2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

sonunda becerdim tabloyu :KK66: bugün gittim kızlar yumurtalarım baya iyi durumda maşalahh :KK66: pazartesi TOPLAMA işlemim var çok heycanlıyım ...
umarım herşey yolunda gider bu listedeki herkesin ve benimm için :KK66:

Cnmm cok sevindimmm. Toplama oncesi dikkat edilecek birsey var miymis? Anestezi altinda olacak snrm

Selamlar
Dün foruma giremedim ama yazılanları okudum.bayağı çoğalmışız. Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın inşallah. Anladığım kadarıyla bende dahil herkese farklı programlar uygulanıyor. Sonuç aynı güzellikte olsunda farketmez :) bana uygulanan programa da miniIVF deniyormuş.az ilaçla kaliteli yumurta amaçlanıyormuş.Birde benim doktor akupunkturla da uğraşıyor.gündüz akupunktur akşam iğneler delik deşiğim anlayacağınız:) allahtan iğne korkum yok olsaydı korkudan öldürürlerdi insanı heralde :KK52::KK52::KK52::KK52: çizgifilmlerde olurya su içince süzgeç gibi heryerden su çıkar, durum o :KK52::KK52::KK52::KK52:

aynını ben doktora demiştim, göbekten totişten iğne olurken, uzun protokol bitmiyo annem, en son çatladım yani hakkatten, ayyy yine mi iğne su içsem bi yerden fışkırcak diye korkuyom ayol diyiverdim doktora.:KK52:

selam kızlar;

temmuz topiğinden başlayarak topik topik gezdim, gezdiğim topiklerde gebe kalamayan azınlıktayım ve kasımın 5i itibariyle ikinci denememi yapacağım. ilk denemem negatif oldu. ben bursa da oturuyorum. sebep erken menopoz riski.

kendimi kısaca tanıttıktan sonra gelelim topiğin amacına. ilk denemem de gördüm ki gerçekten çok stres altında olabiliyoruz tedavi süresince... bende istedim ki hem sohbet edelim, sorunlarımızı paylaşalım.... ama daha da güzeli geyik yapalımmmmmm stresss atalım

cnm merhaba bende bursadayım 1haftaya kadar tedaviye başlıyoruz ve sorunumuz aynı sen nerede tedavi olacaksın

evet canım doktor karar verdi uzun olmasına sanırım benim yaşımdan kaynaklanıyo ..rezerv durumumum iyi olsada bi 25 yaşında ki gibi değil ne de olsa ...önce üzülmüştüm nie uuzn sürüyo diye biran önce herşey olsun bitsin istiyosun çünkü :):) sonra araştırdım ki
uzun dönem daha iyi sonuç almayı sağlıyomuş tabi benim yaşım ve durumum için sölüyorum ama bizde büyük sorun eşimde sperm azlığı var aşılama bile yapıcak kadar yoktu ....ona bi ilaç vermediler e vitamini kullanıyo bide keçiboynuzu pekmezi yediriyorum işte ölee...

senin durumun nasıl sende mi ilk defa deniyosun ....umarım hepimiz güzel sonuçlar alırız

amin canım inş. Bizim sebepsiz infertilite.1 aşılama 1 tüp bebek deneyimim oldu. Kimyasal gebelikle sonuçlandı. bu tedavi öncesi ozon aldım 8 seans hastalanana kadar devam ettik. hastalanıncada ilaçlara başladım. Femara, menopur ve puregona başladım 5. günümdeyim. ama ç elham. şimdilik çok pozitifim. 1. denemede çok gergindim. 1 ay bana bir sene gibi geldi geldi moralim çok kötüydü gergindim.sonucada yansıdı. Bakalım rabbimden hayırlısı. Hepimize nasip olur hayırlı sağlıklı evlatlar inş.

S.
N
NİCKDENEME
SAYISI
MERKEZ ADISEBEPYAŞSONUÇ :))))
1amayaa2.denemebursa-soranus tüp bebek merkeziyumurta rezerv azlığı+
fsh yüksek
32
2sahra 84821.denemebursa-acıbademçikolata kisti
3zumrutline2.denemebursa-soranus tüp bebek merkezitüp alındı35
4hstc1.denemeeskişehir-acıbademkist+prolaktin
5beren_35_01
6naneliseker2.denemebursa-acıbademsebepsiz inferlitite
7cileklimonatarezerv azlığı
8muhurgozlum
9caregiver1.denemeistanbulsperm hareketi yok
10cathee3.deneme
11nurdanur3.deneme
12hatibulut1.denemeankara başkent hastanesiendometriozis(Çik.Kisti.)29
13iden1.denemeistanbul tüp bebek25
14naiadd1.denemeizmir ege doğumevipko ve sperm azlığı26
15nese772.denemeadana başkent hastanesitüplerde sorun36
16ssofya2.denemekadıköy acıbademspermm azlıgı32
17phaselis3.denemetüpler kapalı31
18sumeyyab1.denemeadana başkent hastanesisperm azlığı ve pko
19merve_uk1.denemepko25
20kodal821.DENEMEANKARA ANATOLİASPERM AZLIĞI VE MORFOLOJİ31
21Msruya1. denemeGaziÇikolata Kisti29
22reyyan20132.denemeAnkara Zekai TahirSperm Azlığı ve Morfoloji33
23artemis-artemis
24mrvst1. denemeBaşkent Üni. Hulusi Bey
25NAZARBONCUK35
26gogii1. DenemeMorfoloji ve Kist (galiba :))
27krizantem002.denemeBursa ART Tüp Bebekrezerv azlığı, sağ tüp tıkalı, ileri hızlı sperm azlığı28
28casmile2.deneme
29aysenuraydın881.deneme
30llyelizll1.denemeankarasperm azlığı34
31nur84362.denemesebepsiz infertilite29
32mira381.denemeKayseri acıbademsperm sayısı ve hareketliliği28

olmadı yaşımı ekleyim istemistim. yaş 32 ve ilave olarak sperm hareketsizliği problemimizde var

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bugün itibariyle tüp bebek tedavisine başlamış bulunmaktayım .istanbul tüp bebek merkezi ve ilk denemem 2 olumsuz aşılama tedavim var listeye benide ekleyin :) kader ortaklarım...

S.
N
NİCKDENEME
SAYISI
fsh yüksek
32
4hstc1.denemeeskişehir-acıbademkist+prolaktin+sperm hareketsizliği32
5beren_35_01
8muhurgozlum
10cathee3.deneme
11nurdanur3.deneme
19merve_uk1.denemepko25
23artemis-artemis
25NAZARBONCUK35
27krizantem002.denemeBursa ART Tüp Bebekrezerv azlığı, sağ tüp tıkalı, ileri hızlı sperm azlığı28
28casmile2.deneme
29aysenuraydın881.deneme
33iresistble1.denemeİstanbul Tüp Bebek
[/QUOTE]

Merhaba arkadaşlar ben de varım:) gecen eylül karar vermıştik hatta bi topice girmiştim ama rahatsızlandım vs kasıma erteledik.
haftaya muayeneye gideceğim ve kasımın son haftası başlayacağız inşallah. nete çok sık giremiyorum şimdiden belirtmek istedim lütfen listeden çıkarmayın.tedaviye başlayınca daha sık aranızda olmaya çalışıcam. herkese bu yolda sabır ve kuvvet diliyorum, Allah yardımcımız olsun, sonu güzel olsun hayırlısıyla.
bu arada 27 yaşındayım
eşimde sperm syı+ morfoloji sorunu var
merkez olarak ankara özel t.b.merk seçtik
ilk denememiz ve çok heycanlıyım (korkuyorum =( )

S.
N
NİCKDENEME
SAYISI
fsh yüksek
32
5beren_35_01
8muhurgozlum
10cathee3.deneme
11nurdanur3.deneme
19merve_uk1.denemepko25
23artemis-artemis
25NAZARBONCUK35
28casmile2.deneme
29aysenuraydın881.deneme
33iresistble1.denemeistanbul tüp bebek merkezi

S.
N
NİCKDENEME
SAYISI
fsh yüksek
32
5beren_35_01
8muhurgozlum
10cathee3.deneme
11nurdanur3.deneme
19merve_uk1.denemepko25
23artemis-artemis
25NAZARBONCUK35
28casmile2.deneme
29aysenuraydın881.deneme
34arwen10_191.denemeözel ankara t.b.msperm sayı+morfoloji27
kendimi eklemeye çalıştım inş olmuştur :KK66:

Son düzenleme:
Yazdıklarınızı ağlaya ağlaya okudum. Zamana bırakalım, kafaya takmayalım desek de bazen çok zor geliyor. Sizlerin varlığı bana da umut oldu teşekkür ederim.
Tabloya adımı eklemek için alıntıya cevap ver diyip bekliyorum ama tablo çıkmıyor. Bu yüzden beni de eklemenizi rica ediyorum.
31 Yaşındayım, ben pko'dan eşim de sperm morfolojisi-sayısı-hareketliliği gibi konulardan mustaribiz. İlaç ve iğne ile denedik ama eşimin yeni sonuçları çıkınca doktor tüp bebek dedi. Kasımın muhtemelen 3. haftasında adet görünce tedaviye başlayacağız. İlk denememiz olacak. Özelde bir doktora gidiyorum ama tüp bebek için nereyle çalışıyor, napıyor henüz bilmiyorum. Ama kendisi Anadolu yakasında, ben Halkalı'dayım. En azından Bakırköy civarlarında güvenebileceğim bir doktor arıyorum ama henüz bulamadım. Bu süreci yaşayan arkadaşlar bana aşama aşama başıma neler geleceğinden bahsedebilirler mi? :) Mesele bu iğneleri kaç gün kullanıyoruz, herkes kendisi mi yapıyor, nasıl yapıyorsunuz? Ne sıklıkta doktora gidiliyor, anestezi sonrası işe ne zaman gidebiliyorsunuz, kendinize gelmeniz ne kadar sürüyor, acı duyuyor musunuz?
Çok başınızı ağrıttım kusura bakmayın. İnternette o kadar bilgi kirliliği var ki neye inanacağımı şaşırdım. En iyi yaşayanlar bilir diye düşündüm. Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Allah hepimize en kısa zamanda sağlıklı yavrular nasip etsin.

S.
N
NİCKDENEME
SAYISI
fsh yüksek
32
5beren_35_01
8muhurgozlum
10cathee3.deneme
11nurdanur3.deneme
19merve_uk1.denemepko25
23artemis-artemis
25NAZARBONCUK35
28casmile2.deneme
29aysenuraydın881.deneme
34arwen10_191.denemeözel ankara t.b.msperm sayı+morfoloji27
35monicagaller1.deneme pko+ sperm morfolojisi-sayısı-hareketliliği31

Yazdıklarınızı ağlaya ağlaya okudum. Zamana bırakalım, kafaya takmayalım desek de bazen çok zor geliyor. Sizlerin varlığı bana da umut oldu teşekkür ederim.
Tabloya adımı eklemek için alıntıya cevap ver diyip bekliyorum ama tablo çıkmıyor. Bu yüzden beni de eklemenizi rica ediyorum.
31 Yaşındayım, ben pko'dan eşim de sperm morfolojisi-sayısı-hareketliliği gibi konulardan mustaribiz. İlaç ve iğne ile denedik ama eşimin yeni sonuçları çıkınca doktor tüp bebek dedi. Kasımın muhtemelen 3. haftasında adet görünce tedaviye başlayacağız. İlk denememiz olacak. Özelde bir doktora gidiyorum ama tüp bebek için nereyle çalışıyor, napıyor henüz bilmiyorum. Ama kendisi Anadolu yakasında, ben Halkalı'dayım. En azından Bakırköy civarlarında güvenebileceğim bir doktor arıyorum ama henüz bulamadım. Bu süreci yaşayan arkadaşlar bana aşama aşama başıma neler geleceğinden bahsedebilirler mi? :) Mesele bu iğneleri kaç gün kullanıyoruz, herkes kendisi mi yapıyor, nasıl yapıyorsunuz? Ne sıklıkta doktora gidiliyor, anestezi sonrası işe ne zaman gidebiliyorsunuz, kendinize gelmeniz ne kadar sürüyor, acı duyuyor musunuz?
Çok başınızı ağrıttım kusura bakmayın. İnternette o kadar bilgi kirliliği var ki neye inanacağımı şaşırdım. En iyi yaşayanlar bilir diye düşündüm. Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

meraba allah tedavini boşa çıkarmaz inşalahh..bende en iyi yaşayanlar bilir diye uzun zmandır burayı takip ediyorum gerçekten çok iyi oluyor rahatlıyosun yada aklına bişi takılırsa doktora danışacak konu bulabiliyosun burda...
adet olup gittiğinde dokturun önce senin için en uygun protolü seçicektir. uzun dönem kısa dönem vs...buna göre ilaçların yazılcak
genelde bütün ilaçlar cilt altı sanırım...... bunları kendin yada eşin yapabilir ben kendim yapıyorum hiç acımıyor bişi hissetmiyosun ama claxan diye bi kan sulandırı iğne var bunu herkese vermiyolar gerçi biraz yakıyo ve morartıyo ama acı yine yok...ilaçlardan korkma yani
ilaçları ne kadar süre kullanacağın da tamamen vucudunun vereceği tepkiye bağlı ...yumurta toplama aşamasını henüz bende bilmiyorum ama pzartesi toplanıcak anestesi altında açıkçası biraz korkuyorum çünkü hayatımda ben bayılmadım bile bayılmak uyutulmak nasıl bişi bilmiyorum :):):) ama toplama işleminden sonra yine anlatırım size neler yaşadğımı
umarım hepimiz için hayırlı tedavilerimiz olurr

Son düzenleme:
S.
N
NİCKDENEME
SAYISI
fsh yüksek
32
5beren_35_01
7cileklimonata1.denemebaşkent üniversitesi hastanesirezerv azlığı26
8muhurgozlum
10cathee3.deneme
11nurdanur3.deneme
19merve_uk1.denemepko25
23artemis-artemis
25NAZARBONCUK35
28casmile2.deneme
29aysenuraydın881.deneme
33iresistble1.denemeistanbul tüp bebek merkezi

kendimi ekledim,olmuştur umarım

tatlım uzun veya kısa protol diye iki şekilde yapılabiliyor. ben uzun protokolden bahsedeyim sana, iğne ve ilaçlar aynı gibi (kişiden kişiye farklılık göstermekte dozajları) süreleri değişebiliyor.

uzun protokolde yumurta baskılayıcı iğne ile başlanıyor(ben lucrin kullandım, ilk denememde, şimdi de değişmeyecek muhtemelen.) reglinin 21. günü başlanıyor. yani regl olduğun günden itibaren 21. gün başlıyorsun. ilk bir hafta sadece bu iğne vardı. göbekten vuruluyorsun, pek canın acımıyor. bazılarında yan etkilerden bi kısmı görülebiliyor. beni psikolojik olarak etkilemişti, biraz daha asabi oldum normalinden, bir kaç kullanımdan sonra alıştım sanırım. ardından bu iğneye ek olarak yumurtaların büyümelerini sağlayan ikinci bir iğne daha ekleniyor, kalçadan vurulmuştum. bu iğneyi sağlık ocağında yaptırıyordum, diğerinden biraz daha acı. bunu da yanlış hatırlamıyorsam 16 gün kullandım. lucrin'i sabah 8 de diğerini akşam 4 gibi vuruluyordum. ayrıca bir kaç tane de hap vardı. decavit diye bi ilaç regl olduğum günden itibaren aldım, folik asit ve vitamin. estrafom ve progeston vardı birde günde 3 defa, progestanı vajinal olarak kullandım. estraformu yuttum :) hepsi için tele alarm kurmuştum, böylece aynı saatte kullanmak kolay oluyor. opu yani yumurta toplama işleminde 36 saat önce vurulman gereken yumurta çatlatıcı bir iğnen olacak. ben gece 11 de hastanenin acilinden giriş yapıp vuruldum, iki taneydi, kalçadan. o bariz acı veren bi ilaç :) ama yarım saatte normale dönüyor bacağın, önce bir miktar kasılma olmuştu bende, uyuştu ve bildiğin ilacın dağıldığı bölgeyi hissettim desem yeri var, çığlık atasım bile geldi :) yumurta toplama işlemine kadar seks yasak! estraform ve progestan ile decavite devam ettim bu arada.

yumurta toplama işlemi anestezi altında oluyor. hiç canın acımıyor, benim koldan damarımı bulmak sorun olduğundan elimin üzerinden serum bağlar gibi bi iğne vasıtasıyla yapılmıştı. canım acımadı, doktor nasılsın diye sordu iyiyim dedim mi hatırlamıyorum.... işlem 30 dk kadar sürmüş. sonra uyandım. ve hemen çıkış işlemi yapıldı, herhangi bir bekleme yada ayrı sızı, kendine gelememe durumum olmadı. kusmadım. gayet normaldim. ancak yumurta sayısı fazla olanlarda hafif ağrılar oluyormuş, regl dönemine benzer ağrılar.....

ertesi gün merkezden arayıp toplanan yumurta sayısı, kalitesi, döllenen yumurtalar ve transfer işleminin günü hakkında bilgi veriliyor ve işin en keyifli kısmı başlıyor; transfer.... bebeğin artık seninle olacak. bu defa anestezi yok, transfere sıkışık şekilde gitmem istendi. ben kendimi fazla sıkıştırmışım :) sonra biraz rahatlamam sağlandı ve transfer işlemi başladı. muayene koltuğu gibi bi koltukta muayeneden çok farklı bi acı sızı hissetmedim, zaten ekrandan izledim ve çok güzel bi şii, bi ışık damlasını bırakıyolar vücuduna. sonra hiç kıpırdamadan aynı yerde yarım saat kadar kaldım. ekranı da açık bıraktılar, hadi siz kaynaşın diye :) bu arada emriyolog gelip emriyonun kalitesinden, dikkat etmem gereken şeylerden bahsetti. bol su içmemi söyledi, vede bol meyve yememi. seks yasağı kalktı, yapılan araştırmaların seksin tutunmaya pozitif etkileri olduğunu söyledi, duş almak biraz sakıncalı, sıcak duş alınmayacak, ılık duş alabilirsin dendi. süre dolunca kendim yürüyerek dinlenme odasına geçtim, istersem tuvalete gidebileceğimi söylediler, gittim. yarım saat daha dinlendikten sonra yürüyerek çıktım. çıkmdan önce 1 haftalık rapor yazdırdım, ama doktorum işin ağır değilse dönebilirsin dedi. ben dinlenmeyi seçtim. ilk 3 gün çok önemli uzun süre ayakta kalmayın, kesinlikle stresten uzak durun, ayaklarınızı uzatarak oturun dedi. başkaca dikkat etmem gereken bir şey olmadığını söyledi. bu arada estraform ve progeston ile folik asite devam ettim. hastaneden çıktıktan sonra da 1 saatlik yol geldim oturarak.... 14 gün sonra da sonuç aldım, negatif olunca tüm ilaçları bıraktım.

benim 3 yumurtam toplandı 2 si döllendi biri transfer edildi. ve ikinci gün transfer hemen gerçekleşti çünkü yumurtaların kalitesi çok iyi değildi, beklemenin sorun olabileceği düşünüldü. ben ilk 9 gün evdeydim ve çok bunaldım evde. bazıları sürekli yatarak geçiriyor bu dönemi, ama kan dolaşımı çok önemli o yüzden arada sırada kalkıp yürümek gerek. ben pek kendime de dikkat etmedim malesef. transferden sonraki gün yemek yaptım, sofra kurdum topladım bulaşık yıkadım falan. bu defa ilk üç gün sanırım daha dikkatli olacağım. belki gelirken de arka koltukta yatarak gelirim :) veeee transferden hemen sonra çıkmam biraz daha uzun kalıp dinlenebilirim. bazıları 3 saat kıpırdamadan yatmaktan bahsediyor ancak doktorum onun da bir etkisi olmadığını söylüyor. sorun yumurtaların kalitesindeydi zaten, en baştan ikinci kalite olduklarını biliyorduk. neyse nasip kısmet tabi, benim durumumda olup da hamile kalanlarda var....

transfer sonrasında bol protein tüketmenin iyi olduğu yönünde rivayetler var, ben buna da hiç dikkat etmedim. ilk aklıma gelenleri yazdım. soracakların olursa cevap verelim bence, başka aklıma bir şey gelmedi...

ha bu arada hastaneye gidişlerinizde yumurta toplama ve transfer için bence rahat bi eşofman giymek en mantıklısı. giyinip soyunmak kolay oluyor.... tavsiye edilir :)

S.
N
NİCK
DENEME
SAYISI
MERKEZ ADI
SEBEP
1
amayaa
2.deneme
bursa-soranus tüp bebek merkezi
yumurta rezerv azlığı+
fsh yüksek
32
2
sahra 8482
1.deneme
bursa-acıbadem
çikolata kisti
3
zumrutline
2.deneme
bursa-soranus tüp bebek merkezi
tüp alındı
35
4
hstc
1.deneme
eskişehir-acıbadem
kist+prolaktin
5
beren_35_01
6
naneliseker
2.deneme
bursa-acıbadem
sebepsiz inferlitite
7
cileklimonata
1.denemeankara-başkent üniversitesi hastanesirezerv azlığı
26
8
muhurgozlum
9
caregiver
1.deneme
istanbul
sperm hareketi yok
10
cathee
3.deneme
11
nurdanur
3.deneme
12
hatibulut
1.deneme
ankara başkent hastanesi
endometriozis(Çik.Kisti.)
29
13
iden
1.deneme
istanbul tüp bebek
25
14
naiadd
1.deneme
izmir ege doğumevi
pko ve sperm azlığı
26
15
nese77
2.deneme
adana başkent hastanesi
tüplerde sorun
36
16
ssofya
2.deneme
kadıköy acıbadem
spermm azlıgı
32
17
phaselis
3.deneme
tüpler kapalı
31
18
sumeyyab
1.deneme
adana başkent hastanesi
sperm azlığı ve pko
19
merve_uk
1.deneme
pko
25
20
kodal82
1.DENEME
ANKARA ANATOLİA
SPERM AZLIĞI VE MORFOLOJİ
31
21
Msruya
1. deneme
Gazi
Çikolata Kisti
29
22
reyyan20132.denemeAnkara Zekai TahirSperm Azlığı ve Morfoloji33
23
artemis-artemis
24
mrvst1. denemeBaşkent Üni. Hulusi Bey
25
NAZARBONCUK35
27krizantem002.denemeBursa ART Tüp Bebekrezerv azlığı mıydı, yanlış hatırlamıyosam
28casmile2.deneme
29aysenuraydın881.deneme
30llyelizll1.denemeankaraküçük boyutta kist vardı galiba
31nur84362.deneme

tabloya kendimi 3. kez ekliyorum..
bu da sonuncu denemem:KK52: daha da beceremezsem,amayaa sana mesaj atarımm:KK34:

S.
N
NİCKDENEME
SAYISI
fsh yüksek
32
4hstc1.denemeeskişehir-acıbademkist+prolaktin
5beren_35_01
7cileklimonata1.denemeankara-başkent üniversitesi hastanesirezerv azlığı26
8muhurgozlum
10cathee3.deneme
11nurdanur3.deneme
19merve_uk1.denemepko25
23artemis-artemis
25NAZARBONCUK35
27krizantem002.denemeBursa ART Tüp Bebekrezerv azlığı mıydı, yanlış hatırlamıyosam
28casmile2.deneme
29aysenuraydın881.deneme
30llyelizll1.denemeankaraküçük boyutta kist vardı galiba
31nur84362.deneme

tabloya kendimi 3. kez ekliyorum..
bu da sonuncu denemem:KK52: daha da beceremezsem,amayaa sana mesaj atarımm:KK34:

senin tüm bilgilerin yazıyo neyi eklemeye çalıştığını anlamadım ki ben :KK34: 7. sıradasın ya kuzum

X