2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
kızlar merhaba ben cuma gününe randevu aldım tam randevu gününde beişim 5+3 haftalıkl oluyor acaba kalp atışlarını duyabilirmiyim sizce bilgisi olan varmı

kızlar merhaba ben cuma gününe randevu aldım tam randevu gününde beişim 5+3 haftalıkl oluyor acaba kalp atışlarını duyabilirmiyim sizce bilgisi olan varmı

cnm bende cuma gidicem inş tekrar ve bende öyle umut ediyorum 5+5 olucam inş ikimizde göerür ve duyarız sağlıklaa

cnm bende cuma gidicem inş tekrar ve bende öyle umut ediyorum 5+5 olucam inş ikimizde göerür ve duyarız sağlıklaa[/QUOTE

benim doktorum 7 haftalıkken duyabilriz kalp atışını dedi. hatta 8. haftaya sarkabiliyormuş . kızlar bir sorum daha olacak daha önce bir hamileliğim kürtaj ile sonlandı. o zaman 4+4 günlükken bulantılarım başlamıştı sabahları oluyordu. şimdi son adetim 27 aralık hesaplayıcıya göre 5+5 günlük ama bulantım yok sadece geceleri bir baş dönmesi ile şiddetli bulantı geliyo gündüz geçiyor. normal mi sizce.sizde durumlar nasıl?

cnm bende cuma gidicem inş tekrar ve bende öyle umut ediyorum 5+5 olucam inş ikimizde göerür ve duyarız sağlıklaa[/QUOTE

benim doktorum 7 haftalıkken duyabilriz kalp atışını dedi. hatta 8. haftaya sarkabiliyormuş . kızlar bir sorum daha olacak daha önce bir hamileliğim kürtaj ile sonlandı. o zaman 4+4 günlükken bulantılarım başlamıştı sabahları oluyordu. şimdi son adetim 27 aralık hesaplayıcıya göre 5+5 günlük ama bulantım yok sadece geceleri bir baş dönmesi ile şiddetli bulantı geliyo gündüz geçiyor. normal mi sizce.sizde durumlar nasıl?
bence normal benimde ilk hamileleiğimde çok bulantı ve kusma olmuştu şimdi bu ikinci 5+1 haftalık ama hiçbirşeyim yok ama 6. haftadan sonrada başlayabiliyomuş umaraım hepimizin kolay bir hamileliği olur inş.

çok normal hiç takılma ona bende oğlumda ilk haftalar daha halsiz dim tansiyonum düşüyodu şimdi pek bişi hissetmiyorum hatta midem az bulansa sevincem yani o derece:) buarada cnm bnmde sat 26 aralık ama bugün 5+1günlüğüm yani sen mi benmi yanlış hesaplıyoruz acaba

Son düzenleme:

Benim zaman zaman mide bulantisi ve boş dönmesi oluyor hatta su an da var.Bazen kısa sürüyor bazen de sürekli mide bulantisi oluyor:KK43:

bence normal benimde ilk hamileleiğimde çok bulantı ve kusma olmuştu şimdi bu ikinci 5+1 haftalık ama hiçbirşeyim yok ama 6. haftadan sonrada başlayabiliyomuş umaraım hepimizin kolay bir hamileliği olur inş.

:):) umarım öyle olur. doktorum bana beslenmem konusunda vs de bilgi vermedi kalp atışını duyduktan sonra konuşalım dedi. ama ilk 3 ay beslenme çok önemliymiş. annem sürekli arıyor. peynir ye süt iç. ceviz kuru üzüm pekmez sıralıyor:) ben zaten 1.78 boy 77 kiloluk devasa bir anne adayıyım kilo almak istemiyorum. çok bilgisizim bu konuda. bilgisi olanlar bizlerle de paylaşırlarsa çok makbule geçer.

cnm bende cuma gidicem inş tekrar ve bende öyle umut ediyorum 5+5 olucam inş ikimizde göerür ve duyarız sağlıklaa

Kızlar ilk gebeliğim 8. haftada kürtajla sonuçlandı.Ben allttan hiç baktırmadım 5+2 de kesesini gördüm.6+4 de kalp atışını duydum.Sizin çok erken ama alttan baktırırsanız o zmn duyarsınız belki.

çok normal hiç takılma ona bende oğlumda ilk haftalar daha halsiz dim tansiyonum düşüyodu şimdi pek bişi hissetmiyorum hatta midem az bulansa sevincem yani o derece:) buarada cnm bnmde sat 26 aralık ama bugün 5+1günlüğüm yani sen mi benmi yanlış hesaplıyoruz acaba

ben internetteki otomatik hesaplayıcıyla hesapladım 27 aralığa göre 5 +5 çıkıyor, hiç bilmiyorum doktor gün vs söylemeden 5 haftlaık dedi ultrasondan bakınca

:):) umarım öyle olur. doktorum bana beslenmem konusunda vs de bilgi vermedi kalp atışını duyduktan sonra konuşalım dedi. ama ilk 3 ay beslenme çok önemliymiş. annem sürekli arıyor. peynir ye süt iç. ceviz kuru üzüm pekmez sıralıyor:) ben zaten 1.78 boy 77 kiloluk devasa bir anne adayıyım kilo almak istemiyorum. çok bilgisizim bu konuda. bilgisi olanlar bizlerle de paylaşırlarsa çok makbule geçer.

Benim doktorum az önce mail adresime cok güzel bir liste yapıp yollamış, her bilgi bulunmakta içinde aslında doktorunuzun bilgilendirmesi lazım bu konularda kaldıki ben henüz muayeneye bile gitmedim ayın 12sinde gel dedi boşuna yorulma zaten ozaman görürüz ultrasonda dedi.

Benim doktorum az önce mail adresime cok güzel bir liste yapıp yollamış, her bilgi bulunmakta içinde aslında doktorunuzun bilgilendirmesi lazım bu konularda kaldıki ben henüz muayeneye bile gitmedim ayın 12sinde gel dedi boşuna yorulma zaten ozaman görürüz ultrasonda dedi.

listeyi bizimle de paylaşır mısın?

listeyi bizimle de paylaşır mısın?

Tabikide biraz uzunca ama faydası olur umarım.Doktorum buarada Op. Dr. Berra Önsoy Gidemez

İlk 3 ay mide bulantıları bittikten sonra beslenmeyi düzene koyabiliriz
İlk 3 ay hiç düzenli beslenemeseniz de kilo verseniz de bebek bundan etkilenmez
Mideniz neyi kabul ederse onu yiyin, istemediğiniz besinleri yemeye zorlamayın
Taze, doğal, çeşitli beslenin
Her şeyden tadın ama hiçbir şeyi abartmayın
3 ana 3 ara öğününüz olsun. Tabii ara öğünler ana öğün kadar olmasın!
Mutlaka günde en az 2 litre su için
Haftada 3 gün sebze, 3 gün et, 1 gün balık ağırlıklı olsun
Balık ve deniz ürünleri taze olmalı konserve kullanmayın, sushi yenebilir
Ara öğünlerde 5 badem, 5 ceviz, 5 fındık, bir kase yoğurt, peynir- grisini, bir kase sütle nesfit, kuru üzüm, 3-4 kuru kayısı , kuru incir ve meyveleri tercih edin
Suni tatlandırıcı kullanılmaz
Tatlılar sütlü tatlılar olsun
Arada havuç , salatalık çiğ sebze de atıştırın
Kahve kola çay günde birer fincanı geçmesin
İçemiyorsanız süt şart değil yoğurt sütten fazla ; peynir yoğurttan fazla kalsiyum içerir
En fazla kalsiyum taze kaşar, pekmez, badem ve fındıkta bulunur
Süt ve süt ürünlerini light( yağsız) alın
Süt ve süt ürünleri pastörize; etler iyi pişmiş olsun
Ekmeği tam tahıllı- kepekli-çavdarlı alın
Gram hesabı yapmayın ama 2 kişilik de yemeyin
3 aydan itibaren doğuma kadar demir ilaçları kullanmak zorundayız
Multivitamin, omega 3, kalsiyum mecbur kalmadıkça vermeyi tercih etmiyorum doğal yolla alabilirsiniz
Omega asitleri balıktan başka ıspanak, ceviz gibi kuruyemişler ve zeytin de de var…
Omega3 tabletleri kullanmanın sakıncaları da var vermiyorum doğal yolla almalıyız
Yatmaya yakın ( 2 saat kala) yemeyi kesin mide yanmalarına sebep olur
Yemek sonrası çarpıntı, şişkinlik ve sıkıntı olabileceğinden öğünü dinlenerek molalar vererek bitirin
Eve abur cubur bisküvi cips almayın
Çantanızda ani şeker düşmesine ihtimaline karşı atıştırmalık bulunsun
Adettir illa ki bebeğin canı çeker diye ikram edilen abur cuburları tadın ama bitirmeyin

Gebeliği normal kiloda başlayanlar için tavsiye edilen 12 kilodur
İlk 6 ay her aya 1 er kilo ; son 3 ay her aya 2 şer kilo demektir
İdeal kilosunun altında olanlar daha fazla almalıdırlar
Kilolu başlayanların 7-8 kilo ile bitirmeleri daha sağlıklı olur
Bebekler anne karnında; 5 aylık olduklarında 300-500 gr,
7 aylık olduklarında 1500 gr olurlar.
Yaklaşık 2 kiloyu son iki ayda alırlar.
İlk aylarda çok kilo almanıza gerek yoktur .

canım ara öğün şeklinde azar azar yersen kilo almazsın hatta kilo almanıda dengelemeiş olursun. Sabah protein için mutlaka peynir tüket. ara öğün olarak meyve yada kan üzümü 2 adet kuru kayısı 1 adet incir gibi ara öğünler tüketmelisin .. mutlaka hergün süt içmeliyiz. 1 kase yoğurt yemeliyiz. abur cubur yemezsekte sanırım ilk 3 ayı kilo almadan atlatabiliriz.
tabi en önemlisi bebeklerimizn sağlığı :nazar:

Gerçekten çok aydınlatıcı çok teşekkürler paylaşımın için :))

Buarada arkadaşlar kafanıza takılan birşey olursa bende uzunca listeler var doktorumun gönderdiği aklıma gelebilecek herşey hakkında ve herzaman arayıp bilgi alıp soru sorabiliyorum elimden geldigince yardımcı olurum sizlerede..

Son düzenleme:
Buarada arkadaşlar kafanıza takılan birşey olursa bende uzunca listeler var doktorumun gönderdiği aklıma gelebilecek herşey hakkında ve herzaman arayıp bilgi alıp soru sorabiliyorum elimden geldigince yardımcı olurum sizlerede..

verdiğin bilgiler için cok tesekkürler cok faydalı bilgiler rica etsem doktorun hakkında biraz bilgi verirmisin hastanede mi calısıyor yoksa kendi muayahenesi mi var bende doktor arstırıyorum ama sanırım cok göreceli herkesin cok begendiği bir doktoru bazıları cok kötü diyor bende kararsız kaldım

verdiğin bilgiler için cok tesekkürler cok faydalı bilgiler rica etsem doktorun hakkında biraz bilgi verirmisin hastanede mi calısıyor yoksa kendi muayahenesi mi var bende doktor arstırıyorum ama sanırım cok göreceli herkesin cok begendiği bir doktoru bazıları cok kötü diyor bende kararsız kaldım
Rica ederim cnm ne demek birbirimize yardım etmemiz lazımki hep birlikte mutlu sona erelim. Ben doktorumu 1.5 sene evvel düşük yaptıgımda tanımıstım ve cok memnun kalmıstım açıkcası sabaha karşı evde kanamam başlamıştı sabah 9a kadar telefonda benimle uyumadan bekledi. Op. Dr Berra Önsoy Gidemez , İstanbul Bahçelievlerde kendi muayenehanesi var.Cok cici cok sevecen ayrıca cok iyi bir doktor bana göre. Ve şöyle bir güzelliğide istedigin heran gece gündüz ulaşabilmen.Yani seninde dedigin gibi göreceli bir durum ama bu stresli günlerde beni rahatlatması bile cok iyi benim icin.

Son düzenleme:

çok sağolasın çok iyi bir doktorun var sanırım

X