2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

hoşgeldin cnm inş eylülde bebeğin seninle olurrr

Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda Onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin!
ramazan ayı hepimize sevgi,muhabbet, günahlarımızdan arınmayı,
dualarımız da buluşmayı nasip etsin hepimize

[h=1]TÜP BEBEK TEDAVİSİNDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER..[/h][h=1]ERKEKLERE ÖNERİLER[/h]
  1. [h=1]Uygulamadan önceki son iki ay içinde ateşinizin 39oC'yi geçtiği herhangi bir ateşli hastalık geçirdiyseniz lütfen bu konuda doktorunuzu uyarınız. Çünkü bu tip ateşli hastalıklar erkek üreme hücresi olan sperm'lerin kalitesini olumsuz yönde etkileyerek dolayısıyla tedavi şansını da azaltmaktadır. [/h]
  2. [h=1]Cinsel bölgenizde herhangi bir iltihabi veya benzeri hastalık daha önceden geçirmiş veya halen geçirmekte iseniz lütfen doktorunuzu bu konuda uyarınız. Bilhassa "HERPES" enfeksiyonu yani halk arasında "UÇUK" adı verilen enfeksiyonu geçirdiyseniz bunu mutlaka belirtiniz.[/h]
  3. [h=1]Eğer yapıyorsanız ağır idmanları terk edin ve bilhassa son üç ay içinde haftada 30 km'den daha fazla koşu yapmayınız.[/h]
  4. [h=1]Sıkı iç çamaşırı giymeyiniz. Çünkü bu çamaşırlar bilhassa erkeklerde erkek yumurtalarının yani testislerin vücuda daha fazla yaklaşmasını sağlamak suretiyle bu organların ısılarının 1 oC kadar daha artmasına neden olur. Bu ısınma erkek üreme hücresi olan sperm'lerin yaşamlarını ve gelişimlerini olumsuz yönde etkiler.[/h]
  5. [h=1]Son üç ay içinde kesinlikle içki, sigara ve benzer zararlı alışkanlıklarınızı hiçbir taviz vermeksizin terk edin. Eğer ilaç kullanıyorsanız ne ilaç kullandığınızı ve ne amaçla kullandığınızı belirterek doktorunuzun önerimizi alınız.[/h]
  6. [h=1]Size tedavi sırasında uygulamanın olacağı tarih belirtilecektir. Bu tarihten önceki üç gün içinde kesinlikle cinsel ilişkide bulunmayınız. Aynı bağlamda dikkat edilecek bir noktada uygulama tarihinden önceki yedi gün içinde mutlaka en az bir kez cinsel ilişkide bulunmak suretiyle boşalmanızın sizin erkek hücreleriniz olan sperm'lerin kalitesini olumlu yönde etkileyeceğidir. Yine uygulama sonrası on gün içinde cinsel ilişkide bulunmayınız.[/h]
  7. [h=1]Son üç ay içinde sıcak banyo ve sauna'dan kaçının. Bu sayede erkek üreme hücreleriniz olan sperm'lerin kalitesi olumlu yönde etkilenecektir. [/h]
[h=1]KADINLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR[/h]1) Cinsel bölgenizde herhangi bir iltihabi veya benzeri hastalık daha önceden geçirmiş veya halen geçirmekte iseniz lütfen doktorunuzu bu konuda uyarınız. Bilhassa "HERPES" enfeksiyonu yani halk arasında "UÇUK" adı verilen enfeksiyonu geçirdiyseniz bunu mutlaka belirtiniz.

2) Bilhassa karın bölgenizin üzerine yönelik egzersizler başta olmak üzere ağır egzersizlerden kaçının. Eğer isterseniz yorucu olmayan egzersizler yapabilirsiniz.

3) Son üç ay içinde kesinlikle içki, sigara ve benzer zararlı alışkanlıklarınızı hiçbir taviz vermeksizin terk edin. Çünkü bu alışkanlıklar gebelik şansını azaltmanın yanında düşük riskini de arttırmaktadır.

4) Eğer ilaç kullanıyorsanız ne ilaç kullandığınızı ve ne amaçla kullandığınızı doktorunuza belirterek bizim önerilerini alınız.

5)Size tedavi sırasında uygulamanın olacağı tarih belirtilecektir. Bu tarihten önceki üç gün içinde kesinlikle cinsel ilişkide bulunmayınız.

6)Yine uygulama sonrası on gün içinde cinsel ilişkide bulunmayınız.

7)Son üç ay içinde sıcak banyo ve sauna'dan kaçının.

8)Günde ikiden fazla kafeinli içecek (kola, kahve ve benzeri)içmeyin.

9) Uygulama süresince zayıflamaya yönelik hiçbir diet programı uygulamayın. Eğer uyguluyorsanız kesinlikle geçici bir süre içinde olsa bırakın ve normal dengeli beslenmeye önem gösterin.

DOKTORA TEDAVİYE GİTTİĞİNİZDE ŞUNLARA DİKKAT EDİN
1. Muayene sırasında giysilerinizin ayakkabılarınızın çabuk giyip çıkarılacak şekilde olmasına dikkat edin. Hem siz sıkıntılı anlar yaşamazsınız hemde sıra bekleyen diger hastaların vaktini.
2. Muayene edilecek bölgenin temizliği konusunda hassas olun
3. Daha once başka bir doktora gitmışseniz o doktorun vermış olduğu ilacların listesini ve varsa rontgen utrason sonuçlarını yanınızda getirin

arkadaşlar paylaşımlarım netten alıntıdır..

hepimizin sıkça netten aradıgı soruların cevaplarıdır..

bu başlık altındada hepsi bulunsun diye paylaşım yapıyorum

bilginizeee...

benim yasim 29 insallah herkez burda guzel haberlerini verir

Geçen ay iki tüpüm alındı asıl neden ise yumurta azlığı

merhaba arkadaşlar
uzun zamandır yazamadım herkese hatırlı ramazanlar diliyorum.Allah oruçlarınızı kabul eylesin.bu mübarek aylarda
gönlünüzden geçen herşey kısmetiniz nasibiniz olsun inşallah.Rabbim dualarımızı kabul eylesin

Eylül 2013 yol arkadaslarım hepinizin bu mübarek Ramazan ayını kutluyor hayirlar getirmesini diliyorum.Rabbim tum dualarımızı kabul etsin inşallah...
Nfs arkadasım faydalı bilgilerin için çok sagol bizlere yararlı oluyor böyle bilgiler..az kaldı sürecimize inşallah hepimiz güzel haberler veririz sayfamızda hayirlisiyla,hepinizi öpüyorum kendinize iyi davranın:)

canım bu paylaştıklarımın hepimizn merak ettiği şeyler googlede tek tek aramaktansa buraya bakıp görmek daha iyi diye düşündüm faydalı oluyosa ne mutlu bana

canlarım tüp bebek öncesi yapılan testler nelerdir bilen var mı bir de genetik test gerekli midir yapılsa daha iyi our mu;???

canlarım tüp bebek öncesi yapılan testler nelerdir bilen var mı bir de genetik test gerekli midir yapılsa daha iyi our mu;???

canım ben sadece karar vermeden 1 ay önce ki adetimle aile hekimliğimde hormon testleri yaptırmıştım..
sonra merkezde gerek görmediler yaptırmaya..daha sonra transfer olacagı ay tekrar merkezde bakıldı...
genetik testi 2 kayıbı olanlara yapıyolar canım..
aslında benim 1 kimyasal bi kürtajım var baktırsam iyi olacaktı ama donmuş embriyolarım oldugu için bu seferkinde yaptırmıcam eger bu tutmazda bi daha tüp bebek deneyecek olursak yaptırmayı düşünüyorum..

herkese merhaba ben bayadır giremedim
inşh bayramdan sonra buralar hepppp coşarrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…