- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
Merhaba,
Bizde Ekim'de düşünüyoruz 3.tüp bebeği RABBİM ol desin artık bizimde hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşallah!
Sorun: pco..
Evlilik senesi:5
Yaşadığım yer:Almanya
Tedavim :Türkiye'de
kızlar bende eylülde tüp bebek tedavisi düşünüyorum tabi inş gerek kalmaz,
geçen ay aşılama yaptırdım tutmadı,
daha da aşılama ile zaman kaybetmek istemedimm,
Tam 1 yıldır korunmadık , bi kez kimyasal gebelik oldu maalesef..
şimdi bu ay histeroskopi yapıcak doktorum tanısal amaçlı bi sebep var mı diye bakıcak.
bilgilerim ;Yaş 28, sebepsiz inf. , kadıköy şifa, eylül -- benı de eklermisiniz listeye
slm arkadaslar....
nasilsiniz?
tüp bebek degilde doktor asilamayi bize tavsiye etti, tüp bebek sayilmiyormus.
dün kocisle doktora gittik, (10 gün önce kan alinmisti) ...ve dün sonuclar böyleydi, bende birsey cikmadi, bir vitamin -D eksikligi, ama esimin spermleri az ve kalitesiz cikti, cok yavasmis, ve bilmiyorum ne düsüneceyimi....
yaklasik 11 aydir deniyorduk ve olmuyordu, ve sorunun bende oldugunu düsünüyordum (kist vardi, sonradan cikan) simdi ise esimde cikti sorun...
cok alak bulak oldum
merhaba arkadaşlar,
benim sorunum açıklanamayan infertilite.. ilk tüp bebek denemesinde tutunmasına rağmen kaybettim. ikinci denemem ise negatif( bizde üçüncü denememi eylül ekim gibi başlamayı düşünüyoruz.. doktorum her tedavide farklı yöntemler uyguladı.. üçüncü tedavide ise; rahim iç zarını hasarlama yapacağını ,, bu işlemi eylül ayında yapıp ekim ayında tedaviye başlayacağımızı söyledi.. Aranızda rahim hasarlama işlemi yapan varmı acaba ?? Allah hepimizin yardımcısı olsun.. dualarımızı kabul etsin..
bende varım cnm hala inanamasamda eylülde tedaviye başlıyoruz dün öyle karar verdik doktorumla bizde sorun fsh yüksekliği tek tüp tıkanıklığı eşimde de morfoloji sorunu var yaşım 25 merkez bursa jimer hastanesi
cnm bence de kullan ne çıkar bakarsın bu sefer işe yarar ilaç cnm inş istediğin gibi olur herşey
arkadaşalr hoşgeldiniz inş heimiz bu topikte hamile olarak yazışırızzzzzzz
merhaba cnm bak gene başlamışsın sennnnn
yapma böle cnm elinde değil biliyorum ama hep ii olacağını düşün ne olurrrrrrrrr
bak benim 6 tane çıktı eşimin sperm testtinde şimdi bayramdan sonra gidip test verecek çıkacak mı çoğalacak mı yoksa allah korusun gene boş mu çıkacak bilm,yoruma am buraya hep yazıyoruum san ki dondurulmuşum varmış gibi kendimi motive etmeye çalışıyorum sende öle yap bak herşey güzel olacak bayramdan snra burdaki herkesler için cnm
tatlım ben rahim hasarlama işlemini bilmiyorum ama inş bi an önce şifa bulursun güzelim..
kızlar hoşgeldinizz aramızaaaaaaaaaa
inş hepimiz hamiş oluruzzz
bundan sonra ki günler hep neşe umut dolu olsun hepimizeeeeeeeeee
tsk ederim canim.....keciboynuzu özü nasil oluyor canim? yani pekmez gibimi?
walla anlatirsaniz seviirim....
napalim hayirlisi diyorum artik....
bende ciksaydi sorun dahada cok üzülürdüm...
canım şimdi bildiğim kadarıyla değerlerin normal ama su var bazı merkezlerin kendi normal aralıkları var bence ona göre değerlendirilmesi gerek[ımg]file:///c:\users\smaıl~1\appdata\local\temp\msohtmlclip1\01\clip_image003.gif[/ımg]
bizim için zor geçmiyomu canım hepimiz için öyle napalım sınavımız bu elimizden bişey gelmiyoki üzülüyoruz kırılıyoruz ama yılmıyoruz allah ın izniylede yılmayıp mukafatımızı alıcaz.. Dua edelim bol bol..
Bak bana abim daha 2.5 aylık evli ve bebişleri olacak ben ise 2 yılı bitirdim 3. Yıla giricem canım ama sabıııııııııırrrrrrrrrrrr
valalha bilemiyorum cnm dayanmaya çalışıyoruzzzzzzzzzzzzzzzz
Ah cnm benimde öle çokk zor oluyo herkesler hamiş sıra bizlerede gelsin inş bi an önceeeeeeeeeee:26:
Inş sonuçlarını dr. Beğenir cnm
Merhaba cnm inşlh herkes hamiş olur butopikteeeeeeeeeeee
Inş bu sefer sende hamişler kervanına katılırsın cnm hakkımza hep hayırlar olsunnnnnnnnnn
evet canım erkeklerdeki sıkıntı kolay çözülüyorda biz bayanlardaki biraz daha zor.. arkadaşım eşine ATIŞERİ MERSİN HARNUP KEÇİBOYNUZU ÖZÜ markasından almış. nerden aldığını bilmiyorum ama bu sitede baktım aktarlarda, kuruyemişçilerde, büyük marketlerde satıldığını söylüyorlar. Bende eşime alacağım bizimkide sınırda ağustosta başlasak iyi olacak :) ne yapalım hayırlısı artık.. Rabbim bizide görsün hayırlısıyla bebeklerimizi almayı nasip etsin..
geçmiş olsun cnmInsallah hepimiz hamis oluruz...
kizlar antibiotik aliyordum, cok hastalanmistim, ve doktor demisti önceden mantar olur demisti, ve mantar oldu altimsimdi krem kulaniyorum....
cnm ne demek aynı şeyleri bend eyaşıyorum hemde nasıl ama düşün düşün kendime yaptığımı anladım o yüzden artık akışına bırakmayı deniyorum inş beceririmcemrecim ALLAH razı olsun senden canım desteğin ve moral vermen için
canım sende inşallah bayramdan sonra bol bol spermleri göreceksiniz inşallah tüp bebişin sana koşa koşa gelecek
ben inanıyorum eninde sonunda anne olacaksın
cnm benim eşimde yan çizmeye çalışıyo acaba bi kaç ay daha mı kalsak ertelesek deyip duruyo anlıcan eşler bizim gibi kararlı olamıyorlar cnm inş bu denemen de meleğin seninle olacak cnm hepimiz burda dualarımızla başlarız tedavilerimizeeeeeebende üçüncü denememi yaptıracağım isyan etmek istemiyorum ama gerçekten dayanmak çok zor oluyorn hele birde cevre faktörü yok mu onlar benim daha çok canımı yakıyor
canım bilmiyorum eşin sanada destek veriyor mu ama benim eşim çok umursuz herşeyle ben uğraşıyorum o olmazsada olur diyor yani tek başınayımmmmm
geçmiş olsun cnm
tedaviden önce çok sağlıklı olallım ne yapalım herşey bebişlerimiz içinn
cnm ne demek aynı şeyleri bend eyaşıyorum hemde nasıl ama düşün düşün kendime yaptığımı anladım o yüzden artık akışına bırakmayı deniyorum inş beceririm
tatlım her zaman destekçinim ona göreeee ne zaman istersen yazışırız istersen skype den arkadaş olup konuşabilirişz
cnm benim eşimde yan çizmeye çalışıyo acaba bi kaç ay daha mı kalsak ertelesek deyip duruyo anlıcan eşler bizim gibi kararlı olamıyorlar cnm inş bu denemen de meleğin seninle olacak cnm hepimiz burda dualarımızla başlarız tedavilerimizeeeeee
Kızlar günaydın,
Ben bu topik açıldığından beri takip ediyorum. Benim şuan tüp bebek tedavisiyle olmuş, 14 aylık bir kızım var. İki tane dondurulmuş embriyomuz vardı. Eylül - Ekim gibi onlarla denemeyi düşünüyorduk.
Rabbim tedavisiz kızıma kardeşini verdi. Dün öğrendim Rabbime şükürler olsun kendiliğimden hamileyim.
Rabbim hepinize en kısa zamanda yavrularınızı versin. Sizleri takip etmeye devam edeceğim. İnşallah birer birer hamile haberlerinizi yazarsınız buradan.
Kızlar günaydın,
Ben bu topik açıldığından beri takip ediyorum. Benim şuan tüp bebek tedavisiyle olmuş, 14 aylık bir kızım var. İki tane dondurulmuş embriyomuz vardı. Eylül - Ekim gibi onlarla denemeyi düşünüyorduk.
Rabbim tedavisiz kızıma kardeşini verdi. Dün öğrendim Rabbime şükürler olsun kendiliğimden hamileyim.
Rabbim hepinize en kısa zamanda yavrularınızı versin. Sizleri takip etmeye devam edeceğim. İnşallah birer birer hamile haberlerinizi yazarsınız buradan.
hayırlı olsun bebişin sağlıkla kucagınızada alın inşallahKızlar günaydın,
canım histereskopi hakkında bi bilgim yok ben yaptırmadım..kızlar aranızda histeroskopi olan var mı, anestezili oluyormuş, doktor tüp bebekten önce yapılması gerektiğini söyledi de önerdiler mi acaba, tutunmayı engelleyeci bir durum var mı diye bakılacakmış,
bu arada listeye adım eklenmemiş bilgileirmi vermiştim eklerseniz sevinirim.
Beni de listeye yazar mısınız? ben de bi acemi olarak ne yapacağını bilmez halde forumda gezerken sizi buldum arkadaşlar, aynı kaderi paylaşıyo olmamız zaman daraldığı için artan heyecanımı bastırmamı sağlar diye umut ediyorum.Allah nasip ederse biz de tam bir ay sonra bu gunlerde tup bebek tedavısıne başlayacağız.
benim bilgilerim:
SIRA-İSİM arwen10_19
YAŞ 27
NEDEN morfoloji+sperm sayısı az ve hareketliliği az
KAÇINCI DENEME ilk deneme
MERKEZ özel ankara t.b.m
DURUM ağustos
canım ne desek boş Allah sabır versin bende ilk denememde pozitifi gördüm 9. haftada kalp atımları durunca kürtaj oldum..meraba kızlar...bende haziran temmuz aynıda yaptırdım pozitifide gördüm ama dün ki yapılan tekrar testimde değerim düştü yani kimyasal gebelik oldu ...şimdi şok olmuş ve mutsuz bir şekilde kırmızıları bekliyoruz...olursam doktorumla görüşmeye gideceğiz bakalım ne diyecek...lenfosit aşısı yaptırmıştım belki aşıların etkisi geçmeden ağustos yada eylül mensimle başlatır...belkide ara verdirir..şuan hiçbirşey belli değil bakalım...olursa 4. deneme olacak..yaşım 27 ..sebep..azospermi...fertijin tüp bebek merkezi...ilki 9 haftalık kalp atımı durdu..ikinci kimyasal...üçüncü kimyasal..rabbim yardımcımız olsun kızlar
cnm histereskopi ben bu tedavi öncesinde oldum...histereskopi tanı ve kontrol amçlı yapılıyor..içeriye kamera ile giriyorlar eğer bir sıkıntı var ise girmişken düzeltiliyor...tavsiye ederim ..ben anestezili oldum hiç bişey duymadım daha sonra ağrımda olmadı...arkadaşıma ise anestezisiz yaptılar o bile ağrı olmadığını söyledi korkma yaptır...rahim filminde çıkmayan şeyler çıkıyor ve düzeltilebiliyor..mesela rahimde perdelenmeler polipler yapışıklıklar oluyor bunlar bebeğin tutunmasını engelliyor ve başarı orannı azaltıyor...bende ufak polipler ve minik bir yapışıklık vardı..doktorum temizledi ..gebe kalmana engelmi tam olarak bilmiyorum ancak yakalarsam temizliyorm demişti...güzel birşey..hem ben bu sayede rahim filmindende yırttımkızlar aranızda histeroskopi olan var mı, anestezili oluyormuş, doktor tüp bebekten önce yapılması gerektiğini söyledi de önerdiler mi acaba, tutunmayı engelleyeci bir durum var mı diye bakılacakmış,
bu arada listeye adım eklenmemiş bilgileirmi vermiştim eklerseniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?