• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

çok sevindim darısı başımaa
İnşallah canım hepberaber gelsin güzel haberlerimizzzz

Hayırlı olsun allah kucağına almak nasip etsin.. Bana da hepimize de..

Benim daha 6,5 haftalık bugün ilk defa kalp seslerini dinledim cok sükür yasıyorlar :)
..

Ay inşallah canım ya sağlıkla sıhatle olsunlarda
Hayırlı olsun senşnde çok sevindin hadi gözün aydınnnnnn
Bişiy sorucam bana doktorm değerin ikiye katlarsa sağlıklı gebelik deriz ve 3hafta sonra kese için kontrol dedi ama herkese iki hafta demişler sen ne zaman gittn kese için ??
Değerim sanki ikiye katladıda kendi kendime gelin güvey olmasam çatlarım herşeyi planlicam yaaa:9:

Son düzenleyen: Moderatör:
hoşbulduk canım karar verdinmi başladımı iğneler benim muhtemel adet tarihim 23 eylül bugün kontrole gittim edirne de dr bir ay erteleyebiliriz dedi cok ağladım çok üzüldüm neden böyle oldu anlayamadım sen neler yaptın

canım hamilemisin tam anlayamıyorum bu formlarda ben

İşte yaptım hamilelik takviminiiiiiiii çatla nazzzzzzz ben sana dedim hem büyüğümsün hem ilk haber senden geledi ilk sana düşer sen et dieeeee sen dinlemedin beniiiiii:1:
Çok mu erken yaptın şki gün sonrayı mı bekleseydim bilemedim şimdi silsem miiii:18::17:
Ama görüyom ya böle çok hoşuma gidiooo faydalı bi sürü şey de yazıo
Neyse sil derseniz silerimmmm sıkıntı yok

yarın 10 da opum var eşim daha çok heycanlı benden bende tık yok alıştık artık bu ikinci gerçi ben ilkindede hiç korkmamıştım...inşallah güzel yumurtalar olurda güzelce döllenir inşşşşşşallah :17::17::17::17::17::17::17::17:

Ay inşallah canım ya sağlıkla sıhatle olsunlarda
Hayırlı olsun senşnde çok sevindin hadi gözün aydınnnnnn
Bişiy sorucam bana doktorm değerin ikiye katlarsa sağlıklı gebelik deriz ve 3hafta sonra kese için kontrol dedi ama herkese iki hafta demişler sen ne zaman gittn kese için ??
Değerim sanki ikiye katladıda kendi kendime gelin güvey olmasam çatlarım herşeyi planlicam yaaa:9:
Ben 10 gun sonra gittim ama alttan baktı keseleri görmüştü sonra iki hafta sonra gel dedi kalp atışını dinlemek için bugün gittim iste..belki seninki kalp atışını falan herseyi bi ultrasonda görmek için oyle demiştir..allah hepinize göstersin kalp sesleri cok guzel geliyo.. Benim ikiz oldugu için riskli bi gebelik içte bi kanama bölgesi oluşmuş dista kanama yok ana dinlenmem gerekmis sürekli..sende dikkat et artık bebegin senle bunu biliyosun:)

ünvers.veriyorlar canım fsh gösteren sonuçlarını getir ben öyle yaptım ikinci raporum bu

bugün özel hastanedeki fatura birimindeki arkadaşa sordum rapor çıkar, ama özel hastanede devlete fatura edebilmek için 3yıl evlilik şart ve 5 yıl sigorta primi olması gerekli dedi böyle bişey var mı kafam karıştı iyice?

bugün özel hastanedeki fatura birimindeki arkadaşa sordum rapor çıkar, ama özel hastanede devlete fatura edebilmek için 3yıl evlilik şart ve 5 yıl sigorta primi olması gerekli dedi böyle bişey var mı kafam karıştı iyice?

BU TÜP BEBEK YASASNIN DEĞİŞMEZ KURALI DEVLETTENDE ÖZELDENDE ALSAN RAPORU BU ŞARTLARIN YERİNE GETİRİLMESİ LAZIM CANIM 3 YILIK EVLİLİK 5 YILIK SİĞORTA 900 İŞ GÜNÜ PİRİM YATMIŞ OLMASI 24 39 YAŞ ARALIĞI (bunlar tüp bebek için şartlar aşılama için bu şartlar aranmıyor)

tatlım uzunca anlatmak gerekirse ;

5510 sayılı SS ve GSSK 63’üncü maddesinde Finansmanı Sağlanan Sağlık Hizmetleri ve Süresinde Tüp bebek uygulamasına yer verilmiştir.
(e) bendinde uygulamaya yer verilmiştir.
Evli olmakla birlikte çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise karısının; 1) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinin Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi,
2) 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması,
3) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
4) Uygulamanın yapıldığı tıbbî merkezin Kurum ile sözleşme yapmış olması,
5) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavileri ile bir hastalığın tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben zorunlu görülmesi halinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri olmak üzere tanımlanmıştır.
Yönetmeliğe Baktığımızda;
Genel Sağlık İşlemleri Yönetmeliğinde 26’ıncı Maddesinde;
Kurumca;
a) Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soy bağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısının;
1) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularınca sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
2) 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
3) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
4) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
5) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi hâlinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavilerinin,
b) Bir hastalığın tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben zorunlu görülmesi hâlinde yardımcı üreme yöntemi tedavilerinin,
finansmanı sağlanır.

Ben 10 gun sonra gittim ama alttan baktı keseleri görmüştü sonra iki hafta sonra gel dedi kalp atışını dinlemek için bugün gittim iste..belki seninki kalp atışını falan herseyi bi ultrasonda görmek için oyle demiştir..allah hepinize göstersin kalp sesleri cok guzel geliyo.. Benim ikiz oldugu için riskli bi gebelik içte bi kanama bölgesi oluşmuş dista kanama yok ana dinlenmem gerekmis sürekli..sende dikkat et artık bebegin senle bunu biliyosun:)
Göğüslerim karın ağrım mide bulantım herşeyim geçti ya ne bilem hala anksiyetik hal acaba bu sabah vardı şimdi yok mu şeklinde
Ben aslında gebelik takibi yapacak doktora gitmek istiyorum sıfırdan malum kendi ıvf cime gıcığım zaten o da gebelik takibi yapmıo nolurki direk istediğim bi kadın dıumcuya gitsem iki hafta sonra bence daha iyi olur :1:

Gebelik takvimi ne biri bana açıklar mı? Bu sitede nerede ben bulamadım..

Profiline git orada bebeğinin doğacağı muhtemel tarih hesapla yap ve yazınca kaydet alta çıkıo benimki gibi

tatlım uzunca anlatmak gerekirse ;

5510 sayılı SS ve GSSK 63’üncü maddesinde Finansmanı Sağlanan Sağlık Hizmetleri ve Süresinde Tüp bebek uygulamasına yer verilmiştir.
(e) bendinde uygulamaya yer verilmiştir.
Evli olmakla birlikte çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise karısının; 1) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinin Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi,
2) 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması,
3) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
4) Uygulamanın yapıldığı tıbbî merkezin Kurum ile sözleşme yapmış olması,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavileri ile bir hastalığın tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben zorunlu görülmesi halinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri olmak üzere tanımlanmıştır.
Yönetmeliğe Baktığımızda;
Genel Sağlık İşlemleri Yönetmeliğinde 26’ıncı Maddesinde;
Kurumca;
a) Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soy bağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısının;
1) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularınca sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
2) 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
3) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
4) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi hâlinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavilerinin,
b) Bir hastalığın tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben zorunlu görülmesi hâlinde yardımcı üreme yöntemi tedavilerinin,
finansmanı sağlanır.

Sen niye benim sorularımı görmüon gene:20:
Kafanda ne şekillendi şimdilik ne edecen diom ahanda bu üçüncü yav:36:

Elanor nerde ya bugun teste gidecekti hala gelmedi
Çok merak ediom nerdekiiiiii ne yaptıkiiii ne zaman gelirki:18::18:

Back