- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
- #6.861
Hamile kalip transferin 5.gununden sonra bulantisi olan var miydi? Yani bogazinda kusacak gibi hisseden ¿ Daha once 683 nolu sayfada bende ki belirtileri yazdim ama gaye disinda kimse yazmamis!!!! Bide ara ara karin agrisi ama batma falan yok !!!!!
tatlım elbette ki kalbini bozma, benim demek istediğim de bu aslında. kiminin hiç bir belirtisi yok iken pozitifi gördü, ki bu çok oldu... kimimizin de bir çok belirtisi varken olmadı... tatlım sonuç alana kadar hamile haklarına sahipsiniz, tadını çıkarın diyorum çok kez, aynen tekrarlayasım geldi. kırmak istemedim, öyle bi sezinlemem oldu. kusuruma bakma canını sıktıysam....Anladim cnm ben yinede kalbimi bozmuyorum..
İlk gebeligimde kusma hissim vardi.. ama kalp atisini duymadik :'(
Sanirim zirrat bankasitatlim oyle bi imkanin varsa tabi anlasmali yere git cunku bi muayene 180 tl az para degil yazik gunah annemin doktoruydu canim bide kadin hastaliklarindada iyi bi doktor ben basindan cikolata kistinden ameliyat filan oldum ya ordan taniyorum hocayi allahim insallah ikizlerdir canim tabi yaradan neylerse güzel eyler cok mutlu oldum senin adına allahim sonumuzu getirsin saglikla kucagimiza alalim. Him bidr ersad batmaz var huma hastesini oda cok iyi doktor bide onu arstir derim canim
çokmu kanaman rabbim korusun ikinizide doktorun ne diyor sen sürkli yatmalısın dimi 3.ayın dolana kadar allah korusun siizleri inş.sana bağışlar yavrucunu
ooo maşallah sende başındamı dikilliyorsun beğenmeyip tekrar olmadı deyip aynı yerden toz aldırıyormuusun yoksa eşin işin hakkını veriyormuuu
Bi sürü yeni gelen arkadaşımız sayfalarca aynı şeyleri sorup merak ediyorlar haliyle aklıma gelenleri kısaca yazayımmm:
*yumyum toplama işlemi adı kısaca opu (over picking up)anestezili sonrası kişiye göre bikaç gün ağrılı
*transfer anestezisiz ve oradaki vajina acısı sadece o da spekuluma herhangi birşey sürmeyip kuru kuru soktuğu ve sonuna kadar açıp öyle sabitlediği için
*opu sonrası: otururken,çiş ve özellikle kaka Yaparken,gülerken,hapşırırken vs gibi karın içi basıncı arttırıcı işlemler kişiye göre bi kaç gün bıçak saplanma yada batma şeklinde ağrı olabilir olmayada bilir hiç biri kişiye özel
*opu ve transfer sonrası şişkinlik kabızlık gaz problemi en sık görülen durumlar
*opu sonrası ikş gün lekelneme şeklinde açık renkli kan yada kahverengi normal.iki günden fazla yada çok miktarlı olmayacak.bu kanamaya bağlı olarak kullandığınız jel önce kahverengi sonra siyah topaklı gelebilir nlıntı yapmayın
*opu sonrası embiryolğubuz sizi hergün aramalı kaçı döllendi ve her günkü gelişimlerini bildirmeli stresli bi telefon bekleyişi
*transfer sonrası vajinası dar olanlarda tahrişe bağlı çok az bir açık renkli lekelenme yada jelin içinde pembelikler olabilir buda normal.
*transfer sonrası yumurtalık yada kasıklarınıza ince batmalar olabilir belirti değil bence
*opu sonrası kullanılan ilaç ve dozları herkesin genelde farklı.nesela progersteronu jel hap hapın fitili yada iğne şeklinde beraber yada tek başına kullanabilirsiniz.iğnesi kalçada ağrı hapı baş dönmesi yapar normal.
*belirti arasanız hiç olmaması doğladır.genelde 7.günden önce olmuyor.olanlarda açık kahverengi lekelenme kasık ağrısı yada batması en çok görülen iki tanesi.
*3.gün embiryoları 12.gün 5.gün embiryoları 10.gün kanda çıkıyor bunda önce test yapmanız değeriniz düşük çıkacağı için acaba kimyasal mı diye düşünmenize doktorunuzzun sizden fazladan test istemesine sebep olacaktır bilginize.
*kan değerleri çok yüksek olduğu halde idrarda çıkayan var idrarda çıkanlarda genelde değer yğksek oluyor ama.idrar bakmanızın doktorunuz açısından hiçbir değeri yok.
*transfer sonrası usg görüntüsünü isteyin bebek albümğnüzün ilk karesi için çok şık bence :))
*çift yada tek embiryo koyma kararı tamamen domtorunuzun insiyatifinde
*ilk kan testinden sonra şkinci gün tekrarı yapılcak değerler gebeliğin sağlıklı olup olmadığınıgösteriyor
*transefre giderken idrara sıkışık olcaksınız.sonranızda her merkezin kendi insiyatifine göre yarım saat ile üç saat arası yatacaksınız.yine her merkezin kendi insiyatifine göre idrara ya tuvalete gidecek yada ördeğe yapacaksınız ha birde transfer masasında doktoru sonda takanlarda var hiç tavsiye etmem bence ördek candır :))
*transfer sonrası araba yolculuğunu yatarak yada kayarak oturma şeklinde yaparsanız daha iyi.çukurlardan tamgır tungur gitmekten sıkıntı yapmayın maalesef hepimiz öyle eve geldik
*transfer sonrası yıkanabilirsiniz ben 3gün yıkanmadım sonrada ılık suyla kaçarcasına yıkandım size kalmış.
*eğilip kalakmak uzanma sakıncalı diyorlar ama bunu bana sormayın ben sabıkalıyım herşei yaptım:))
*embiryo ilk 3saat tutunkaya başlayıp 3güne kadar tutnabilio.geç tutunma dedikleri o hemen tutunmayanlar.
*2. Yada 5.gün embiryoları arasında tutunma farkı bence yok tutunacak her türlü oluyor.5.gün 1.kalite embiryosu tutunmayan bir sürü insan var.ama doktorların tercihi 5.güne giden embiryo.bence hiç riske atöaya gerek yok 5.gün anormal sayıda ölüolar çünkü ondan çok donrumaya kalanı olmuo genelde ölmezlersede kaliteleri bozuluo.ama bi sürü sayıda yumyumu donduralan arkadaşımız var onlar çok şanslıntabi:)))
Şimdilik aklıma gelenler bunlar yinede yazarım ama
oleeeeeeey oleeeeeeeeeey çok sevindim canım HAYIRLI bi gebelik olur İNŞALLAH sağ salim kucağına alırsın.
hüma hastanesiyle anlaşmamız var, bi araştırayım canım..asıl çarşambayı bekliyorum ben, inş o günleri görürüz canım, ne bileyim içim bi tuhaf şu aralar, garip karmaşalar yaşıyorum,
senin ikiz olacak gibi geliyo bana canım, inş hayırlısıyla öyle olur
sgk lımısın canım sen devlet ödemesi falan yok mu?
Sigortaliyim hastanelrde karsiliyorda özel muayene olunca karsilamiyor aylardir her gittigimizde 180tl yi bayildik giriste ama hocadan allah razi olsun helali hos olsun yüzümüz gülünce unutup gideriz sanirim:) evet humada benim ark. Ameliyat filan oldu bankaciydi herseyini karsiladi banka canm
ben komple 9 ay yatacam canım askerlik çok yaniiiaman sonunda bebegni kucagma alayımda yatayım önemli degil ilk 3 ay kanamadan sonrada dikiş atılacak bnde orun çok allahın vedine çok şükür canımm
iyi geceler kızlar nasılsınız bakalım:44: Ben iyiyim azalıyo bayagı
aman yat hiç kalkma yeter ki bebişler gelsin sağlıkla hayırlısyla
Sana bişey sorcam kuzum bende bel ağrısı hiç kalmadıkasık ağrılarım da azaldı neden böyle oldu kuzum aksine belirtilerin artması gerekmezmiydi :105:
canım sevindim :d allahım hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin bunların hepsini unutcan bak
inşallah canım allah emegmizi yemesinSenin için daha iyi agrımasın hiç inşallah korkma korkulacak bişe yok hasretim sana tek transfer edilmişti dimi sen 2. Testi yapmışmıydın bacım inşallah herşey güzel olacak agrın olmadı daha iyi şükret bol su içiyonmu bn gunde 6 lıtre ıçiyomm
6 litre miben ancak 3 yada 4 bardak onları da içersem öpte başına koy kuzum
Ayy ne biliyim canım ya evhamlanıyorum işte belirtiler olmayınca tedirgim oldum bacım :26::26:yarın kan testim tekrarlanacak canım tek embriyo transfer edilmişti canım bana 5. Gün
saol canım allah razı olsun inşallah allah kımsenın emegnı yemesın canım
Ben sana kaçkez yazdım 2.testine neden cevap vermedin kırıldım sana
Degerlerin nasıl senın keseyı görmeye gıttınmi ? Kaç transfer yapıldı sana canm
hadi inşallah hayırlı haberlerle gel inşallah oda bölünür ikiz olur
Dua ediyorum sanaevet 6 ltre içiyorum bu şekilde atlatıyom bu kanamayı geçenkındede öyle yapmıştım
senn neden içmiyosunBana sakın karnım şişiyo deme kızarım sana vucudunn şuan ne kadar çok suya ihtiyacı var hemen kendıne bir şişe ayarla 1 ltrelık başına koy içtikçe iste içtikçe iste tamammı
aman yavrum her msja cevap yazıyorum şaşırdımcanım ilki 85 ikincisi 237 cıktı sanıyoruz ki ikiz bu perşembe kontrolumuz var teyzesi keseyi görmeye gitcez inşallah kalp atışlarınıda duyarız rahatlarım. Ay canım ne olur kusura bakma sen bıraz daha iyisin demi zaten takip ediyorum da
inşşşşş bitanem inşş rabbim neyi nasıl nasip ederse öyle olur kuzum hayırlsı artık
şu anlık bi durum değil canım genelin de çok fazla içemiyorum işte
Aynen canım eşim de senin gibi ne zaman görsem elin de şişe ağzıma dayıyozorla içermeye çalışıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?