• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Cnm benim yaaa olsun o kısır senin yorgunluğunu almıştır. Üni hocalarını hiiç olsum olası anlamamışımdır anlamakta istemiyorum kendilerinden başka kimseyi düşünmez onlar boşver cnm bu yıl sinirlenmemeyi öğreneceğiz hiçbirşeyin zamanımızdan çalmasına izin vermeyeceğiz unutma zaman alehimize işliyor:)

Hadi bakalım bende başlayacağım akşam bugün durmak yok deli gibi çalışacağız tatlım akşam. Ben nedense pek bi huzursuzum anlam veremediğim bir duygu içindeyim off geçsin bu sıkıntıı onu bekliyorum. Belki derse başlarsam geçer dişyorum şimdi moladayım bende yarım saate başlarım .

Tarihde nerdesin cnm?

canım böyle zamanlarda çıkıp bi 10 dk yürürsen de iyi gelebilir. gerçi hava buz gibi ama şal şapka iyice sarındın mı bişey olmaz, değişiklik olur.
tarihte daha baştayım canım. dershaneye göre gidiyorum. hoca bu akşam kültür uygarlık anlatıcaktı etütte. ben de onu dinlerim bu akşam

kızlar bugün cografyadan harita üzerinde fiziki özelliklere calıstım
sonra rehberlikte iletişim becerileri bitti ama test yetişmedi:19:
simdi öytden bitecek bir konu inşallah:34:

merhaba kızlar alan sınavı kesinleşti.

Bakanlık ile ÖSYM arasında yapılan çalışma neticesinde öğretmen adaylarına uygulanacak alan sınavının 2013 yılında 15 alanda yapılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, 6-7 Temmuz 2013'te yapılacak KPSS'de genel yetenek bölümünün ağırlığının yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığının yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranının yüzde 20 olacağı bildirildi. 13 Temmuz 2013'te yapılacak alan sınavının ağırlığı ise yüzde 50 olarak belirlendi.
Alan sınavı yapılacak öğretmenliklerin ise şu branşlarda olduğu bildirildi:

-Türkçe
-İlköğretim Matematik
-Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji
-Sosyal Bilgiler
-Türk Dili ve Edebiyatı
-Tarih
-Coğrafya
-Matematik (Lise)
-Fizik
-Kimya
-Biyoloji
-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
-Almanca
-Fransızca
-İngilizce

Bakanlık ile ÖSYM arasında yapılan çalışma neticesinde öğretmen adaylarına uygulanacak alan sınavının 2013 yılında 15 alanda yapılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, 6-7 Temmuz 2013'te yapılacak KPSS'de genel yetenek bölümünün ağırlığının yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığının yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranının yüzde 20 olacağı bildirildi. 13 Temmuz 2013'te yapılacak alan sınavının ağırlığı ise yüzde 50 olarak belirlendi.

-Türkçe
-İlköğretim Matematik
-Sosyal Bilgiler
-Türk Dili ve Edebiyatı
-Tarih
-Coğrafya
-Matematik (Lise)
-Fizik
-Kimya
-Biyoloji
-Almanca
-Fransızca
-İngilizce

%50 mi??????????????? :18:

-Türkçe
-İlköğretim Matematik
-Sosyal Bilgiler
-Türk Dili ve Edebiyatı
-Tarih
-Coğrafya
-Matematik (Lise)
-Fizik
-Kimya
-Biyoloji
-Almanca
-Fransızca
-İngilizce

Off offf..Ne bu adaletsizlik..Yapılan haksızlıga mı yanayım keyiflerine göre alan sınavı yaptılar buna mı yanayım başımıza neler gelecek hiç bilmiyorum..

%50 mi??????????????? :18:

evet hocam :26: bence eğitim bilimlerine biraz daha ağırlık vermeliler. en azından gy.i kaldırsalardı

sistemde ilk olacağından umarım bu durum dezavantaj yerine avantaja dönüşür

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Off offf..Ne bu adaletsizlik..Yapılan haksızlıga mı yanayım keyiflerine göre alan sınavı yaptılar buna mı yanayım başımıza neler gelecek hiç bilmiyorum..

tubishhh hocam adaletsizlik ama onlar bir şekilde kılıfına uydururlar

eşitsizlik konusunda da sanıırm şöyle düşünülüyor. sonuçta kendi branşından değerlendiriliyorsun yani kendi bölümündekilerle kıyaslandığında eşitsin gözüyle bakıyorlar sanırım:44:

evet hocam :26: bence eğitim bilimlerine biraz daha ağırlık vermeliler. en azından gy.i kaldırsalardı

sistemde ilk olacağından umarım bu durum dezavantaj yerine avantaja dönüşür

Allah hepimizin yardımcısı olsun

tubishhh hocam adaletsizlik ama onlar bir şekilde kılıfına uydururlar

eşitsizlik konusunda da sanıırm şöyle düşünülüyor. sonuçta kendi branşından değerlendiriliyorsun yani kendi bölümündekilerle kıyaslandığında eşitsin gözüyle bakıyorlar sanırım:44:

Gy kalkar mı yaaa ? Türkçe yok,Matematik yok.:20:

ne güzel bir topic yapmışınız maşallahhhh.... benim zamanımda yoktu böyle şeyler gaz vermek adına iyi olmuş vallaaaaa... başarılar bacılarrrrrr... matematikçiyim sorunuz olursaaaa (pek sanmıyorum burdan yazılabilirmi sorularnız ) cevaplamaya çalışırım girince

sedef ya seninle aynı ilde olmayı inan çok isterdim ohh mis gibi yerdik ya kısırı bir demlik çayıda bitirirdik:23:
ayy keşke kuzummm :56:
kızlar bugün cografyadan harita üzerinde fiziki özelliklere calıstım
sonra rehberlikte iletişim becerileri bitti ama test yetişmedi:19:
simdi öytden bitecek bir konu inşallah:34:
nasıl oldu canım iyi oturdu mu harita ile, bi de bence coğrafyadan bu konunun peşini bırakma. bu konuda çok ezber var çünkü, her daim test çöz, diğer konularına geçsen de

-Türkçe
-İlköğretim Matematik
-Sosyal Bilgiler
-Türk Dili ve Edebiyatı
-Tarih
-Coğrafya
-Matematik (Lise)
-Fizik
-Kimya
-Biyoloji
-Almanca
-Fransızca
-İngilizce
bize kalkmış alan sınavı, bu yüzden sevincek değilim. tabii ki kendi adıma rahatladım ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın da demem. bu gerçekten adaletsizlikte son nokta. yakında mülakata falan da alır bunlar. yapmıcakları yok, hepsini Allaha havale ediyorum. kızlar şunu da unutmayın ki branşınızdaki herkes sizin gibi deneyimsiz alan sınavında. o yüzden moralinizi bozmayın. bi de inş bir an önce yayınlarını çıkarırlar. çünkü %50 imiş. onlar çıkana kadar da gygk ve eğitim çalışmaya devam kızlar. %15 olsa bile o derslere de çalışılcak.
ne güzel bir topic yapmışınız maşallahhhh.... benim zamanımda yoktu böyle şeyler gaz vermek adına iyi olmuş vallaaaaa... başarılar bacılarrrrrr... matematikçiyim sorunuz olursaaaa (pek sanmıyorum burdan yazılabilirmi sorularnız ) cevaplamaya çalışırım girince
sağol canım :16: çok teşekkür ederiz.
bugün öğrenmeden 100 soru çözüp bıraktım sedefim birazdan rehberliğe başlayacağım senin nasıl gidiyor
nurum tubam ilk kez mat çalıştım bu akşam. mat hocamız dershanedeki kötü, mat temelim var ama iyice körelmiyeyim dedim. onun dışında bişey yapamadım. dünkü gelmeyen misafirler bugün habersiz geldi :20:

Kızlar; yaklaşık 10 gündür sizi takip ediyorum. sinsi sinsi :) ilk sayfadan son sayfaya kadar tüm yazılanları okuduğum için bugüne kadar sessiz kaldım.Aranıza benide alırsanız sevinirim, önerilerinizden 9 sayfalık bir word dosyası hazırladım öncelikle yayın önerileriniz için sizlere teşekkür ederim. 27 aylık bir cimcimem olduğu için sizler gibi çalışıp günlük rapor verme imkanım olmaz ama elimden geldiğince aranızda olmak istiyorum.
Aranızda gizlice geçirdiğim 10 günde çok eğlendim üzüldüm düşündüm...
Neşeli bir grupsunuz eğlendim..
Hastalıklar geçirmişsiniz , üzüldüm,geçmiş olsun... (türkmengelini umarım iyidir)
Çalışma şekillerinize hem sevindim hem üzüldüm hem düşündüm...
Aranızda ALES'e hazırlanan bir arkadaş vardı umarım istediği sonucu almıştır ben 71 ea aldım.
12 kişilik bir misafir gurubunu biraz önce yolcu ettim,yorgunum yarın sayfaya baktığımda cevaplarınıza göre (yani eğer beni aranıza alırsanız) ve eğer isterseniz tavsiyelerde bulunmayı düşünüyorum.(eski bir dershaneci + deneyimli bir sınav öğrencisi + atanmak isteyen bir öğretmen olarak)
Alan sınavını dert etmeyin,transkriptlerinize bir bakın sonra Ankara'daki üniversitelerde sizin bölümünüzde okutulan temel dersleri gözden geçirin ona göre yol çizmeye çalışın bence... (her üniversitede ortak olan bölüm dersleri ve ayrıca bölüm yönetiminin keyfi dersleri vardır) ...
"sedefonur" güzel bir topik oluşturmuşsun sana ve senin nezdinde tüm cafe sakinlerine paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ediyor ve 2013 KPSS'de "Hayat'a ve ÖSYM'ye rağmen" başarılar diliyorum.
Hepinize iyi geceler

Kızlar; yaklaşık 10 gündür sizi takip ediyorum. sinsi sinsi :) ilk sayfadan son sayfaya kadar tüm yazılanları okuduğum için bugüne kadar sessiz kaldım.Aranıza benide alırsanız sevinirim, önerilerinizden 9 sayfalık bir word dosyası hazırladım öncelikle yayın önerileriniz için sizlere teşekkür ederim. 27 aylık bir cimcimem olduğu için sizler gibi çalışıp günlük rapor verme imkanım olmaz ama elimden geldiğince aranızda olmak istiyorum.
Hastalıklar geçirmişsiniz , üzüldüm,geçmiş olsun... (türkmengelini umarım iyidir)
Aranızda ALES'e hazırlanan bir arkadaş vardı umarım istediği sonucu almıştır ben 71 ea aldım.
12 kişilik bir misafir gurubunu biraz önce yolcu ettim,yorgunum yarın sayfaya baktığımda cevaplarınıza göre (yani eğer beni aranıza alırsanız) ve eğer isterseniz tavsiyelerde bulunmayı düşünüyorum.(eski bir dershaneci + deneyimli bir sınav öğrencisi + atanmak isteyen bir öğretmen olarak)
Alan sınavını dert etmeyin,transkriptlerinize bir bakın sonra Ankara'daki üniversitelerde sizin bölümünüzde okutulan temel dersleri gözden geçirin ona göre yol çizmeye çalışın bence... (her üniversitede ortak olan bölüm dersleri ve ayrıca bölüm yönetiminin keyfi dersleri vardır) ...
"sedefonur" güzel bir topik oluşturmuşsun sana ve senin nezdinde tüm cafe sakinlerine paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ediyor ve 2013 KPSS'de "Hayat'a ve ÖSYM'ye rağmen" başarılar diliyorum.
Hepinize iyi geceler

kusursuz deli hoşgeldin aramıza :16: ve hep aramızda kal tamam mı :29:
nedense birden bire kanım ısındı sana. gerçi herkesi severim ben :31: yani bilmiyorum sanal da olsa evet burda gerçekten dostluklar kurmayı başardık başarıyoruz.
zaten bu topiği açmamın sebebi de burda sıcak bi ortam kurup biraz olsun üzerimizdeki kpss stresini azaltmak, öneriler paylaşmak birbirimize yardımcı olmak. gerek ders çalışmak için motivlemek, gerek hayatta takılıp düştüğümüz zamanlar birbirimizin elinden tutup kaldırmak, gerekse sevinçlerimizi paylaşıp mutlu olmak.
burası ders arasında soluklanacağımız ve her şeyi konuşabileceğimiz bi cafemiz bizim.
bebişin sana uğur getirsin :nazar: bebişle çalışmak zor olur ama imkansız değildir, içimizdeki güç ile ilgili bi video paylaşmıştım onu da görmüşsündür eminim.
malesef ki türkmengelinimizden hiçbir haber yok, bi de macaronumuz vardı sabahları cafemizi açardı o da yok ne zamandır :50:
kpsshayali girmişti alese. ama sonuçları paylaşmadı
gel kız buraya kpsshayali bak açıklanmış da hiç söylemiyosun :27:
ben şimdiden mutlu oldum aramıza katılmana, çoğaldıkça çalışma hevesimiz de artıyo bizim, sorular da paylaşıyoruz :31:
şimdi güzel bi uyku çek, yarın sakin kafayla verimli bi şekilde çalış canım, Allah hepimize zihin açıklığı versin, çok öpüyorum iyi geceler :16:

ya alan sınavı 50 soru ve %50 etkileyecekmiş var mı böyle sacmalık
güvenirligi ne kadar olabılır 50 sorunun ya?
gercekten sinirlendiriyorlar.:19:

e madem alan kesin o zaman soru tipleri hala neden acıklanmamış ki?
hepsi dert vallahi
kücük bir umut belki ama inşallah esitlige aykırı diye yargıdan döner.hala umudum var.
ya da tesellim bilmiyorum
:26::26::26:

Hepinize iyi geceler

canım hoşgeldin:16:sedef gibi bende çok sevdim seni o alese hazırlanan bendim:34:sürem yetişmemişti canım ama güzel bir sonuç aldım çok şükür:16:hem annesin hem dersane tecrüben var hepimizin olduğu gibi seninde işin zor canım her zaman düşüncelerini duygularını paylaşmanı bekliyoruz üşenmeden okumuşsun kaç sayfayı:34:alanın ne bu arada canım

ayy keşke kuzummm :56:

nasıl oldu canım iyi oturdu mu harita ile, bi de bence coğrafyadan bu konunun peşini bırakma. bu konuda çok ezber var çünkü, her daim test çöz, diğer konularına geçsen de

bize kalkmış alan sınavı, bu yüzden sevincek değilim. tabii ki kendi adıma rahatladım ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın da demem. bu gerçekten adaletsizlikte son nokta. yakında mülakata falan da alır bunlar. yapmıcakları yok, hepsini Allaha havale ediyorum. kızlar şunu da unutmayın ki branşınızdaki herkes sizin gibi deneyimsiz alan sınavında. o yüzden moralinizi bozmayın. bi de inş bir an önce yayınlarını çıkarırlar. çünkü %50 imiş. onlar çıkana kadar da gygk ve eğitim çalışmaya devam kızlar. %15 olsa bile o derslere de çalışılcak.

sağol canım :16: çok teşekkür ederiz.

nurum tubam ilk kez mat çalıştım bu akşam. mat hocamız dershanedeki kötü, mat temelim var ama iyice körelmiyeyim dedim. onun dışında bişey yapamadım. dünkü gelmeyen misafirler bugün habersiz geldi :20:

Sen ne mükemmel bir insansın yaaa.:16:Rabbim hayırlısıyla atanmanı nasip etsin.:nazar::nazar:

Hepinize iyi geceler

Ben Türkçe öğretmenliğindeyim.Halk edebiyatı,Yeni Türk Edebiyatı...Bunlara mı bakmalıyım ? :44:

Kızlar ben geldim tekrar:3:
Nasılsınız, nasıl gidiyor çalışmalar?
Alan sınavı kesinleşmiş... Ya sabır diyorum bu ne adaletsizliktir, öğretmenlere ne yapacaklarını şaşırdılar.
Baktım branşlara sevdiceğimin yokmuş onun adına sevindim ama pek çok arkadaşım girecek bu sınava yani üzüldüm doğrusu.
Gerçi sevdiceğin bölümünün de ataması çok çok az. Off off..
Sizden yine bir tavsiye isteyecektim ben.
Arkadaşım Yediiklimin geçen yılki kitabından çalışıyor iki bölüme de ama yargı soru bankası filan da aldı.
Sizin önerebileceğiniz neler var?
Tarih'ten, coğrafyadan, anayasadan pratik ve güzel yayınlar var mı, en çok alsın dedikleriniz?
Ve de eğitimden başka nelere bakabilir?
Ben de notlarımı, kitaplarımı verdim ona ama her gün yeni bir şey çıkıyor.
Bir sürpriz yapıp alayım diyorum ( Sürprizlerimiz bile kpssyle ilgili :14: )
Yardım ederseniz çook sevinirim.
Allah hepinizin yardımcısı olsun, kolay gelsin.

Back