2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

canlar iyi akşamlar naznaz çok sevindim senin adına cnmamayaacım inşallah bi dahaki sefere güzel haberlerini alacağız ayrıca gerçekten hayran kaldım sana,Rabbim bizim için en iyisini bilir..

dün yumurtalarım toplandı. bugün aradılar 10 tane döllenmiş yarın bir daha arayıp bilgilendireceklermiş. pzt veya salı transferi yaparız dedi. merak ediyorum neden yarın yapmıyorlar? işten izin almam zaten sıkıntı. yarın transfer olur diye düşünmüştüm. transferin 4. veya 5. gün yapılması daha mı iyi daha mı kötü? hafta sonu diye atlatmış olabilirler mi? kafamdaki tilkiler

Arkadaşlar, bugün birkaç kişi sormuştu, topluca yazarım diye söz vermiştim. Gerçi herkeste farklıdır, hatta bazen hiç olmazmış ama istediniz diye transfer sonrası 10 günümü paylaşıyorum:

Transferim öğleden sonra 4'teydi, geldim ve heyecandan belirti filan hiç bişe hissedemedim. Hem eşimin deli yatışına güvenemediğinden, hem de rahat yatmayayım da sağa sola dönmeyeyim diye salondaki kanepeye yerleştim 5 günlüğüne.

1. Gün: kasıklarda ağrı ama regil ağrısı gibi değil, yanma, batma ve karıncalanma şeklinde ama kesintisiz...

2. Gün: aynı şekilde kasık sıkıntıları aralıksız devam ve mercimek büyüklüğünde, siyah, çamur renginde birkaç topak (muhtemelen jel kalıntıları. Jeli transferden önce 1 hafta kullandım, transfer günü iğneye geçti)

3. Gün: aynı şekilde kasık sıkıntıları aralıksız devam.

4. Gün: kasık ağrısı regil ağrısına döndü. Göğüslerim hafif doldu ve uçlarındaki kahve rengi kısım genişledi. Ama ağrı, dokununca acıma filan yok.

5. Gün: ara ara hafif sancı ve ilk duş :) ayakta, saç yıkamadan, soğuğa yakın ılık suyla 2 dk.... Ve sağ göğsümün üzerinde mavi bir çizgi damar çıktığı farkedildi...

6. Gün: inanılmaz bir regil sancısı ve akıntı. Bir ara azıcık sütlü kahve rengi leke... Ateş basması (37'ye çıktı, normalde 35'i geçmez) ve tutmadığını düşünerek işe gidip kitap kolisi kaldırmacalı filan çalışmak ve arabayı sinirden tüm çukurlara dalarak kullanmak...

7. Gün: ilk kez bir şişkinlik ve gaz hali ama tüm gün. Sürekli su içtiğim için, her akşam dut kurusuyla kayısı yediğim için ve hiç yatmayıp hep evde hareket halinde olduğum için hiç kabız olmadım ve 7. Gün ilk ve son kez şişkinliğin ve gazım oldu.

7'yi 8'e bağlayan gece sıcak basmasından sabaha kadar kanter içinde kalmak... Ateş en faza 37 ama vücudum, özellikle göğüsler ve karın yanıyo....

8. Gün: sabah tatlı tatlı inceden bir bel ağrısı... Göğüsler küçülmüş, ( tutup sürdürerek acıtmaya çalıştığım halde bama mısın demediler) uçları normale dönmüş ama bu sefer de diğer göğsümün üzerinde ince bir kaç mavi damar daha... Ve gün boyu sık sık ateş basması...

9. Gün: sabah sevdiğim birinin tüp bebek sonucu hamilelik haberi ve ardından hemşiremin arayıp, gelin testinizi yapalım dediği andan itibaren, reklamlar da dahil herşeyde ağlamak. Evde yalnız olduğumdan hatta bazen hüner hüngür ve evin içinde dolaşarak ağlamak... Ciddi regil sancısı ve kramplar...

10. Gün: 2. Kısa duş... sabah yine regil sancısı ve ağlama seramonisiyle birlikte kliniğe gitmek ve sonucu alınca hüngür hüngür ağlayarak eşimi utancından yerin dibine sokmamak:) ama hemşirem de benimle ağladı :) sonrası doktorumun odasında uzun sohbet ve sakinleşme çabaları...

Eve gelir gelmez de size yazmak :))

Bu arada 1 gün dışında evden çıkmadım ama hiç yatmadım. Her gün en az 4 lt su içtim. Her gün 1 dilim Ananas, 2 avuç dut kurusu, 2 kivi, 2 ceviz, 1 bardak light süt, 1 kase yoğurt ve 1 gün et, 2 gün balık - salata yedim...

Umarım faydası olur...

5. Gün transferi en iyisinin diyorlar. Çünkü gelişimini 2 gün daha takip etme şansları oluyor. Umarım 5. Güne gider. Gerçi 3. Gün transferi olup tutan da çok elbette... Şimdiden hayırlı olsun :) umarım sıkıntısız olur ve pozitif sonucu alırsınız.

teşekkür ederim. inşallah hepimiz alırız hayırlı haberleri.

çokkkkkkkkk şükür amaben senı hıssetm neden bılmıyom ama hıssetm hamile oldugnu hep söyledm kızdım inşallah kızını kucana alırsın cnm

Bende aranıza katılmayı çok isterim. Ekim 5i gibi 3.transferim olucak Inşallah. 2 tane başarısız denemem oldu. İkinci sinde beta hcg biraz yukselmisti ama olmadı. Yinede 3. İçin umutluyum. Benim sorun esimde. Ama 2 kez kaliteli embriyo verilmesine rağmen sonuc basarili olmadi. Araniza katılmak istiyorum çünkü burada ki herkes neler hissettigimi anlayabiliyor.

Canım ya, gerçekten yılın annesi olacak insansın. Sabrına, azmine hayranım. Bu benim 3. ve son denemem. Üstelik dondurulmuşum da yok. Malum yaşım da 38. İnsan son şansında mucizeyi yaşamak istiyor. İnşallah bir mucize de ben yaşarım. Hafta sonu cumartesi pazar çalışıyorum. Önce yorulacağım diye üzülmüştüm, şimdiyse evde kalıp kendimi dinlemeye zamanım olmayacak diye seviniyorum. Başka türlü salı günü gelmez. Bu arada iki gündür de adet sancılarım var. Ne kadar rahat olmaya çalışsam da çok korkuyorum.

Canım çok normal. Bir defa hormon dengemiz alt üst olmuş durumda. Sonra ne kadar istemesek de stres yapıyoruz beklerken. Sinirlerin boşalmış. Sıkma canını.

Benim bebeğim tutundu arkadaşlar. Allah'ıma şükürler olsun değerim 140. Hepiniz için tek tek dua ediyorum. Hep beraber sizlerin de güzel sonuçlarını alacağız inşallah. Ve aklım amaya da kaldı

Canım, çok mutlu oldum. Haberi okuduğumdan beri gülen yüz şeklinde oturuyorum bilgisayar başında :) Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı da nasip etsin.

Canım benim, doğal seleksiyon diye birşey var. O yüzden olmuyorsa bu ilerisi için olması durumundan daha iyi olduğunu gösterir. Neyse ki dondurulmuşların var. Benim de dondurulmuşum olsun çok isterdim, maalesef üçünde de olmadı. İkinci denememde yumurtalarım birinci kaliteydi, bunda o bile yok. Üstelik benim de 2. gün embriyosu. Israr mı etseydim acaba 5. gün için diye düşünüyorum. O riski alsa mıydım? Senden sonra ben de negatife kendimi hazırlasam iyi olacak. Olmaması, olmasınsan daha büyük ihtimal, bunu bilerek giriyoruz bu tedaviye. Eşimle de bunu konuştuk bugün. Ama insan yine de hazırlamak istemiyor kendini olumsuza. Sen gerçekten çok güçlüsün. Hayat karşısındaki tutumunu çok sevdim.

Allah tez zamanda bebeğine kavuştursun inşallah. Duygu eşiğini kıracak mutluluklar yaşatsın...

Hüzünlü gördüm seni ama lütfen kendini ve bebeğini üzme. İnşallah bebeğin seninle ve başka denemeye gerek kalmayacak. Naznazı okuyoruz; neler yaşadığını, o tek yumurta için azmini ve bebeğine nasıl tutunduğunu görüyoruz. O bebek o kucağa gelecek...

Tedavin hayırlı ve sonu sağlıklı bebişli olsun. Doktoruna güven. Doğru embrioyu seçmek açısından bekletiyolar. 10 tane embrionun içinden en kaliteli olanını seçe bilmek için bir süre izliyolar. İlk başta hepsi gelişse de sonradan bazıları gelişimini durduruyor ve ya gelişme bozukluğu gösteriyor. O yüzden 5. güne gelmiş embrio daha kaliteli kabul ediliyor. Ancak embrio sayısı az olan kadınlarda risk almamak için daha erken transfer yapıyolar. Çünki anne rahmi her hangi yapay ortamdan daha sağlıklı.

sinirleri benim gibi ani inen çıkan var mı

Canım yaşadığın çok normal. Ben de kendime hayret etmiştim. Kendimi kontrol edemediğim anlar oldu. Sanırım anestezinin etkisinden kaynaklanıyor, üstelik o kadar da ekstra hormonla yükleniyoruz. Vücut bile neye uğradığını şaşırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…