hayırlı olsun tatlım tedavin.... inşallah bebekle sonuçlanır. reglin 2. veya 3. gün gidip kan veriyosun, sonrasında da doktorun uygun gördüğü ilaçları kullanmaya başlayacaksın. ilaçları kullanırken çeşitli aralıklarla (ben haftada 2-3 kez gidiyordum ama haftada bir kontrole gidenlerde var) yumurtaların durumunu kontrole gidiyosun. yumurtalar gerekli büyüklüğe geldiğinde çatlatma iğneni vurduruyorsun, 36 saat sonra gidip yumurta toplama işlemini gerçekleştiriyosun, anestesi oluyorsun bu işlem sırasında. çok uzun süren bir işlem değil. ben uyandığımda pek ağrı hissetmedim, biraz regl öncesi ağrıya benzer hafif bir şey hissettim. biraz daha fazla ağrısı olanlarda oluyor. ertesi gün seni arayıp kaç yumurta toplandı, durumları nasıl, kaçı olgun çıktı, kaçı döllendi gibi bilgiler veriyorlar. sonrasında da sana transfer gününü söylüyorlar. söylenen günde bol su içerek çişe sıkışmış bi şekilde merkeze gidiyorsun, bu defa anestesi olmadan, hatta ekrandan tüm işlemi izleyerek yavrularının göbişine bırakılmasını izliyorsun. hiç acı hissetmiyorsun, 10- 15 dklık bir işlem buda. sonra misal beni ilk 45 dk işlemin gerçekleştiği yerden kaldırmadılar orda bekledim. zaman dolunca yürüyerek odaya geçtim, orada da bir süre yatabilirsin yada istersen kendini iyi hissediyorsan çıkabilirsin dediler. yarım saat kadar da orada yattım, sonra giyindim ve çıktım. ha bu arada doktor ağır kaldırma ve ilk 2-3 gün duş alma sonrasında da ılık duş alabilirsin, onun dışında normal hayatına dönebilirsin dedi. ama ben yine de 1 hafta rapor yazdırmıştım. genelde uzun otur demişlerdi. tüm gün yatıp tavanı izlemedim ama ayaklarımı uzatıp oturdum.ilk 2-3 gün çok uzun süre ayakta kalmadım. ancak kendime çok da dikkat ettiğimi söyleyemem.
ilk denememdi ve negatifle sonuçlandı. ancak benim emriyo 2. ün transferiydi ve tek transfer edildi. doktorların kaç tane transfer edileceğine merkeze göre değişiyor. ama sen ısrar edersen bazı merkezler yaşın uygun olmasa da(yasaya göre 35 yaşın altına tek transfer edilmesi gerek) çift transfer yapabiliyor. kaç günlük transfer edileceği ise, aslında oda durumuna göre değişiyor, benim sadece 3 yumurtam vardı, 2 si döllendi o yüzden iki yumurtayı riske atmak istemediler ve transferini gerçekleştirdiler. ama misal naznaznaz6 nickli bi arkadaş var, 9. denemesi idi tek yumurtası vardı ve 5. güne kadar beklettiler. ve yaşasın ki pozitifi gördü naz'ımız... :)))) bunda deneme sayın da, yumurtanın durumu da önemli. bi de her konuda senin ısrarının da faydası olacaktır. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
senin merak ettiğin bir şey varsa sor anlatalım şekerim