- 22 Ağustos 2011
- 13.049
- 6.447
- 448
- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
inş bu tedavinde kilo almassın cnmvalla canım benimde var kilo problemi ama pko da olunca cok fazla gitmiyo bide diğer tedavidede cok almıstım ben bakalım bunda ne olacak...
benim ilkinde yumoşlar toplandıktan sonra ohss gelişmişti donduruşdu embriyolar 2 ay sonra transfer oldum pozitif sonucu aldık kalp atısları durdugu içinde kürtaj olmak zorunda kaldım nasipse bu seferki de donmus embriyo transferi olacak
canım ohss genelde polikistik over hastalarında fazla yumurta olgunlasıyo ve yumurta toplama işlemi sırasında buralar sus topluyo gbi bişey ama herkeste görülmüyo...inş bu tedavinde kilo almassın cnm
ohss oldun demek cnm ohss ne oluyo daha ben bilmiyorum çünki yumurtalarım toplanmadı benim eşimde sperm çıkmayınca
şimdi hamdolsun 6 tane çıktı bundan sonra çıkıs olunca dondurucaz kısmetse eylül ayı diye düşünüyorum da bakalım inş nasip olur
ah cnm demek kalp atışı durdu çokkk zordur ya...sabır versin mevlam bu tedavinde yüzün gülsün inşllh arkadaşım
inş bi daha ohss olmazsın güzelimcanım ohss genelde polikistik over hastalarında fazla yumurta olgunlasıyo ve yumurta toplama işlemi sırasında buralar sus topluyo gbi bişey ama herkeste görülmüyo...
benim 23 yumurta toplanmıstı 14 tanesi döllendi 6 tane 1. kalite vardı 3er bebek ayırarark 2 tüp şeklinde dondurmustuk birini ocakta oldum nasipse diğeride eylül ekim gibi olacak canım..
sende hiç üzülme arkadaşım napalım sınavımız bu inşallah dahada sperminiz bulunur sağlıkla alırız kucagımıza bebişlerimiizi
inş bi daha ohss olmazsın güzelim
hadi abkalım yeni tedavi yeni umutlar demek
hepimiz için güzel yazılar yazalım bu topiğe inş eylül ayından itibarennnn
inşlh cnm aminnnnnnnnnnnnnn....
ooo ii sevindim o zaman cnm bu sefer ki tam olacak inşllhhhhh sonu hamişli olacak hayırlısıyla...yok canım bu tedavide ohss olmam cünkü o karından vurulan iğnelerin dozlarıyla alakalı oluyor ben simdi sadece rahim kalınlasması için hap ve jel kullanıcam 12.gün transfer olacak diğerinide donmus olarak almıstım öyle olmustu
evet cnm bende katılıyorum bu düşüncene transfer öncesi ne yapmalı sonrası ne yemeli nelere dikkat etmeli yazsınlar bende ilk defa deneme yapıcam bilmiyorum çoğu şeyi kulaktan dolma şeyler olmuyo yetmiyo :44:aramızda 2.3. denemesi olanlar var bence ilk denemesi olanlara süreci anlatan bişeyler yazılabilir..
hatta pozitif sonucu olanlar ve sonra malesef kaybedenler neler yaptıklarını yazabilirler bence daha mantıklı olur ne dersiniz...
ve bunlarıda toplayıp özlemcim ilk sayfaya listenin altına kopyalayıp yapıştırsın herkes oradan bakar olmazmı:44:
ooo ii sevindim o zaman cnm bu sefer ki tam olacak inşllhhhhh sonu hamişli olacak hayırlısıyla...
evet cnm bende katılıyorum bu düşüncene transfer öncesi ne yapmalı sonrası ne yemeli nelere dikkat etmeli yazsınlar bende ilk defa deneme yapıcam bilmiyorum çoğu şeyi kulaktan dolma şeyler olmuyo yetmiyo :44:
ne güzel olur bziim için kafafmız takıldığı yer olunca sayfa başına tıklar bakarız süper bi fikir.
paylaştığın için teşekkürlercanım bu fikri ben attım ortaya ben başlayayım o zaman
transfer öncesinde hiç bişey yapmadım adetin 3. günü kontrole gittim
iğnelerimi verdiler hergün aynı saatte onları yaptım
3 günde bir kontrole gittim 14. gün yumurta toplamı işlemi(opu) oldu
normalde 3.veya5. gün transfer yapılıyor ancak ben ohss oldugu için 2 ay ara vermek zorunda kaldım..
transfer işlemi vajinal usg oldugu gbi sizi bi masaya alıyolar ve orada hemsire karnınıza usgtutuyo ve dr özel araçlarla transferi gerçeklştiriyr bunları izliyosunuz..
transfer sonrasi ben 1.5 saatlik yola arabayla eve dönüş yaptım..
ilk 3 gün hiç yerimden kalkmadım(wc hariç)
4. günden sonra evde ufak gezintiler yaptım 6. gün soğuğa yakın ılık bi dus aldım sampuan kullanmadım bitkisel sabunla dus aldım..
çünkü opu sırasında herhangi bir parfüm filan sıkmanızı istemiyolar o yüzden banyodada parfümlü veya normal sampuan kullanmak istemedim..
9.gün evde uzanıp ardınmadan agır kaldırmadan normal işlerimi yapmaya başladım ama 1 saatten fazla ayakta kalmadım..
12. gün pozitif sonucumu gördüm ve sonuçtan 3 hafta sonra bebişimi kaybettim kürtaj oldum....
şimdi yediğim yiyecekleri yazayım..
--ilk olarak hergün 2 ince dilim ananas yedim (rahim kalınlastırdıgı için)
--hemsiremin tavsiyesiyle 2 günde bir nar tükettim (normalde gebelerde içilmez derler ama rahim üzerinde cok olumlu etkileri varmı ve idrar söktürücü kan sulandırıcı özelliği var..hemsire zaten göbekten kan sulandırıcı vuruldugu için bunuda kullan dedi)
-- kayısı + kaymak (kış oldugu için kuru kayısı içerisine sütün kaymagını koyarak yemiştim çünkü kabızlık olmaması gerekiyor..)
--hergün 1 bardak sütveya ayran (ben sütve ayranı hiç sevmem ama bebişim için yapmıstım sevmiyosanız bile onlar için yapın lütfen..)
benim yaptıklarım bunlardı tekrar aynılarını yapıcam ama tek farkım transferden sonra hemen evime dönmicem 3 gün bursada merkezde teyzemlerde kalıcam..
paylaştığın için teşekkürler
dikkaete alıcam çok sağolll....
aramızda 2.3. denemesi olanlar var bence ilk denemesi olanlara süreci anlatan bişeyler yazılabilir..
hatta pozitif sonucu olanlar ve sonra malesef kaybedenler neler yaptıklarını yazabilirler bence daha mantıklı olur ne dersiniz...
ve bunlarıda toplayıp özlemcim ilk sayfaya listenin altına kopyalayıp yapıştırsın herkes oradan bakar olmazmı:44:
merhaba benim eşimde de azosperm var hiç üzülme bak en azından tekrardan tüp bebek deneyecek şansın var.2.de olur inşallah
merhaba kızlar bende inş kısmetse eylül ayında tüp bebeğe başlamak istiyorum
dr. süleyman bey olacak, umut tüp bebekte yapmayı düşünüyorum
eşimde hamdolsun sperm gördük eylüle kadar tedavimiz devam edicek ve nasipse eylülde başlarım diye düşünüyorum inşllh
bu ilk denemem olacak bi kere tüp bebeğe hazırlandım ama eşim ameliyat oldu sperm çıkmayınca iptal edildi
inş bundan sonra iptal olmaz hiç...:26:
sizin şansınız yokmu canım sendeki durum nedir?
evet cnm kısmet daha düne kadar aklımın ucundan geçmezken şimdi tedavi ayını seçiyorum çokkk mutluyum hamdolsun mevlam herkeslere nasip etsin inşllh bu yolda yürümeyi....hep destek oluruz birbirimize............canımmm çok sevindim demekki birlkte bu yola girmekte nasipmiş...inş hayırlısıyla güzel sonuçlar alırız...
Şükür Allaha 1 tüp spermimiz daha var merkezde 3.denemeye gittiğimde onları kullanacağım
kısmet tabii belki yine olmazsa eşim tekrardan ameliyat olabilir tabi o da isterse 3.tüp bebek denemesine başlayacağım ben eylülde
bizdeki problem de azosperm canım menide hiç sprm yok maleseffilk mikro tesemizi 2011 yazında olduk 3 tüp bulundu 1 tüp kaldı ama bende de umut azaldı açıkçası
evet cnm kısmet daha düne kadar aklımın ucundan geçmezken şimdi tedavi ayını seçiyorum çokkk mutluyum hamdolsun mevlam herkeslere nasip etsin inşllh bu yolda yürümeyi....hep destek oluruz birbirimize............
Canimm cok zor biliyorum ama rabbimden umit kesilmez var bi vaktii zamani bukdr emekleriniz bosa cikmicak ins uzulme sen bak yine guzel bi yola giriyoruz umutlu olalim rabbime teslim olalim yetet o herseyin en iyisi bilendir biz gogsumuzde minik bi nefes hissedicez ins sadece istebunlari ben soyluyorum sana bak 4 gun once negatifu alan ben:) kendime inanamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?