- 15 Eylül 2009
- 10.114
- 1.270
- 773
kızlar sorum var bakar mısınızçözenler açıklamasıyla yazarlarsa sevinirim cevapları vermiyorum doğru cevabı açıklamanızda etkisi olmasın diye
soru:1
bir fen teknoloji öğretmeni öğrencilerinin derste geçen ısı ve sıcaklık kavramlarının tanımlarını söylemesini beklemektedir. Bu kazanıma ulaşabilmek amacıyla öğretmen proje ve gözlem tekniklerini kullanmaktadır. Öğretmen için hangisi söylenebilir?
a- kazanıma ulaştıracak en uygun yolu seçmiştir
b- seçilen teknikler bu kazanıma ulaştırmak için yeterli değildir
c- belirlenen etkinlikler öğrencilerin gelişim özelliklerine uygun değildir
d- kazanım için seçilen etkinlik ekonomik değildir
e- belirlenen kazanım öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyine uygun değildir
soru2
5.sınıf sosyal bilgiler dersinde "toplum için çalışanlar" temasını işleyen bir öğretmen, toplumda dayanışma ve yardımlaşmanın önemini açıklamış, bu konuda çalışmalar yapan vakıf ve derneklerden örnekler vermiştir. Türkçe dersinde ise buna paralel olarak bir vakıf ile ilgili bir metni öğrencilere okutmuş ve metnin etkinliklerini yaptırmıştır. Hangi öğretim ilkesi dikkate alınmıştır?
a- somuttan-soyuta
b- ekonomiklik
c- hayatilik
d- hedefe görelik
e- öğrenci düzeyine uygunluk
ayy bu hangi ders şu ana kadar çalıştıklarımda hiç böyle şeyler görmedim
ama 2. soru hedefe görelik mi? :26:
dershanem bugün acayip saçmaladı, haftaya tatil olsun mu diye sordular ve olmasını isteyenlerden imza topladılar. yuhh haftaya neden tatil olsun ki, neymiş bi dahaki hafta bayram varmış. bayramdan 5 gün önceki gün için de tatil ilk defa duyuyorum
ayrıca kitapların basımı yetişmemişşşş :95: