2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

teşekkür ederim yani rezerv kısıtlı olsa bile direk rapor alamıyorum o zaman ben. özel olacak işlemler

en rahat ben miyim neyim

ben ne düşünüyorum; valla bugün bi tomar şey yaptım zaten; ancak hala ve hala şu 3 yıl evlilik şartını atlatabiliyormuyum net bi cevap alamadım yetkili yerlerden...

sonraaa bu benim fsh 12 olduğunda bi bayanla tanışmıştım burda, kendisinin fsh ı 29 olmuş, doktorlar tüp bebek bile zor demişler, ama hatun kişi tüp bebek yaptırmamış. regl günü başlayarak 1 çay kaşığı hayıt tohumunu kaynayan suya atarak 5 dk kaynatıp çay yapmış bir bardak ve bir bardak adaçayı içmiş hergün. sonra bal-polen-çörekotu ve tarçınla bir macun hazırlamış her gün bir çay kaşığı yemiş onu. 3-4 günde bir de aslan pençesi-civan perçemi-çoban çantası karışımı bir çay yapmış, ondan içmiş. hamile kalmadan önceki ay fsh ı 14 e düşmüş ve doğal yolla gebe kalmış. bir önceki ayda klomen kullanmış. gittim saydığı tüm otları aldım geldim....

daha regl olmadım zaten. bi regl olayım gideyim şu fsh ı bi daha ölçtüreyim. sonra bu ay şu otları bi içiyim, ölmem herhalde.... ama varya bildiğin ot ya bunlar; kurumuş ot :26: bal polen çörekotu tarçın tamam da(yapıyodum zaten), valla bi yandan da bi bakıyom hiç içilebilir gibi de gelmiyo. haaaa bi de nası unuturum, pek hatırlamak istemiyorum ama günde 4-5 tane incir, yumurta kalitesi için çok faydalıymış. klomen kullanırsam bu diğerlerini kullanmamak daha iyi olurmuş. böyle uzun uzadıya anlatmıştı sağolsun.

ama beni doktorlar o kadar korkutmuştu ki benim bunlar tamamen aklımdan çıkmıştı. sonra birden hatırladım ve kitaplarımı karıştırdım, mutlaka birinin arasına koymuşumdur diye (yazdıklarının çıktısını almıştım) ve en sevdiğim "babilde ölüm istanbulda aşk" kitabından çıktı sanırım içicem ben bu otları, şifa Allahtan diyerek.... hem bayramı falan atlatırım arada, sonra da miyomu aldırır, ve yoluma duruma göre devam ederim. temmuzda gebe kalmak isteyenler topiğinden kaç kişi bilmem kaçıncı ayında, ben halaaa ot diyorum, çöp diyorum, tüp diyorum.... inan ki bilmiyorum artık. biraz düşünmesem diyorum... yani yatsam kalksam hooop hepsi bi rüya, karnım burnumda uyansam diyorum....

amanınnnnn sakın yanlış anlamayın ben diğer topikteki arkadaşlarında her birinizinde pozitif haberleriyle daha bi enerji doluyorum iyi hissediyorum içimde en ufak bi haset olmuyo, yani bazen etrafında hamile görmek zor gelir ya, bana gelmiyo; bazı hamilelere de şey gelir, "aman gözü kalmasın nazarı değmesin" diye düşünürler, ufacık bi negatif gözle bakmam olmaz, nası diyim öyle işte, anlarsınız siz... hepinizin zaman zaman gelmişliği vardır belki başınıza.

iyi bi arkadaşımın bi gün facei açtığımda kızının dünyaya geldiği haberini görüp aradım, onlarda çocuk istiyorlardı ama olmuyodu, yaz başı tüp bebek denemeye karar vermişler ama yaz gelmeden eşi hamile kalmış ve eylülde kızları dünyaya geldi. bana dedi ki; benden 7 yaş büyük, eşim bana dünyanın en güzel hediyesini verdi baba olmak mükemmel bir duyguymuş başka hiç bir şeye benzemiyo, eşine bir an evvel bu duyguyu tatdır. "öyle olmalı" diyebildim sadece. "nası isterim bi bilsen" diyemedim....

nası sıktım seni dimi? amannnn melankolik oldum ben galiba biraz. çok telefon görüşmesi yaptım, bursadaki tüm tüp bebek merkezlerini aradım. sgk anlaşmalı olan yok. fakülteye ulaşmaya çalıştım ama teli açan yok. sonra fakültenin doktorunu buldum faceden mesaj attım cevap yok. ankaraya yazdım demiştim zaten.

galiba biraz uzaklaşmak lazım bana. işlerimde yoğun zaten, ama netten bi yandan sizlere de bakıyorum, merak ne güzel şey güzel şey merak diyerekten :)

teşekkür ederim yani rezerv kısıtlı olsa bile direk rapor alamıyorum o zaman ben. özel olacak işlemler

bende onu araştırıyorum canım. daha net bi cevap alamadım yetkililerden ama rezerv azlığında yıl şartı olmaması lazım diye duyumlar var buralardan :) ben başbakanlığın bimer bölümünden istek kısmını işaretleyip yazdım da, hatta burada da dedim, erkek veya kadında zaman faktörünün gebeliği tamamen engelleyeceği haller var, bu durumlarda esnek olunmasını talep etmekteyim. bu yasa yararlı olmuş ancak böyle bi eksiklik var diye, hatta dedim ki benim tek başıma sesim cılız kalır, hadi kızlar bana destek olun.... sen de yaz. ne kadar çok kişiden gider o kadar iyi olur....

KIZLAR ASLINDA ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM BENDE REZERV AZLIĞI VE AĞIR ERKEK İNFERTİLİTESİNDE EVLİLİK ŞARTI(evlilikte 3 yıl şartı)ARANMIYOR DİYE DUYDUM FAKAT EMİN OLMADIĞIM BİR KONU OLUNCA SİZE YAZMAK İSTEMEDİM

EKD Seni bekliyorum... hayırlı pozitif haberlerini

Canım benim test günüm yarın. İşten geldikten sonra gidebilirim en iyi ihtimal. Yarın bu saatlerde öğrenirim sanırım. Hala adet olacakmışım gibi belim ağrıyor. Pozitifi görenlerde kahverengi akıntı oldu (naz ve benekli) bende yok, endişeliyim. Göğsümde bir iki mavi çizgi var ama, ne zamandır var, hep mi ordalardı bilmiyorum. Kasığımda tuhaf bir ağrı mı, sancı mı, çekme mi anlamadığım bir şey oluyor ama sık değil. Çok korkuyoruuuuuuuuummmm.

Selam arkadaşlar öncelikle Rabbim hepinize hayırlı bir tedavi süreci sonrasında sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin, bazı arkadaşların rapordaki 3 yıllık evlilik şartından dolayı raporu merak ettiğini gördüm bende aynı durumdan dolayı baya araştırıp sonunda raporumu aldım. Sebepsiz infertilite hariç hiçbirinde 3 yıllık evlilik şartı aranmıyor . sperm azlığı, yumurta rezervi azlığı, endometriozis bunlarda 3 yıl evli olmaya gerek yok. Sgknin kendi sitesinde sık sorulan sorular kısmında da bu yönde cevaplanmış. SGK ile de konuştum hallettim eczacılar odası kafasına göre yorum yapıp sorun çıkartsa da eczaneye ödemeyi SGK karşılayacağı için problem olmuyor umarım yardımım olur tereddüt edenlere bilgisi eksik olan merkez yada eczanelerin yanlis yönlendirmesine izin vermemek lazım

teşekkür ederim net bi karar yok anlaşılan evet sesimizi çıkarmak lazım ben zamanla yarışıyorum doktorlar öyle diyor zaten. tüp bebek şartları çok saçma zaten

Silme, kalsın orda. Biz de görelim bebiş napıyor.

ellerim patlayana kadar alkışlayabilirim ya ben seni :))))) aksu sen bitanesin, Rabbim rahat bi gebeliğin ardından ikizlerini kucağına almayı nasip etsin tatlım.

arkadaşım çok doğru yazmışşsın bana da mantık olarak öyle geliyor zaten. özel hastaneler işini garantiye almak için şart öne sürüyolar diye düşünüyorum.

Buradaki herkes öle bi derde düşmüşki düşmanı bu dertten kurtulsa oh ii oldu allah kurtardı dicek halde olduğu için o söylediğin yanlış anlaşılcak bişiy khsinlikle görmüyorum bunu düşündüğün için ble kızıyorum.biz milletçek ilginciz kötü haberi herkese söleriz ama mesela gebelik gibi güzel bi haberi büyüklerimiz ama bilmem kaçıncı aya kadar kimseye söyleme nazar diye diye bu hallere geldik.kötü haber tez yayılırda buradan çıkmış işte kötü haber paylaşmakta sıkıntı yok ama iyi habere gelince aman duyurma hali.bizimde aklımızın köşesine yerleşmiş bi fesatlık çıkmak bilmez genlerimize işlemiş resmen bende var yanlış anlamayın sütten çıkma ak kaşık olmadığımı biliyorum ama diyorum böle büyütülmüşüz ben elimden geldiğince düzeltmeye çalışıorum diyelim neyse bu konu hakkında çok konuştum çoştum kapattım bundan kelli.son bi cümle ben buradaki herkesin güzel haberlere canı gönülden sevinip dualar ettiğine hiç tanımadıkları bana yada sana ağladıklarına eminim çünkü bu öle bi dertki ...
Fsh 12 korkunç bi değer değilki benim anlmadıım sanırsam benimde 10du ama tam emin değilim.ben
Bide aklıma geldi bursada fakülte bi tane doğal olarak randevusu zor ama ankara ve istanbulda bi sürü eğitim araştırma 3 er tanede üniversite var bir aylık ücretsiz izin alıp buralara mı gelsen olur mu ki ??sgk lı özelde var hem bikaç taneeeee
Bu arada ot börtü böcek candırrrrrrr benim düşüncemmmmbi zararı olmazki zatennnnnnn
Ayrıca ne sıkması bi sürü melankolik depresif anormal manyak yada manik olabilirsin biz neciyiz burda aaaaaa

Son düzenleyen: Moderatör:
Silme, kalsın orda. Biz de görelim bebiş napıyor.

Sen yarın ne zaman nereye gidecen ???
Çarşamba iki katına çıkarsa idrar testi alcam fotosunu çekcem burayada koyarım:))))

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay hamileyim yazuom yazıom çıkmamış sitedeeeeeee gönder diye nerelere batım ayol kim bilir dedim size ellerim titirio yzamaıom die bak bi paragra yazının tek satırj çıkmamış

canım çok çok sevindim tebrikler arkadaşım ne güzel böyle arka arkaya güzel haberler veriyosunuz bizi acayip motive ediyosun darsısı inşş hepimizin başına olur

bu ara bana deseler ki devlet mesaiye ücret vercek ben burda yatsam olur mu diycem kızım yaaaa..... ücretsiz ne ki? nası bi şey o... parasız olmak mı? hadi ordannnn bi de bi benle olcak gibi değil ki, goncam nolcak? özel sektör amelesi olarak sabah akşam hafta içi sonu durmadan çalışıyo bu ara :))))) yazık zaten adamıma.... bi du bakalım, ben dedim ya bi çekileyim az içime, içimi dinlendireyim.... hala arada elim sigaraya gidiyo, bundan bi vazgeçiyim.... zor durduruyorum bazen kendimi. fsh 12 korkunç değil zaten canım, ben sonraki ay 19 u görünce tüp bebek merkezlerini dolaşıp, geneli zaten %30 gibi bi şansım olduğunu söyleyince birine karar verdim işte.

beni hala merkezden aramadılar transfer günüyle ilgili çok merak ediyorum :18::18:

derinsuu sen ne yaptın canım haberin geldi mi :26:

Test sonucumu aldim 28.41 cikti dusuk bi sonuc cok moralim bozuk(

Bozma moralini sakın önemli olan ikiye katlamasııı bak daha geçen sevilmedimin 35ti 140 oldu ne çabuk unuttun nnnnn
İki gün sonra bi daha o zaman kadar bırakma ilaçalrınıda bol boç dua etcez senin için hakkında en hayırlısı olsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…