2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
canım ara öğün şeklinde azar azar yersen kilo almazsın hatta kilo almanıda dengelemeiş olursun. Sabah protein için mutlaka peynir tüket. ara öğün olarak meyve yada kan üzümü 2 adet kuru kayısı 1 adet incir gibi ara öğünler tüketmelisin .. mutlaka hergün süt içmeliyiz. 1 kase yoğurt yemeliyiz. abur cubur yemezsekte sanırım ilk 3 ayı kilo almadan atlatabiliriz.
tabi en önemlisi bebeklerimizn sağlığı :nazar:

inşallah almam hatta versem de fena olmaz :) sizler fit başladınız sanırım. ben veremeden hamile kaldım

Merhabalar kızlar;

Ya aranızda sigara içen varmı? Hamile oldugunuzu öğrendikten sonra ne yaptınız içmemek için? Ben içiyordum dün öğrendim hamile oldugumu hemen paketi attım ama açıkcası zorlanıyorum tüyoları olan varmı aranızda ?

canm sigarayı sormuşsun ben ilk hamileliğimde günde 5 tane içtim.biliyorum çok çok kötü yaptığım.ama kafayı yemek üzereydim.doktorumlşa konustum ben kafayı sıyırıcam doktor bey bana bi akıl verin dedim oda sen böle stres yaparak bebeğine sigaradan daha çok zarar veriyorsun günde 5 taneye izin verişyorum 1 kilo süt içmen kaydıyla dedi.ya ben normalde bile bukadar sigara tiryakisi değilken hamileliğimde resmen aş ermiştim sigaraya.rüyalarıma giriyordu artık.allah kolaylık versin.şimdide elektronik sigara aldım işe yarıyor.günde 1 paket sigara içen ben 3 gündür içmedim elektronik sigara sayesinde.umarım böylede devam eder

Rica ederim cnm ne demek birbirimize yardım etmemiz lazımki hep birlikte mutlu sona erelim. Ben doktorumu 1.5 sene evvel düşük yaptıgımda tanımıstım ve cok memnun kalmıstım açıkcası sabaha karşı evde kanamam başlamıştı sabah 9a kadar telefonda benimle uyumadan bekledi. Op. Dr Berra Önsoy Gidemez , İstanbul Bahçelievlerde kendi muayenehanesi var.Cok cici cok sevecen ayrıca cok iyi bir doktor bana göre. Ve şöyle bir güzelliğide istedigin heran gece gündüz ulaşabilmen.Yani seninde dedigin gibi göreceli bir durum ama bu stresli günlerde beni rahatlatması bile cok iyi benim icin.

evet liste yapıp göndermesi bile doktorun ilgili oldugunu gösterir bende cumartesi günü gitmek istiyorum ama randevular dolmus oluyor genellikle doktorların ihsallah dolu degil ise bende bir randevu almaya calısıcam berra hanıma tesekkürler

çok sağolasın çok iyi bir doktorun var sanırım

Rica ederim ne demek. Evet bana göre gerçekten iyi bir doktor enazından herşey para değil onun için :) Yani bugün yazdıgı listenin sonunda '' Bana ulaşmanız nasıl olacak ? '' diye bir sayfa hazırlamış şu madde herşeyi açıklıyor gibiydi bence.
* Cep telefonum 24 saat açıktır gece gündüz herhangi bir saatte acil durumlarda yada aklınıza takılan birşey olursa arayabilirsiniz..Asansör, otopark gibi yerlerde 5-10 dakika ulaşılamazsa sakın telaş yapıp panik olmayın.

evet liste yapıp göndermesi bile doktorun ilgili oldugunu gösterir bende cumartesi günü gitmek istiyorum ama randevular dolmus oluyor genellikle doktorların ihsallah dolu degil ise bende bir randevu almaya calısıcam berra hanıma tesekkürler

İnşallah bulursun canım çarşamba hastanede pazar yok diğer günler muayenehanede oluyor sanırım ben salıya rahat buldum ama sende bulursun inşallah.Memnun kalman dileğiyle..

inşallah almam hatta versem de fena olmaz :) sizler fit başladınız sanırım. ben veremeden hamile kaldım

Fit olduğumu söyleyemeyeceğim açıkçası benimde 4 kilo kadar normalde fazlam var. Ama önemli olan bundan sonrası . Beb ek zaten yediklerimizden değil şuan da kandan besleniyor. Azar azar sağlıklı olacak şekilde beslenmeye gayret gösteriyorum. Canımı çektiği şeyler oluyo inan ama az az tüketmeye özen gösteriyorum. Herşeyin azı karar çoğu zarar. Tbai ne kadar tutarım kendimi bilmiyorum. İstersen bi diyetis. beslenme için yardım alabilirsin.

arkadaşlar sushi kesinlikle yenmemesi lazım diye biliyorum ben.çiğ ete dokunulmaması konusunda bile uyarılıyoruz.bi sorsanız dr.a acaba yanlışlıkla mı yazdı sushi yenebilir diye?

Anne AdıYaşŞehirSATDoğum TarihiKaçıncı ÇocukCinsiyetiBebeğin Adı
tuana202Suudi Arabistan22.12.201228.09.20132Elis - Aras
karma_xİstanbul22.12.201228.09.20132
ege601.10.2013
erda_0601.10.2013
nurberra27İstanbul26.12.201202.10.20132
fatmaekti27.12.201203.10.2013
fasulye0625Ankara27.12.201204.10.20131
red200026Niğde29.12.201205.10.20131İnci - Ömür
inatcikeci26Yozgat28.12.201205.10.20131Ceren - Eren
saoz2730.12.201206.10.20131
miragebloom08.10.20132Ömür
nfy_918522Bursa02.01.201309.10.20131
ervamert28Balıkesir10.10.20131
betyvilma23İstanbul04.01.201311.10.20131
defne4630Ankara04.01.201312.10.20131Defne - Çınar
jhilmil12.10.2013
goknur281530İstanbul07.01.201314.10.20131
anqelik26Erzurum08.01.201315.10.20132Ahmet Berkay - Zeren Ahsen
organikögretmen26Zonguldak1

Merhaba benimde yaş 25. İstanbul Sat 26 Aralık Bebişimizin tahmini doğum tarihi 3 Ekim 2013 ilk çocuk Kız olursa Asya yada Buğlem erkek düşünmedik daha :)

napcas bu kiloları yaa ben de 172 boy 76 kilo.dediğin gibi veremeden hamile kaldım :))
bundan sonrası önemli dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime. şişmeye çok müsaitim çünkü :)

cnm genelde kilon fazla olunca hamilelikte çok kilo almıyorsun.nekadar zayıf olursan okadar kilo.ben oğluma hamile kaldığımda 54 kiloydum.sonra ilk 3 ayda 38 kiloya indim kusmalarım çok fenaydı.ve doğuma 74 kiloyla girdim düşün yani.tam 20 kilo alarak.şuan oğlum 10 aylık.asla veremem ben bu kiloları dedim ama peşinden öle bi koşturuyor ki şuan 55.5 kilodayım.sadece 1.5 kilo fazlam kaldı.ama hamile kalınca iş değişti.gerçi bende hamilelik tansiyonu çıktı aşırı derecede ödemim vardı benim.ama çok fazla çatlaklarım var.kilo önemli değil verilirde çatlaklara lütfen dikkaattt.bana hatıra kaldılar

canım bana dr. adet bitiminin 16 günü başla dedi başladım bitti ilaç bir kutu daha al ve başla dedi. baş dönmesi çok yapıyor.

sorma öle bi baş dönmesi yapıyoki sanki 70lik rakı bitirmişim gibi:)) yataktan baş dönmesine uyanıyorum ve acayip sersemleten bir uyku yapıyo ama mecburuz kullanmaya

cnm genelde kilon fazla olunca hamilelikte çok kilo almıyorsun.nekadar zayıf olursan okadar kilo.ben oğluma hamile kaldığımda 54 kiloydum.sonra ilk 3 ayda 38 kiloya indim kusmalarım çok fenaydı.ve doğuma 74 kiloyla girdim düşün yani.tam 20 kilo alarak.şuan oğlum 10 aylık.asla veremem ben bu kiloları dedim ama peşinden öle bi koşturuyor ki şuan 55.5 kilodayım.sadece 1.5 kilo fazlam kaldı.ama hamile kalınca iş değişti.gerçi bende hamilelik tansiyonu çıktı aşırı derecede ödemim vardı benim.ama çok fazla çatlaklarım var.kilo önemli değil verilirde çatlaklara lütfen dikkaattt.bana hatıra kaldılar

pardon 48 yazacaktım 38 çıkmış:9

benimde yaş 25 şehir istanbul sat 5 ocak doğum 12.10.2012 erkek olursa miraç kız olursa miray inşallah :):):):)

arkadaşlar sushi kesinlikle yenmemesi lazım diye biliyorum ben.çiğ ete dokunulmaması konusunda bile uyarılıyoruz.bi sorsanız dr.a acaba yanlışlıkla mı yazdı sushi yenebilir diye?
Hemen arayıp sordum kendisinin açıklaması şu şekilde az olmak kaydı ile çok canımız isterse eğer tadımlık diye belirtti.Birde güvenilir biryerden ise.

napcas bu kiloları yaa ben de 172 boy 76 kilo.dediğin gibi veremeden hamile kaldım :))
bundan sonrası önemli dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime. şişmeye çok müsaitim çünkü :)

bende su içsem yarıyor diyenlerdenim :) birbirimizi motive edicez destekleyip çok kilo almadan atlatacağız :) En önemlisi bebeişlerimizi kucağımıza alacağız. Nasıl güzel kokarlar dimi doğduklarında çok başka bir duygu ayy hala şaşkınım ben :emir_bebek:

Birde şöyle bir başlık var doktorumun listesinde umarım buda sizlere yardımcı olur.

Gebe Kaldım Ne Yapmalıyım?

Öncelikle tebrikler. Hayatınızın en güzel ve en heyecanlı deneyimlerinden birine hazır olun. Gebelik fizyolojik bir olaydır ve önemli bir gerekçe olmadıkça hayatınızı olumsuz olarak etkilemeyecektir. İlk muayene ne zaman olmalı? İlk muayene gebeliğin 6. haftasında yapılmalıdır. Daha önce yapılan muayenelerde gebelik kesesi görülmeyebilir. Acele etmek boşuna telaşlanmanıza sebep olur. Kalp atımları 7 haftadan önce görülmez.

Gebelik yaşı son adetinizin ilk gününden hesaplanır 40 hafta ya da 280 gündür. Bu tarihi doğru bilmeniz önemlidir.
Hamileliğin ilk belirtisi adet sancıları benzeri ağrılardır. Bütün hastalar bu ağrılar nedeni ile kanmalarının başlayacağından endişelenirler. Bu yerleşme ağrısıdır bebeğin rahim duvarlarını germesiyle oluşur. Sık idrara gitme uykuya düşkünlük memelerde dolgunlaşma ve ağrı ısı artışı nefes alıp verme sıklığında artış akıntı artışı ve kabızlık normal belirtilerdir korkmayın.
İLK 3 AY VÜCUDUN Gebeliğe tepki verdiği kabullenmekte zorlandığı dönemdir şikayetler olacaktır tansiyon çok düşecektir halsizlik yorgunluk olur tesadüfen tansiyonunuzu ölçtürürseniz korkmayın 7/5 – 6/4 gibi değerler çıkabilir bu yüzden ilk 3 ay bol tuzlu beslenebilrisiniz zaten canınız tuzlu şeyler çekecektir bol da su içmek iyi gelir. Mide bulantısı nedeniyle su içmek zor olsa da yudum yudum aralıklarla en az 8 bardak su tüketmelisiniz.

Gebelikte sigara

içilmesi ve alkol alınması sakıncalıdır. Arkadaşımın doktoru 5 taneye izin vermiş gibi bahanelerle kendinizi kandırmayın bazı bebeklere bir sigara bile çok zarar verebilir. Bırakamıyorsanız gebelikte hipnoz tedavisiyle bu konuda yardım alabilirsiniz. Kafein içeren çay, kahve, ve kolalı içeceklerden tüketilmemelidir. Bitki çaylarından karma olanları tavsiye etmiyoruz ama meyve çayları ıhlamur kuşburnu gibi ya da rezene ve papatya çayları içilebilir. Soda zararlı değildir.
Gebelik boyunca çiğ köfte, çiğ sucuk sosis salam pastırma yememeye özen gösterin bunları iyi pişirilmiş olarak tüketebilirsiniz. Süt ve süt ürünlerini pastörize olanları satın alın. Çiğ yumurta olan pasta kremaları besin zehirlenmesine yol açabilir özellikle sıcak havalarda tavuk ve kremalı pastaları emin olmadığınız yerlerde yemeyin.
Çiğ etle elle temas etmemeye eldiven kullanmaya özen gösterin genel sağlımız için de gereklidir. Çiğ etlerde yaşayan toxoplasma paraziti gebelikte ciddi tehlikeler ortaya çıkarmaktadır.
İlk 10 hafta röntgen çekilmesi problem yaratır sonrasında mecbur kalınırsa doktor onayıyla kurşun önlük korumasıyla ve doz ayarlamasıyla çekilebilr. Tomografi gebelikte uygulanmaz . Fakat MR çekilmesinin hiçbir riski yoktur.
Neler yapabilirim? Gebelik sırasında aşağıdakilerin yapılmasında veya kullanılmasında sakınca gösterilmemiştir.
• Cinsel ilişkide bulunmak kanama enfeksiyon ya da erken doğum tehdidi durumlarında yasak koymadığımız sürece zararlı değildir.
• Spor yapmak-ilk 3 ay haricinde en iyisi yürüyüştür . 3 aydan sonra günde en az 30 dak tempolu yürüyüş tavsiye ederim son haftalar süreyi 1 saate kadar çıkarmalıyız.
• Saç boyatmak-ilk 10 hafta dan sonra organik boyalar kullanarak
• Makyaj yapmak krem kullanmak zarar vermez sadece sivilce ilaçlarının bazıları kullanılmaz
• Denize ve havuza girmek zarar vermez ıslak mayoyla kalmayın. Bacak krampları tehlikesi nedeniyle derinde tek başınıza yüzmeyin.
• Güneşlenmek- haşlanmayın En az 30 numara koruyucu faktörlü bir güneş kremi kullanın yüzde kalıcı lekeler oluşabilir
• Bilgisayar kullanmak zararlı değildir
• Cep telefonunu olabildiğince üzerinizde taşımayın konuşmak yerine mesaj laşın
• Mikrodalga fırın kullanmak zarar vermez
• Güvenlik kapılarından geçmek zararlı değildir ama belirtirseniz geçirmiyorlar zaten
• Otomobil kullanabilirsiniz
• Uçakla yolculuk yapmak zararlı değildir-Gebeliğin 26. haftasından sonra doktor raporu gerekir bu havayollarının kendilerini korunmak için yasal prosedür gereği istedikleri bir rapordur yoksa uçmak gebeler için sakıncalı değildir
• Prize takılan sinek ilaçlarını kullanmak zararlı değildir.
Erken gebelik döneminde beslenmem nasıl olmalı? Taze doğal temiz ve çeşitli beslenin yeterli. Bu dönemde kalori artırılmasına gerek yoktur. Bebek 5 aylık olduğunda 300 gr olacaktır bu değişmez 100 kg olsanızda hiç kilo almasanızda… Hatta zayıflasanız da. Kusuyorum iştahsızım bebeğim gelişmeyecek diye düşünmeyin öyle olsa kusan hiçbir annenin bebeği büyümezdi. Şişmanlatıcı (yağlılar, kızartmalar, hamur işleri, tatlılar, fast food'lar) besinlerden uzak durun. Bunlar zaten bebeğiniz için yararlı öğeler içermezler. Bulantı ve kusmalara bağlı canınız yemek istemiyorsa kendinizi zorlamayın. Bu dönemde kilo vermenin sakıncası yoktur.
İlk 10 hafta yasaklara dikkat edin yeter çok dengeli beslenemeyebilirsiniz mutlaka et yemeli süt içmelisiniz diye bir şey yoktur. Gün gelir sadece kuru ekmek ister canınız olsun.
Bebeğiniz ve vücudunuz size ihtiyacınız olan şeyi söyleyecektir. Canınızın çektiği ihtiyacınız olandır.

eğer daha önceden başlamadıysanız folik asit e şimdi hemen başlamalısınız. En iyi ve kullanımı en kolay folic acid preparatı folbiol tablettir günde bir adet kullanılır. Multivitamin de kullanabilirsiniz. Demir hapları tüm gebelere 12. haftadan sonra gereklidir.
Gebelik hormonları nedeniyle uyarılan salgı bezleri akıntınızın artmasına yol açar
Numis med intim likid sabun gebelik boyunca genital temizlik için günde 2 kez kullanmanızı ve yalnız penye çamaşır tercih etmenizi akıntı sarı yeşil renkli olursa kötü kokulu ,ise ve kaşıntı varsa bana iletmenizi öneririm.
Gebeliğin belli dönemlerinde size vereceğim ilaçlar:
Folbiol tablet günde 1 adet ilk 10 hafta devamlı ( doğrusu gebelik planlandığında başlamaktır)
Elevit pronatal tablet multivitamindir günde bir adet gerek olursa.
Gynoferon draje günde 1 veya 2 adet 12. haftadan sonra yemekten 2 saat önce alın
1 saat öncesinde ve sonrasında demir ilaçları midede süt, süt ürünü ve yumurta ile bir araya gelmemeli etkisi azalır. Demir ilaçları büyük tuvaletinizin rengini siyaha boyar endişelenmeyin. Ağızdan yeterli gelmediği durumlarda damardan demir serumları önerebilirim güvenle kullanılır.
Pregnacare krem, mustela krem ya da phytolastil jel çatlaklar için 4 aydan itibaren hergün karın bölgesine kalça ve memelere kullanılmalı badem yağı ve bebe yağları da tercih edilebilir aralarında pek fazla etkinlik farkı yoktur. Cildiniz müsaitse çatlaklara hiçbiri engel olmaz.
Magnesium diasporal saşe günde bir ya da iki defa yarım bardak suya 2 poşet eritilip içilir 6 aydan itibaren erken doğum riskini bacak kramplarını azaltmak için verilecektir. barsakları çalıştırma avantajından dolayı kabızlık için de kullanılabilir.
Osteocare tablet günde iki defa yemeklerden önce demir ilacıyla farklı saatlerde eğer kalsiyum eksikliği varsa .
Lansinoh krem doğuma 3 hafta kala her iki meme ucuna hergün 2 şer kez sıkarak masaj yaparak uygulanır emzirmeye hazırlık kremidir emzirirken de kullanılmalıdır çatlamadan önce tedbir almak her zaman daha etkilidir

tabii ki öncelikle bebeğim sağlıklı olsun ama çirkin bi annesi olsun istemiyorum o yüzden dikkat etmem gerekiyor değil ŞART :)))
hatıra olarak güzel hamilelik resimlerim kalsın sadece mümkünse :KK70:

canım hatırlarsan aramızda 1 gün var. benim 271 844 en son cumartesi 2083 çıktı sonuçlarım. dün doktor keseyi gördü. her şey normal dedi. iki hafta sonra kalp atışlarını duyup annenin genel sağlık durumuna bakacağızz dedi. kalp atışını duyunca detaylı bilgi vericem dedi.

kese 7 mm. di. 5 hafta gebelik ile uygun gebelik dedi. bende durumlar böyle.

çok sevindim canım ama ne bileyim 2 günde bir ikiye katlaması gerekiyor diyorlsr ya.değeri görünce ellerim ayalarım buz kesti yüzümden alev çıktı.böyle heryerimde sinir boşaldı.
cuma 1209 iken bugün 2671 çıkması az geldi.doktora söyledim hepsini.normal dedi bi problem yok dedi.bana düşük geldi dedim değil dedi.bakalım yarın ultrasonda bakınca ne diyecek?

kızlar merhaba ben cuma gününe randevu aldım tam randevu gününde beişim 5+3 haftalıkl oluyor acaba kalp atışlarını duyabilirmiyim sizce bilgisi olan varmı

ben yarın gidicem ilk kez.5+4 oluyorum bakalım ben duyabilicem mi ona göre sana bilgi veririm ama hiç sanmıyorum daha erken sanırım.

X