Bi sürü yeni gelen arkadaşımız sayfalarca aynı şeyleri sorup merak ediyorlar haliyle aklıma gelenleri kısaca yazayımmm:
*yumyum toplama işlemi adı kısaca opu (over picking up)anestezili sonrası kişiye göre bikaç gün ağrılı
*transfer anestezisiz ve oradaki vajina acısı sadece o da spekuluma herhangi birşey sürmeyip kuru kuru soktuğu ve sonuna kadar açıp öyle sabitlediği için
*opu sonrası: otururken,çiş ve özellikle kaka Yaparken,gülerken,hapşırırken vs gibi karın içi basıncı arttırıcı işlemler kişiye göre bi kaç gün bıçak saplanma yada batma şeklinde ağrı olabilir olmayada bilir hiç biri kişiye özel
*opu ve transfer sonrası şişkinlik kabızlık gaz problemi en sık görülen durumlar
*opu sonrası ikş gün lekelneme şeklinde açık renkli kan yada kahverengi normal.iki günden fazla yada çok miktarlı olmayacak.bu kanamaya bağlı olarak kullandığınız jel önce kahverengi sonra siyah topaklı gelebilir nlıntı yapmayın
*opu sonrası embiryolğubuz sizi hergün aramalı kaçı döllendi ve her günkü gelişimlerini bildirmeli stresli bi telefon bekleyişi
*transfer sonrası vajinası dar olanlarda tahrişe bağlı çok az bir açık renkli lekelenme yada jelin içinde pembelikler olabilir buda normal.
*transfer sonrası yumurtalık yada kasıklarınıza ince batmalar olabilir belirti değil bence
*opu sonrası kullanılan ilaç ve dozları herkesin genelde farklı.nesela progersteronu jel hap hapın fitili yada iğne şeklinde beraber yada tek başına kullanabilirsiniz.iğnesi kalçada ağrı hapı baş dönmesi yapar normal.
*belirti arasanız hiç olmaması doğladır.genelde 7.günden önce olmuyor.olanlarda açık kahverengi lekelenme kasık ağrısı yada batması en çok görülen iki tanesi.
*3.gün embiryoları 12.gün 5.gün embiryoları 10.gün kanda çıkıyor bunda önce test yapmanız değeriniz düşük çıkacağı için acaba kimyasal mı diye düşünmenize doktorunuzzun sizden fazladan test istemesine sebep olacaktır bilginize.
*kan değerleri çok yüksek olduğu halde idrarda çıkayan var idrarda çıkanlarda genelde değer yğksek oluyor ama.idrar bakmanızın doktorunuz açısından hiçbir değeri yok.
*transfer sonrası usg görüntüsünü isteyin bebek albümğnüzün ilk karesi için çok şık bence :))
*çift yada tek embiryo koyma kararı tamamen domtorunuzun insiyatifinde
*ilk kan testinden sonra şkinci gün tekrarı yapılcak değerler gebeliğin sağlıklı olup olmadığınıgösteriyor
*transefre giderken idrara sıkışık olcaksınız.sonranızda her merkezin kendi insiyatifine göre yarım saat ile üç saat arası yatacaksınız.yine her merkezin kendi insiyatifine göre idrara ya tuvalete gidecek yada ördeğe yapacaksınız ha birde transfer masasında doktoru sonda takanlarda var hiç tavsiye etmem bence ördek candır :))
*transfer sonrası araba yolculuğunu yatarak yada kayarak oturma şeklinde yaparsanız daha iyi.çukurlardan tamgır tungur gitmekten sıkıntı yapmayın maalesef hepimiz öyle eve geldik
*transfer sonrası yıkanabilirsiniz ben 3gün yıkanmadım sonrada ılık suyla kaçarcasına yıkandım size kalmış.
*eğilip kalakmak uzanma sakıncalı diyorlar ama bunu bana sormayın ben sabıkalıyım herşei yaptım:))
*embiryo ilk 3saat tutunkaya başlayıp 3güne kadar tutnabilio.geç tutunma dedikleri o hemen tutunmayanlar.
*2. Yada 5.gün embiryoları arasında tutunma farkı bence yok tutunacak her türlü oluyor.5.gün 1.kalite embiryosu tutunmayan bir sürü insan var.ama doktorların tercihi 5.güne giden embiryo.bence hiç riske atöaya gerek yok 5.gün anormal sayıda ölüolar çünkü ondan çok donrumaya kalanı olmuo genelde ölmezlersede kaliteleri bozuluo.ama bi sürü sayıda yumyumu donduralan arkadaşımız var onlar çok şanslıntabi:)))
Şimdilik aklıma gelenler bunlar yinede yazarım ama