• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar 20 dk önce eşimle sağlık ocağına gittik biraz sıkıntı bastı 3 gündür heralde tansiyonum yükselip duruyor 3 gün önce gittiğimde
yüksek çıkmıştı 2 gündür gene öyle oldum yani bugünde saat 12 gibi gitmedim ama ozaman ,20 dk kadar önce gittim hafif bi
baş ağrısıyla sağlık ocağındaki ebe tansiyonumu ölçtü ödemime baktı bebeğin yerine baktı elle muayene altan değil kasığımın üstünden.
başımın ağrımın nerde olduğunu filan sordu tansiyonum biraz yüksek çıktı hafifde ödemim var çocukda yerleşmiş ilerlemiş dedi (gülümseyerek) çok sevindim bulantı ,göz kararması,dengesizlik ,ensede baş ağrısı vs. gibi şeyler olursa hiç durma acile git dedi
aslında göndericekti doktora dedim yarın kontrolüm var ozaman doktoruna idrar testini sordular de dedi .bana kendi doktorum
bayadır idrar testi yapmıyor ebede idrar testi yaptılar mı diye sordu kafam karıştı bi sorun mu var dedim yok şuan öyle korkulacak
bir durum yok dedi sadece ödemin var normalde gebelikte tansiyon düşük olması gerekir dedi yüksek beklemeyiz sakıncalı dedi ama
tedirginlenme öyle çok yüksek değil dedi doktoruma not yazdı yarın onu vericem hadi hayırlısı ebe idrar testini sorduğumu söyletirecek
umarım bi sıkıntı yoktur.Notta:tansiyonum,baş ağrımın olduğu ,ve ödemim olduğu yazıyor.

Son düzenleme:
tmmda benim merak ettigim soruyu sormusun sendee :)) öbür ayin sonunda bizde turkiyeye gidecegiz belki bizde antalya yada mersine gidebiliriz yani kesin bir deniz kenari olan biryere gidecegizz :)) bende merak ediyourm sicaklarda kizim napcak nasil korumaliyim napmaliyim diye burda öyle sicak yok yollardaq perissan olurmuyuz otobusle fln yolculuk yapmak zorunda kalcagizz
gercekten fikri olan varsa yazsin napmamisz gerek :(((

canım benim oğlan 42 günlükken tatile gitmiştik
otobüs yolculuğunu bilemicem ama arabada bizimki 9 saatlik yolun 1 saatini falan ancak uyumuştu:53:
son saat özellikle çok ağladı hala sevmez arabada uyumayı
ama şimdi bizim kız arabaya biner binmez uyuyor yani her çocuk farklı
güneşten koru bebek arabasının içinde muhafaza et güneşliğini kapat
üzerine ince body yada atletle gezdir kremin 50+ faktör olsun
ama sanırım sen yurt dışındaydın uçakta kulakları basınçtan rahatsız oluyo bebeklerin
bunun içinde havalanırken ve inerken emzirmek işe yarıyor
benim bildiklerim bunlar canım
ama bebekle tatil genel olarak daha rahat ohhh tadını çıkar
şimdi biz yine 2 aylık olunca gidicez :21:

kızlar selamlar...
emzirmeyle ilgili sorunum var yardımcı olabilir misiniz acaba?
bebeğim devamlı uyuyor,3-4 saat hatta uyandırmasam 6-7 saat uyuyor.emzirmeyi de sadece o isteyince yapıyorum,çünkü ne yapsam uyanmıyor.bu seferde aç kalıyor galiba,sütüm yağlı ama az geliyor memelerim dolup taşmıyor yani. günde kaç defa ve kaç dakika emzirmem lazım bilemiyorum.yardım eder misiniz bu konuda? uyanmadığında nasıl uyandırıyorsunuz bebeğinizi?
bi de göbeği az önce düştü bugün hemen banyo yaptırsak olur mu yoksa yarın mı yaptıralım?

canım süt arz talep meselesi :ssz:
ne kadar sık ve uzun emerse süt o kadar sık ve çok salgılanır
bizimki uyanık olduğu sürede nerdeyse sürekli emmek istiyo
memede kalma süresi ise yok ancak benim ayırmam lazım
bizim kız meme bağımlısı bende 20 dk falan bekleyip alıyorum memeden
yoksa emzik niyetine emiyor:19:
uzun uyuması sarılıktanda olabilir
bence en geç 2 saatte bir uyandırıp emzir canım

Son düzenleme:
Merhaba kızlar yarın kontrolüm var inş. açılmam baya olmuşturda doğuma alır inş.gende hayırlısı ya aynı gün doğsak nolur
sankkii :)

Amin.Hayırlı olsun

Lohusalıktandır canım olur mu öle şey zamanla geçer bunaltma kendini.

geçmiş olsun canım umarım kısa zamanda Rabbim şifa verir düzelirsiniz .

Hakkınızda hayırlısı gözünüz aydın şimdiden :)

Çok tatlı manş.Allahım kucağınızda koysun.

Alllahım allahım çok geçmiş olsun canım kuzum yaaa
Rabbim esirgemiş sen günlük çocuğunun başına yasin oku hiç olmassa canım.

Bende aynı durumum canım eminim benimki daha beterdir karnım yanlarım baldırım göğüslerim berbat
bebe yağı,vazelin,zeyinyağı tık işlemiyor mecbur doğumdan sonra direk cildiyeye gidicem bişeyler isticem
umarım geçer böyle kalmak istemiyorum.

Hayırlısı canım şimdiden seninde gözün aydın olsun allahım güç kuvvet versin

Allahım bi avazda kurtarır inş.

Canım geçmiş olsun benim annem çay suyuna pamuk batırır gözümüzü onla silip bekletirdi bir dene istersen eskilerin taktiği.Çay suyu çok soğukta olmucak çok sıcakta pamuğa batır sür gözünün üstüne ama gözü kapalıyken bacım.
hakkımızda hayırlısı ınsl canım benım dua ıle ınsl gonlundne gecenın enn ıyısı olsunnn

Biz geldik teteler :) oğlanım yatıo bnde bi damladım buraya annemdeyim yrn evime geçicem kaynanamda gidio allah selamet versin bana bakmaya gelmemiş zaten zavallı annem yemeğini pişirip önüne koyuyordu baktım salak yerine koyuluyoruz eşime söyledim eşimde sinirlendi annesine çok onun yüzünden 40ı çıkmamış bebekle bi orda bi burdayım snrlerim bozuluyodu artık neyseki dikişlerim kaynadı allaha şkür.Oğlum her geçen gün dahada tatlılaşıo her gelen yio resmen sakınmıoruz hiçbr şekilde.Bide bi gerçek var ki eşimin fotokopisi bizde durumlar böle hazır oğlan uyurken karnımı doyurim öptüm canlarım sizleride bebişleride :)

isilik oluolar emiolar sıcakda cabası bide öpüp kokladıkça daynmıo bebişler bnm ki geceleri çok oluyodu ama geçti temiz cildi şuan

maşallah bu zor gelen deniz beye öp yerime tatlım :)

cnm bnm oğlanda gündüzleri hep uyuyo ben arada uyandırıorum emziriyorum yoksa uyur yani sık emzirmek iyiymiş bnm ki 4 kilotya yaklaştı daha yeni 11 günlük 3480 doğdu bnmde memeler dolup taşmıo ama süt gürül gürül gelio maşallah 15 dakkadan fazla kalıo memede bnm oğlan ben yanaklarıyla oynuorum bide ayaklarından gıdıklanıo kalkıo hemen vardır sevmediği bişey kendin bulucaksın bizim 1. haftada düştü göbek yıkadık biz snra ama snrasında pansumana devam ettim ben tertemiz şuan cnm

maşallah kızçene canım güle güle büyüt :):nazar:

içim gitti ya :( çok üzüldüm cnm allah bağışladı yavrunu ben ölürdüm herhalde o durumda görsem gece 2 dk uyuyamıorum nefes alıomu die :43::43: bebekler çok hareketli bende altını bezleyip çöpe gittiğimde öbürünü atmaya yanına tonla şey koyuyorum döndürüo kendini çnkü düşer die hep korkarım bi sadaka ver mutlaka allah korumuş geçmişler olsun tatlım

bnde de aynısı var cnm :) memeyle oynuo resmen emmeden de uyumuo yırtıo kendini meme için kavga edio bazen ağzıyla yakalayamayınca :52:

cnm aşı fln demedi doktorum dikişlerimin kontrolünede gttm ama bişi demedi sadece tetanoz olucam sağlık ocağında o kdr ne aşısı ki böle bu

totonu kaşı kız zeyno 40ına kdr azan 40ından snra uslu olurmuş bakalım bnm ki iyi gibi aynı sen gibiyiz bizde :)
ıyı rhatlamısısndır kv gıdınce cnm benım ınsll dua ıle bısde koklayalım bebeklerımız yaaaaaaaa:8::8:

canım stres yapmamaya çalış bak en azından takip ettiğin bir takvimin var ben 40 haftamı doldurdum hala bekliyorum seni çok iyi anlıyorum günler geçmek bilmiyor Allahım hepimize kolay bir şekilde normal doğum nasip etsin inşallah hayırlısıyla tabi ki,bişey sorucam sana yürürken 5dk da bir kasılma oluyor demişsin ya nasıl oluyor ben hala anlayamıyorum bende yürümeye başladığımda 10 dk sonra falan karnım taş gibi oluyor kasıklarıma yük biniyor sanki ama bu kasılma mı oluyor eve geliyorum bende duşu zor alıyorm çünkü bacak arasındaki kemiklerim çok ağrıyor kasılmalarını nasıl takip ediyorsun

Ben dün saate baktım 2o dakika içinde 4 kez kasılmışım. Sen de kasılıyosun aynen taş gibi oluyor bebek sanki biyerde toplanıyor gibi. Çok uzun sürmüyor zaten en fazla 1 dakikadır. Tatlım benim doktorum çok fazla bekleyip çocuğu riske atmak istemiyor sanırım Pazartesiye kadar bebek kediliğinden gelmezse suni sancıyla doğumu başlatalım diyor. O gün açılma olmazsa bebeği sezeryanla alacak ve ben ikisinide istemiyorum özellikle ikisini birden yaşamayı hiiiç istemiyorum. stresimde bu yüzden:(

bebeği bir aylık olanlar ya da yaklaşanlar
bebişleriniz kaç kg aldı ilk ay
bizimki 20 günde 450 gr falan aldı
ama erken doğduğu için ancak toparlandı yavrum
birde ben mama falan vermiyorum
ilk ay en az 1 kg alıyo normalde bebişler

Ben dün saate baktım 2o dakika içinde 4 kez kasılmışım. Sen de kasılıyosun aynen taş gibi oluyor bebek sanki biyerde toplanıyor gibi. Çok uzun sürmüyor zaten en fazla 1 dakikadır. Tatlım benim doktorum çok fazla bekleyip çocuğu riske atmak istemiyor sanırım Pazartesiye kadar bebek kediliğinden gelmezse suni sancıyla doğumu başlatalım diyor. O gün açılma olmazsa bebeği sezeryanla alacak ve ben ikisinide istemiyorum özellikle ikisini birden yaşamayı hiiiç istemiyorum. stresimde bu yüzden:(
kızlar karnın taşş gıb olmaıda mı dogumbelırtısııı:44:benım mısal az oncede solumda tor top olduuu ıcee gerıldıı 2-3 dk sorna gectı ve dedııgnız gıbı yururkende oluyor tas gıbıı kasıklarıma baskı yapıyor normal degılmıkı bunlar artıkkkk yanı dogum belıstısımmıııı

Kizlar gelen canimi sikiyor yaa.az once yine misafir geldi sutten laf acildi.gogsune badtirinca fiskirmiyor mu dedi.hayir dedim.atletim tisortum islaniyor ama fiskirma yok dedim.gelen arayan ayni seyi soyluyor fiskiriyor mu bilmem ne.sutumun yettigini dusunuyorum suvan sagmadim ama tek gogusten 60 ml falan geliyordur.oglumun cisi uykusu gayet iyi yettigini dusunuyorum ama insanlar boyle soyleyince cok uzuluyorum.ya ne e zamsn fiskiracak bu sut.zamanla artar dimi cocugun ihtiyacina gore

bebeği bir aylık olanlar ya da yaklaşanlar
bebişleriniz kaç kg aldı ilk ay
bizimki 20 günde 450 gr falan aldı
ama erken doğduğu için ancak toparlandı yavrum
birde ben mama falan vermiyorum
ilk ay en az 1 kg alıyo normalde bebişler

canım biz bugün 31 günlüğüz ve hepatit aşısı vardı oğlumun sağlık ocağında tarttılar 4.700 gr olmuş oğlum 3.090 gr doğurmuştum.Sadece anne sütüyle besledim.Doktoru gayet iyi dedi.Her emmek istediğinde verim mi dedim vermek gerekiyormuş

Kızlar bu bebek neden gelmiyor yaaa çıldırıcam. Günler geçtikçe daha çok ümitsizleşiyorum. Aylardır normal doğum isteyen ben sonunda sezeryan olmak zorunda kalmak istemiyorum.
Doğum yapan arkadaşlar siz de düzenli yürüyüş yapmışmıydınız. Ben eşimle günlerdir her akşam yemek sonrası bol bol yürüyorum. Yürürken 5 dakikada 1 kuvvetli kasılmalarım oluyor eve gelip duşumu alıp kendimi yatağa zor atıyorum. Sabaha kadar ağrılı kasılmalarım oluyor belim, kasıklarım ağrıyor bacağıma vuruyor. Sabah bi kalkıyorum ne sancı var ne bişey:( kasılmalarım da azalmış oluyor. Offf offf offf Doğuma yakın siz ne gibi belirtiler yaşadınız kızlar ne tür ağrılarınız oldu. Canım çoook sıkılıyor

bende senin gibi duzenli yurudum ve agrilarim oldu sonra birden geldi benimki ve cok kolay dogurdum. sakin ol gelecek mera etme. insan son gunlerde cok sabirsizlaniyor ve agirlasiyor ama yurumeye devam et normal dogum cok guzel bisey dogar dogmaz ayaga kalkabiliyorsun ve butun acilar bitiyor sonrasi kesinlikle cok keyifli;)

Kızlar benim oğlum çok huzursuz. Karnını doyuruyorum altını temizliyorum gazını çıkarıyorum yatağına koyunca basıyor çığlığı. Kucağımdada durmuyor. Sürekli ağlamalar mızmızlanmalar. Gaz ilacınıda veriyorum iyi geliyor ne var ne yok hepsini çıkarıyor ama bir türlü sakinleştiremiyorum. Canım çok sıkkın bu çocuk hep böylemi olacak. Gece yarısı saat başı uyandı. Doğru düzgün ne o ne ben uyuyabildik. Bazen dua ediyorum sabır sabır diye. Çok zorlanıyorum. Sevmediğim şey ama mecburen 16 günlük bebeği sussun diye sallamaya başladım ayaklarımın üzerinde. :20::20: Sürekli okuyorum çocuğa. bildiğim tüm duaları :50:

Rabbim dayanma gücü versin. Bebişimide huzur versin.

Hani hep diyorlar ya bebegin kirki cikinca düzene girer hersey daha kolay olur falan diye bebeginin kirki çıkan ya da kirka yaklasan anneler gerçekten oyle mi ne değişiyor yani?
Bir de siz ne zaman bebekle disariya çıkmaya basladiniz ben akşamları esimle havuza iniyorum o yuzuyor ben yaninda oturuyorum bebeği de gotureyim diyorum ama annem erken diyor 15.gunumuzdeyiz erken mi sizce?

ben ucuncu gun markete gittim bebisle sonrada avm ye gittim. 1 haftalikkende calismaya basladigim icin hergun ofise getiriyorum. 2 haftalikkende gymboree diye bir magaza var burda buyuk indirim vardi oraya gittim. yani hic evde durmadim:))

canım süt arz talep meselesi :ssz:
ne kadar sık ve uzun emerse süt o kadar sık ve çok salgılanır
bizimki uyanık olduğu sürede nerdeyse sürekli emmek istiyo
memede kalma süresi ise yok ancak benim ayırmam lazım
bizim kız meme bağımlısı bende 20 dk falan bekleyip alıyorum memeden
yoksa emzik niyetine emiyor:19:
uzun uyuması sarılıktanda olabilir
bence en geç 2 saatte bir uyandırıp emzir canım

galiba bende boyle yaptigim icin sutum 3. gun gelmeye basladi. isin sirri kesinlikle surekli emzirmek ve alternatif dusunmemek. ilk 3 gun hic uyumadim. aglayarak emzirdim. cok yara oldu goguslerim. ama gecti hepsi.birde cok sivi gida almak gerekiyor. ben az yemek yedigimdede az oluyor sutum o yuzden yiyorum baya ve bol su iciyorum. ozellikle tatli seyler yeyince daha cok sutum oldugunu farkettim. kek kurabiye sutumu artiriyor. balli caylar iciyorum. kilodanda korkmayin. deli gibi yedigim halde ustelikte kilo aldirici seyler yedigim halde kilo veriyorum. emzirmek cok kilo verdirirmis zaten. emzirmeye devam;)

Kizlar gelen canimi sikiyor yaa.az once yine misafir geldi sutten laf acildi.gogsune badtirinca fiskirmiyor mu dedi.hayir dedim.atletim tisortum islaniyor ama fiskirma yok dedim.gelen arayan ayni seyi soyluyor fiskiriyor mu bilmem ne.sutumun yettigini dusunuyorum suvan sagmadim ama tek gogusten 60 ml falan geliyordur.oglumun cisi uykusu gayet iyi yettigini dusunuyorum ama insanlar boyle soyleyince cok uzuluyorum.ya ne e zamsn fiskiracak bu sut.zamanla artar dimi cocugun ihtiyacina gore

benimde oyle bastirinca fiskirmiyor ama pompalayinca bitanesi biberonu dolduruyor. 200ml falan. fiskirmasi sart degilki. hic duymadim oyle bisey.

Kızlar benim oğlum çok huzursuz. Karnını doyuruyorum altını temizliyorum gazını çıkarıyorum yatağına koyunca basıyor çığlığı. Kucağımdada durmuyor. Sürekli ağlamalar mızmızlanmalar. Gaz ilacınıda veriyorum iyi geliyor ne var ne yok hepsini çıkarıyor ama bir türlü sakinleştiremiyorum. Canım çok sıkkın bu çocuk hep böylemi olacak. Gece yarısı saat başı uyandı. Doğru düzgün ne o ne ben uyuyabildik. Bazen dua ediyorum sabır sabır diye. Çok zorlanıyorum. Sevmediğim şey ama mecburen 16 günlük bebeği sussun diye sallamaya başladım ayaklarımın üzerinde. :20::20: Sürekli okuyorum çocuğa. bildiğim tüm duaları :50:

zamanla inşallah her şey yoluna girer canım
benim kızın da yattığı yerden etrafı izleme huyu yok
illa ki ya memede olacak ya kucakta
bütün gün tek başıma çok zor oluyor
bazen sinirden oturup ağlıyorum
wc ye bile gidemediğim oluyor
doğru düzgün uyumuyor da
sabretmeye çalışıyorum
meme uçları da hala felaket acıyor
ne yapacağımı şaşırdım
zamanla inşallah hepimizin bebekleri sakinleşir
bak şimdi bile ağlamaya başladı daha 5 dk önce uyumuştu of

canim sallamaya niye bu kadar karsisiniz. bana hemsireler sallamayi kendileri tavsiye ettiler. kotu bisey olsaydi salincaga koy demezlerdi. benimki surekli salincakta butun gun bir saga bir sola sallaniyor kendi kendine uyuyor bende rahat ediyorum. hatta bir gece besiginde uyumadi babasi salincagina koydu oyle uyuduk. 1 yasina kadar sallanacak valla uyumasa buyumezki. cocuklarin uyumalari bir duzen oturtmalari lazim. eskiden kucaga alistirmayin derlerdi simdi kucaktan indirmeyin diyolar. eskiden emzirmeyin derlerdi simdi sadece emzirin diyolar. ben artik boyle seylere hic takmiyorum. bebegimi ayagimda salladigimda oluyor. hatta babamiz doktor o bile salliyor uyutmak icin. bir sakincasi olsa basta o yapmaz;)

galiba bende boyle yaptigim icin sutum 3. gun gelmeye basladi. isin sirri kesinlikle surekli emzirmek ve alternatif dusunmemek. ilk 3 gun hic uyumadim. aglayarak emzirdim. cok yara oldu goguslerim. ama gecti hepsi.birde cok sivi gida almak gerekiyor. ben az yemek yedigimdede az oluyor sutum o yuzden yiyorum baya ve bol su iciyorum. ozellikle tatli seyler yeyince daha cok sutum oldugunu farkettim. kek kurabiye sutumu artiriyor. balli caylar iciyorum. kilodanda korkmayin. deli gibi yedigim halde ustelikte kilo aldirici seyler yedigim halde kilo veriyorum. emzirmek cok kilo verdirirmis zaten. emzirmeye devam;)

ben de senin gibi düşünüyorum canım ama iştahım inanılmaz azaldı ya
ve sütüm inanıılmaz az :14:
günde iki kez mama veriyoruz mecbur
çok mu veriyorum acaba :50:
bi öğlen bi de yatarken
ayrıca memelerim fena yara
nasıl geçiçek bilmiyorum
herşeyi uyguladık
bugün 10. günümüz :5:
senin nasıl geçmişti?

canim sallamaya niye bu kadar karsisiniz. bana hemsireler sallamayi kendileri tavsiye ettiler. kotu bisey olsaydi salincaga koy demezlerdi. benimki surekli salincakta butun gun bir saga bir sola sallaniyor kendi kendine uyuyor bende rahat ediyorum. hatta bir gece besiginde uyumadi babasi salincagina koydu oyle uyuduk. 1 yasina kadar sallanacak valla uyumasa buyumezki. cocuklarin uyumalari bir duzen oturtmalari lazim. eskiden kucaga alistirmayin derlerdi simdi kucaktan indirmeyin diyolar. eskiden emzirmeyin derlerdi simdi sadece emzirin diyolar. ben artik boyle seylere hic takmiyorum. bebegimi ayagimda salladigimda oluyor. hatta babamiz doktor o bile salliyor uyutmak icin. bir sakincasi olsa basta o yapmaz;)

canım peki orda emzik hakkında ne düşünüyolar
ben durmadığında günde 2-3 kez veriyorum mecbur
kime söylesem inanılmaz tepkiler alıyorum
vicdan azabı duyuyorum
ay şu günler bi geçseydi hayrlısıyla :14:
sütüm de artsaydı
emziğe gerek kalmazdı tabi ki :14:
ve yaralar da geçseydi tabi
memeyi verrken valla hep bi elden dua okuyoruz bağıra çağıra veriyoruz :14:

İyi akşamlar arkadaşlar
Antalyada havalardan ve nasıl idare edileceğinden bahsedilmiş
Biz antalyada yaşıyoruz şimdilik sıcak ama belki evin de serin olmasından kaynaklanıyordur pek bunaltmıyor pencereleri açıyoruz o yetiyor hatta üstü de uzun kollu dün doktora da sorduk bu şekilde iyi dedi biraz daha ısınınca da havalar klimayı 27 28e getirin ve üzerini örtün dedi
Tatile gelecekseniz her yer klimalı zaten öğle saatlerinde de dışarı çıkmazsınız birşeycik olmaz inşallah

Süt konusunda ben de dertliyim. Benim sütüm tamamen pskolojimle doğru orantılı olarak azalıp artıyor. Eğer moralim iyiyse herşey yolundaysa aç olsam bile sütüm oluyor. Ama biraz üzülsem birşeyleri kafama taksam süt gidiyor hemen ve ne yersem ne içsem de fayda etmiyor ve bu beni çok üzüyor ne yapsam bilmiyorum:(

ben de senin gibi düşünüyorum canım ama iştahım inanılmaz azaldı ya
ve sütüm inanıılmaz az :14:
günde iki kez mama veriyoruz mecbur
çok mu veriyorum acaba :50:
bi öğlen bi de yatarken
ayrıca memelerim fena yara
nasıl geçiçek bilmiyorum
herşeyi uyguladık
bugün 10. günümüz :5:
senin nasıl geçmişti?

aslinda daha once yazmistim tekrar yazayim. ben goguslerime pamuktan yapilmis pedler koydum ve pedlerin gogus ucuma gelen kisimlarina vicik vicik kremle ve anne sutuyle doldurdum ve yikamadim hic. 2 gunde tamamen iyilesti. ama cok kotu kokmustum:))))))))))))))))
mamaya gelince ben cok inatciyim galiba oglum doymadi agladi surekli ama ben israrla gogsumu verdim. evimde hic mama falan yok almadim bile;) 15-20 dk da bir emziriyodum tam bir iskenceydi resmen esim bana aciyordu ben ciglik attikca. hele geceleri cekilir gibi degildi. uykusuzluktan surekli basim agridi ama onada care buldum. sabah kahvaltidan sonra vitaminlerimle birlikte demir hapi aldim. muthis enerji veriyor sanki butun gece uyumus gibi hissediyosun. oyle idare ettim. sonra sutum gelmeye hatta fazla gelmeye basladi pompalamaya basladim. buzlugu doldurdum;) birde benimde cok istahim yok sicaktan canim yemek istemiyor. bende organik marketten yulafli uzumlu kurabiyeler aldim. cok sut yaparmis internetten okumustum. koltugumun yanina koydum surekli yedim. su ictim yedim cay ictim. hala ayni seyi yapiyorum. masallah sutum yetiyor ogluma hatta cok kilo almisti dktor oyle dedi;)

canım peki orda emzik hakkında ne düşünüyolar
ben durmadığında günde 2-3 kez veriyorum mecbur
kime söylesem inanılmaz tepkiler alıyorum
vicdan azabı duyuyorum
ay şu günler bi geçseydi hayrlısıyla :14:
sütüm de artsaydı
emziğe gerek kalmazdı tabi ki :14:
ve yaralar da geçseydi tabi
memeyi verrken valla hep bi elden dua okuyoruz bağıra çağıra veriyoruz :14:

emzik benim olmazsa olmazim. Allah icad edenden milyonlarca kez razi olsun. onsuz hayat cok daha zor olurdu kesin. zaten hastaneden hediye ediyolar ve ozel bir su veriyolar ona batirip alistirmak icin. tatli bisey galiba tadina bakmadim. gerci bizimki onsuz alisti cok sukur ama hastanenin verdigini sevmedi. kaucuk emzikti onu almadi. aventin 0-6 olanini verdim hemen aldi onsuz uyumuyor. aglayincada hemen veriyorum sakinlesiyor. uyumadigi zamanda agzinda oole etrafi seyrediyor. ama 2 yasindan once biraktirmak gerekiyormus onun disinda hicbir sakincasi yokmus. esimin dis doktoru arkadasi var cene kemigini guzlendirir iyidir emmesi ama 2 yasinda biraksin demis.

Back
X