• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
pat diye konuya gircem ama gaz meselesi bugunlerde en buyuk sorunumuz oldugu icin yazmak istedim. dun aksamdan itibaren gazimiz yok artik Allaha sukurler olsun. dun artik dayanamadim ve burda organik seyler satan bir markete gittim. orda bana bir ilac verdiler. icinde papatya, rezene, nar ve zencefil olan bir ilac. 4 saatte bir veriyorum. dogduktan itibaren veriliyormus ve yan etkisi falan yokmus. direk damlatiyosun biseyle karistirman gerekmiyor. cocuk rahat rahat gegirmeye ve pitpit lamaya basladi. guzel guzelde uyudu masallah hic aglamadi. kendimde rezene ve papatya karisimi bir cay iciyorum. bebegin karninada her altini actigimda masaj yapip bacaklarini karnina bastirip harekt ettiriyorum hemen pitpit cikiyo alttan. belki sizde denemek istersiniz diye hemen paylasmak istedim. simdi biraz gecmise bakicam. sevgiler.

pat diye konuya gircem ama gaz meselesi bugunlerde en buyuk sorunumuz oldugu icin yazmak istedim. dun aksamdan itibaren gazimiz yok artik Allaha sukurler olsun. dun artik dayanamadim ve burda organik seyler satan bir markete gittim. orda bana bir ilac verdiler. icinde papatya, rezene, nar ve zencefil olan bir ilac. 4 saatte bir veriyorum. dogduktan itibaren veriliyormus ve yan etkisi falan yokmus. direk damlatiyosun biseyle karistirman gerekmiyor. cocuk rahat rahat gegirmeye ve pitpit lamaya basladi. guzel guzelde uyudu masallah hic aglamadi. kendimde rezene ve papatya karisimi bir cay iciyorum. bebegin karninada her altini actigimda masaj yapip bacaklarini karnina bastirip harekt ettiriyorum hemen pitpit cikiyo alttan. belki sizde denemek istersiniz diye hemen paylasmak istedim. simdi biraz gecmise bakicam. sevgiler.

Bebegin kac gunluk canim

Canim miktarlarini yazar misin bir de nasil yapcaz karisimi

Selam taze anneler :)

Bız hala kavusamadık oglumla 40+5 ız bugun.hergun hastanedeyız nst ye gırıyoruz ama sancı hıc cıkmıyor.bır hafta on gun bekletılebılırmıs bu sekılde en fazla.en son 2 cm acıklıgım vardı ıkı hafta once ve ctesı doktorum ebe ye gonderdı muayene ıcın ebe mıkrop kaparsn dedı muayene etmedı yanı son durum nedır bılmıyorum.doktorum hersy cok normal oldugu halde sezeryan yanlısı sırf benım ıstegım uzre beklıyor.bebek kılolu dıyor ama henuz 3bucuk kılo.benım bıldıgım 4u askın bebeklerde kılo bahanesını one suruyorlar.ve bende bu sekılde normal devam ederse hersy ve bebegım de ıyı olursa sunı sancıyı denemeden sezeryana karar vermek ıstemıyorum.denemk te yarar var o kadar bekledık sonra ıcımde kalmasın dıyorum.her an hersey olabılır ama aklımdakı taslak bu.yıne de ıns normal dogum nasıp olur demekten kendımı alamıyorum :)

Oglumda bende Allaha emanetız..
Benım gıbı bekleyen arkadaslarıma da kendıme ettıgımden fazla dua edıyorum Allah hepımızın yardımcısı olsun hepımız sonucunda mutlu olalım ıns..

canım dilinin ucu degil kiii arka kısımları oraları nasıl silicem :50: agzını zorla açınca dilini iyice geri çekiyor :44:

hayir hayir sakin silmee o hucrelere zarar verirsen daha kötuymuss iyilesmesini geciktirirmis kazimakla zarar vermek ve tekrarlamasina sebeb oluyormuss doktora götur o ilac veriyor onu surunce dokuluyor

canm silmemek mi gerekiyo
bana doktor verdi o notları
yanlış bişey yapmayım sonra
annemlerde demişlerdi karbonatla silinir diye ama o notu okuyana kadar yaptırmamıştım kafam karıştı şimdi
biraz kitap karıştırıyım bakiyim ne diyo

nihayet ben de bebişime kavuşcam.yarın spinal anesteziyle sezaryen olcam.40 haftalığız, bebiş 4400g olmuş,ben de baya kilo aldım.dr normal doğum diyodu 41 haftaya kadar bekletcekti ama bugünkü kontrolden sonra fikri değişti.beklersek bebek daha da kilo alır dei.ben de kiloluyum bebğin çıkış alanını daraltıyomuş kilolarım,sn de kilo alırsın dedi.omuz takılması risknden,bazen doğumda köprücük kemiği kırılmasından,sinir hasarlarından bahsetti.sezaryenin beni zorlayacak yanlarını da sıraladı. ben her ikisine de % 50 şans veriyorum konuşalım eğer riskleri göze alıyosanız normali deneriz dedi.ben korktum sezaryen olsun dedim.bebeğin omuZ genişliğini ultrasonda belirleyemiyoruz genişse sorun yaşarız dedi.inş. kucağıma alcam oğluşumu yarın:)))dr sen çantasını koluna verir okula gönderirsin çocuğu doğumdan sonra fln die takıldı bana:))
ay doktorlarımız aynı mı acaba:)aynı cümleleri kurmuştu benim doktorumda bende mecburen sezryanı tercih ettim.yalnız bizde kilo değil çatı kemiği problemi var.bende mecburen sezeryanı tercih etmek zorunda kaldım.yarın kavuşucam inşallah yavruma:)
TALLİA cnm sizleri unutmadım olur mü oyle şey ama cok sıkıntılar çektim kv ler vursaydı hic yatmadım kv bana degil ben onlara hizmet ettim cok stresliydim gündüz is yapıyordum gece ise ağrılarımdan ağlıyordum ve nihayet gittiler kendime yeni yeni geliyorum ve benim göğüslerimde cok şişti yara oldu gece ateslendim acillik durumlara geldim 15 gündür göğüs ağrıları çekiyorum sağıyorum bu seferde göğüslerin yara oluyor aglayarak emziriyorum inan ama simdi daha iyiyim daha sık buralardayim insallah sana da cok gecmis olsun gecmise bı baktım sende göğüs yaralarından şikayet etmissin çoğumuzda aynı seyler var Rabbim hepimizin yardımcısı olsun kızına iyi bak yerime öp kokla tatlim
Bu arada Merve'den haberin var mı Kizi nasil kendi nasıllar

sende bendensin tatlim cnn sagolsun iyi olda sen gelirsin elbet hepimiz aynı durumdayız misafirler gelen giden kendine ve kızına iyi bak öptük :54:

MasallAh subhanallah kuzuna cnm Rabbim anali babali büyütsün Hayirli ömürler yazsın insallah

Hakkında hayırlısı olsun cnm Rabbim kolay sağlıklı bı dogum nasip etsin

Cok sevindim adına cnm bende istemiyordum ama bizim elimizde degil zamane bebeleri iste inatlar kuzum bizimki tutturdu ayaklarımız gelicem diye bizde mecburen sezeryan olduk Rabbim kolay sorunsuz bı dogum nasip etsin kuzunu sağlicakla kucağına alırsın insallah

ayy minikkus cok sınırlı inat bı oğlana benziyo bu saçmayacak ya masallAh Rabbim anali babali büyütsün insallah

Cnm bana doktorum sık sık emzir en fazla 3 saat olsun dedi ama ilk basta benim kızsa uykudan kalkipta ememiyordu ilk iki gun böyle devam etti hemşire yanaklarını burnunu sık kafasını ovustur uyandir eğer cok uyursa açlıktan kan şekeri düşer ve uyku yapar dedi ve sarılık olur dedi korkudan sık dik uyandirip emzirmeye çalıştım simdi kendi uyanıp emıyor düzeldi cok şükür yarım saat 1 saat aralıklarla emzir

amin canım.çok teşekkür ediyorum.
bu arada kızın kesinlikle sana benziyor.maşallah:nazar::nazar::nazar:

selam kizlar ..nasil gidiyor annelik ..gazli acikan aglayan altini kirleten bebekle ugrasmak zor olsa gerek ..bilmem banami oyle geliyo yoksa:1: bi hafta once ebe geldi oglumun derisine eliyle bastirdi sari dedi..boyle olmamali dedi . bi hafta sonraya randevu verdi yani cuma gunu gidiyoruz..kakali bezini ve cisini getirin dedi.netten arastirdim sarilik belirtsiymis. ilk dogdunda gozlerin beyazi hafif sariydi normal dedilerr ..iki hafta sonra gecti .simdi goz akinda sari bi renk yok sadece ciltin altinda bastirinca sari renk ortaya cikiyo .. oglum bugun 26 gunluk gecmi kaldik tedavisinee ?? korkuyorum inslhh sorun cikmaz.. boyle bi belirti goruyor neden bi hafta sonraya atiyo bunlar nasil doktor hemsilere yaa nefret ediyorum burdaki saglik sisteminden ...Allahim koruusun bebegimi..ve herkesikini

kızlar selamlar...
emzirmeyle ilgili sorunum var yardımcı olabilir misiniz acaba?
bebeğim devamlı uyuyor,3-4 saat hatta uyandırmasam 6-7 saat uyuyor.emzirmeyi de sadece o isteyince yapıyorum,çünkü ne yapsam uyanmıyor.bu seferde aç kalıyor galiba,sütüm yağlı ama az geliyor memelerim dolup taşmıyor yani. günde kaç defa ve kaç dakika emzirmem lazım bilemiyorum.yardım eder misiniz bu konuda? uyanmadığında nasıl uyandırıyorsunuz bebeğinizi?
bi de göbeği az önce düştü bugün hemen banyo yaptırsak olur mu yoksa yarın mı yaptıralım?

ben uyanmadigi zaman altini aciyorum hemen uyaniyor. acik tutuyorum biraz sonra baglayip emziriyorum baya bir uyanik oluyor ve 15-20 dk emiyor.

ayyyy masallahhhhhhhhhhh prensesinee cokkkk tatli annesiii bu sana benziyorrr:16::16::16:
valla mı kız ama nedense ben benzetemiyorum kendime teşekkür ederiz teyzesi
ay anacim ya seni bu kv de cok anlayissiz cikti yeni dogum yapmis kadina hizmet etirilirmiss hamileyken yaptirdin dogumdan sonra bari yaptirmaa eski göruslu belli snein kv de neyse canim gitmiste kurtulmusun cok sükür simdi yat dinlen kizinla ilgilen isi gücü düsünme artik :34: cok gecmis olsun bu arada senindemi gögusler iltihaplandi yoksa:53: benim gögusler kizimdan dolayi oldu canim pamukcuk nedeniylee :(( bir kac gudnru cekiyoruzz insallah gecerr en kisa zamanda :))
ay canim buaralara artik kimse ugramiyor herkes senin gibi ya gelen gideni cok oluyor yada bebegi rahat birakmiyorr:27:

mervede annesinin yanina gitti canim ameliyati en son 3 ay sonraya ertelenmisti simdi iyilerdir insallahh geziyorlardir kiziyla annesyilee:27:
ne yapalım ya bizimde şansımıza kendi ailemden birşey görmedim ki eşimin ailesinden de göreyim ben bana yeterim bana yük olmasınlar yeter neyse geldi geçti şimdi kızımla başbaşa keyfini çıkarıyoruz ohh sağol cnm iyi olmasına sevindim mervenin inşallah daha da iyi olurlar
Selam taze anneler :)

Bız hala kavusamadık oglumla 40+5 ız bugun.hergun hastanedeyız nst ye gırıyoruz ama sancı hıc cıkmıyor.bır hafta on gun bekletılebılırmıs bu sekılde en fazla.en son 2 cm acıklıgım vardı ıkı hafta once ve ctesı doktorum ebe ye gonderdı muayene ıcın ebe mıkrop kaparsn dedı muayene etmedı yanı son durum nedır bılmıyorum.doktorum hersy cok normal oldugu halde sezeryan yanlısı sırf benım ıstegım uzre beklıyor.bebek kılolu dıyor ama henuz 3bucuk kılo.benım bıldıgım 4u askın bebeklerde kılo bahanesını one suruyorlar.ve bende bu sekılde normal devam ederse hersy ve bebegım de ıyı olursa sunı sancıyı denemeden sezeryana karar vermek ıstemıyorum.denemk te yarar var o kadar bekledık sonra ıcımde kalmasın dıyorum.her an hersey olabılır ama aklımdakı taslak bu.yıne de ıns normal dogum nasıp olur demekten kendımı alamıyorum :)

Oglumda bende Allaha emanetız..
Benım gıbı bekleyen arkadaslarıma da kendıme ettıgımden fazla dua edıyorum Allah hepımızın yardımcısı olsun hepımız sonucunda mutlu olalım ıns..
ahsen kuzum ben doğurdum ha haaa tehditlerin işe yaramadı bak:52::52::52::52::52: sende biran önce kurtulursun inşallah sağlıcakla kucağına alırsın kuzunu
ay doktorlarımız aynı mı acaba:)aynı cümleleri kurmuştu benim doktorumda bende mecburen sezryanı tercih ettim.yalnız bizde kilo değil çatı kemiği problemi var.bende mecburen sezeryanı tercih etmek zorunda kaldım.yarın kavuşucam inşallah yavruma:)

amin canım.çok teşekkür ediyorum.
bu arada kızın kesinlikle sana benziyor.maşallah:nazar::nazar::nazar:

bende teşekkür ederim cnm valla babasına benziyor gıdısı bile bana benzeten olmadı ama sizden duymak da güzel ya

Canim miktarlarini yazar misin bir de nasil yapcaz karisimi

ben yapmadim canim karisimi. "Organic Gripe Water" diye bir damla. icindekileri yazdimki belki sizde benzeri biseyler bulursunuz mutlaka vardir eczaneye falan sorabilirsiniz. zaten italyadan gelmis amerika mali degil.

Kizlar bebegimi ninniyle uyutmayi basardim.aldim kucagima konustum sevdim, o da beni guzelce dinledi. Sonra gozleri kizarmaya basladi. Ninni soyledim sonra emzirecektim ,iki cuk cuk yapti atti memeyi uyudu.:1:

Slm kızlar nasılsınız ben hiç iyi degilim...
Akşam üzeri eşime yemek hazırıyordum yemek ocaktaydı altını kapatmaya gitcektim oglumu emzirdim gazının çıkması için yastıga yüz üstü yatırıdım sırtını sıvazlardım dedimki yemek yancak altını kapatıp geleyim dedim 10 saniye olmadıki bebegimin cıglıgına koştum geri geldim bi baktımki oglum yerlerde:5::5::5::5::5::5:
Kızlar öyle bı durumki şoka girdim ve elim ayagım boşaldı elim ayagımı oynatamadım titriyorum ve bogazımda sanki kaynar sular döktüler bogazımda dügümler bayılcaktım oglumu o halde görünce neyse zorakide olsa bebegimi kucagıma alıp sakinleştirmeye baladım ama kollarımda derman yok bende hüngür hüngür aglıyorum titriyorum korkudan bebegim morardı sesi gitti bagırırken agzına felan suni tenefüs yaptım sırtına vurdum flan kendine geldi allahıma şükürler olsun yarabbim onu bana bagışladı
bende kendime gelir gelmez hemen yukarıya eltime cıktım aglayarak oglumu aldı her yerine baktı 2 saat uyutmadık
banada hap flan içirdiler şimide duştan cıktım kendime geldim
benim aklımın almadıgı düşmesi imkansızdı ya.kendi bazamızın tam ortasına yatırmıştım sanki bi güç onu düşürdü evde benden başka kimse yoktu.allah korusun rabbim onlardan bizi onlardan uzak tutsun ama aklıam 3 harfliler geldi hemen 40 lı cocukla cok ugraşırlarmışya
neyse apartmandakiler flan geldi gecmiş olsuna adagımı geciktirmemmem gerektigini söylediler çünkü kaza ve belayı anca o giderirmiş.bende hamile kalmadan önce adak adamıştım malum bu ay dogum masrafları flan öbür aya veririm demiştim ama geciktirmmek lazımmış yoksa hep aksilik olurmuş.
Yarın ilk işim bi miktar parayı bi fakire götürüp vercem

kızlar aman evinizin işi yemeginiz ütünüz misafiriniz vs hepsini bi kenara bırakın ve sadece bebişinizle ilgilenin ben yandım siz yanmayın.

Enesibel talia geridonusumkutusu gecmis olsun. miniklerinize Allah saglik sihhat versin

Biz artik daha iyiyiz. Oglum yarim saatte bazen bir saatte uyanip emmek istiyor. Artik her istediginde emziriyorum. Memelere atletim degse sicriyorum o kadar aciyor ama emzirmeye devam.

Gaz sorunumuz da devam. Bazen cok zorluyor bazen rahat atlatiyor.Pasam simdi de annesinin kucagina uyumak istiyor. Yatirinca 5 dk sonra uyanip agliyor. Bugun aksamustu banyo yaptirdim simdi rahatca uyuyor cok sukur. Insallah ben de rahatca uyuyabilirim

Cok alingan oldum ben kizlar, cok da asabiyim :43: Boyle giderse kocayi bosuycam :43:

canm bebeğin harika allah analı babalı büyütsün
göğüs için sana tavsiyem garmastan diye bir merhem var daha öncede yazmıştımmm çok iyi gelicekk...sana özelden msj atıcaktımmm ama netim gitti...inşallah çabuk toplarsınn bide sarılığı senmi sormuştunn gözlerinin içi sararırsa gel demişti bizim doktorumuz öledir büyük ihtimal..
Sağol cnm, Lanolin krem kullaniyorum sayesinde hic yara olmadı ve son 3 gündür hassasiyet azaldı artık daha az acıyo. Sariligimizda yok olmus dün ölçtüler hastanede çok şükür hic çıkmadı.
maşallah tombişime :) güle güle büyüt tatlım:nazar::nazar:
Amin cnm Sağol sen de Güle güle büyüt oğlusunu
Bu gece de kimseyi uyutmuycam
ay yerim ben onu aynı benimkide geceleri gözleri fal taşı gibi açıyo uyku muyku yok gündüzleride emzirmek için zorla uyandırıyor um.
taliaatcnm oğluna cok geçmiş olsun neyseki kene tam yapisamamis

Slm kızlar nasılsınız ben hiç iyi degilim...
Akşam üzeri eşime yemek hazırıyordum yemek ocaktaydı altını kapatmaya gitcektim oglumu emzirdim gazının çıkması için yastıga yüz üstü yatırıdım sırtını sıvazlardım dedimki yemek yancak altını kapatıp geleyim dedim 10 saniye olmadıki bebegimin cıglıgına koştum geri geldim bi baktımki oglum yerlerde:5::5::5::5::5::5:
Kızlar öyle bı durumki şoka girdim ve elim ayagım boşaldı elim ayagımı oynatamadım titriyorum ve bogazımda sanki kaynar sular döktüler bogazımda dügümler bayılcaktım oglumu o halde görünce neyse zorakide olsa bebegimi kucagıma alıp sakinleştirmeye baladım ama kollarımda derman yok bende hüngür hüngür aglıyorum titriyorum korkudan bebegim morardı sesi gitti bagırırken agzına felan suni tenefüs yaptım sırtına vurdum flan kendine geldi allahıma şükürler olsun yarabbim onu bana bagışladı
bende kendime gelir gelmez hemen yukarıya eltime cıktım aglayarak oglumu aldı her yerine baktı 2 saat uyutmadık
banada hap flan içirdiler şimide duştan cıktım kendime geldim
benim aklımın almadıgı düşmesi imkansızdı ya.kendi bazamızın tam ortasına yatırmıştım sanki bi güç onu düşürdü evde benden başka kimse yoktu.allah korusun rabbim onlardan bizi onlardan uzak tutsun ama aklıam 3 harfliler geldi hemen 40 lı cocukla cok ugraşırlarmışya
neyse apartmandakiler flan geldi gecmiş olsuna adagımı geciktirmemmem gerektigini söylediler çünkü kaza ve belayı anca o giderirmiş.bende hamile kalmadan önce adak adamıştım malum bu ay dogum masrafları flan öbür aya veririm demiştim ama geciktirmmek lazımmış yoksa hep aksilik olurmuş.
Yarın ilk işim bi miktar parayı bi fakire götürüp vercem

kızlar aman evinizin işi yemeginiz ütünüz misafiriniz vs hepsini bi kenara bırakın ve sadece bebişinizle ilgilenin ben yandım siz yanmayın.
cnm okurken icim kalktı en büyük korkularimdan biri bebeği düşürmek, neyseki oğlusun suan iyi cnm inşallah hiç bi yeri incinmemistir. Semin yerinde bende olsam korkudan bayilirdim allah korumuş cnm çok geçmiş olsun. Adagini geciktirme cnm. Duygularim karıştı ağlayasim geldi bebisini düşündukce
Allahim yavrularimizi korusun sağlık sihhat versin .

Back
X