- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
- #6.361
bende öyle olmayı çooook istiyorum zaten canımmmmm
sağolasın canım benimm inşş rabbim kucağıma aldığım günleri de gösterir inşşpazartesi test günüm canım ama ben yarın kanda baktırmak istiyorum :26:
Benimde bugun transferimin 6.gunuydu dayanamadim test yaptirdim 11.7 cikti.daha cok erken oldugu icin cok heycan yapmak istemiyorum.
çok dua ettim canım en son hatırlıyorum kadir gecesiydi oturdum secdeye saatlerce ağladım açtım ellerimi rabbime yalvardım yakardım bi evlat vermesi için canım çok şükür kabul ettiRabbim dualarına ne güzel cevap verdi kabul etti dualarını ...OL dedi ve oldu şükürler olsun...bu mutluluğu hak ettin canım
süperrrrr..hem de akşam idrarıyla bile çıktıysa hcg epeyyy yükselmiş demek..gözün aydın şimdiden kuzumm...yarın hemen kan testine..
Kizlar bana nie tebrik yok yaaaa(( cok uzuldum simdi (((
baktır canım hayırlı haberlerle gel inşallah
kızlar hepinizi tebrik ediyorum tekrar şu mutlu gününüz de tekrar dua istiyorum sizdenbnde size edcem bana müsade malum durumumdan dolayı basım agrıyo çok gerilmişim inşallah yarın yeni mutluluklarla buluşuruzzz
iyi geceler kuzum kendine ve bebişlerine dikkat et rabbime emanet olun hayırlı gecelerinşş yarın hayırlı haberlerimiz olur canım
merhaba arkadaşlar... öncelikle kendimden kısaca bahsedeyim size..ben 26 yasındayım eşim 27.. ikimizde de herhangi bir sorun yok çok şükür..fakat 2 tane olumsuz aşılama geçirdim..son aşılamam kasım ayındaydı ve ağustos ayında tekrar tedaviye başlamak için hastaneye gittik. dr aşılamayla uğraşmayalım artık direk tüp yapalım sana dedi.. o ara ise prolaktin dedğerim yüksek çıktı ve 2 ay ara verdik.. yarın tekrar gidicem hastaneye bakalım nollcak... sizlerden ricam bana tüp bebek sürecini en baştan sıfırdan bi anlatabilirmisiiniz? bu arada benim önceki aşılama sayfalarımdaki arkdaşların çoğu hamile kalmış.bende icraat yok.... birazda moralim bozuk bende bişey yok diye
hayırlı olsun tatlım tedavin.... inşallah bebekle sonuçlanır. reglin 2. veya 3. gün gidip kan veriyosun, sonrasında da doktorun uygun gördüğü ilaçları kullanmaya başlayacaksın. ilaçları kullanırken çeşitli aralıklarla (ben haftada 2-3 kez gidiyordum ama haftada bir kontrole gidenlerde var) yumurtaların durumunu kontrole gidiyosun. yumurtalar gerekli büyüklüğe geldiğinde çatlatma iğneni vurduruyorsun, 36 saat sonra gidip yumurta toplama işlemini gerçekleştiriyosun, anestesi oluyorsun bu işlem sırasında. çok uzun süren bir işlem değil. ben uyandığımda pek ağrı hissetmedim, biraz regl öncesi ağrıya benzer hafif bir şey hissettim. biraz daha fazla ağrısı olanlarda oluyor. ertesi gün seni arayıp kaç yumurta toplandı, durumları nasıl, kaçı olgun çıktı, kaçı döllendi gibi bilgiler veriyorlar. sonrasında da sana transfer gününü söylüyorlar. söylenen günde bol su içerek çişe sıkışmış bi şekilde merkeze gidiyorsun, bu defa anestesi olmadan, hatta ekrandan tüm işlemi izleyerek yavrularının göbişine bırakılmasını izliyorsun. hiç acı hissetmiyorsun, 10- 15 dklık bir işlem buda. sonra misal beni ilk 45 dk işlemin gerçekleştiği yerden kaldırmadılar orda bekledim. zaman dolunca yürüyerek odaya geçtim, orada da bir süre yatabilirsin yada istersen kendini iyi hissediyorsan çıkabilirsin dediler. yarım saat kadar da orada yattım, sonra giyindim ve çıktım. ha bu arada doktor ağır kaldırma ve ilk 2-3 gün duş alma sonrasında da ılık duş alabilirsin, onun dışında normal hayatına dönebilirsin dedi. ama ben yine de 1 hafta rapor yazdırmıştım. genelde uzun otur demişlerdi. tüm gün yatıp tavanı izlemedim ama ayaklarımı uzatıp oturdum.ilk 2-3 gün çok uzun süre ayakta kalmadım. ancak kendime çok da dikkat ettiğimi söyleyemem.
ilk denememdi ve negatifle sonuçlandı. ancak benim emriyo 2. ün transferiydi ve tek transfer edildi. doktorların kaç tane transfer edileceğine merkeze göre değişiyor. ama sen ısrar edersen bazı merkezler yaşın uygun olmasa da(yasaya göre 35 yaşın altına tek transfer edilmesi gerek) çift transfer yapabiliyor. kaç günlük transfer edileceği ise, aslında oda durumuna göre değişiyor, benim sadece 3 yumurtam vardı, 2 si döllendi o yüzden iki yumurtayı riske atmak istemediler ve transferini gerçekleştirdiler. ama misal naznaznaz6 nickli bi arkadaş var, 9. denemesi idi tek yumurtası vardı ve 5. güne kadar beklettiler. ve yaşasın ki pozitifi gördü naz'ımız... :)))) bunda deneme sayın da, yumurtanın durumu da önemli. bi de her konuda senin ısrarının da faydası olacaktır. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
senin merak ettiğin bir şey varsa sor anlatalım şekerim
Esimin sperm sayi ve haketi dusuktu.bnden 15 yumurta toplanmisti 5 i dollendi 3.gun 4. Tane 1. Kalite emriyo donduruldu.ohs olmustum transferim ertelenmisti.cozuldugunde 4 u de duruyodu 3 tane 1 kalite 1 tanesi 3. Kalitedeydi.2 gun daha bekletilip 5. Gun emriyosu olarak trasferim yapildi c.tesi gunu.bugun test yaptirdim sonucm pozitif :)
iyi geceler kuzum kendine ve bebişlerine dikkat et rabbime emanet olun hayırlı gecelerinşş yarın hayırlı haberlerimiz olur canım
kuzummmmmm.... resmide gördüm, gayet net :)))) maşallh, inşallah kanda değerini görüp tasdikle bir an evvel
canım tetrayı bende kullandım bişey olmadı alerjin falanmı vardı acaba niye öyle olmuş olabilirki:44::44::44::44::44:
Ayol bn 10dkda gidilcek yere 5dkda gitmezsem,kendimden cok baskasina uzulupnkendi derdimi unutup baskasina aglamazsam,3kap yemek yapmazsam,evde mazallah kirli bi yer yikanmamis camasir bulasik kalir,gerekirsenkendim ac kalip evdeki herkesi doyurmazsam,her ise ben yaparim diye atlamazsam,baskasina yapilan haksizlik adeletsizlik yuzunden kendimi koyun manyagi yapmak ugruna olaya dahil olmazsam vs daha sayabileceim bilumum sey olmazsa iste catlarim...ahahahahahaaaa galiba ben bazen hakkaten dunyayi kurtarabilceimi falan dusunuorum
Sana cok guzel naz yapilio napim bayiliom semide manyakliklarima alet etmeyeeeeee
Hadi gelsin bizim minik kuzi ice da su heyecanimin ilk afimi bitsin anaaaaaaammmmmmm
hiç pozitif çıkacağını tahmin etmedim canım rabbim isteyince neler oluyo işte şükürler olsun rabbimeTebrik ederim cnmmmmmmmm allah tamamina erdirsin insssssssss
Cok sevindim tatlim yaaaaaaaaa
Testi ne zaman yaptircannn ???
Tebriklerrrrrrrr kizlarrrrrrrrr hamisss olan kizlarimizi kutluorummmmmmm cokkkkk ama cokkkkk ne gusel morel oluo boleeeeeeeeee sira bizlerdeeee
ay çok merak ettim doğum gününü desene sen biiii :))))) o manyaklıklar bende doğuştan var kuzum, keçiyim de ben bide. doktorlar "bu bebek yaşamaz" diyip eve göndermişler de babam nüfus cüzdanı bile çıkarmamış, 80 dönemi malum zor, nüfusu çıkart tekrar iptal ettir falan. kırk günlük olunca kırkbirinci gün çıkarmış nüfus cüzdanımı. hatta bu erken menopoz laflarını ilk duyduğumda, doktorun teki ölür dedi diye ölmeyen ben başka doktorun teki doğurması zor dedi diye doğurmamazlık mı ederim" demiştim eşime de ne gülmüştük :))))
aynennnn var ya, her yere yetişmem, her şeyi bide iyi güzel yapmam lazım... ne gereği varsa.... bünyeyi alıştırmaya çalışıyorum ben, dünyayı sen mi kurtaracaksınnnn diye diye...
üniversitedeyken ev arkadaşımın annesinin güzel enteresan sözlerin vardı, yazıp duvara asmıştık... örnek vermek gerekirse;
* kim şeyim hıyar dese biz tuz alıp koşuyoruz.(her yere yetişmeye, her derde dermen olmaya çalışmak)
* bu gece dertsiz uyuycaktım, duydum ki komşunun eşşeği doğurmuş, oda kuyruksuzmuş...(kendine neyi dert edeceğini bilememek, herkesin derdine üzülebilmek)
* kasaba minnet edeceğime keser kolumu yerim(o aslında kolumu değil gibi geliyo bana ama neyseee)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?