Ben Türkçe öğretmenliğindeyim.Halk edebiyatı,Yeni Türk Edebiyatı...Bunlara mı bakmalıyım ? :44:
Kızlar ben geldim tekrar
Nasılsınız, nasıl gidiyor çalışmalar?
Alan sınavı kesinleşmiş... Ya sabır diyorum bu ne adaletsizliktir, öğretmenlere ne yapacaklarını şaşırdılar.
Baktım branşlara sevdiceğimin yokmuş onun adına sevindim ama pek çok arkadaşım girecek bu sınava yani üzüldüm doğrusu.
Gerçi sevdiceğin bölümünün de ataması çok çok az. Off off..
Sizden yine bir tavsiye isteyecektim ben.
Arkadaşım Yediiklimin geçen yılki kitabından çalışıyor iki bölüme de ama yargı soru bankası filan da aldı.
Sizin önerebileceğiniz neler var?
Tarih'ten, coğrafyadan, anayasadan pratik ve güzel yayınlar var mı, en çok alsın dedikleriniz?
Ve de eğitimden başka nelere bakabilir?
Ben de notlarımı, kitaplarımı verdim ona ama her gün yeni bir şey çıkıyor.
Bir sürpriz yapıp alayım diyorum ( Sürprizlerimiz bile kpssyle ilgili)
Yardım ederseniz çook sevinirim.
Allah hepinizin yardımcısı olsun, kolay gelsin.
Bugu_su'cum Edebiyat ve Türkçe gerçekten kafa karıştırıcı, çok geniş ne soracaklar insan kestiremiyor doğrusu.
Ben bu alan sorularının müfredata uygun olacağı inancındayım.Üniversiteye yönelik sorulsa hangi dersi, hangi konuyu soracaklar çok geniş bir alan. Üstelik üniversiteye göre farklı dersler de var. Müfredatta bu konular varsa Halk edebiyatıyla, Yeni Türk ed.na da bak derim ben.Ortaokulda bahsediliyordur kısmen değil mi? Ortaokul müfradatını pek bilmiyorum da.
Yargı 5555 eb-gk-gy alsın canım.Murat Yayınları Öğretmenin Not Defteri var,tekrar için iyi.Data diyorlar vatandaşlık için ama tam bilmiyorum ben de.:44: Yediiklim yaprak testlerini falan aldım ben geçen yılın.Uzman'a da baksın.Hepsine yani.
Yaa evet bizim hocaların çoğu muhabbet etti hep bu derslerde.:26:Kör topal bir şeyler var işte aklımda,üniversiteye girerken çalıştığım.Ben de müfredattan bekliyorum senin gibi.
bebeğim nereye gidiyorsun hayırdır????kızcelerim sizi seviyorum.
geçici süreligine ayrılıyorum .
öptüm siziiiiii
Sedefonur sana bir şey sorabilir miyim, yanılmıyorsam videodan ders çalışıyordun bir ara, hangi dersleri nereden takip ediyorsun söyleyebilir misin?
Bunları indirip bi cd.de toplayıp ona versem izlese diye düşünüyorum.
Bir de kızlar geçmiş sayfalarda gözüme çarpmıştı öğreten fasiküller vardı rengarenk, güzel mi onlar, kullananlar memnun mu? Not defterleri mi iyi bunlat mı?
bebeğim nereye gidiyorsun hayırdır????
canım sedefin yerine ben cvp vereyim o tamamlasınhakan dedenin videoları(tarih) var sonra nihan hoca var (coğrafya) ama coğrafya ücretli bir site, öğreten fasikülü duymadım ben canım o konuda yardımcı olamıcam
canım bugün bize ankaradan bilgi geldi, yani dershaneye, dediler ki meb.gov.tr ve ösymnin kendi sitesindeki duyurular dışında diğerlerine kulaklarınız tıkalı olsun dediler. kimi yerlerde %40 kimi yerlerde %50 etkilicek yazıyo. o yüzden hiç kafanızı karıştırmayın, biz kesinleşince size bildircez dediler. ben haber alınca paylaşıcam burada. aramızdan ayrılmana üzülüyorum ama senin için hayırlı olucağı için seviniyorum canım, ama arada gel özletme kendini, hele 6 temmuzdan sonra kesin burda görmek istiyorum seni kuzucum kendine çok çok iyi bakya alan sınavı 50 soru ve %50 etkileyecekmiş var mı böyle sacmalık
güvenirligi ne kadar olabılır 50 sorunun ya?
gercekten sinirlendiriyorlar.
e madem alan kesin o zaman soru tipleri hala neden acıklanmamış ki?
hepsi dert vallahi
kücük bir umut belki ama inşallah esitlige aykırı diye yargıdan döner.hala umudum var.
ya da tesellim bilmiyorum:26::26::26:
kızzz alesin iyi olmasına sevindim. ee bak türkçe mat çalışıyodun diye baya söyleniyodun ama mükafatını aldın, şimdi başka derslerde sıra onların da mükafatını alıcaksın inşallahcanım hoşgeldinsedef gibi bende çok sevdim seni o alese hazırlanan bendim sürem yetişmemişti canım ama güzel bir sonuç aldım çok şükür hem annesin hem dersane tecrüben var hepimizin olduğu gibi seninde işin zor canım her zaman düşüncelerini duygularını paylaşmanı bekliyoruz üşenmeden okumuşsun kaç sayfayı alanın ne bu arada canım
amin bugum amin hepimiz inşallahSen ne mükemmel bir insansın yaaa.Rabbim hayırlısıyla atanmanı nasip etsin.
Ben Türkçe öğretmenliğindeyim.Halk edebiyatı,Yeni Türk Edebiyatı...Bunlara mı bakmalıyım ? :44:
canım tarihte datanın konu anlatmı çok iyiymiş. soru bankaları olarak uzman kariyerin öğreten soru bankalarını alsın. bi de hoca bize coğrafyadan bilgi eğitim yayınlarının fotokopisini çektirip verdi, soruları baya iyi. eğitimde de hocamız program geliştirmede uzmanın testlerini çözdürdü, ilk konular bile kasıyo, uzman kariyerin soru bankasına da baksın. bide eğitimde soru bankası olarak 7iklimi tek geçerimKızlar ben geldim tekrar
Nasılsınız, nasıl gidiyor çalışmalar?
Alan sınavı kesinleşmiş... Ya sabır diyorum bu ne adaletsizliktir, öğretmenlere ne yapacaklarını şaşırdılar.
Baktım branşlara sevdiceğimin yokmuş onun adına sevindim ama pek çok arkadaşım girecek bu sınava yani üzüldüm doğrusu.
Gerçi sevdiceğin bölümünün de ataması çok çok az. Off off..
Sizden yine bir tavsiye isteyecektim ben.
Arkadaşım Yediiklimin geçen yılki kitabından çalışıyor iki bölüme de ama yargı soru bankası filan da aldı.
Sizin önerebileceğiniz neler var?
Tarih'ten, coğrafyadan, anayasadan pratik ve güzel yayınlar var mı, en çok alsın dedikleriniz?
Ve de eğitimden başka nelere bakabilir?
Ben de notlarımı, kitaplarımı verdim ona ama her gün yeni bir şey çıkıyor.
Bir sürpriz yapıp alayım diyorum ( Sürprizlerimiz bile kpssyle ilgili)
Yardım ederseniz çook sevinirim.
Allah hepinizin yardımcısı olsun, kolay gelsin.
emeğine sağlık, bize yararlı olucak bir sürü şey yazmışsın canım ne vakit alması, okurken vaktimi sayende değerlendirmiş oldum. senin tecrübelerin bize ışık oldu. daha da beklerizBu sıcak karşılama için teşekkür ederim. FelsefeCİ'yim, Felsefe Grubu Öğretmeniyim, MEB Rehberlik Sertifikası sahibiyim, Tezli Yüseklisans Tez aşaması Öğrencisiyim, Emekli ÖSS ve Lise Grubu Koordinatör Rehber Öğretmeni ve Felsefe Grubu Öğretmeniyim, ANNEYİM. 3 yıl dershane Öğretmenliği yaptım ve evlenince yoğun tempoyla çalışamayacağım için KPSS hazırlanayım dedim ayrıldım, işten ayrıldığı için üzülen çoktur ama müdürüyle karşılıklı ağlaşan azdır :))) İlk ya da ikinci girişinde üniversiteyi kazanan ve şuan son sınıfta olanlarınızın dershanesinde çalışıyor olsaydım Rehber Öğretmeninizdim. Dershanelerde bu görevi çoğunlukla biz yaparız çünkü PDR mezunları ya atanmıştır ya da dershane kahrı çekmek istemezler (genel olarak konuşuyorum, kimse üzerine alınmasın) Amaaaaannnn ne çok vasfım varmış,peh .. vasıfsız kabul edin çünkü bunca sene boşa okumuşum
Öyle bir ülke düşünün ki Üniversite 1.Sınıfta Öğretmenlik hakkınız yoktur ne olacağınız mechuldür,3. Sınıfa gelince Öğretmen olabilirsiniz ama 1.5 yıl Tezsiz Yüksek Lisans yapacaksınız haydi bakalım LES barajını geçin derler. Geçer başlarsınız Tezsiz Y.L 1 yıla düştü derler ama siz yinede 1.5 yılda bitirmek zorundasınızdır,çünkü sizi kapsamaz. Sonra 1 yılda ama parayı veren düdüğü çalar hesabı verirler.. Bundan da sıkıldık isteyenler okurken lisans eğitimi içerisinde alabilir derler ve sonrada kaldırırlar anlattıklarım 2003-2011 arasında yaşananlardır ve açıkcası ben dinlemekten takip etmekten sıkıldım... Bunları en iyi oğluna "Öğretmen Kız" arayan teyzeler bilir ha bide Öğrenim Kredisi almamış ya da ödemiş olanını isterler :)))
Gelelim işin özüne alan sınavı bana (Felsefe Grubu Öğretmenliği'ne) yok gibi görünüyor ama dün o haberi okuyana kadar kendim için düşündüğümü size söyleyeyim siz kendinize yol belirlersiniz zaten. Şayet ben bu sınava gireceksem ve ilksem bana soracakları belli YÖK temel derslerini soracaklar ki bunlar Sosyoloji'ye Giriş, Psikoloji'ye Giriş, Felsefe Tarihi, Felsefi Terim Bilgisi, vb dir. Diğerleri Üniversiteden Üniversiteye değişir. Lise müfredatı için x bir liseye gidip birer tane kitap almam gerekecek Felsefe Psikoloji Sosyoloji Mantık. Okul Müdürü'nden rica ederim olmadı öğrencilerden alıp fotokopi çektiririm. Nelerden sorumlu olduğumu anladıktan sonrası kolay. Otur test çöz kızım :)
Lisans Eğitiminde Hocalarınızdan nasıl soru alamadıysanız ÖSYMde size alan sınavında şunları sorucam demez. Boşuna kafa yormayın beklemeyin,moral bozmayın. İlk olmak zordur ama avantajı çoktur. Mesela ÖSSde puan sistemi değişince ilk kez tercih yapacak olanlar panik oldu, panik olanların çoğu istediği yere gidemedi ama sakin ve detaylı tercih yapanlardan çoğu olmaz denilen üniversitelerden şuanda mezun oldu.
Tüh şuraya puanım yetiyordu ama gitmedim bu lanet bölümü bitirdim vah bana vah diye ağlamayın önünüze bakın ( böyle düşünenler varsa diye diyorum)
GY-GK, Eğitim bilimleri çözeceksiniz bunlar zaten belli yıllardır yapılıyor.. Alan sınavı ise zaten hakim olduğunuz dersler sadece hatırlamaya ihtiyacınız var rahat olun.
Alanınız her ne olursa olsun Matematik çözebiliyorum Türkçe çalışılır mı kardeşim demeyin bunları zaten herkes çözer ama sorun bunları kaç dakikada çözdüğünüzdedir. ALES 4 saat olsa herkes en az 85 alır ama 3 saat olunca alamaz çünkü bi soruya takıldımı bide bakar ki süre bitmiş ...
KPSS'de sabah 120 soru 120 dakikanız var ama yetmez niye çünkü Türkçe paragraflarda süre öyle bi geçer ki şoka girersiniz. Öğleden sonra 120 Soru 150 dakikadır ve örnekler sizi öyle hatıralara postalarki yine süre bitmiştir,salon görevlisi dalga geçer gibi GEÇMİŞ OLSUN der :)
Gireceğiniz sınavı tanıyın ama daha çok kendinizi tanıyın, ne soracaklar diye düşünmek yerine ne yaparsam hakim olduklarımı hızlı çözerim de tam hakim olmadığım konuya daha fazla vakit ayırırım diye düşünün.
Türkçe ve Matematik için hergün 10 soruda olsa vakit ayırın ki bu vakit size hız olarak geri dönsün Türkçe'yi çözsem nolacak zaten yapıyorum, Tarih yapamıyorum ki demeyin Türkçe size TÜM SORULARDA daha çabuk kavrama ve cevap verme olarak dönecektir. Matematik ise başta bilmediğiniz çözüm yolunu sonda 30 saniyede çözmeyi getirecektir. Herkes geometri çözemez belki ama matematik sorularının hakkından gelir. Ayrıca biri için beyninizin sol diğeri için sağ lobunu çalıştırırsınız ve hafızanız güçlenir.
Fazla uzun bu cevap için sizden aldığım zamanı geri veremem ama önerim içinizden birilerinin işine yarar da yolu açılırsa çok sevinirim.. Sağlıcakla kalın.
NOT: Çalışma Programı ve kendinizi takip için hazırladığım listeler ve yayınlarla ilgili nacizane fikirlerimi daha sonra ve siz isterseniz iletirim
çok özletme kendini amaaaaakızcelerim sizi seviyorum.
geçici süreligine ayrılıyorum .
öptüm siziiiiii
Sedefonur sana bir şey sorabilir miyim, yanılmıyorsam videodan ders çalışıyordun bir ara, hangi dersleri nereden takip ediyorsun söyleyebilir misin?
Bunları indirip bi cd.de toplayıp ona versem izlese diye düşünüyorum.
Bir de kızlar geçmiş sayfalarda gözüme çarpmıştı öğreten fasiküller vardı rengarenk, güzel mi onlar, kullananlar memnun mu? Not defterleri mi iyi bunlat mı?
Sedefonur'cum çok teşekkür ederim, Allah razı ve yardımcın olsun...
Dediklerine bakıcam hep.
Kolay gelsin hepinize.
bu arada 5.girişim olacak kpss ye bu konuda çoookkk tecrrübeliymi tarih cografya konusunda bildiğim kadarı ile sorularınız olursa cevaplarım
Konuya birden dalacağım ama neden 5?
Bölümden atamamı yok, yüksek puanmı gerekiyor?
osymden resmi açıklama
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?