2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

Hayırlı aksamlar arkadaslar Transferi olup bekleyen arkadaslar nasıl dınlenıyorsunuz devamlı sırt üstü mu uzanıyorsunuz ben oturmaya dahi korkuyorum yatınca bile yan dönmemeye çalışıyorum birde alıntısı olan varnı

Hayirli aksamlar canim sanada.ben cok fazla dinlenemiyorum sanirim.ilk 3-4 gun annem geldi sonra ise basladim.bende nasil yatacagim konusunda tedirginim ama sureklide sirt ustu yatilmiyor.iste de ister istemez egilip kalkiyorum merdivrn inip cikiyorum.valla bilmiyorum kismetimizde varsa bisey olmaz ins.hakkimizda hayirlisini nasip etsin.birde ben cok cabuk acikiyorum yemege oturunca da tikaniyorum fazla yiyemiyorum.canim hic birsey cekmiyor.agzimin tadi yok sanki.benim gibi olan arkadaslar var mi aramizda.

Canım ben adet olmayı bekliyorum ondan sonra tedaviye başlıyorz.. sen hangi aşamadasın canım
Ben transfer oldum canım bugün 8.günüm bekliyorum Karnım ağrıo hafif hafif çok gergin bi dönemdeyim :)

Hayırlı aksamlar arkadaslar Transferi olup bekleyen arkadaslar nasıl dınlenıyorsunuz devamlı sırt üstü mu uzanıyorsunuz ben oturmaya dahi korkuyorum yatınca bile yan dönmemeye çalışıyorum birde alıntısı olan varnı
canım ben 3 gün dinlendim sırt üstü yattım sonra oturmaya başladım hatta evde dolanmaya sonra dışarı çıktımm gezindim kendimi yormadan annem zaten yanımda günlerdir elimi soğuk sudan sıcak suya sokmuyo...

arkadaşlar bugün dr verdiği kan tahlilerini yaptırdım üç hastane gezdim fiyatları uçmuş biri 410tl devlet yapmıyor yani yapıyorda muayne olmak gerekiyormuş sonra tanıdık bir hastanede 160tl yaptırdık allah yardım etsin bize daha tedavim doğrudürüt başlamadı bile bize 1200 tl harcadım cumarteside eşimin muaynesivar bakalım onuntalileri nekadar tutcak ama bebeyim gelsinde sonunda giden para olsun :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Canımm maleseff bu işe başladık mı malesef servet gidiyor ama cocuk için herşey mübah...herşeye göz yumuyoruz dua edelim ki tedavimiz var ya olmasaydı...o zaman napardık..bizde çok yıprandık aman olsunda evladımız giden paracıklarımız olsunn :)

Kızlar merhaba, uzun zamandır takip ediyorum heyecanla... Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah, hepimiz bebeklerimize kavuşuruz dilerim.

Benim ikinci tüp bebek denemem. Sorunum rezerv aralığı. Yaşım 35. Transferin 5. Günü. Ve değil günler saatler geçmiyor sanki kendimi dinliyorum. Bir şekilde hissedeceğim diye :KK14:

Benim tedavilerden önce bir kimyasal gebeliğim var. O zaman hamileliği reglim gecikmeden farketmiştim, çok hissetmiştim yani.. Şimdi yine böyle bir şeyler bekliyorum...

Zor işler velhasıl ...
Tranferden sonra hiç bir şeyler hisseden var mı aranızda :emir_bebek: :emir_bebek::emir_bebek:

Hayirli aksamlar canim sanada.ben cok fazla dinlenemiyorum sanirim.ilk 3-4 gun annem geldi sonra ise basladim.bende nasil yatacagim konusunda tedirginim ama sureklide sirt ustu yatilmiyor.iste de ister istemez egilip kalkiyorum merdivrn inip cikiyorum.valla bilmiyorum kismetimizde varsa bisey olmaz ins.hakkimizda hayirlisini nasip etsin.birde ben cok cabuk acikiyorum yemege oturunca da tikaniyorum fazla yiyemiyorum.canim hic birsey cekmiyor.agzimin tadi yok sanki.benim gibi olan arkadaslar var mi aramizda.

Bende çok acıkıyorum ama oturunca tıkanmıyorum maalesef:)) inşallah hamilelik belirtisindr canım Rabbim hepimize hayırlısıyla nasip etsın evlat sahibi olmayı inşallah

Allahümme salli ala seyyidina MUhammedin tıbbil kulubi ve devaiha ve afiyetil ebdani ve şifaiha ve nuril ebsari ve diyaiha ve ala alihi ve sahbihi ve sellim ( 101 tane konuşmadan ) peşine 101 tane
Ya Şafial Emraz ( çekilicek yine konuşmadan )
Kızlar cumartesi yumurtalarım toplandı bu duayı okumadan önce yumurtalarım azdı ve bu duayla 12 yumurtam oluştuğuna inanıyorum..sizlerde okuyun inşaallah şifa olur hepimize

Bu duanın gercekten hikmetini gördüm yumurtalarım kalitesi çok iyi değildi transfer günü gittiğimde çok iyi duruma geldiği söylendi çok inanarak okudum arkadaslar gecenin biryarısı bu sayfayı bulmak için baya uğraştım ama değdi inş sizde okumaya çalışın lütfen

herkese merhaba biriniz yardımcı olun lütfen 10.gün değerim 66 12.gün 142 14.gün 192 düşük değilmi tam iki kat olmamış sorunmu var
%60 artış olması gebelik anlamına gelir diyebiliyorum ama istersen 2 gün sonra tekrar baktır.

Yarin transferim varrr :KK66:

hadi hayırlı olsunnnnn.... :21::21::KK49::KK49: göbişler bebişlerle tanışsınnnnn

Kızlar ya canım sıkıldı bugün transferin 8. Günü ve karnım ağrıo ve ayaklarım soğuk sanki her an hastalancakmısım gibi ...idrar testi yaptım ana negatif çıktı :KK43:( 5. Günü transferiydi 10.günü kanda baktırıcam artık hastalanmazsam eğer... Sizdede böyle olupta pozitif gören var mı ya ??? Milletin 7. Günde idrarda pozitif çıkıo ..bugün içim darlanmaya başladı fazlasıyla..nasıl anlicaz biz günü gelmeden :KK43:((((

8. günde idrarda pozitif çıkması demek değerlerinin çok çok yüksek olması demektir. çok zor yani, evet bazılarında çıkıyo ama bu da bünyeyle alakalı tatlım. ve gününüzden önce lütfen idrar testi yapıp üzülmeyin.... yine burda tanık olmuştum hatunun teki yedi bitirdi kendini negatif zaten yine olmadı diye diye. kan testi bile yaptırmamayı düşünüyordu, çok ısrar etmiştik. sonuç : pozitif ve ikizlere hamile.... o yüzden lütfen sabredin arkadaşlar. ya 8. günündesin zaten, son 4 gün en fazla.

arkadaşım hayırlı olsun neden et yemedediki benim doktorum öylebişey söylemedi zararlımı acaba ben duymuştum daha önce iydeyilmişdiye bende sorcam dr bide umutta ssk geçerliymiş ssk lılara nekadar fiyat
canım benim sanırım bi konuda yanlış bi bilgi var, onu düzeltelim. sgklı olsan da sgk ile anlaşmalı tüp bebek yaptırmak için sgk raporu çıkarman lazım. onun içinde belli şartları taşıyor olman gerek. yani her sgk lı anlaşmalı tüp bebek merkezine gittiğinde tüp bebeği sgk dan karşılanmıyor. önce rapor çıkarman lazım canım.

Tüp bebek sağlık kurulu raporu düzenlemek için gerekli evraklar:
2 adet bayan fotoğraf,
2 adet bayan nüfus cüzdanı fotokopi,
2 adet bayan sağlık karnesinin fotokopi,
Adres ve telefon bilgileri,
Tedavi esnasında kullanacağı ilaç reçetesi,
3 adet farklı tarihlerde düzenlenmiş sperm sayısını gösteren rapor,
2 adet evlilik cüzdanı fotokopisi ( ilk üç sayfa )
Erkek ve kadın için nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınmaktadır),
SSK ve Bağ- Kur çalışanları için hizmet dökümü belgesi( SGK internet sayfasında alınabilir ),
SSK çalışanları için yeni tarihli vizite belgesi ( 1 asıl 1fotokopi )
Emekli Sandığı çalışanları için hizmet süresi belgesi ( kendi kurumundan )
Yeşil kart sağlık güvencesi olan çiftlerde yukarıdaki belgeler ve 26 TL rapor ücret alınmaktadır.
Yeşil kart güvencesi olan çiftler sadece ilaç raporu hakkından yararlanmaktadırlar.
Rapor düzenleme nedeni erkek faktörü ise mutlaka erkeğin ürolog tarafından muayene ile görülmesi şarttır.

Tüp bebek sağlık kurulu raporu hangi kurumlarca düzenlenir?
Tüp bebek tedavisi için düzenlenecek sağlık kurulu raporu, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği (bünyesinde üroloji kliniği bulunmayan ancak, üroloji uzman hekiminin konsültan olarak görev yaptığı, eğitim veren kadın-doğum hastaneleri dâhil) bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir.
Sağlık kurulu raporlarında, hastanın yaşı ve kimlik bilgilerinin yanında, tanı, endikasyon, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir.
Tüp bebek sağlık kurulu raporu şartları:
3 yıl resmi evli olmak,
Bayanın 23 yaşından büyük, 40 yaşından gün almamış olmak,
Bayan yada erkeğin 2. evlilikleri ise 1. evlilikten üzerine kayıtlı çocuk olmaması,
SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığına giriş yapılan 5 yıllık sürede 900 gün prim olması,
En az 5 yıl önce Bağ-Kur, SSK veya Emekli Sandığına giriş yapmış olmak ( eğitim zamanında yapılan giriş sayılmamaktadır).
Son 90 gün aktif çalışıyor olmak.
Bayan daha önceden çalışıyor ise; mutlaka devletin kendisine ödediği bakım sürecini bitirip eşinin üstüne sağlık sigortasını aktarmalıdır.

Tüp bebek tedavisi işlem bedeli ve ödeme esasları:
%30'un üzerine çıkamamaktadır. Şuan ki yönetmeliğe göre SGK'nın bir tüp bebek tedavisi için önerdiği ücret yaklaşık 1.200 TL civarındadır. Eğer bunun %30'u hesaplanacak olursa tüp bebek tedavisini SGK üzerinden yürütecek hastalar yaklaşık 400 TL civarında bir masraf yapmaktadırlar. Burada önemli olan konu tüp bebek tedavisi sadece sırf tedavi kısmından oluşmuyor ayrıca ilaç masrafı da vardır. Eğer rapor çıkardıkları taktirde ilaç masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

niye hemen bozuyosun ki moralini??? bak şimdi bizim işyeri, iş hanında ve dönerli merdiven var orta kısım boşluk yani. 5.katta çalışıyorum. ben o boşluktan aşağıya doğru salıyım kendimi o zaman kuzum yaaa....

benim dondurulmuş için transfere gittim merkezi, ki öncesinde de aramıştım herşey normaldi. gittim bölünmeyi durdurmuş ve bu yüzden transfer yapılmadı... benim aklıma ilk gelen noldu biliyomusun... "iyi bari en azından dışardayken durdu." çünkü tutunacak olsa, benim nasibim kaderim olsa ölmezdi. ve benim en korktuğum şey pozitif haberi aldıktan sonra başına bişe gelmesi, Allah korusun her hamilenin bebişini.... doktorlarda transfer yapabilirdi o halde olsa bile, yapmadılar, sağolsunlar. yapabilir ve 1500 tl alabilirlerdi. sonra da malesef tutmadı diyip geçerlerdi. zor değildi.

bana bu yüzden yaklaşık 2 ay daha beklemek hiç zor gelmedi canım. eğer ek bi tedavin gerekecekse buna üzülme, transfer olup umut edip negatif almaktansa, hatta çok çok daha kötüleri var neler okuyoruz burda; Rabbim hemen pozitif alacağın zamanda nasip etsin tedavini inşallah... ve sonrasında da güzel sağlıklı bi gebelik geçir....

ben 9 kez üst üste tüp deneyen bi arkadaşla tanıştım burda. ondan sonra taktım zaten pembe gözlükleri. 9. denemesinde + aldı... sonrasını bilmiyorum gelmiyor artık. 9 kez, hiç beklemeden.... düşünebiliyormusun psikolojik yorgunluğunu, maddi yükünü.... o yüzden şükret canım, teslim ol; vallahi böyle çok rahat kendimi sana bıraktım Rabbim elini üstümden çekme diyosun. yüreğin bi rahatlıyo ki sorma geç... ooohhhhhh mis

Merhaba Amayaa :)
Benim de iki adet dondurulmuşlarım vardı ve doktor çoook iyi kalitede olduğunu söyleyip durdu. Herşey çok iyi, ben çok pozitifken hiç birşekilde de negatif düşünmemişken, transfere saatler kala ikisinin de gelişimini durdurduğunu transferin iptal olduğunu söylediler. Mutsuzluktan o an ölebilirdim, ama geçiyor. Şimdi 2. Tüp bebek denememi yapıyorum ve yarın kontrolüm var, sanırım yarın yada Cumartesi akşam çatlatma iğnesini olurum. Bakalım neler gelişecek, hayat sürprizlerle dolu. Çok pozitif düşünmüyorum şimdi, hersey olabilir deyip duruyorum:13:

Kızlar merhaba, uzun zamandır takip ediyorum heyecanla... Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah, hepimiz bebeklerimize kavuşuruz dilerim.

Benim ikinci tüp bebek denemem. Sorunum rezerv aralığı. Yaşım 35. Transferin 5. Günü. Ve değil günler saatler geçmiyor sanki kendimi dinliyorum. Bir şekilde hissedeceğim diye :KK14:

Benim tedavilerden önce bir kimyasal gebeliğim var. O zaman hamileliği reglim gecikmeden farketmiştim, çok hissetmiştim yani.. Şimdi yine böyle bir şeyler bekliyorum...

Zor işler velhasıl ...
Tranferden sonra hiç bir şeyler hisseden var mı aranızda :emir_bebek: :emir_bebek::emir_bebek:

çok güzel anlatmışsın canım, hoşgeldin ve inşallah sonuda güzel olacak bi pozitif haber alırsın.....

Merhaba Amayaa :)
Benim de iki adet dondurulmuşlarım vardı ve doktor çoook iyi kalitede olduğunu söyleyip durdu. Herşey çok iyi, ben çok pozitifken hiç birşekilde de negatif düşünmemişken, transfere saatler kala ikisinin de gelişimini durdurduğunu transferin iptal olduğunu söylediler. Mutsuzluktan o an ölebilirdim, ama geçiyor. Şimdi 2. Tüp bebek denememi yapıyorum ve yarın kontrolüm var, sanırım yarın yada Cumartesi akşam çatlatma iğnesini olurum. Bakalım neler gelişecek, hayat sürprizlerle dolu. Çok pozitif düşünmüyorum şimdi, hersey olabilir deyip duruyorum:13:
ben de ilk denemem de çok pozitif başladım ama ne olduysa 13. gece oldu(14.gün test yaptıracaktım) bana bi his geldi ve ben eşimi de olmayacağı durumuna alıştırdım o gece. ve olmadı. ya tabiki herşey olabilir, sadece şu var HERŞEY bu değil. aslına bakarsan benim bakış açım biraz da bu. ben ilk denemem de, haberlerde 2 ergen annesi dışarı çıkmalarına izin vermedi diye öldürdü, yetinmedi parçaladılar..... amcamın torunu oldu, ertesi gün malesef vefat etti. o zaman da sonrasında da sadece teslimiyetim oldu. herşey olabilir ama biz olan şeylerdeki hayrı her zaman göremeyebiliriz. Rabbim sağlık sıhat versin öncelikle hepimize. ve hiç kimseyi evlatlarıyla veya evlatsızlıkla sınav etmesin inşallah...

Son düzenleme:
NURDANUR............1
GÜZBAHAR............3
KODAL82..............1
CAREGİVEN...........1
KALİNKAM.............1
ÇİLEKLİMONATA.....2
NİHAN..................3
AMAYAA...............1

ARKADAŞLAR AĞZINIZA YÜREĞİNİZE SAĞLIK ALLAH KABUL ETSİN İNŞALLAH ENGÜZEL İSİMLERİNİN ENGÜZEL AYETLERİNİN KUR-AN IN KALBİ OLAN YASİN'İ ŞERİFİN EN SEVDİĞİ SEVGİLİ PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.S) YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DUALARIMIZI KABUL ETSİN İNŞALLAH HEPİMİZE İSTEYEN HER KADINA HAYIRLI SAĞLIKLI EVLATLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH...

İNŞALLAH ATLADIĞIM OLMAMIŞTIR VARSA MUTLAKA İLETİN..Allah kabul etsin inşallah...

Canım eşimle okuduk bizden de 2 tane Allah kabul etsin inşallah şu güzel ayın hürmetine Amin...

Yarin transferim varrr :KK66:

allah yardımcın olsun sıkı sıkı tutunan yumuoşların olsun inşalahhh

Kızlar ya canım sıkıldı bugün transferin 8. Günü ve karnım ağrıo ve ayaklarım soğuk sanki her an hastalancakmısım gibi ...idrar testi yaptım ana negatif çıktı :KK43:( 5. Günü transferiydi 10.günü kanda baktırıcam artık hastalanmazsam eğer... Sizdede böyle olupta pozitif gören var mı ya ??? Milletin 7. Günde idrarda pozitif çıkıo ..bugün içim darlanmaya başladı fazlasıyla..nasıl anlicaz biz günü gelmeden :KK43:((((
aynıııııı bende senin gibiyim sürekli bi his test alıp yap diyo ama ben yapmaya cesaret edemedim daha sanırım bekliyecem salı gününü....sende içini ferah tut karın ağrısı adet olucakmış hissi genelde herkeste olan bişimiş bende korkuyodum ..

Ben 5. Gündeyim nur..artık devamlı yatmıyorum.gündelik işlerimi yapıyorum..ama sık sık dinleniyorum.ya sırtüstü yatarak ya da uzun oturuş...yan dönersem de cenin pozisyonunda yatıyorum. .
Akıntı var..afedersin ama altıma yapmış gibi oluyorum sürekli :26:

bende 4 gün yattım sadece ilk gün sırt üstü yattım diğer günler uzun oturuş falan şimdi bilgisayarın başına geçip biraz çalışıyomm gidiyom biraz uzanıyom öle vakit geçirmye çalışıyorum bnde de akıntı gibi bişi var çileklinin dediği gibi altımı ıslatmış gibiyim sanki :S :S bide bugün banyo yaptım artık koktum yaaa eşimle annem yıkandırmadılar beni bir haftadır halbuki dr yıkan dedi 2.gün....akşam bırakın dedim beni... sakın engel olmayın dedimm yıkancam ben dedimm ama inanın korkakorka yıkandım ılık suyla :):):) çevre insanı çok etkliyo kesinliklee :KK66:

beeeeeenn sürekli acıkıyorum :KK66:

Hayırlı sı bakalım. Yaptım iğnemi. .......
hayırlısı olsun darısını transferine inşlahhh

ben de ilk denemem de çok pozitif başladım ama ne olduysa 13. gece oldu(14.gün test yaptıracaktım) bana bi his geldi ve ben eşimi de olmayacağı durumuna alıştırdım o gece. ve olmadı. ya tabiki herşey olabilir, sadece şu var HERŞEY bu değil. aslına bakarsan benim bakış açım biraz da bu. ben ilk denemem de, haberlerde 2 ergen annesi dışarı çıkmalarına izin vermedi diye öldürdü, yetinmedi parçaladılar..... amcamın torunu oldu, ertesi gün malesef vefat etti. o zaman da sonrasında da sadece teslimiyetim oldu. herşey olabilir ama biz olan şeylerdeki hayrı her zaman göremeyebiliriz. Rabbim sağlık sıhat versin öncelikle hepimize. ve hiç kimseyi evlatlarıyla veya evlatsızlıkla sınav etmesin inşallah...
amayaa yüz kere söledim yine sölücem hayranım sana terapi uzmanı gibisin rabbim gönlünün muradına eriştirsin tez zamanda inşalahh seniii....

HERKESEE İYİ GECELERRRRR :KK66:

Merhaba arkadaşlar benimde ilk tüp bebek denemem 27 yaşındayım rezerv azlığı ve çikolata kistinden dolayı tüp bebek deneyeceğiz. Cumartesi günü yumurtalarım toplanacak. İnş her şey herkesin gönlüne göre olur. Çok yorucu ve çokta heyecanlı bir dönemdeyiz.

Son düzenleme:
günaydınnnn......

hahayt terapi uzmanı da olurum şekerim... siz beni böyle şımarttıktan sonra pehhhhh elimden gelse dünyayı tersine bilem döndürürüm
:21::21::21: vallahi sabah sabah moral oluyosun sende bana.... amin inşallah cümlemizin muradını hayırlı kılsın, nasip etsin rabbim....
amayaa yüz kere söledim yine sölücem hayranım sana terapi uzmanı gibisin rabbim gönlünün muradına eriştirsin tez zamanda inşalahh seniii....

HERKESEE İYİ GECELERRRRR :KK66:

herkese günaydın kızlar :)
valla bu topik bana çok iyi geldi ya sabahı bunla açıp akşamı bunla kapatıyorum emeğine ,yüreğine ,ellerine sağlık amayaa :KK1:

herkese günaydın kızlar :)
valla bu topik bana çok iyi geldi ya sabahı bunla açıp akşamı bunla kapatıyorum emeğine ,yüreğine ,ellerine sağlık amayaa :KK1:

Gunaydin canim:) ya benim belim cok fena agriyo gece agridan uyuyamadim sende de varmi bel agrisi

Merhaba arkadaşlar benimde ilk tüp bebek denemem 27 yaşındayım rezerv azlığı ve çikolata kistinden dolayı tüp bebek deneyeceğiz. Cumartesi günü yumurtalarım toplanacak. İnş her şey herkesin gönlüne göre olur. Çok yorucu ve çokta heyecanlı bir dönemdeyiz.

Merhaba canim hosgeldin insallah muradimiza ericez hep birlikte:)

Gunaydin canim:) ya benim belim cok fena agriyo gece agridan uyuyamadim sende de varmi bel agrisi

aynen canım bende bu sabah bel ağrısıyla uyandım halada ağrıyo acaba çok yatmaktanmı die düşündüm ama inşallah bebişlermiz bize tutnuyodurda ondan ağrıyodur.

aynı sıkıntılarla 30 yaşındayım benimde ilk tüp denemem :)

X