evet cnm bende katılıyorum bu düşüncene transfer öncesi ne yapmalı sonrası ne yemeli nelere dikkat etmeli yazsınlar bende ilk defa deneme yapıcam bilmiyorum çoğu şeyi kulaktan dolma şeyler olmuyo yetmiyo :44:
ne güzel olur bziim için kafafmız takıldığı yer olunca sayfa başına tıklar bakarız süper bi fikir.
canım bu fikri ben attım ortaya ben başlayayım o zaman
transfer öncesinde hiç bişey yapmadım adetin 3. günü kontrole gittim
iğnelerimi verdiler hergün aynı saatte onları yaptım
3 günde bir kontrole gittim 14. gün yumurta toplamı işlemi(opu) oldu
normalde 3.veya5. gün transfer yapılıyor ancak ben ohss oldugu için 2 ay ara vermek zorunda kaldım..
transfer işlemi vajinal usg oldugu gbi sizi bi masaya alıyolar ve orada hemsire karnınıza usgtutuyo ve dr özel araçlarla transferi gerçeklştiriyr bunları izliyosunuz..
transfer sonrasi ben 1.5 saatlik yola arabayla eve dönüş yaptım..
ilk 3 gün hiç yerimden kalkmadım(wc hariç)
4. günden sonra evde ufak gezintiler yaptım 6. gün soğuğa yakın ılık bi dus aldım sampuan kullanmadım bitkisel sabunla dus aldım..
çünkü opu sırasında herhangi bir parfüm filan sıkmanızı istemiyolar o yüzden banyodada parfümlü veya normal sampuan kullanmak istemedim..
9.gün evde uzanıp ardınmadan agır kaldırmadan normal işlerimi yapmaya başladım ama 1 saatten fazla ayakta kalmadım..
12. gün pozitif sonucumu gördüm ve sonuçtan 3 hafta sonra bebişimi kaybettim kürtaj oldum....
şimdi yediğim yiyecekleri yazayım..
--ilk olarak hergün 2 ince dilim ananas yedim (rahim kalınlastırdıgı için)
--hemsiremin tavsiyesiyle 2 günde bir nar tükettim (normalde gebelerde içilmez derler ama rahim üzerinde cok olumlu etkileri varmı ve idrar söktürücü kan sulandırıcı özelliği var..hemsire zaten göbekten kan sulandırıcı vuruldugu için bunuda kullan dedi)
-- kayısı + kaymak (kış oldugu için kuru kayısı içerisine sütün kaymagını koyarak yemiştim çünkü kabızlık olmaması gerekiyor..)
--hergün 1 bardak sütveya ayran (ben sütve ayranı hiç sevmem ama bebişim için yapmıstım sevmiyosanız bile onlar için yapın lütfen..)
benim yaptıklarım bunlardı tekrar aynılarını yapıcam ama tek farkım transferden sonra hemen evime dönmicem 3 gün bursada merkezde teyzemlerde kalıcam..