2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

NAR23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
499
1
46
Diğer
Mrhabalar kızlar hamileliğim boyunca düzenli beslenip alacağım en az kiloyla hamileligimi bitirmek istiyor
4. Aylık olacak bebegim ve henüz kilo almadım.
Şimdiye kadar düzenli beslenmeye çalıştım buraya yazarak daha kontrollü gideceğim.
2013 Haziran anneleri olarak günlük menülerimizi paylaşıp eksikliklerimizi, gereksiz yediklerimizi söyleye biliriz.
amacımız düzenli beslenerek saglikli bir hamilelik geçirmek olsun ,gereksiz sonradan basımıza bela olacak kilolar bizden uzak dursun:27:

Son düzenleme:
Anneciğim ya yazdığım bir sayfa günlük gitti:(((
Şimdi sil bastan yazmam lazım ama cok aciktim kahvaltı yapıp öyle yazacağım .

Annecim kahvaltımı yaptım bugun gec yaptik cunku uykucu ablani bekledim 11.30 da uyandi:)) eee gurbette kahvalti yalniz olmuyor yanima arkadas lazim:)neler yediğimi hemen yazayım
1 haslanmis yumurta
1 dilim peynir
1 dilim ekmek
Bol yeşillik salatalık domates taze nane reyhan( hepsi organik:)
1 yemek kasığı kuru üzüm
1 SB su
1 su bardağı süt icmem lazım biliyorum ama yer kalmadı ilk açlık sinyalinde onuda içeceğim üzgünüm şimdiye kadar cok az süt ictim :(( ama bundan sonra en az 1 bardak içeceğim soz veriyorum sana
Annem tartildim hala 80 kiloyum.
Cumartesi bide hastanede tartılacagim .
Cumartesi cinsiyetini de öğreneceğim cok heyecanlıyım :emir_bebek:
Annem ablanin huysuzlugu tuttu onu yatistirip geliyim bizim için hazırladığım cerez tabagini anlatacağım:56:

Sana hamile Kaldigimdan beri saclarım dökülüyor kuzucuk.
demir eksikliğinden kaynaklanıyormuş .
Annen ilaç yemeyi sevmiyor.
Demir de şart bende aradım taradım çerezlerden ve başka gıdalardan Demir alabileceğimi gördüm .
İste bizim babanla aldığımız cerezler
Ceviz
Antep fıstığı
Fıstık
Kajunut
Badem
Kuru üzüm
Kuru kaysı
İncir
Bunlar için güzel bir cerezlik aldım gözümün önüne koydum.
Bize Demir takviyesi yapacaklar hemde saglikli alıştırmalar olacaklar....
annecim sözümü tuttum 1sb süte yarım bardak tahıl katip yedim...
Az oncede küçük bir Tost ve koca bir bardak ayran ictim. Sanırım bugünkü protein ihtiyacımızı baya karşıladık aksama pek bı fikrim yok ... Artık canımız ne isterse:)))

Şimdiye kadar 5 tane çilekli bisküvi yedim
5-6 badem.
2 tanede bayram şekeri :)))
aksam yemeğinede sücuukllu kasarli yumurta
Çay sekersiz bir bardak icerim artık çünkü bisküvi ve çikolatayı öyle telafi ederim ancak benden bügunluk bu kadar
Bu arada arkadaslar şimdiye kadar ne kadar kilo aldınız?

nar23 yazıları okuyunca çok duygulandım, çok içten ve samimi yazmışsınız. İnşallah istediğiniz gibi çok kilo almazsınız. Bende 16 haftalık hamileyim bir kilo alabildim çok çıkarmalarım olduğundan kilo alamamayı kafaya takıyodum kilom 59du 60 olabildim. bende yarın doktora gideceğim inşallah hem gelişimimiz iyi mi hemde cinsiyetimiz neymiş öğreneceğiz bakalım teyzesi :))

nar23 yazıları okuyunca çok duygulandım, çok içten ve samimi yazmışsınız. İnşallah istediğiniz gibi çok kilo almazsınız. Bende 16 haftalık hamileyim bir kilo alabildim çok çıkarmalarım olduğundan kilo alamamayı kafaya takıyodum kilom 59du 60 olabildim. bende yarın doktora gideceğim inşallah hem gelişimimiz iyi mi hemde cinsiyetimiz neymiş öğreneceğiz bakalım teyzesi :))

Teşekkür ederim bebeğim le konuşarak yazıyorum.
Sanırım ilk bebegin. Cinsiyetini artık buraya yazarsın
Bizde Cumartesi öğreneceğiz .
Cinsiyeti bı öğreneyim kendimi mağazalara atacağım :)))
Bulantılar benim hala geçmedi tam olarak ara ara oluyor protein sebze meyve ağırlıklı beslenebilirsin
Kahvaltıda için bı tarif paylaşacağım basit ve bulantima iyi geldi sende deneyenilirsin:)
Simdiden kuzucuklarin heyecanı sardı bakalım kız annesimi oğlan annesimi olacağız :emir_bebek:

Teşekkür ederim bebeğim le konuşarak yazıyorum.
Sanırım ilk bebegin. Cinsiyetini artık buraya yazarsın
Bizde Cumartesi öğreneceğiz .
Cinsiyeti bı öğreneyim kendimi mağazalara atacağım :)))
Bulantılar benim hala geçmedi tam olarak ara ara oluyor protein sebze meyve ağırlıklı beslenebilirsin
Kahvaltıda için bı tarif paylaşacağım basit ve bulantima iyi geldi sende deneyenilirsin:)
Simdiden kuzucuklarin heyecanı sardı bakalım kız annesimi oğlan annesimi olacağız :emir_bebek:

Merhaba, çok güzel bir topic olmuş, bebeğinle konuşman ne güzel bayıldım ben de :) ben henüz bebeğimin kendisiyle konuşacak kadar yakınlaşamadım. bizim de cinsiyet cumartesi kesinleşecek ama erkek gibi demişti doktor. kahvaltı için tarifini de dört gözle bekliyorum, mide bulantısına iyi gelen bir tarife çok ihtiyacım bana hiçbirşey kar etmedi henüz :49:

Merhaba, çok güzel bir topic olmuş, bebeğinle konuşman ne güzel bayıldım ben de :) ben henüz bebeğimin kendisiyle konuşacak kadar yakınlaşamadım. bizim de cinsiyet cumartesi kesinleşecek ama erkek gibi demişti doktor. kahvaltı için tarifini de dört gözle bekliyorum, mide bulantısına iyi gelen bir tarife çok ihtiyacım bana hiçbirşey kar etmedi henüz :49:

HG din teşekkür ederim .
Hadi bakalım hayırlısı olsun haber edersin bizde :))ilk hamileligin mı?
Tarifde hemen geliyor:)))

Günaydın kuzucuk annen bugün baya bı erkenci ..
Tabi kahvaltı için yine ablanı bekliyorum.bu arada bol bol su iciyorum.
Annem hala midem bulanıyor bu sabahda bulantıy la kalktım ve aklıma bulantima iyi gelen kızarmış ekmeklerimiz geldi.
Burda başka annelerde var onlarında bulantilari var :))) dünyaya kolay gelmiyorsunuz yani:)
Şimdi onlar icin de tarifimi yazayım zaten kahvaltı menümde olacak.
Önce ekmekleri ince ince dilimleyip fırın tepsisine dizin.uzerine (miktarı isteginize gore ) sırasıyla peynir domates koyün .uzerine zeytin yağı gezdirip kekik ve tuz atın.firinda bir güzel kizartin . Sonrası afiyet olsun.
mide bulantilarimin en cok olduğu zamanlar bu tarif beni ayakta tuttu.
Zeytin yağı kabizligima cok iyi geldi
Kekik sakinlestirdi
Kızarmış ekmek midemi tuttu.
Bügünde ins faydasını görürüm :))
Annecim tarifi yazarken cok açıklığını hissettim bu sabah ablanı beklemesek mı:))) zaten uykucu şirine nin teki... Tabi şimdi, evveli uykusuz gunümüz ,gecemiz çoktu bakalım sen nasıl olacaksın :)

aslında haziran ayında bir düşük yapmıştım bir buçuk aylıktı. keseyi görmüştük ama içinde bebek hiç görememiştik ondan bu ilk hamileliğim gibi hissediyorum bebeği görebildiğim için :) diğerin hiçbir mide bulantısı olmamıştı çok rahattı o kadar ki hamile olduğumu bile bilmediğim için dk hapları, baş ağrısı hapları hatta antibiotik kullanmıştım, sanırım düşük de bunlardan dolayı oldu. Cinsiyetini bir görelim ve 3lü testimiz de yapılacak cumartesi inşallah yolunda gider herşey haber veririm tabii ki :) bu arada tarifi de aldım çoook teşekkürler, sabırsızlanıyorum denemek için aslında baharat tuz ve yağ hiç yiyemiyorum ama tarifi aynen deniycem tuz hariç, umarım sakinleştirir beni de kekik :) ben evdekilerin kalkmasını bekliycem mecburen uyandırmayayım ev küçük. bebişinle size afiyet olsun :16:

Yağı ve tuzu ben cok az koyuyorum.umarim faydası olur sana
. İlk hamileligin zaten öyle kabul edelim:))
Cumartesi benimde 3 lu test var.
İlk cocukta duygusal bağ kurmak biraz zor oluyor ... Zaman geçtikçe muhabbet artıyor :)

Ben geldim annem sabah
4 dilim kızarmış peynirli domatesli ekmek
Çay içmedim senin için :(
Ara
2 kivi biraz kavun
1 tane seker
Aksam
Annem içimden bir ses bir tencere yaprak sarması yap dedi o senmiydin yoksa:)))
Suan pişiyorlar biber dolması da var onlardan yerim artık sen varsın diye galiba öyle bı canım istiyorki :))
Süt sözümü unutmadım bugün yumurtada yemedim ama aksam yemeğinin yanına bol bol yoğurt koyacağım yatmadan oncede sütümü içeceğim bu arada kuzucuk kilo almadım ama önceki kilolarım cok rahatsız ediyor annenin karnından büyük midesi var:)))) hayirlisiyla seni kucağıma alayım ama simdiden zayıflama hayalleri kuruyorum..evin ici miss gibi sarma kokuyor hadi pisin artik:56::56:

Canım kahvaltı tarifinde iyi geldi bana da, yedim kahvaltıda ama bitince çıkarmaya engel olamıyorum sabahlar coşuyor midem ama aynı menü akşamüzeri mis oldu :)) türk kahvesi denedim bir de sade ve o da iyi geldi bulantıma biraz rahatlattı, 2 günde 1 tane olarak içebilirmişim dedi doktorum, aklınızda bulunsun 10 dakkikalık bir rahatlama sağlıyor.:31::31:

Canım kahvaltı tarifinde iyi geldi bana da, yedim kahvaltıda ama bitince çıkarmaya engel olamıyorum sabahlar coşuyor midem ama aynı menü akşamüzeri mis oldu :)) türk kahvesi denedim bir de sade ve o da iyi geldi bulantıma biraz rahatlattı, 2 günde 1 tane olarak içebilirmişim dedi doktorum, aklınızda bulunsun 10 dakkikalık bir rahatlama sağlıyor.:31::31:

Oh oh afiyet olsun :))Sevindim ara ara yersin artık ben bazen sadece ekmegi kizartip yiyorum oda iyi geliyor
Kahve tiryakisiyim duşun kasıkla telfesini kurusunu yiyen cinsten:1:
Gel Gorki Demir eksikliği sac dökülmesi olunca bu aralar uzak durmaya calisiyorum:((

Sevgili bebis dün 1 adet biber dolması ve sayısını bilmediğim kadar yaprak sarması yedim:1: yaninada yoğurt .
Sonrası aksam gezmesi ne gittim yarım simit bı dilim kek 5 -6 tane muzlu toplardan yedim. Yani biraz abarttım gece süt icemedim üzgünüm
Bu sabahda bir biber dolması bir kac yaprak sarması yedim.
2 tanede halley :56:
Tatlı kısımları gereksiz olmuş degilmi bugün güzel bir yürüyüş yapacagım artık :)) şimdilik ben kaçar annem:49:

ne kadar tatlı bi topik olmuş:) ben de yazayım bari;
1,65 boy 56kg hamile kaldım,
kahvaltıdan 1 saat önce demir hapı.
kahvaltı (genelde her sabah aynı):
1 haşlanmış yumurta
4-5 zeytin
1 dilim beyaz peynir
pekmez-tahin
bal
1 kupa light süt(tam yağlı ağır geliyor)..
kahvaltıdan sonra 1 tane elevit..

öğlen;
mevsim sebzesi(ıspanak,pırasa,semiz otu,kereviz...vs) yanında bol yoğurt ya da ayran ve salata

akşam;
haftada 2 gün balık,2 gün et,2 gün bakliyat (eti de balığı da ızgara yiyorum)
yağ ve tuzu ben de çok az kullanıyorum
aralarda şam fıstığı,kuru üzüm,kuru incir,yer fıstığı..vs.

öğleden sonra saat 3 gibi evde koşu bandında hergün 2,5 km yürüyorum( doktorum da tavsiyesiyle)

akşam bol bol meyve portakal,mandalina,nar..vs allah ne verdiyse:) en son bebek 3 aylıkken tartıldım 1 kilo almıştım,şimdi 4 aylık oldu daha 10 gün var kontrole bakalım kaç kilo olmuşum:31: bir de cips,çikolata gibi ıvır zıvır herşeyi çıkardım hayatımdan,ekmek tam buğday ekmeği 1 somun ekmeği 1 haftada yiyorum:) ha bir de oğlum olcak inşallah:emir_bebek::nazar: daha aklıma gelirse yazıcam sizi takip edicem:)

Son düzenleme:
merhaba güzel anneler.topic çok şeker olmuş konuşmalara bayıldım ve yazmak istedim:16:.arkadaşım senin bu kızarmış ekmek tarifin benim yaklaşık 1,5 aydır kurtarıcım oldu.ama ben kekik ve yağ kullanmadım hiç.ben de 53.700 ile hamile kaldım şimdi 54.900 üm boyum da 1.60.bu gece bizim 17. haftamız bitiyor :16::16: bu gün bide kontrolümüz vardı ve 3 lü testimiz yapıldı.2 lide risk çıkmadı değerlerimiz de çok iyiymiş maşallah :nazar::nazar:2li testte kız dedi doktorumuz ama bu gün de pipiş resmini elimize tutuşturdu oğluşum olacak inşallah :9::46:ben 3.5 senelik evliyim ve pko luyum bir mucize oldu ve bebeğim tedavisiz kendisi geldi o kadar yıldan sonra :16:

ne kadar tatlı bi topik olmuş:) ben de yazayım bari;
1,65 boy 56kg hamile kaldım,
kahvaltıdan 1 saat önce demir hapı.
kahvaltı (genelde her sabah aynı):
1 haşlanmış yumurta
4-5 zeytin
1 dilim beyaz peynir
pekmez-tahin
bal
1 kupa light süt(tam yağlı ağır geliyor)..
kahvaltıdan sonra 1 tane elevit..

öğlen;
mevsim sebzesi(ıspanak,pırasa,semiz otu,kereviz...vs) yanında bol yoğurt ya da ayran ve salata

akşam;
haftada 2 gün balık,2 gün et,2 gün bakliyat (eti de balığı da ızgara yiyorum)
yağ ve tuzu ben de çok az kullanıyorum
aralarda şam fıstığı,kuru üzüm,kuru incir,yer fıstığı..vs.

öğleden sonra saat 3 gibi evde koşu bandında hergün 2,5 km yürüyorum( doktorum da tavsiyesiyle)

akşam bol bol meyve portakal,mandalina,nar..vs allah ne verdiyse:) en son bebek 3 aylıkken tartıldım 1 kilo almıştım,şimdi 4 aylık oldu daha 10 gün var kontrole bakalım kaç kilo olmuşum:31: bir de cips,çikolata gibi ıvır zıvır herşeyi çıkardım hayatımdan,ekmek tam buğday ekmeği 1 somun ekmeği 1 haftada yiyorum:) ha bir de oğlum olcak inşallah:emir_bebek::nazar: daha aklıma gelirse yazıcam sizi takip edicem:)

merhaba güzel anneler.topic çok şeker olmuş konuşmalara bayıldım ve yazmak istedim:16:.arkadaşım senin bu kızarmış ekmek tarifin benim yaklaşık 1,5 aydır kurtarıcım oldu.ama ben kekik ve yağ kullanmadım hiç.ben de 53.700 ile hamile kaldım şimdi 54.900 üm boyum da 1.60.bu gece bizim 17. haftamız bitiyor :16::16: bu gün bide kontrolümüz vardı ve 3 lü testimiz yapıldı.2 lide risk çıkmadı değerlerimiz de çok iyiymiş maşallah :nazar::nazar:2li testte kız dedi doktorumuz ama bu gün de pipiş resmini elimize tutuşturdu oğluşum olacak inşallah :9::46:ben 3.5 senelik evliyim ve pko luyum bir mucize oldu ve bebeğim tedavisiz kendisi geldi o kadar yıldan sonra :16:

Hosgeldin Egemm canım sana kocaman bı maşallah :nazar:Böyle devam edersen cok saglikli besleneceksin ve normal bı kilo ile hamileliğini bitirirsin.kosu bandında yürüyüş yerine dışarıda yürümek daha iyi olur bence tabi imkanın varsa...olgusun da hayirli uğurlu olsun :nazar: Rabbim nasip ettimi bütün sebebler güzelce oluşuyor.
Benimkide sürpriz bebek süper korunmamıza rağmen nasip oldu:)))
Daha vereceğim 10 kilo vardı sonrasına düşünüyorduk ..
Kader planıyla bizimkiler uymuyor... Allah'tan gelene amenna yani:)
Bakalım benim Ufaklik ne? Önce saglık ama merakta ediyorum :))

Back
X