Sedefonur sana bir şey sorabilir miyim, yanılmıyorsam videodan ders çalışıyordun bir ara, hangi dersleri nereden takip ediyorsun söyleyebilir misin?
Bunları indirip bi cd.de toplayıp ona versem izlese diye düşünüyorum.
Bir de kızlar geçmiş sayfalarda gözüme çarpmıştı öğreten fasiküller vardı rengarenk, güzel mi onlar, kullananlar memnun mu? Not defterleri mi iyi bunlat mı?
buradaki yazışmalarınızı okudum da dersane ortamını anımsattı bana hepinize teşekür ederim böyle gaza getiren bi ortama ihtiyacım vardı :)
canım hoşgeldin aramızabu arada 5.girişim olacak kpss ye bu konuda çoookkk tecrrübeliymi tarih cografya konusunda bildiğim kadarı ile sorularınız olursa cevaplarım
tatlım teşekkür ederiz paylaşım içinosymden resmi açıklama
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
çok haklısın canım. resmi kaynak dışında olanlara kör sağır ve dilsiz olucaz.işte budur... teşekkürler gökdeniz senin aracılığınla resmi duyuruyu almış olduk, alan sınavına gireceklere başarılar diliyorum sakın umutsuzluğa kapılmayın,10 tane öğretmen alacaklarsa biri ben olacağım diyin ... inanmak herşeydir...
2009 ÖSS de yani son olanda bir tane derece öğrencisine danışmanlık yaptım, herşey harika gidiyordu Ankara'dan özel kitaplar aldım getirdim, çocuk satranç ve matematik turnuvalarında il birincisi ülke çapında ise ilk 5'teydi. Sınava 1 hafta kala, ben bu sınavdan bu puanı alacağım derece falan yapamayacağım, rüyama girdi, diyerek yanıma geldi sonrasındaki konuşmalar bana kalsın... ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği istiyordu. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleşti. Neden? Nasip mi? Başarısızlık mı? İnançlar mı ?
Kendinize güvenin imamın dediğini yapın ama yaptığını yapmayınKendime güvenim vardır ama tam değildir, tam olamamasının nedenleri arasında yeterli çalışmamak ve sağlık problemleri en başı çekiyor... Belki de size anlata anlata kendimi de gaza getiririm :)))
Düşünün bakalım neden çalışmıyorsunuz?
Çalışırken nerede hata yapıyorsunuz?
Bir dersin tüm konularını bitirdim diyip rahatladığınızda 1 ay sonrayı bırakın 15 gün sonra o dersin konularını size soran bir arkadaşa anlatabiliyor musunuz?
Bu arada IQnuzdan şüphe etmeyin, bütün sınıfları kopya çekerek ve torpille bitirmiş olsanız bile ki bu imkansız ÖSS yi siz kazandınız ve o üniversiteyi siz bitirdiniz ya da bitirmek üzeresiniz. yani en azından normal insan IQsuna sahipsiniz.
Son bir öneri; alan sınavı ilk olacağı için dedikodusu önerisi çok olacaktır, işinize geleni duyun gelmeyeni unutun.... Sadece resmi olanlara kulak kabartın, dershane hocaları size bilgi verir fakat bazıları resmi kaynak yerine fısıltı gazetesine bağlı kalmaktan vazgeçmez
hahahNe ? 5 mi? bu soruyu neçok duyuyoruz değil mi? 40000 bilmem kaç bin öğretmen alındı ya! Sen niye atanamadın ki?
İnsan utanıyor ya da cevap vermekten bıkıyor .. O 40000 atamada bizden bekleyen 30000 kişi vardı 154 kişi aldılar be güzelim, benim daha önemli durumlarım vardı önceliklerimde bu ilk sırada değildi vs. vs. vs
Bende aynı durumdayım sakın alınma
Arkadaşlar özellikle ilk girenler için söylüyorum hazır çoluk çocuk yokken (çolukta kocanız oluyor :)) ) sağlığınız ve imkanlarınız el verdiğince çalışın, kolejde dershanede iş buldum diye sevinmeyin bir yıl daha ailenizden harçlık alın eski kazak pantolon giyin ama işe girmek yerine devlet kapısı için kendinize son bir şans verin.. Çocukla çalışmak hakikaten sıkıntı, benimki gibi hareketli ama problemsiz çocukla bile çalışılmıyor, çünkü o sizin enerjinizi bitiriyor. O uyurkende ya ev işi yada azcık dinleneyim diye dalıp zamanı yiyoruz :)) Bu yıl, herşeye rağmen! elimizden gelenin fazlasını yapıp A-TA-NA-CA-ĞIZ!!!
canım ben de dosya paylaşımını bilmiyorum, resim ve video ekliyebiliyosun da diğerleri nasıl bilmiyorum. ama ben merak ettim görmek istiyorum onları, sana zahmet olmazsa isteyenlerin maillerine gönderebilir misin? özel mesajla mail adresimi atarım sanaTeknoloji delisiyim ama forum işlerinden cahil kalmışım dosya paylaşımını nasıl yapacağız sevgili konu sahibi sedefonur ? excel'de hazırladığım planlarım var belki size de katkım olur paylaşmak istiyorum. Yeni üye olduğum için o güzel simgeler falan bende görünmüyor:) bunlarla idare ediyorum ...
Yayın ve dershanelerden de bahsedeyimde sizi rahat bırakayım Hakan Dede ile geçen yıl uzaktan eğitim video dersleri alarak tanıştım bu yıl sizde alabilirsiniz 2011 kayıtlarını izledim 24 saatte tarih kitabı nerdeyse o derslere denk geliyor kitabın üzerine not alarak dinliyordum,dersteki anlattıklarından çok az eksikleri var .159 TL karşılığında GK-GY ve EB tamamını izleyebiliyorsunuz.inşallah bunu site yönetimi reklam zannetmez :S yalnız internet kotanız dolup taşıyor :S
yedi iklim demişsiniz ben 2010da hızlandırılmış kursuna gittim soru bankalarını verdiler fakat eğitime hiç elimi sürmedim, çünkü o yılki GY kitapları çok fazla yanlış cevap içeriyordu. Önyargılıyım...
Benim atanan arkadaşlarım beyazkalem - ihtiyaç- yargı- uzman kariyer üzerinde duruyor..
Dershane seçimine gelince en iyi kadronun olduğu en iyi yayının verildiği dershaneye gitsenizde iş sizde bitiyor ...
En zor kur KPSS dir, bunu hangi dershane çalışanına sorsanız söyler,kantincisi bile çünkü KPSS grubuna hakimiyet zordur, sınıfın en köşesinde ya da en önünde herşeyi bilen ama karıştıran ve sürekli soru sorup dersin akışını bozan biri bulunur :)) sinir olursunuz dersten soğursunuz , ya da hoca genç ve tecrübesizdir eli ayağına dolaşır bölüm birinciliğiyle mezun olmuştur ama size tek cümle öğretemez. Cingöz Hoca lazım, otoriter olacak konusuna hakim olacak bir kişinin sorularına cevap verirken sınıfı harcamayacak...
Dershaneye gidiyorsanız kazanmak için bir adım öndesinizdir ama bunun tek bir şartı vardır millet kantinde çay içerken siz hocanın peşinde sorularınızı çözdürmek için dolaşacaksınız öyleki hoca sizden bıkacak ama siz bıkmayacaksınız.
Şu dershane derece yapmış... En klişeside budur. Arkadaşım o dershane derece öğrencisini o yıl değil en az 2 yıldır çalıştırıyordur. Derece yapan öğrenciye dershanenin katkısı en fazla %20 olabilir.tecrübeyle sabittir
amannnn deli işte kusursuz olanından ... sağlıcakla kalın..
bugum dershaneden aldığım bilgiye göre ocak ayında bi kılavuz çıkıcakmış ve o kılavuzda örnek soru koyucaklarmış. ama dediğim gibi bu bilgi kesin değil, dershaneden öyle söylediler. onlar da söylerken kesin değil dediler.Aman Allah razı olsun açıklama yapmışlar.
Bir de nelerden sorumluyuz onu diyeylerdi.Kılavuz taaa Nisan ayında açıklanıyor.
kuzum benim noldu ki sana şimdi, şu 2 kelimeyi düşünme şu anda. alan sınavı. at bunu kafandan. o olsa da olmasa da çalışman gereken dersler belli dimi? o halde şu an umutsuzluğa düşme gibi bi lüksün yok, bunu sınav sonrasına bırak. hadi bakiim git sen o güzel coğrafya atlasınla ilgilen özlemiştir seniben gerçekten umutlu olamıyorum psikolojim iflasa gitmek istiyor ama direniyorum çok mutsuzum
bırak tatlım bırak. kusursuz delinin dediği gibi aç gez ama gerisi garanti olucak buna inan. değmez mi sence? 6 ay daha ücretli yapsan hayatında çok mu şey değişicek. ama tamamen kpss odaklı olursan çok şey değişebilir.alan sınavı gelmesinden aslında memnunum, yalnız içerik belli değil, tamam alan sınavı ama ne bu alan sınavı?
bu belirsizlikten hiç memnun değilim
kızlar şuan ücretli öğretmenlik yapıyorum ama kendime çok az vakit kalıyor, sanırım ikinci dönem bırakacağım. Hem ücretli hem KPSS (dersaneye gitmeden) biraz zor görünüyor
anamm benim canım gelmişşş hoşgelmişşşMerhaba kızlar, cafe'nize misafir geldi :)
Benim de son senem olması sebebiyle kafam o kadar dolu ki, sizin bu çalışma azimlerinizi gördükçe keşke bu sene kpss'ye girebilseydim ben de diyorum.
Ben mühendislik okuyorum, kpssB grubuyum malesef, sadece çift yıllarda olduğu için 2 yıl beklemek zorundayım. O kadar pişmanım ki bu yılkine çalışmadığıma
Bir sürü karamsarlık var kafamda. Bir de bu alan sınavları çıktı başımıza. Allah hepimizin gönlüne göre verir inşaallah.
Hepinize de maşaallah ayrıca, sık sık uğruyorum buraya sedefimin yazdıklarını görüp. Dostluklarınız, birbirinize verdiğiniz destekler, morallar o kadar güzel ki... Keşke ben de bu yıl girebilsem, sizlerden destek alabilsem ve beraber hazırlanabilsek.. 2 yıl beklemek zorunda olmak çok kötü. Şimdiden çalışmaya başlamayı düşünüyorum ama şu alan sınavı muhabbeti hevesimi çok kırıyor.
ahh benim canımm, çok geçmiş olsun ya, ben de diyodum kitapseli çalışıyodur ondan yoktur diye, meğersem hastaymışsın kıyamam ben sana ya.. canım çok yorma kendini, yatağında çalış derslerine, uyku modu olur ama malesef bu grip öldürmüyo ama süründürüyo, ancak yatarak geçiyo. 2 haftadır gribim, bugün sınavda şar şar şar ne burunmuş sürekli aktı hiç konsantre olamadım yahuu. haa bi de sizlerin önerisiyle adaçayı almıştım ben, boğazlarım 2 günde yumuşadı. boğazların acıyosa hemen al iç canım, çok çok iyi bak kendinemerhaba kızlarbu ara hastayım arada ders calısıyorum ama genelde dinleniyorum
evde 3 kişiden 2si grip olunca bana bulaşmaması imkansızdı zaten
umarım sizler güzelce çalışıyorsunuzdur:))
aralarda gördüm, cevap veren çıktı mı bilmiyorum ama ben yine de yazıyım dedim
not defterleri özet şeklinde onları artık sınava çok az zaman kala sadece tekrarlar için kullanmak daha sağlıklı konuyu iyi öğrenmek için fasikülleri öneririm
modüler konu anlatımı setler gibi düşün ama fasiküllere ayrılmış ve yanlarda önemli noktalar ayrıca üzerinde durulmuş
çıkmış sorulara konular içinde, konunun sonunda yer verilmiş fuardan da çok uygun fiyata almıştım çok memnun kaldım
sormak istediğin birşey varsa yine yazarsın canım
ahh benim canımm, çok geçmiş olsun ya, ben de diyodum kitapseli çalışıyodur ondan yoktur diye, meğersem hastaymışsın kıyamam ben sana ya.. canım çok yorma kendini, yatağında çalış derslerine, uyku modu olur ama malesef bu grip öldürmüyo ama süründürüyo, ancak yatarak geçiyo. 2 haftadır gribim, bugün sınavda şar şar şar ne burunmuş sürekli aktı hiç konsantre olamadım yahuu. haa bi de sizlerin önerisiyle adaçayı almıştım ben, boğazlarım 2 günde yumuşadı. boğazların acıyosa hemen al iç canım, çok çok iyi bak kendine
kızlar bugün ilk denememi oldum. ilk bölüm berbatbi de sürem yetmedi, üstelik vatandaşlık yapmamışken eğitim de genel olarak kötü ama ilk defa girdiğim için bana iyi geldi. 81 netim var ki ben eğitimden sadece 2 ders görüyorum onların da anca ilk 2 konularını falan gördüm. bir sürü yanlışım çıkınca daha da heveslendim kızlar. doğruyu herkes yapar, ne kadar yanlış o kadar yeni bilgi. akşam da etütüm vardı, onlar da verimli geçti, baya soru çözmüş oldum bugün. onun dışında evde çalışamadım. zaten hep dershanedeydim. yarın boş günüm, çok çalışıcam kızçelerim çok çalışalım yarınnn öpüyorum hepinizi
Eki Görüntüle 573955
GK-GY konu takip çizelgesi
kitapseli çok geçmiş olsun umarım çabucak iyileşir ve eski tempona dönersin.
tabii ki canım, alandan tanıdığım yok ama dershanede görürsem sorarımsağol canım zaten o halsizlik adamı istese de çalıştırmıyor bi bakmışsın olduğun yerde uyumuşsunçok fena umarım hemen iyileşiriz
bende nane limon içiyorum bogazlarıma burun tıkanıklığıma filan çok iyi geldi tabi kurtarıcım kahvede bana eşlik ediyor her zamanki gibi
tekrardan sağol canım, sende kendine dikkat et
not: senden bir isteğim olacaktı canım evde kendim çalıştığımdan hızımın nasıl olduğunu pek bilmiyorum hani diğer çalışanlara göre.. dershane de gy-gk dan
nereye kadar geldiniz bilgi verebilir misin?? bir de alandan arkadaşın varsa hangi dersleri bitirdiklerini öğrenebilir misin? biraz nette araştırma yaptım ama dershaneler
afişlerinde sadece saatleri yazıyorlar doğal olarak programları yok malesef:/ (şimdiden teşekkürler)
amin canımgünaydın kızlar yeni güne ve yeni çalışmalara :))
canım bak şu sitede var buradan indirebilirsin. ıdm programını indir ve bu siteden videoyu aç, o zaman indirme linki gelicek ordan indirebilirsin. KPSS KAZANsedefonur dosyayı buraya kopyala yapıştır yaptım çok çirkin oldu ... mail adresini göndermek istersen atarım sana sende isteyenlere verirsin daha önce türkmengelini benzer bi program atmıştı zaten , ama paylaşmak istemiştim ,olmadı ... hakan dede videolarını yüklemek isterim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum,uzaktan eğitimdekiler korumalıydı. buarada ben özel mesaj atamıyorum baraja takıldım ahahahah
merhaba canım hoşgeldinmerhabe kızlar ben yeniyim. hem tanışmak hemde sizinle 2013 kpss ye hazırlanmak istiyorum.
bu sene olcak inş canımEki Görüntüle 573977
Buda çok basit bir program, ay geç kaldım yarın çalışıyım demeyeyim diye saat yoko gün çalışılan dersten en az 50 soru çözülecek,yani toplam 3 ders 150 soru,kademeli olarak artacak, konular bittikten sonra ise bu soru sayısı 200x3= 600 ün altına düşmemeli . Son 1 ay günde 1 deneme ve en az 600 genel tekrar sorusu
Çalışırken mutlaka süre tutun hangi dersi kaç saatte çözdüğünüzü bilin, hatta biz kaç soru çözdün kaç dakikada çözdün soruları çözmeden önce konuyu yeniden tekrar ettin mi diye öğrencileri didiklerdik. Ben kendimden örnek vereyim evde 30 Türkçe paragraf sorusunu 20 dk da çözerim, ama sınavda her soru 1 ya da 1.5 dakikamı alır.
İhtiyacın cep kitapları ve özet özet eğitim bilimleri de iyi sayılır. Ben birde tarih kartlarını almıştım. eeeeee niye kazanamadın derseniz ÇA-LIŞ-MA-DIMdaha öncede dediğim gibi imamın dediğini yapın yaptığını yapmayın ben bu yöntemi yani programlarla çalışmayı 3 yıl x 300 öğrenci üzerinde uyguladım. sonuçlarından emin olduğum için öneriyorum yalnız her hafta program yapalım mı diye gelen öğrenciden hiç umutlanmadım. Müzik dinleyerek çalışılmaz,pc açıkken çalışılmaz,cep telefonu salonda durmazsa çalışılmaz, sevdicek gerçek sevdicekse beni ihmal ediyorsun diye dırdır etmez. çok rahat kıyafetler giymeyin mesela kot pantolonla oturunki uyumayın. her denemede kendinizi yıpratmayın soruları neden yanlış çözdüğünüzü kendinize rapor edin. sağlıcakla kalın...
sedefcim yanlış okumadıysam deneme sınavından eğitim bilimlerinden 81 net yapmışsınve sen buna çok yanlışım var diyorsun ve ilk denemen bence süper bir başlangıç daha ne olsunnn yahuu benim netim 55 hiç yok gibi yani
dimi kuzum, ya bana da normal geldi sadece 27 yanlış çok geldi, bu bi başlangıç sonuçta genel deneme ve bişey bilmeden giriliyo, gelen puanımı asıcam bi yere, ne kadar ilerlediğimi görmek açısından motiv olur belkisedefcim yanlış okumadıysam deneme sınavından eğitim bilimlerinden 81 net yapmışsınve sen buna çok yanlışım var diyorsun ve ilk denemen bence süper bir başlangıç daha ne olsunnn yahuu benim netim 55 hiç yok gibi yani
inş devamı daha da güzel olur nurum tubam, bırakmamana sevindimslm güzeller nasılsınız? size rapor vermesem de düzenli çalışmaya devam ediyorum bazı günler aksamalar olsa da ipin ucunu kaçırmadan tutuyorum
bence de güzel bir başlangıç ben 67 netle başlamıştım
canım x yayıncılık, küçük boy defterlerle aynı boyda, cep kitabı gibi küçük değil, konu anlatımlı kitap gibi de büyük değil, ikisinin ortası. ben al derim. zaten fiyatı da çok uygun. dershanede vatandaşlık hocası not tutturuyor zaten, o zaman ondan ve x yayıncılıktan çalışırım. ne iyi olmuş bak, nerden nereye parmaklarındaki tıklar seni buraya getirmişx yayıncılığı burada sizden öğrendim alacağım ama şu an için yorum yapamam ,bu arada onlar normal kitap boyutunda değil mi cep kitabı gibi küçük mü? Tüm derslerde az çok not alarak çalışmanı öneririm,genel tekrarını yaparken daha kolay çalışırsın. Bizim Tarih hocamız süperdi, derslerini kaydetmiştim ordan dinleyeceğim, çok net değil ama onun verdiği notlarla dinleyince iyi olur inşallah... siz yazdan beri çalışıyorsunuz ben hala başlamadımyüksek lisans tezimi bitirmem gerekiyor öffff buarada niye burada olduğumuda söyleyeyim KPSS çalışan anneler napıyorda bu minişleri zaptediyor acaba diye ararken alakanız olmamasına rağmen kendimi aranızda buldum sohbetiniz dayanışmanız çok hoşuma gitti daha öncede dediğim gibi sizin yazışmalarınızdan 9 sayfa özet çıkardım belki bi faydam dokunur diye buralardayım işte.(eski günlerimi özlemişim öğretmenliğim tutuyor ) gece 2de uyuyup sabah 7de dinç olarak uyanmanın formülünü bileniniz varsa benimlede paylaşsın nooooluuurrrr gündüz 2 saatim var akşamda 8.5tan sonra çalışma imkanım oluyor tez beni benden alıyor....
NOT: resim olarak yüklediğim dosyalar aslında excel dosyası ama o haliyle sizle paylaşamadım..
bu planlar için çok teşekür ederim kendi adıma böyle bi planın arayışı içindeydim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?