2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

daha önce yazmıştım, tekrarı çok uzun alıntıladım. senin için de geçerli, sormak istediğin başka bir şey varsa sor bildiğim bi konuysa açıklarım elbette...

tebrikler canım, Allah kucağına aldığın günleri de göstersin

canımm çok teşekkür ederim ayrıntı anlatmandan dolayı... Allah hepimize kolaylıklar versin öncelikle.. bu işlemler sanki çok zormuş gibi geliyor bana ama bi şekilde halledicez artık... hani yumurta toplama işleminde anestezi veriliyormuş ya,genel mi local mi? yani anestezi kesin var dimi? bide sonrasında transfer işleminde anestzi yokmuş ya,o işlem zor mu peki?

Kızlar Merhaba :) ben siteye yeni üye oldum ilk denemem sorun çikolata kisti 1. Kalite 2 adet 3. Gün embriyosu transfer edildi 26 Eylülde.8 Ekim test tarihim ancak benim hiççç belirtim yok şimdiden ümitsizim :(

canımm çok teşekkür ederim ayrıntı anlatmandan dolayı... Allah hepimize kolaylıklar versin öncelikle.. bu işlemler sanki çok zormuş gibi geliyor bana ama bi şekilde halledicez artık... hani yumurta toplama işleminde anestezi veriliyormuş ya,genel mi local mi? yani anestezi kesin var dimi? bide sonrasında transfer işleminde anestzi yokmuş ya,o işlem zor mu peki?

yok canım genel itibariyl çok zor değil bence, daha doğrusu sonucu ve bunlara neden bulaştığını düşününce zor gelmedi bana, bilmiyorum. tabi doğal yolla hemen hamile kalabilseydik daha bi kolay olurdu, ona oranla evet biraz zahmetli... ne anesteziden ne de anestesi olmadan transfer işleminden bence korkma. her ikisi de çok kolay, rahat ol. anestesi sırasında benim damarımı bulmak çok zor, ben her kan verirken de aynı şeyi yaşıyorum, şimdiye kadar da böyleydi, damar bulmak zor olduğundan elimden yaptılar zaten oda hafif bi morardı ve yine hafif şişti. zaten sonrasında doktor geldi nasılsın dedi iyiyim dedim mi hatırlamıyorum.... sonra dalga sesleri duydum. bi sahil kıyısındaydım. martılar vardı, ki pek sevmem kendilerini. en yakın arkadaşımın sesini duydum sonra konuşup gülüşüyoduk.... oğlu kumdan kale yapıyodu az ilerde. minik bi kız çocuğu da totişinde bez, onu yıkmaya çalışıyodu :))))) gözlerimi açtığımda sedyedeydim :))))))

bence bu işlemlerin en güzel zamanı transfer. o anlatılamayacak kadar hoş bi şey ya. ben hiç acı hissetmedim, bilemiyorum hisseden var mı? uyanık olduğundan ekrandan işlemi izliyosun, bebişinin göbeğine geldiği an..... süper bi şey... sanki pipetten bi damla su damlatmak gibi. ama ışıklı....

yavrum bunu nası anlatıyım yaaaa.... sadece hiç korkma ve herşeyin tadını çıkarmaya bak. burada bir arkadaş iğnelerinden çok şikayetçiydi. diğer bi arkadaşın yorumuna bayılmıştım.... iğnelerini sev, onlara her gün teşekkür et, beni bebeğime bi adım daha yaklaştırdınız diye.. demişti...... işte öyle şekerim. zor mu yaşadıklarımız, çok kolay değil ama dünyanın en zor şeyini biz yaşıyoruz denilebilir mi bilmiyorum. bence çok daha zorlu sınavlardan geçenler var. buda bizim payımıza düşen...

Kızlar Merhaba :) ben siteye yeni üye oldum ilk denemem sorun çikolata kisti 1. Kalite 2 adet 3. Gün embriyosu transfer edildi 26 Eylülde.8 Ekim test tarihim ancak benim hiççç belirtim yok şimdiden ümitsizim :(

Canm hic umitsizlige kapilma kisiden kisiye degisr belirti olmadan da tutan cok var bosuna stres yapip bebisi de uzme

Canm hic umitsizlige kapilma kisiden kisiye degisr belirti olmadan da tutan cok var bosuna stres yapip bebisi de uzme

İnşallah öyledir :( Buradaki arkadaşlık ve dayanışma beni çok etkiledi.Birbirinize moral vermeniz de öyle. Ben hiç stres yapmıyordum...ta ki bugüne kadar :ssz:

slm canım bende senin gibi pkoluyum canım rabbim bana ilk deneme de nasip etti çok şükür dün öğrendim hamile olduğumu:16::16: hatta benim de test günüm 7 ekim di :31:bende bu pko dan çok çektim canım 4,5 yıl oldu uğraşıyorum rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın canım bunun ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum :50:
inşş allahım bebişini sana nasip etmiştir güzel haberlerini bekliyoruz :34::34:

amin canım çok sağol inşallah.dua et bana.hamilenin duasıkabul olurmuş:) Allah bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin:)bizim de evliliğimizin 4.yılı. Rabbim inşallah OL demiştir benim bebişlerime de :)

Aminnn insaaallaahh canimm
ayy 8 ekimede bisi kalmamis tatlimm hayirli sonuclarla donersin ins
Benimde 7 ekim transfer 15 ekimde de test yapmak istiyorum ama belli olur mu ki bilemedim :)
O kisma var daha gerci ama biraz tez canliyim ;)

inşallah canım benim inşallah :)bence gününü bekle test için bazen erken yapınca çıkmayabiliyo

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin canım benim darısı isteyen herkezin başın olur inşşşş :16::16::16:rabbim inş kucağıma almayı nasip eder :16::16:

bebişin rahime tutunmasını sağlıyomuş canım :34:ama ben hiç yemedim :9::9:zaten ananas alıncaya kadar test günüm gelmişti :1::1:

ben onu opu dan sonra kullanımdım yanın da bi ilaç daha vardı ama şimdi hatırlayamadım :44::44:hiç bi yan etkisi yok kuzum :34:

rabbim inşş bebişini sana bağışlar canım pozitif haberler verirsin bizlere rabbim ettiğin duaları kabul etsin inş:16::16::16:ben tek kabak çekirdeği yemiştim canım her gün bi avuç :52::52:

beni de çok ağrım olmuştu canım o yumurta fazla olunca ağrı yapıyımuş bormal yani canım :16::16:

ah canım ya nasıl üzüldüm bilemem yazının başın da silik gördüm demişsin sonra kanda çıkmamış çok üzüldüm kuzum :43:rabbim inş bidaha ki denemen de nasip eder bitanem inşş rabbim :25::25:

güle güle sağ sağlim hayrlısıyla git gel canım bebişlere dikkat et :10::10::10:

çok sağl kuzum tşk ederim allah razı olsun bende nihayet gördüm pozitifi :16::16::16:darısı inşş hepimizin başın olur rabbim hepinize nasip eder canım :52::52:ben canım 7. gümdeyken akşam yaptım çıkmıştı teste zaten dün kanda da onaylandı :16:benim jel de sadece bi sabah hafif pembe gibi gelmişti canım bidaha da hiç olmadı inşş senin ki iyiye işarettir rabbim inş bebişini nasip ermiştir :16::16:

bende çok canım kabak çekirdeği yemiştim transfer sonrasın da :21::21::21::21::21:

hayırlısı olsun canım inşş pozitif görürsün rabbim yardımcın olsun kuzum :16::16:
benim de çok kabızlık sorunum var canım bende çok zorlandım :50:annem bana hep çorba yatı bide kuru kayısı yoğurt yedim ama yine de oldum yani :37:sen de d,ikkat et canım kendine çünkü ıkınmak yasak olacak :34:

bol sıvı almaya çalış canım kayısı ye suyunu iç :34:

canım senin hamilelik belirtilerini yesinler :52::52::52::52::52::52::52:

hay allah razı olsun canımm yaaa yalnız benim özelliklle lavobaya giderken çok ağrım oluyooo sanki rahmim çatlayacak gibi merkezde kapalıı şimdi arayamıyorumm :(((normaldir umarım herseyyy bu arada benim transfer tarihim pzt olacakmışş cuma sabah toplandı pzt yapılacak..

hayır canım, İstanbul Ataşehir memorial ama diğerlerinde de aynı özeni gösteriyorlardır diye düşünüyorum

benim de doktorun adı arzu, kayseri memorialde.
transferi doktorum 3.gün yapacağını söylemişti. 2.gün embriyolog aradı ve 3.gün transfer yapılacağını söyledi, doktoruma cepten ulşamadım ve hastaneyi arayarak ulaşmaya çalıştığımda doktorun seminere gittiğini ve pazartesi geleceğini ve benim transferi başka doktorun yapacağını öğrendim.seminere gidiyosan madem ben senin hastanım bi ara söyle ddemi. telaşa kapıldım işteyim izin almam imkansız kendimi hep 5.güne alıştırmıştım ve haftasonuna geliyodu. 3.gün cumaydı ve aysonu işlemleri falan bankada işler yoğun derken zor bela izin aldım akşama doğru ve transfer yapıldı işe geri gittim 1,5 saat kadar çalıştım. transfer sonrası doktorumun beni arayıp bi moral olmasını beklerdim ama bişey sormak için ben kendim aradım. o günden bu güne ne arayan ne de soran var canım.
ilgi biraz kıt geldi bana, o yüzden meak ettim seninki nerde diye

hayırlısı olsun canım, Rabbim sonucunu güzel eylesin inş...

benimde kuzenimin tüp bebekle 2iz tuttu 4.denemede daha bugun keseleri gördüler dr demiş 2.lerde düşme riski fazla olur 3. aylık olunca gel rahmini dikelim demiş düşmesin diye aklınızda olsun kızlar süper yöntemmiş

dün idrarda silik çıktı..bugün 9. günümdü kan tahlili yaptırdım dayanamadım..kocaman bir sıfır.... ağlamam 1 dk. bile sürmedi geçti..tahmin ediyordum olmayacağını..aklımda şüpheler vardı transfer gününe ait..uygulama yapım şekli falan içime sinmemişti.. önümüze bakalım bari..yaptırmıyorum artık iğneyi..12. gün çok matah değil, herkesin olacaksa 8. 9. günde bile çıkıyor..çıkmadı, olmadı..sızlanmıyorum mızıklanmıyorum ama bende bu tur boş geçti kızlar haber vereyim dedim..
bence acele karar vermişsin hiç belli olmaz bu işler..herkesin fizyolojisi farklıdır gününde tekrar test yaptır ve ilaçlarına devam et..
Kizlarrrr tetra diye bi antibiotik kullaniomsnz,, ve yan etkisini gordnzmu?????
yumurta toplama işleminden sonra teta veriolar ve mide bulantısı yapıyor çok fena en azından bende öyle bir etkisi olmuştu..
seninle yumurta toplama ve kaliteleri,yerleşen embriyo sayısı öğreneceğimiz gün herşey aynı nasıl bir tesafüftür inş güzel haberler alırız..

yok canım genel itibariyl çok zor değil bence, daha doğrusu sonucu ve bunlara neden bulaştığını düşününce zor gelmedi bana, bilmiyorum. Tabi doğal yolla hemen hamile kalabilseydik daha bi kolay olurdu, ona oranla evet biraz zahmetli... Ne anesteziden ne de anestesi olmadan transfer işleminden bence korkma. Her ikisi de çok kolay, rahat ol. Anestesi sırasında benim damarımı bulmak çok zor, ben her kan verirken de aynı şeyi yaşıyorum, şimdiye kadar da böyleydi, damar bulmak zor olduğundan elimden yaptılar zaten oda hafif bi morardı ve yine hafif şişti. Zaten sonrasında doktor geldi nasılsın dedi iyiyim dedim mi hatırlamıyorum.... Sonra dalga sesleri duydum. Bi sahil kıyısındaydım. Martılar vardı, ki pek sevmem kendilerini. En yakın arkadaşımın sesini duydum sonra konuşup gülüşüyoduk.... Oğlu kumdan kale yapıyodu az ilerde. Minik bi kız çocuğu da totişinde bez, onu yıkmaya çalışıyodu :))))) gözlerimi açtığımda sedyedeydim :))))))

bence bu işlemlerin en güzel zamanı transfer. O anlatılamayacak kadar hoş bi şey ya. Ben hiç acı hissetmedim, bilemiyorum hisseden var mı? Uyanık olduğundan ekrandan işlemi izliyosun, bebişinin göbeğine geldiği an..... Süper bi şey... Sanki pipetten bi damla su damlatmak gibi. Ama ışıklı....

Yavrum bunu nası anlatıyım yaaaa.... Sadece hiç korkma ve herşeyin tadını çıkarmaya bak. Burada bir arkadaş iğnelerinden çok şikayetçiydi. Diğer bi arkadaşın yorumuna bayılmıştım.... Iğnelerini sev, onlara her gün teşekkür et, beni bebeğime bi adım daha yaklaştırdınız diye.. Demişti...... Işte öyle şekerim. Zor mu yaşadıklarımız, çok kolay değil ama dünyanın en zor şeyini biz yaşıyoruz denilebilir mi bilmiyorum. Bence çok daha zorlu sınavlardan geçenler var. Buda bizim payımıza düşen...

canım benim yaa öyle güzel anlatmışsın ki tatlı bile gelmeye başladı bana süreç :37: Merakla ve kocaman bir hevesle bekliyorum bende transferimin olacağı günleri... Evet çok zor bir süreç ama bana çok şey kazandırdı bu dönem eşimle daha çok birbirimizi dinlemeye, anlamaya , daha fazla sohbet etmeye başladık.. Eskiden de böyleydi muhakkak ama şimdi daha farklı biz birbirimize zor günümüzde de destek olduğumuzu göstermiş olduk.. En başta problem bendeydi dağılmıştım resmen eşim inanılmaz destek oldu ardından eşimin de sperm sayısının azlığını farkettik testler yapıldıkça.. Kendimi toparladım bu sefer de ben ona destek oldum şimdi birbirimizi üzmemek için ikimiz de kendimizi üzmüyoruz... Eşim bu dönemde 10 yıldır bırakamadığı sigaradan vazgeçti kendi sağlığı için de bence çok önemli birşey yapmış oldu. Demem o ki her şerde bir hayır vardır senin de dediğin gibi bu bizim sınavımız allah beterinden korusun , dağına göre kar verirmiş ya allahım eminim burdaki herkes üstesinden gelecek bu dertlerin. Biz yeter ki sitemkar değil güçlü , inançlı olalım...

ayrıca belirtiden bahseden arkadaşlar bu kadar erkenden nasıl belirti olabilir ki..transfer sonrası zaten 12.güne kadar bekleme daha hücre halinde ve bölünme aşamasında ben belirti olacağını sanmıyorum bu aşamada bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum..göğüslerde ağrı hassasiyet oluyor vet ama bu kullandığımız östojen ilacından kaynaklanıyor..8 ekim salı günü sonucu öğreneceğim Allahım hayırlısını versin hepimize..benim ikinci demem bu arada medicalpark bahçelievler.

merhaba, tüm hamileleri tebrik ederim. benim bugün test günümdü ve olumsuz sonuç aldım. zaten bir haftadır kırmızı ve kahve akıntım vardı parça da geldi. doktor yat dedi ama işe gitmem gerekiyordu. dinlensem farklı mı olurdu bilmiyorum. herşeyin hayırlısı. pıhtılaşma ve genetik testleri istedi. onları yaptırıp 3 ay sonra tekrar deneyeceğiz bakalım ne olacak. bu sefer denemeden önce işten ayrılacağım. çok zor oldu bu dönem benim için böyle kafam ve bedenim için daha iyi olacak.

merhaba, tüm hamileleri tebrik ederim. benim bugün test günümdü ve olumsuz sonuç aldım. zaten bir haftadır kırmızı ve kahve akıntım vardı parça da geldi. doktor yat dedi ama işe gitmem gerekiyordu. dinlensem farklı mı olurdu bilmiyorum. herşeyin hayırlısı. pıhtılaşma ve genetik testleri istedi. onları yaptırıp 3 ay sonra tekrar deneyeceğiz bakalım ne olacak. bu sefer denemeden önce işten ayrılacağım. çok zor oldu bu dönem benim için böyle kafam ve bedenim için daha iyi olacak.

çok geçmiş olsun ve de hayırlısı tabiki..üzmeyin sakın kendinizi bi sonrakine daha farklı hazırlanırsınız dinlenerek dikkat ederek..
benimde ikinci denemem şuanda salı öğreneceğim hakkımızda hayırlısı..

tetra tetradoks monodoks bunların hepsi antibiyotik aynı gruptan..biraz güçlü bi antibiyotik olduğu için bakterileri yok ederken flora da mantarlar hakimiyeti ele geçirebiliyor..antibiyotik sonrası mantar enfeksiyonu olabilir..transferden önce belki mantar için tedavi başlanır..mesela bende de hep ishal yapar bunlar..

transferimden önce 2 gün mantar kremi kullandım azaldı ama hala varrrr,,, bgn transferimmmm olduuuu Allahtan çok batmammmm olduuuuuuu hayırlısııı olsun doktor bu tür mantarların zararı yok dediiiiii:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

öyle tabi canım, banada kullandığım fitil tahriş yapmıştı transfer öncesi (geri akıyor tene temas ediyor kıpkırmızıydım yanık gibi :D) napim yani açtık bacakları biliyorlardır verdikleri ilaçların oluşturacağı şeyleri ben napim :D

boşveeeeer onlar neler görüyor :D

kuru tut canım birde sirke ile yıka ama içine gelmesin nolur nolmaz ph dengeni filan bozar, sirkeli pamukla etrafını sil kurula en güzeli

çok saollllllllllllllllll cnm bnde kuru tutmaya çalışıorummmm dediklerini uygulicammmmmm:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

Canım geçmiş olsun. Malesef antibiotikler gerekli bakterileri de mahv ettiği için böğle şeyler yaşana biliyor. Niye dr.lar fulukanazol (mantara karşı tek bir tablet) yazmıyor acaba? İstersen dr.a sor. Eğer izin vermezse vajinal floranı onarmanın en iyi yolu, doğal yoğurt suyu (pastorize olmasın) ile tampon yapmak. Ya da sadece pamuğu yoğurt suyuna daldırıp vajina girişine de koymak olar. Yoğrtun içindeki bakteriler bize gerekli olan, vücudu mikroplardan koruyan bakterilerdir.

cnmmmmm çokkkkk haklısınnnn dediginiiiiii denicemmmmmmmmmm:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

Kızlar bugün benim transferden sonra 11. Günüm ama ben 1 gün daha dayanamayıp idarar testi yaptım:(( çooook silik hatta ben mi yanılıyorum diyorum.. Fotoğrafı yükleyip sormak istedim ama beceremedim...

Back