açığı çünkü benim alanım çok geniş birde şöyle bir durum var kimle konuşsanız herkes uzman,prof kimsede ben gibi çıkıp kardeşim çok iyi değilim işte demiyor, böyle oluncada bende mi bir anormallik var diye düşünüyorum gerçekten ya herkes çok başarılı ya da egoları tavanda bu da beni etkiliyor önüme bakıcam elbette bu hafta içinde netleşir zaten bir şeylerde sanırım

kpss hayali Sen yazıyorsun ben üstüme alıyorum... bugün çok yorgunum elim kolum kalkmıyorki gidipte çalışayım, eşimin işleri bitene kadar pcde vakit geçiriyorum malum annelik ev işleri ... benden öneri istiyorsan söyliyim yoksa sonsuza kadar susayım

[video=youtube;Esol9dwQClM]http://www.youtube.com/watch?v=Esol9dwQClM[/video]

''Annem Annem''değil ''Dinçer Dinçer.''

kusursuzdeli öyle bir yazmışsınki korktumdinle sen güzelce iyi dinlenmeler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…