kızlar sorum var bakar mısınızçözenler açıklamasıyla yazarlarsa sevinirim cevapları vermiyorum doğru cevabı açıklamanızda etkisi olmasın diye
soru:1
bir fen teknoloji öğretmeni öğrencilerinin derste geçen ısı ve sıcaklık kavramlarının tanımlarını söylemesini beklemektedir. Bu kazanıma ulaşabilmek amacıyla öğretmen proje ve gözlem tekniklerini kullanmaktadır. Öğretmen için hangisi söylenebilir?
a- kazanıma ulaştıracak en uygun yolu seçmiştir
b- seçilen teknikler bu kazanıma ulaştırmak için yeterli değildir
c- belirlenen etkinlikler öğrencilerin gelişim özelliklerine uygun değildir
d- kazanım için seçilen etkinlik ekonomik değildir
e- belirlenen kazanım öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyine uygun değildir
soru2
5.sınıf sosyal bilgiler dersinde "toplum için çalışanlar" temasını işleyen bir öğretmen, toplumda dayanışma ve yardımlaşmanın önemini açıklamış, bu konuda çalışmalar yapan vakıf ve derneklerden örnekler vermiştir. Türkçe dersinde ise buna paralel olarak bir vakıf ile ilgili bir metni öğrencilere okutmuş ve metnin etkinliklerini yaptırmıştır. Hangi öğretim ilkesi dikkate alınmıştır?
a- somuttan-soyuta
b- ekonomiklik
c- hayatilik
d- hedefe görelik
e- öğrenci düzeyine uygunluk
canım sen ihtiyaçtaydın dimi, Allah Allah sizin şubeye çok sinir oldum. bize seviye tespit sınavı için msj atmışlardı 2 gün öncesinden ve aynı şekilde derslerin başlıcağı hafta da başlamadan önce ders programını msj atmışlardı. uzaktan eğitim üyeliği de yapmamışlar. daha en başından böyle yaparlarsa nasıl sistem kazandırcaklar sana, canım eğer yapılabiliyosa bence kaydını aldır başka bi dershaneye yazıl. gerçekten seni anlıyabiliyorum. dershaneye yazıldığın için otomatikman kafan ona odaklı, başlasa da şöyle yapsam böyle yapsam vs.. ee tabii başlamayınca aksıyo.
Aynen öyle sedef cim aklım takılıyor,hala ses yok ayrıca.Ya aslında başka dershaneye gitmek istemiyorum seçeneklerimin arasında en iyisi bu eminim ama niye böyle sorumsuzluk yaptılar anlamadım,bekleyeceğim bakalım 16 sında dersler başlayacaktı sanırım bunu da haber verirler
kızlar sorum var bakar mısınızçözenler açıklamasıyla yazarlarsa sevinirim cevapları vermiyorum doğru cevabı açıklamanızda etkisi olmasın diye
soru:1
bir fen teknoloji öğretmeni öğrencilerinin derste geçen ısı ve sıcaklık kavramlarının tanımlarını söylemesini beklemektedir. Bu kazanıma ulaşabilmek amacıyla öğretmen proje ve gözlem tekniklerini kullanmaktadır. Öğretmen için hangisi söylenebilir?
a- kazanıma ulaştıracak en uygun yolu seçmiştir
b- seçilen teknikler bu kazanıma ulaştırmak için yeterli değildir
c- belirlenen etkinlikler öğrencilerin gelişim özelliklerine uygun değildir
d- kazanım için seçilen etkinlik ekonomik değildir
e- belirlenen kazanım öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyine uygun değildir
soru2
5.sınıf sosyal bilgiler dersinde "toplum için çalışanlar" temasını işleyen bir öğretmen, toplumda dayanışma ve yardımlaşmanın önemini açıklamış, bu konuda çalışmalar yapan vakıf ve derneklerden örnekler vermiştir. Türkçe dersinde ise buna paralel olarak bir vakıf ile ilgili bir metni öğrencilere okutmuş ve metnin etkinliklerini yaptırmıştır. Hangi öğretim ilkesi dikkate alınmıştır?
a- somuttan-soyuta
b- ekonomiklik
c- hayatilik
d- hedefe görelik
e- öğrenci düzeyine uygunluk
öyt çalışıyorum canım ben benim sorularımda öyt dersinin sedefcim, tubacım aktivite diye düşünüyorum ama şıklarda en mantıklı gelen o olduğu için şimdi öğrenciye görelik olamaz çünkü beceri,bireysel farklılık gibi kavramlardan bahsetmemiş, sosyallikle bunun hiç alakası yok zaten,bilinenden bilinmeyene gibi bir durum yok ortada önceki bilgileri yoklama gibi bir şey söz konusu değil,bütünlük ilkesi belki olabilir öğrencileirn fiziksel olaraktaaktif olacağı demiş çünkü bütünlükte birden çok alanda etkinlik oluyor ama ne biliyim bu anlatıma göre aktivite sanki cevap fiziksel olarak aktif olacağı materyalleri kullandırması aktiflik değilde nedir bi söyle sen banaBeden eğitimi öğretmeni olan duygu hanım öğrencileyile farklı etkinlikler planlamakta,öğrencilerin fiziksel olarak da aktif olacağı materyalleri dersinde kullanmaktadır.Duygu hanımın bu tutumu öğrencilerinin dersi daha çok sevmesini sağlamıştır.
Öğretim ilkeleri temele alındıgında Duygu Öğretmenin hangi ilkeyi temele alarak süreci planladığı söylenebilir?
a-öğrenciye görelik
b-aktivite
c-bütünlük
d-sosyallik
e-bilinenden bilinmeyene
Kızlar öyt ye çalıştınız mı bilmiyorum ama ben bu soruya takıldım bakar mısınız bi?
canım hayır 2.sorunun cevanı hedefe görelik değil, dersaneye yuh diyorum artık umarım tatil yapılmaz ne saçmalık ya bayramın öncesini tatil etmek ne meraklılarmış tatile yeni de başladı yani dersane bu ne kaçma hevesiayy bu hangi ders şu ana kadar çalıştıklarımda hiç böyle şeyler görmedim
ama 2. soru hedefe görelik mi? :26:
dershanem bugün acayip saçmaladı, haftaya tatil olsun mu diye sordular ve olmasını isteyenlerden imza topladılar. yuhh haftaya neden tatil olsun ki, neymiş bi dahaki hafta bayram varmış. bayramdan 5 gün önceki gün için de tatil ilk defa duyuyorum
ayrıca kitapların basımı yetişmemişşşş :95:
canım ne yazıkki ekonomiklikte değil cevap1.soruda mantık yürütmeye çalıştım ama dogru oldugunu zannetmiyorum gıcık bir soruymuş
2.soruyada ekonomiklik diyorum
öyt çalışıyorum canım ben benim sorularımda öyt dersinin sedefcim, tubacım aktivite diye düşünüyorum ama şıklarda en mantıklı gelen o olduğu için şimdi öğrenciye görelik olamaz çünkü beceri,bireysel farklılık gibi kavramlardan bahsetmemiş, sosyallikle bunun hiç alakası yok zaten,bilinenden bilinmeyene gibi bir durum yok ortada önceki bilgileri yoklama gibi bir şey söz konusu değil,bütünlük ilkesi belki olabilir öğrencileirn fiziksel olaraktaaktif olacağı demiş çünkü bütünlükte birden çok alanda etkinlik oluyor ama ne biliyim bu anlatıma göre aktivite sanki cevap fiziksel olarak aktif olacağı materyalleri kullandırması aktiflik değilde nedir bi söyle sen bana
soracağım sorular öyt sorularıdır bilgilerinize sunarım
soru1:
öğrencileirn bireysel farklılıkların belirlenmesinde öğretmenlerin izleyebileceği en etkili yöntem hangisidir?
a-gözlem yapmak
b-anket yapmak
c-velilerle görüşmek
d-okul yönetimine sormak
e-akran değerlendirmesi yaptırmak
soru2:
bir öğretmen planladığı bazı etkinliklerle öğretim sürecini zenginleştirme çabası göstermekte, fen teknoloji dersinde hücre konusunu öğrencilerin grupça yaptıkları deneylerle işlemektedir.Bu öğretmen deney sonrası öğrencilerden,
-yaptıkları deneyle ne öğrendiklerini ayrıntılı olarak yazmalarını
-hücre konusunda öğrendiklerini küçük gruplarda tartışarak grup görüşünü sınıfa sunmalarını istemiştir.Öğretmen yaptığı bu etkinlikte aşağıdakilerden hangisinde belirtilen eğitsel katkıyı en çok sağlayabilir?
a-öğrencilerin ders boyunca meşgul olmalarını sağlama
b-öğrencilerin yazma becerilerini geliştirme
c-öğrencilerin derse olan ilgilerini ve katılımlarını artırma
d-farklı değerlendirme yöntemlerinden faydalanma
e-farklı öğretim stratejilerinden yararlanma
soru3:
bir öğrenci sınıfta ders işlenirken sürekli olarak kağıtlara şekil çiziyor sonrada çizdiği şekilleri keserek farklı türde küçük oyuncaklar yapacağı etkinliklere yöneliyor. Bu durum karşısında öğretmen hangisini yaparsa öğrencinin derse katılımını en uygun şekilde sağlamış olur?
a-öğrenciye böyle giderse konuları anlayamayacağını uygun bir dille söylerse
b-bu tür çalışmalarını resim dersinde yapabileceğini söylerse
c-öğrenciye bu yeteneğini geliştirebileceği dersle ilgili aktiviteler yaptırma
d-öğrenciye eksik öğrenmeleri için ek öğretim hizmeti verme
e-öğrencinin kağıtlarla oynamasını yasaklama
soru4:
sınıf içi disiplin sorunlarını azaltmada öğretmenin yararlanacağı en uygun yaklaşım nedir?
a-karşılıklı güven ve saygıya dayalı ortam oluşturma
b-öğrencilerin görev ve sorumluluklarını belirleme
c-öğretim için ayrılan sürenin bir kısmını disiplin konusuna ayırma
d-sorun yaratab öğrenciye yaptırım uygulama
e-okul yönetiminden yardım isteme
canım o zaman açıkladığım gibi beden eğitiminde öğrendiklerini fiziksel mataryallerle kullandığı için bütünlük ama bence soru eksik sorulmuş bütünlüğe örnek verelim mesela fen dersinde çevremizi koruyalım ünitesini öğrendi öğrenciler fen dersinde çiçek dikerse, tükrçedersinde çevreyle ilgili kompozisyon yazarsa bütünlüğü sağlamış olur, ama bu soruda beden eğitimi dersinde yaptığı şeyle ilgili bir örnek vermeden direk fiziksel aktivite yapması diyor saçma olmuş yani bence...Bu saçmasapan soruya takıldım kaldım canım ya..Cevap bütünlük olacak,bütünlük deyince ruhsal psikolojik fizyolojik gibi alanlar deseydi düşünmeden işaretlerdim...
anketyapmak değil canım cevabı bende anket yapmak dedim ama cevap gözlem yapmak sanırım şu yüzden ankette öğrenciler sıkılıyor ya atıyorlar hani güvenirliği düşük olabilir o yüzden ama gözlemde direk hocanın 1.gözden tespitleri var tabi orda da senin kafanı gözlemde ne kadar yapılır bireysel farklılıklar zor tespit edilir diye düşündün ama anketten daha güvenilir canım demekki3-c
4-b
sorular çok çelişkili canım hep iki şık arasında kaldım hangi yayından çalışıyorsun
soru3:
bir öğrenci sınıfta ders işlenirken sürekli olarak kağıtlara şekil çiziyor sonrada çizdiği şekilleri keserek farklı türde küçük oyuncaklar yapacağı etkinliklere yöneliyor. Bu durum karşısında öğretmen hangisini yaparsa öğrencinin derse katılımını en uygun şekilde sağlamış olur?
a-öğrenciye böyle giderse konuları anlayamayacağını uygun bir dille söylerse
b-bu tür çalışmalarını resim dersinde yapabileceğini söylerse
c-öğrenciye bu yeteneğini geliştirebileceği dersle ilgili aktiviteler yaptırma
d-öğrenciye eksik öğrenmeleri için ek öğretim hizmeti verme
e-öğrencinin kağıtlarla oynamasını yasaklama
bu soruda b diye işaretledim ben canım ona açıklama yapsan yeter
soru4:
sınıf içi disiplin sorunlarını azaltmada öğretmenin yararlanacağı en uygun yaklaşım nedir?
a-karşılıklı güven ve saygıya dayalı ortam oluşturma
b-öğrencilerin görev ve sorumluluklarını belirleme
c-öğretim için ayrılan sürenin bir kısmını disiplin konusuna ayırma
d-sorun yaratab öğrenciye yaptırım uygulama
e-okul yönetiminden yardım isteme
bunda da c diye düşünmüştüm beraber disiplin konusuna zaman ayırırlarsa kural falan belirlemezler mi ben öyle düşündüm?bu dediğim b şıkkında mı oluyor yoksa
soru2:
bir öğretmen planladığı bazı etkinliklerle öğretim sürecini zenginleştirme çabası göstermekte, fen teknoloji dersinde hücre konusunu öğrencilerin grupça yaptıkları deneylerle işlemektedir.Bu öğretmen deney sonrası öğrencilerden,
-yaptıkları deneyle ne öğrendiklerini ayrıntılı olarak yazmalarını
-hücre konusunda öğrendiklerini küçük gruplarda tartışarak grup görüşünü sınıfa sunmalarını istemiştir.Öğretmen yaptığı bu etkinlikte aşağıdakilerden hangisinde belirtilen eğitsel katkıyı en çok sağlayabilir?
a-öğrencilerin ders boyunca meşgul olmalarını sağlama
b-öğrencilerin yazma becerilerini geliştirme
c-öğrencilerin derse olan ilgilerini ve katılımlarını artırma
d-farklı değerlendirme yöntemlerinden faydalanma
e-farklı öğretim stratejilerinden yararlanma
bu soruda da canım e demiştim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?