BEBEĞİM GELDİ!!!!!!!
Kızlar, 16 Kasım günü öğle saatlerinde annemler geldi Aydın'dan.Doğumum yakınladı diye. Annem babam, 2 abim 2 yeğenim, gün geçti,akşam yemeğini yedik, ben tuvalete gittim ve bir şeyler aktı. Dr a ve normal doğum yapan herkese soruyordum su nasıl gelir diye. Hatta dr um merak etme suyun geldiğinde anlarsın demişti. Önce emin olamadım, tuvaletten çıkıp anneme gittim hemen. Benim suyum geliyor heralde diye. Dr um, sürekli bebekbiraz sabırsız görünüyor, erken gelebilir deyip duruyordu. Ve dediği gibi de oldu. 2 kez tuvalete çıktığımda epey aktı. Sonra üstümü değiştirip dr a gideyim derken eşofmanım sırılsıklam oldu. Ben evin içinde bağırıp duruyorum tabi, eyvah suyum geldi, bebişim daha çok küçüksün , ne olur gelme daha diye. Neyse dr umu aradım, hemen hastaneye git dedi, zaten yoldayız dedim.Gittik hastaneye, ebe muayene etti, açılma yok henüz, ama akıntın var, suyla akıntıyı karıştırmış ola dedi, yok dedi bütün eşofman sırılsıklamdı, akıntı öyle olmaz ki dedim, neyse bir test varmış, gelen sıvının su mu değil mi olduğunu belirliyormuş. 6 dakika sonra ebe geldi, akıntıymış çizgi çıkmadı testte dedi. Ben tekrarladım, akıntı gbi değildi, neyse 10 dakikayı tamamlayalım bazen 9. dakikada belli olabiliyor dedi. 10 dak 15 dak, 20 dak gelen giden yok. Eşime sorup gelmesini söyledim, gitti kayboldu. Bu arada ben sürekli ağlıyorum, gözlerim kıpkırmızı, yüzüm gözüm şişti ağlamaktan. Çünkü bebiş henüz çok küçüktü, ve çok yakın bir arkadaşımın bebeği 8 aylık doğmuştu, akciğerleri gelişmemiş ve çocuğu 2 gün sonra kaybetmişlerdi. Benim bebişim de 8 aylık geliyordu. Allahım, o kadar çok korktum ki bebeğime bir şey olursa diye. Neye eşim de gidip bir müddet ortadan kaybolduktan sonra geri geldi ve psikolojik olarak herşeye hazır olmamı söyleyerek lafa başlayacaktı ki devam edemedi, çünkü ben koptum. Ebeler, hemşireler sürekli teskin etmeye çalışıyor, arkadaşlarım geldi, onlar öyle.Neyse dr um aradı, akşam yemeğini yediğim için önce lağman yapılacağını, sonra da midemin boşalması için bir serum takılacağını, ve 11.30 gibi gelip beni sezeryna alacağını söyledi. Ağlayarak ve korkarak geçen saatlerden sonra 11 de dr um geldi. Spinal doğum yapıldı. Bebeğimin o güçlü ağlamasını duyduğum anda korku ve endişeden dökülen gözyaşlarım mutluluktan akmaya başladı. Sarışın, mini minnacık bir oğlum oldu. 17 Kasım 2014 de saat 00.10 da oğlumu dünyaya getirdim. 36+0 haftalıkken doğdu canım oğlum. 2210 gr, 45 cm. Minicik bir can. Ama Allahıma çok şükür, sağlıklı. Küveze falan alınmadan yanıma geldi. Zaten doğumdan 1 saat sonra da 1 buçuk gibi emzirdim oğlumu. Ve daha ilk emzirişimde sütüm de geldi. Cok cok yapa yapa nasıl emiyordu daha 1 saatlikken.
Dr umun dediği gibi, biz karar verseydik erken mi oldu, geç mi diye tereddüt edecektik, kendisi karar verdi, böylesi daha iyi oldu demişti, gerçekten de öyle oldu sanırım.Bebişim ne zaman geleceğine kendisi karar verdi. Hoşgeldin oğlum, Hoşgeldin Mehmet Atalay!