2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

paternal lenfosit immünizasyonu (lenfosit aşısı)

ısrarla gebelik elde edilemeyen infertil çiftlerde lenfosit aşısı uygulamaları başarılı sonuçlar veriyor. Son yıllarda immünoloji (bağışıklık bilimi) alanındaki gelişmelerle birlikte yapılan araştırmalar, nedeni izah edilemeyen infertilite vakalarının büyük bir bölümünün bağışıklık sistemindeki bozukluklara bağlı olabileceğini ve bunların birçoğunun yeni tedavi yöntemleri ile önlenebileceğini gösteriyor.

Bağışıklık sistemi, insan vücudunun hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sistemi proteinleri tanıdık veya yabancı olarak gruplayarak yabancı olarak grupladığı proteinlere karşı savaş açar. Bağışıklık sistemin çalışmasının en güzel ve en basit örneği mikroplar vücudumuza girdiğinde onlara karşı antikorların oluşması ve mikropları öldürebilmek için bunlara karşı bir dizi reaksiyon başlatmasıdır.

Gebelik kayıplarına, infertiliteye ve tüp bebek uygulamalarında başarısızlığa yol açan 5 değişik immün problem kategorisi vardır. Annenin bebeğe ve plasentaya (bebeğin eşine) ait dokulara karşı verdiği tepki sonucu düşükler gerçekleşir. Bebeğe ait proteinlere karşı annede oluşan reaksiyonlar gebeliğin gerçekleşememesine veya oluşan gebeliğin düşükle sonlanmasına neden olur.

Tüp bebek uygulamalarında paternal lenfosit immünizasyonu (plı)

1970-1979 yılları arasında deneysel çalışmaları tamamlanan ve lenfosit aşısı olarak da adlandırılan bu yöntem 1978 yılından beri tekrarlayan düşüklerin tedavisinde kullanılmaktadır. Günümüzde nedeni izah edilemeyen infertilite ve yardımcı üreme teknikleri ile ısrarla gebelik elde edilemeyen vakaların tedavisinde de başarı ile uygulanmaktadır. Bu vakalarda lenfosit aşısı tedavisi ile anne adayında blokan antikor adı verilen antikorların oluşmasını ve rahimde gelişmekte olan bebeğe zarar veren hücrelerin baskılanmasını hedefliyoruz.

Erkek eşten alınan kan örneğindeki lenfosit adı verilen hücreler ayrıştırılır. Lenfositlerin ayrıştırılabilmesi için özel solüsyonlar kullanılarak santrifügasyon yapılır, ayrıştırılan lenfositler anne adayının ön koluna 4 ayrı noktadan cilt altı enjeksiyonu ile verilir. Enjeksiyon sırasında hafif ağrı ve yanma hissedilebilir. Anne adayına bu tüp bebek tedavisine başlamadan önce üç kez gebelik elde edildikten sonra da iki kez uygulanması önerilir. Tedavi sonrası elde edilen gebeliklerde, canlı doğum olasılığının artmasının yanında bebeklerde büyüme geriliği ve erken doğum riski de azalmaktadır. Aşı hazırlanmadan önce baba adayı mutlaka hepatit ve hıv açısından incelenir. Hepatit taşıyıcısı olan kişilerden alınan kan aşı hazırlanmasında kullanılmaz.

Lenfosit aşısının anne adayına ve gelişmekte olan bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Lenfosit aşısı ile tedavi gören anne adaylarının bebeklerinde doğumsal anomali artışı veya gelişme geriliği saptanmamıştır. Lenfosit aşısı ile tedavi gören kadınlarda otoimmün hastalıkların görülme ihtimali artmaz, bu kadınların kan vermesinde veya almasında, organ transplantasyonu (organ nakli) yapılmasında veya transplantasyon için organ vermelerinde herhangi bir sakınca yoktur

lenfosit aşısı nedir?

Prof. Dr. Cem fıçıcıoğlu: 1978’den beri tekrarlayan düşüklerin tedavisinde kullanılıyor. Günümüzde ‘nedeni açıklanamayan kısırlık’ ve tüp bebek yöntemleriyle gebelik elde edilemeyen çiftlerin tedavisinde de kullanılıyor.

Lenfosit aşısı nasıl uygulanır?

Prof. Dr. Cem fıçıcıoğlu: Erkek eşten alınan kan örneğindeki lenfositler (kan hücreleri) ayrıştırılır. Daha sonra bunlar anne adayının koluna 4 ayrı noktadan enjeksiyonla verilir. Gebelikten veya tüp bebek tedavisinden önce işlem 3 kez tekrarlanır. Aşı hazırlanmadan önce baba adayı mutlaka hepatit ve hıv açısından incelenir. Hepatit taşıyıcısı olan kişilerden alınan kan, aşı hazırlanmasında kullanılmaz. Anne adayının rh negatif, baba adayının rh pozitif olduğu durumlarda ileride kan uyuşmazlığına bağlı problemlerin oluşmaması için aşıyla beraber rhogam (uyuşmazlık iğnesi) verilir.

Lenfosit aşısının bebeğe zararı var mı?

Prof. Dr. Cem fıçıcıoğlu: Lenfosit aşısının anne adayına ve gelişmekte olan bebeğe herhangi bir zararı yok. şimdiye kadar lenfosit aşısıyla tedavi gören anne adaylarının bebeklerinde doğumsal anomali artışı veya gelişme geriliği saptanmadı. Tedavi gören kadınlarda otoimmün hastalıkların görülme ihtimali artmaz. Lenfosit aşısı yapılan kadınların bağışıklık sisteminde de herhangi bir bozukluk meydana gelmez.

Etkin bir tedavi mi?

Prof. Dr. Cem fıçıcıoğlu: Lenfosit aşısının etkinliği bilimsel kontrollü çalışmalarda tam olarak gösterilmedi. Yani ‘uygulama yapılan hastalar aşı yapılmadan da gebe kalacak mıydı?’ sorusuna cevap verecek kontrollü çalışmalara ihtiyaç var. Biz, kliniğimizde tekrarlayan düşüğü olan, 4 denemeden fazla tüp bebek denemesine rağmen gebe kalamayan ve yapılan araştırmalarda bir neden tespit edilemeyen hastalarımıza bu yöntemi öneriyoruz. Başarılı sonuçlar alıyoruz.

buarada cem beyde yeditepe üniversite hastanesi tüp bebek merkezinin bölüm başkanı canım mail adresi var istersen mail atıp durumunu anlatabilirsin hemen cvp veriyor diye biliyorum ben daha önce görüşmeye gitmiştim onunla

peki onunla neden devam etmedin canımmm :44:

canım istanbula gelene kadar araştır prof.dr mustafa bahçeciylede bi ön görüşme yap diğerleriylede ön görüşme yap kafana neresi yatarsa ve bu tekrarlayan düşükler konusunda daha uzman olan bi doktora gitmen lazım...donmuşlar diyilde burda en baştan yaptırabilme imkanın olsa daha iyi olur bence konuş herşeyi anlat canım allah yardımcın olsun

burda hep bahçeciyide duydum artık öyle bir ön görüşme yapıp öyle karar verecez canım aynen

peki onunla neden devam etmedin canımmm :44:

tedaviye hiç başlamadık hayatım görüşmüştük sadece bilgi almak için (4 yıl önce) sonra maddi nedenlerle tedaviye hiç başlayamadık zaten, şimdi allah nasip etti memorialı tercih ettim sanada tavsiyem memorial olur ama cem beye senin sorununa yönelik röportajı için mail at dedim, neticede her doktorun üzerinde uzmanlaştığı yada iyi olduğu bişey vardır en azından bilgi alırsın ne tavsiye edecek onu öğrenirsin

tedaviye hiç başlamadık hayatım görüşmüştük sadece bilgi almak için (4 yıl önce) sonra maddi nedenlerle tedaviye hiç başlayamadık zaten, şimdi allah nasip etti memorialı tercih ettim sanada tavsiyem memorial olur ama cem beye senin sorununa yönelik röportajı için mail at dedim, neticede her doktorun üzerinde uzmanlaştığı yada iyi olduğu bişey vardır en azından bilgi alırsın ne tavsiye edecek onu öğrenirsin

cumartesi testlerimi ordan alayım ben test sonuçlarımıda yollarım öyle atarım daha net bir cevap alırım

burda hep bahçeciyide duydum artık öyle bir ön görüşme yapıp öyle karar verecez canım aynen

Bahcecinin anadolu yakasinda olan kismi da orasi da umut tup bebek diye geciyo canim istersen orasiyla da gorus hem raporda gecerli ben orda devam ediyorum

cumartesi testlerimi ordan alayım ben test sonuçlarımıda yollarım öyle atarım daha net bir cevap alırım

evet canım öyle yap hatta atabiliyorsan diğer sonuçlarını da at, aslında semra hanımada mail atsan çok iyi olur neticede uzaktasın ön bilgi almış olursun hemen yanıt verebilirler mi bilmiyorum ama olsun bişey kaybetmezsin

evet canım öyle yap hatta atabiliyorsan diğer sonuçlarını da at, aslında semra hanımada mail atsan çok iyi olur neticede uzaktasın ön bilgi almış olursun hemen yanıt verebilirler mi bilmiyorum ama olsun bişey kaybetmezsin

evet canımm haklısınn atacam kafamdakılerede ve verdıklerı cevaplara göre degerlendirecem saol benı çok rahatlattın sennnde tedavın hayrlı olur inşallah

sen ne kadara yaptırıyon canım

yanlış hatırlıyor olabilirim ama amayaa mı oraya yaptırmıştı sonucu negatifti birazda sıkıntılı süreç olmuştu emriyo transferi ciddiyetsiz falan diyordu

(amayaa değilmiş kimdi hatırlayamadım ama bende aa orası için iyi diyorlardı demiştim, kimse çıksın :P)

tekrardan sabırlar diliyorum sana, hem dinlen hemde çok iyi araştır bu sefer yaptıracağın yeri, uygun bulduğun heryerle görüş netten araştır, tedavi olanlara sor

ben artık müsaade istiyim negatif sonuç gazisi eşim gelir az sonra, yeni aile aktivitemiz olan bahtsız bedevi ağlaşılarımızı yaparız hahahahaha :D

Son düzenleme:
evet canım okız çok etkiledi beni zaten bize genetik test yapıldı bebeklere yapılmadı canım yaa bide donmuşları nasıl başka merkeze gönderiliyorki anlamadım orayıı burdan istanbula nasıl gönderilecek bnm21 haftalık bebeklerım öldünde patalojıye gönderelım dedı doktor eşim izin vermedi götürdü gömdü canım sen embrioya yapılan testten mi bahsediyon bide o aşı ne biraz anlat bana canım yaaa

Embrioları yurt dışından bile taşıtmak mümkün. Senin eski merkez nerede? Merkezle taşıtma şartlarını konuşa bilirsin.

Eğer kayb ettiğin bebelere genetik test yapılmadıysa, genetik sorun da ola bilir. İkizlerini tam olarak diyemem, ama ilk haftalarda düşükle sonuçlanan gebelikler genellikle genetik sorundan kaynaklanıyor. Bu durumda embriolara pgt yaptırmak bir seçenek ola bilir.
Lenfosit aşısı her merkezde yapılmayan, bir çok iyi merkezlerin de etkinliğine inanmadığı, yani daha tam olarak kanıtlanmamış bir yöntem. Ancak o arkadaşda işe yaramışdı. Eşden alınan kan bazı işlemlerden geçiriliyor ve kadına enjete ediliyor. Hamile kalmadan önce 3 kez, hamile kaldıktan sonra da 2 kez yapılıyor. Bir az canı yakıyor qaliba. İstanbulda Fertjin de yapılıyor yanılmıyorsam. Arkadaş Balıkesirden istanbula gelyordu aşı için. Maliyeti hakkındaysa hiç bir fikrim yok. O arkadaşa istediğin her şeyi sora bilirsin.
Bir de aşağıdakı keçitten bilgi ala bilirsin.
Fertijin Tp Bebek Merkezi
Sen bana tam olarak bebeklerini nasıl kayb ettiğini yaza bilirmisin?

Allah yardımcın olsun. O arkadaş 13 sene sonra 7. denemesinde 6 bebek kayb ettikten sonra nihayet bebeğine kovuştu. Umudu itirmek yok. Allah maddi ve manevi güç versin.

o aşı kilon nekadarsa ona göre dozu degişen bişeymi seneler önce banada teklif etmişlerdi eger başka şeyden bahsetmiyorsak hiç bir yararı olmyan hatta birsürü yan etkisi olan tamamen vücuda mikrop gibi bişey aşılamak çook ama çok araştıdım dedigim şeyse :26:vücut embiriyoyu farklı bir virüs olarak kabul ediyor atmaya çalışıyor kabul etmiyor diye vurunacaktım:44:

en iyisi genetik inceleme embiriyoda yada o çentikmi ne o daha mantıklı geldi aman diyim iyi araştırın durduk yere saglıgınızdan olmayın:50: nihayet 5.tutmuştu benim ama 4aylıkken suyum geldi rahim agzı yetmezligi dendi vs enfeksiyon dendi incelemeye gitmedi vermedim dedesinin mezarının üstüne gömdük:43: 6.da tuttu oda kanamalar ve kalbi durdu hadi dedik gönderelim bunu patolojiye hiçbir şey çıkmadı :43: zaten normal hamile kalamıyorum sonda nokta oldu tutmadı işte daha ne araştırabilir genetik histeroskopi bilmem ne herşey herşey olmayınca olmuyor oluncada önlemlerin hepsi ilk transferden sonra igneler vs :26:biyerde okumuştum rahmin içindekileri yalnız biz biliriz diye bir ayet çok etkilenmiştim:43:

sultan kaç kişinin benimle çocugu çocukları oldu büyüdü okula gitti sıra benden küçükler hamile dogum yaptılar ben sadece bakmakla yetiniyorum kafa falan kalmadı yırttım kendimi olmayınca olmadı :43: sen daha yolun başı ve anlaşılan zamanı degil bikaç düşük yapıp sonra hamile kalanlar inan bana çok saglıklı bebekleri oldu normal oluyorsa hormonlarla ugraşma derim ben:34:

Gülce istanbul eurofertil 2.deneme 04.10.13 de transfer yapıldı

[table="ce istanbul eurofertil 2.deneme 04.10.13 de transfer yapıldı
[quote="ozlem_ahmet, post: 30809878"]
2013 ağustos-eylül-ekim aylarında tüp bebeğe başlayacaklarrr hepimiz burda mıyızzzz ???
:16:

[tr]
[td]sıra-isim[/td]
[td]yaş[/td]
[td]neden[/td]
[td]kaçıncı deneme[/td]
[td]merkez[/td]
[td]durum[/td]
[/tr]
[tr]
[td]1-ozlem_ahmet[/td]
[td]21[/td]
[td]morfoloji+sperm hareketsizliği[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]bursa jinemed[/td]
[td]?????[/td]
[/tr]
[tr]
[td]2-nfy_9185[/td]
[td]22[/td]
[td]pko+morfoloji+sperm sayısı az
ve hareketliliği az[/td]
[td]2.deneme[/td]
[td]bursa jinemed[/td]
[td]8 ekim test tarihi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]3-birtanesu[/td]
[td]34[/td]
[td]over rezervi. Dusuk fsh yuksek sperm sayisi az[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]4- akmelek[/td]
[td]29[/td]
[td]sperm sayı ve hareketsizliği[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]izmir smyrna art[/td]
[td]çok şükür pozitifff:emir_bebek::emir_bebek:[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]5-esindoğan[/td]
[td]31[/td]
[td]tüpler kapalı+pkos
+varikosel
[/td]
[td]2.deneme[/td]
[td]zeynep kamil
kadın doğum hast.[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]6-burcudallı[/td]
[td][/td]
[td]pko[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]ege üni /
tepecik eğ.araş.[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]7-hasretim 2013[/td]
[td]29[/td]
[td]embriyolara pgt yapılması[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]memorial sisli istanbul[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]8-ada 67[/td]
[td][/td]
[td]endometriuszus
(çikolata kisti)[/td]
[td]2.deneme
(1. Denemeden bir oğlu var)[/td]
[td]acıbadem bülent tıraş[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]9-svdaylkna[/td]
[td]35[/td]
[td][/td]
[td]3.deneme[/td]
[td]bahçeci umut[/td]
[td]pozitiffff :emir_bebek::emir_bebek:[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]10-neden olmuyor[/td]
[td]25[/td]
[td]fsh yüksekliği+tek tüp tıkalı
+morfoloji[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td] bursa jimer[/td]
[td]kasım[/td]
[/tr]
[tr]
[td]11-derinsu[/td]
[td]28[/td]
[td]sebepsiz infertilite[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td] kadıköy şifa[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]12-ayleca[/td]
[td]27[/td]
[td]endomet.+sol tüp tıkalı[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]izmir irenbe[/td]
[td]eylül-ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]13-atik[/td]
[td]31[/td]
[td]sperm azlığı ve hareketsizliği[/td]
[td]2.deneme[/td]
[td]fulya[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]14-sorunyok[/td]
[td]27[/td]
[td]pko[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]erzurum şifa[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]15-sümeyye008[/td]
[td]29[/td]
[td]sperm hareketsizliği[/td]
[td]5.deneme[/td]
[td]istanbul[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]16-cerduy[/td]
[td]26[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td][/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]17-denizaa[/td]
[td]24[/td]
[td]azosperm[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]ege üniversitesi[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]18-ekd[/td]
[td]38[/td]
[td]rezerv azlığı[/td]
[td]3.deneme[/td]
[td]yeditepe üniversitesi[/td]
[td]malesef --negatif-- allah sabır versin kardeşim[/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td]19-hostes00[/td]
[td]26[/td]
[td][/td]
[td]1.deneme[/td]
[td][/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]20-gogi[/td]
[td]28[/td]
[td]erkek infertilitesi + pko[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]irenbe [/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]21-hasretim[/td]
[td]27[/td]
[td]pko+ sağ tüp yok[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]izmir irenbe[/td]
[/tr]
[tr]
[td]22-highchemist[/td]
[td]32[/td]
[td]fsh yüksekliği[/td]
[td]3.deneme[/td]
[td]ankara-zübeyde hanım devlt hast.[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]23-casmink[/td]
[td]29[/td]
[td]fsh yüksekliği[/td]
[td]4.deneme[/td]
[td][/td]
[td]eylül-ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]24-şiddetli geçimsiz[/td]
[td]24[/td]
[td]pko[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]kayseri sevgi hastanesi[/td]
[td]malesef --negatif-- allah sabır versin kardeşim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]25-kavas[/td]
[td][/td]
[td]azosperm[/td]
[td]2.deneme[/td]
[td]bursa acıbadem[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]26-elonor[/td]
[td]33[/td]
[td]sebepsiz in.+çikolata kisti[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]gen art[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]27-istanbul tb[/td]
[td]29[/td]
[td]erkek infertilitesi[/td]
[td]4.deneme[/td]
[td]memorial[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td]28-iresistble[/td]
[td]28[/td]
[td]çikolata kisti[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]merkez istanbul tüp bebek merk.[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]29-umut2255[/td]
[td]34[/td]
[td]yumurta rezervi az[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]acıbadem maslak[/td]
[td]kasım[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]30-canan[/td]
[td]26[/td]
[td][/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]bahçeci umut[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]31-aycan21[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]2.deneme[/td]
[td][/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]32-mercie[/td]
[td]25[/td]
[td]morfoloji:0[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]eurofertil istanbul[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]33-gülşen yalçın[/td]
[td]32[/td]
[td]rezerv azlığı[/td]
[td][/td]
[td]istanbul tüp bebek[/td]
[td]25 eylül transferrrr[/td]
[/tr]
[tr]
[td]34-rümeysagül[/td]
[td][/td]
[td]rezerv azlığı+sperm hareket bozukluğu[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]35-reyyan2013[/td]
[td]33[/td]
[td]sperm hareket bozukluğu[/td]
[td]2.deneme[/td]
[td]ankara zekai tahir[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td]36-ladymarmalede[/td]
[td]38[/td]
[td][/td]
[td]ilk deneme[/td]
[td]umut tüp bebek[/td]
[td]30eylül test tarihi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]37-simaybelinay[/td]
[td]25 [/td]
[td]çikolata kisti [/td]
[td] ilk deneme[/td]
[td]kayseri memorial[/td]
[/tr]
[tr]
[td]38-ankara 12[/td]
[td]36[/td]
[td][/td]
[td]2.deneme[/td]
[td]bahceci fulya[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]39-seudu[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3.deneme[/td]
[td]gaziantep sani konukoğlu[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]40-lepistesinyarvucugu[/td]
[td][/td]
[td]pko+sperm azlıgı[/td]
[td]ilk deneme[/td]
[td][/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]41-[sıze=2]amayaaa[/sıze][/td]
[td]32 [/td]
[td]fsh yüksek+ rezerv azlıpı[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]bursa soranus tüp bebek[/td]
[td]malesef negatiff allah sabırlar versin[/td]
[/tr]
[tr]
[td]42-pilise [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]umut tüp bebek[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]43-yeterr[/td]
[td]36[/td]
[td]erkek+kadın fatör[/td]
[td]7.deneme[/td]
[td][sıze=3]adana pof turan çetin tbm[/sıze][/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td]44-karaincim[/td]
[td]28[/td]
[td]sağ tüp tıkalı yumurta rezervi azlığı+hareketli sperm sayısı azlığı[/td]
[td]ilk deneme[/td]
[td]bursa art[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]45-1989[/td]
[td]24[/td]
[td]varikosel+pko[/td]
[td]ilk deneme[/td]
[td]euro fertil[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]46-01'inci[/td]
[td][ı]32[/ı][/td]
[td][ı]sebepsiz [/ı]infertilite[/td]
[td][ı]1. Deneme[/ı][/td]
[td][ı]memoriald[/ı][/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]47-hisarbuselik[/td]
[td]29[/td]
[td]pko+morfoloji+hareket düşüklüğü[/td]
[td]2.deneme (1.dnemeden bir oğlu var)[/td]
[td][ı]izmir smyrna[/ı][/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]48-elmaveturta[/td]
[td]38[/td]
[td]jinemed dr. Münip berberoğlu [/td]
[td]malesef kimyasal gebelik[/td]
[/tr]
[tr]
[td]49-beneklibonibon[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]pozitiffff:emir_bebek::emir_bebek:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]50-naznaz6[/td]
[td]40[/td]
[td]rezerv azlığı[/td]
[td]9.deneme[/td]
[td]bahçeci fulya[/td]
[td]pozitiffff :emir_bebek:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]51-btnmteo[/td]
[td]26[/td]
[td]sperm sayısı azlığı[/td]
[td]ankara tıp fakültesi[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]52-juju[/td]
[td]33[/td]
[td]sperm sayısı azlığı[/td]
[td]ankada tbm[/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td]53-sen_merve[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3.deneme[/td]
[td][/td]
[td]eylül[/td]
[/tr]
[tr]
[td]54-rana 85[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]55-happytobe[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]pozitifff:emir_bebek::emir_bebek:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]56-sultan33[/td]
[td][/td]
[td]pko +rahim ağzı yetmezliği+kan pıht.[/td]
[td]2.deneme[/td]
[td][/td]
[td]pozitifff:emir_bebek::emir_bebek:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]57-dimple1905[/td]
[td]31[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]ankara gazi[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]58-sedenim[/td]
[td]32[/td]
[td]sebepsiz infertilite+pko[/td]
[td]2.deneme[/td]
[td]izmir buca tinaztepe hast[/td]
[/tr]
[tr]
[td]59-hurremsltn[/td]
[td][/td]
[td]pko[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]alman hast.[/td]
[td]8 ekim test tarihi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]60-mstogan[/td]
[td]35[/td]
[td]sperm hareketsizliği [/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]antalya gelecek tbm[/td]
[td]3 ekim test tarihi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]61-bifembahya[/td]
[td]27[/td]
[td]azospremi[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]ege üni.[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[/tr]
[tr]
[td]62-azra71[/td]
[td]25[/td]
[td]erkek faktörü[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td][/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]63-mstogan[/td]
[td]35[/td]
[td]sperm hareketsizliği [/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]antalya tbm[/td]
[td]3 ekim tarihi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]64-mera22[/td]
[td]20[/td]
[td]sperm sayısı az[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]konyaeurofil[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]65-betül__26[/td]
[td]26[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]hopital nord fransa [/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]66-msrüya[/td]
[td]29[/td]
[td]çikolata kisti[/td]
[td]1.deneme[/td]
[td]gazi üni.[/td]
[td]ekim[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

[sıze=2]allah'ım tedavimizin sonucunu hayırlı kıl, okunan ayetel kürsi-yasin-i şerifleri kabul et.bize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip et.amin[/sıze][/quote]

67-gülce 2.deneme istanbul euro fertil yaş 36 sağ-solhidrosalpenk ameliyatlı 04.10.13 2 ader embriyo transfer yapıldı dr.filiz tosun çataklı

17.10.2013 de sonuç bekleniyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Merak etmeyin kızlar ben çok iyiyim :) Hatta 2.yi nerde yapıcağımı araştırıyorum bile :) Hırs yaptım olacak! ;) Sağlık olsun bu ay kısmet değilmiş.Hepinizi çok seviyorum.Tanımasam bile yanımda olduğunuzu hissetmek çok güzeldi.İnşallah bekleyenlerden güzel haberi alırız da ben benimkini unuturum :34:

Geçmiş olsun canım, Allah sabır versin veenkısa zamanda kucağını doldursun..

UOTE=sumeyye008;32218568]Vardır bunun da bir hikmeti. Allah sabır versin. Şimdi çok üzgünsün, ama yine toparlanacaksın. Kendini bırakma. Rabbimin hazinesi çok büyük. Eğer bu gün vermediyse mutlaka bir hayır vardır. Denilecek pek fazla söz yok. Sadece pes etme. Bir de mutlaka bunu oku.

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/341476-canimin-cogu-kaldi-sizde.html[/QUOTE]

arkadaşlarım merhaba,bugün pozitif sonucumu aldım Allahın izniyle değerim 142.95 çıktı..ikinci denememdi medicalpark bahçelievlerde.
Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah hayırlısıyla..

Hayıırlı olsun canım,Rabbim sağlıcakla kucağın almayı nasip etsin inş...:16::16:

ya işte neler yaşayan insanlar var çok şükür rabbim beden sağlığı vermiş elimiz ayağımız tutuyo gözümüz görüyo Rabbimin verdiklerine binlerce şükürler olsun muhteşem bi evliliğimizde var onada şükürler olsun bunlar sahip olamayan bir sürü insan var. o yüzden sürekli şükretmek lazım... bebeyim bu arada evet yarın yapıyım diyorum biyandan kararsızım eşime söylicem akşam yarın belki yaparız çıkar heralde varsa 1 günden nolucak dimi hem sanada 12 gün vermişler..evet yaptırırım belki oooooffff karasız kaldımmmm ne diyosun sence yaaptırsammı:44::44::44::44::44::44::44::44::44:

yasize ve herkese 12. gün test vermiş bana iye 13. gün ya dayanamıyoruuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

sabır kuzum sabır, gününde yaptır içinde keşke olmaz en azından, benim asıl test günüm yarın merakla yarını bekliyorum ne olacak diye, duruyo mu acaba çok heyecanlıyım.:16::16::16:

meraba kızlar.bugun benim test günümdü.yine olmadı :( Rabbim yine nasip etmedi :(

Allah sabır versin canım...

kızlar benim sonucum negatif umarım diğer haber bekleyenlerin iyi olur..bi süre aranızda olamicam..şimdiden hayırlı bayramlar

Sana da geçmiş olsun canım, Allah sabırlar versin

canım geçmiş olsun rabbim cennette kavuştursun:43::43: seni anlayan biri ve yalnız olmadıgını bil kardeşim sayısız negatifim ve 2düşügüm var sonuncu tedavim negatifti biliyosun dondurulmuşun varmış şanslısın bak:38:ALLAH yardım ederse tabiki sonuna kadar gidecegim ama kızlar belli bir süre sonra yumurta kalmıyor yada saglıklı olmuyor yolun sonu degilsede ümitlerim sonu gibi bişey rabbim ol derse olacak evlatlık konusu karışık çook büyük vebali var:14: bakabilirmiyim bilmiyorum kendi canımdan kanımdan istemiştim olmayınca olmuyor11.yılımızdayız yapmadıgım girmedigim ameliyat kalmadı hiç bir sorun yok bilinmeyen infertileymş işte nasibim buymuş bayramda geliyor kaç bayram geçti kaç kez o minik ayakbılara hayran olup bakıp iç geçirdim:43:birgün benimde dedim ama 11yıl geçti :43: durduk yere yine efkarlandım anlatacagım kimse yok bizi biz anlarız :43:hepiniz allaha emanet olun hamişler çook çok dikkatli olun nasıl bir mucizeyle karşı karşıyasınız bir an olsun unutmayın :16::16::16:

Rabbim en kısa zamanda yüzünü güldürsün, sağlıklı bebişler nasip etsin canım...

aşkitolarım desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim aaayy... olmazsada yapıcak bişey yok. Rabbim sizin karnınızdakilere uzun ömürler versin sizin bebişlerinizi severim artık burdan :16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::54::54::54::54::54::54::54::54:

ne demek canım, her zaman birbirimizin yanındayız, güzel haberlerle gel :21::21:

yaaaaaaaaaaaaa hayır siz başka topiğemi taşınıyosunuz ağlarım ama:43::43::43::43::43:

ağlama bakemm ben burdayım, burası benim ilk göz ağrım, hepinizi seviyorum, bırakmam sizleri:9::9::9:

Ohh ne guzel olmus tatlim bak bebikine bol bol ;))

bakıyorum canım, inş yarın sonucum güzel çıkar da rahatlarım biraz, dua et olur mu?:9::9::9:

sultanaci gebiş takvimin ne de güzel yakışmış maşallah bebişineeee.....

teşekkür ederim canım, darısı burdaki arkadaşların hepsine olsun inş...

o aşı kilon nekadarsa ona göre dozu degişen bişeymi seneler önce banada teklif etmişlerdi eger başka şeyden bahsetmiyorsak hiç bir yararı olmyan hatta birsürü yan etkisi olan tamamen vücuda mikrop gibi bişey aşılamak çook ama çok araştıdım dedigim şeyse :26:vücut embiriyoyu farklı bir virüs olarak kabul ediyor atmaya çalışıyor kabul etmiyor diye vurunacaktım:44:

en iyisi genetik inceleme embiriyoda yada o çentikmi ne o daha mantıklı geldi aman diyim iyi araştırın durduk yere saglıgınızdan olmayın:50: nihayet 5.tutmuştu benim ama 4aylıkken suyum geldi rahim agzı yetmezligi dendi vs enfeksiyon dendi incelemeye gitmedi vermedim dedesinin mezarının üstüne gömdük:43: 6.da tuttu oda kanamalar ve kalbi durdu hadi dedik gönderelim bunu patolojiye hiçbir şey çıkmadı :43: zaten normal hamile kalamıyorum sonda nokta oldu tutmadı işte daha ne araştırabilir genetik histeroskopi bilmem ne herşey herşey olmayınca olmuyor oluncada önlemlerin hepsi ilk transferden sonra igneler vs :26:biyerde okumuştum rahmin içindekileri yalnız biz biliriz diye bir ayet çok etkilenmiştim:43:

sultan kaç kişinin benimle çocugu çocukları oldu büyüdü okula gitti sıra benden küçükler hamile dogum yaptılar ben sadece bakmakla yetiniyorum kafa falan kalmadı yırttım kendimi olmayınca olmadı :43: sen daha yolun başı ve anlaşılan zamanı degil bikaç düşük yapıp sonra hamile kalanlar inan bana çok saglıklı bebekleri oldu normal oluyorsa hormonlarla ugraşma derim ben:34:

Evet Rana aynı şeyden bahs ediyoruz. Yan etkilerinin olduğunu kimse inkar etmiyor. O yüzden yapılması için en az 4 düşük olması lazım. Bu sadece denize düşen, yılana sarılır misali... Ama bahs ettiğim arkadaşda kesinlikle işe yaradı. Onun bebişleri genetik incelemeğe yollanmışdı, çok sağlıklı çıkmışlardı. Bu durumda tek seçenek lemfosit aşısı olarak görülüyordu.

Çizik atma olayı ise sadece tutunmaya yönelik bir işlem (onun da etkinliği kanıtlanmamış), düşüklere faydası yok. Amma pgt işe yarıya bilir. Mesela benim embriolarım içerisinde trizomi 13 çıkmıştı. Üstelik en kaliteli görünen embriolarım da hastalar imiş. Trizomi 13 olan bebeklerde gebelik oluyor, ama düşük ihtimali yüksek, canlı doğum olduğunda ise genellikle ilk bir sene içinde kayb ediliyor.

Semra Kahraman zor hastalarla uğraşmayı seviyor. Çok araştırmacı. Onlar da lemfosit aşısına inanmayanlar arasında.

Son düzenleme:
yanlış hatırlıyor olabilirim ama amayaa mı oraya yaptırmıştı sonucu negatifti birazda sıkıntılı süreç olmuştu emriyo transferi ciddiyetsiz falan diyordu

(amayaa değilmiş kimdi hatırlayamadım ama bende aa orası için iyi diyorlardı demiştim, kimse çıksın :P)

tekrardan sabırlar diliyorum sana, hem dinlen hemde çok iyi araştır bu sefer yaptıracağın yeri, uygun bulduğun heryerle görüş netten araştır, tedavi olanlara sor

ben artık müsaade istiyim negatif sonuç gazisi eşim gelir az sonra, yeni aile aktivitemiz olan bahtsız bedevi ağlaşılarımızı yaparız hahahahaha :D

Transfer ciddiyetsiz derken ne demek istedi acaba o arkadas merak ettim benim Persembe gunu olacak transferim o zaman ogrencem nasil oldugunu :) baska bi arkadasimda istanbul tup bebekte yapri aret kamar da ustelik referanssiz hasta kabul etmiyomus doktor sonuc negatifti ve tek aciklamasi ilk denemeler genelde basarisiz olur olmus yani isimiz allaha kalmis bence bol bol dua ediyorum hakkimizda hayirlisi olsun diye insallah oyle olur

Geçmiş olsun canım, Allah sabır versin veenkısa zamanda kucağını doldursun..

UOTE=sumeyye008;32218568]Vardır bunun da bir hikmeti. Allah sabır versin. Şimdi çok üzgünsün, ama yine toparlanacaksın. Kendini bırakma. Rabbimin hazinesi çok büyük. Eğer bu gün vermediyse mutlaka bir hayır vardır. Denilecek pek fazla söz yok. Sadece pes etme. Bir de mutlaka bunu oku.

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/341476-canimin-cogu-kaldi-sizde.html

bebişim sen kaçıncı gününde yapmıştın testi :44::44::44::44::44::44:

Son düzenleme:
bebişim sen kaçıncı gününde yapmıştın testi :44::44::44::44::44::44:

ben aslında 7.günümde yaptım 8 küsur çıktı, acil doktoruna gösterdik ilaç kullanıyosanız ümitlenmeyin test gününü bekleyin dedi. sonra karar verdim test gününü beklicem diye. 9. gün sabah doktorum aradı test yaptır dedi, daha 9.gün erken dedim. sonra apar topar test yaptırdık 34 küsur çıktı. doktor bide 12.gün yaptır dedi yarın gidicem ama asıl test tarihim yarın ya içim bi tuhaf gülüm, inş değerlerim güzel güzel artmıştır...

sen karar verdin mi kuzum?

Transfer ciddiyetsiz derken ne demek istedi acaba o arkadas merak ettim benim Persembe gunu olacak transferim o zaman ogrencem nasil oldugunu :) baska bi arkadasimda istanbul tup bebekte yapri aret kamar da ustelik referanssiz hasta kabul etmiyomus doktor sonuc negatifti ve tek aciklamasi ilk denemeler genelde basarisiz olur olmus yani isimiz allaha kalmis bence bol bol dua ediyorum hakkimizda hayirlisi olsun diye insallah oyle olur

Bende transferimi bahçecide yaptirdim doktorum Ulun Uluğ 3. Denememdi ve kesinlikle ciddiyetsiz degildi. O arkadasin yazisini okumuştum ve cok sasirmistim açıkçası. Ben iki negatif aldım ama yine de 3.yu orada yaptım. Suan sonuc bekliyorum.

Back