kizlar her randevunuzda dr amniyon sivisina bakiyor mu? bana 36+3 te normalin az ustu dedi. bu durumda olan var mi?
genellikle her kontrolde belirli seylere bakılıyo canım, bebişin suyu da dahil. ama normalin üstü ne demek bi bilgim yok malesef..kizlar her randevunuzda dr amniyon sivisina bakiyor mu? bana 36+3 te normalin az ustu dedi. bu durumda olan var mi?
sağol canımcım. Allah büyüktür hayırlısıyla sağ salim doğuralımda, doktor konusunda da sıkıntı yapsam bile sonuc değişmicek nasılsa.
ufacık bi işte bile en çok kendini belli eden ağrı bel ağrısı oluyo, bebişler aşağıda olduğundan sanırım..
insan son zamanlarda bekleme olayı yüzünden neler deniyo yaa, bi umut işteaman her duyduğumu dener oldum az önce geçmişte gördüm bacak abacak üstüe atma olayını benim her iki bacağımda diğerinin üstüne gelmiyor bunu denerken bir de durduk yere sancı girdi karnım kasıldı resmen..ben zaten 3-4 gndür bacaklar ayrık oturunca rahat ediyorum bakalım yarın doktor ne dicek eğer kanala inmiş derse bu olay doğru demektir
insan son zamanlarda bekleme olayı yüzünden neler deniyo yaa, bi umut işte
Evet Cnm bu kız çok.inatçı olacak kime çekti bilmemmaşallh bebişe canım
doktor konusunu da skıntı yapma hayırlısı olsun belki beğenmediğin doktor girse bile doğuma herşey yolunda gittikten sonra sıkıntı olmaz kolayca doğurursun
maşallah senin kız baya kararlı çıktı içerde durucak belli hayırlısı olsun canım sağlıklı olsun da
Evet Cnm benim suyumda fazla dr sorun olmazkizlar her randevunuzda dr amniyon sivisina bakiyor mu? bana 36+3 te normalin az ustu dedi. bu durumda olan var mi?
Cnm benim bi ark doktor alttan muane etmemiş açılman artar diye çünkü o sezeryan istiyor acaba seninde açılman mı çoğaldı:26:Olcak bu bebek olcak :):)
Yalnız bu çatı muayenesi yapılınca benim ağrım artti
Ben de yapmaya çalışırken kasıldım zaten de yapamadım baya ağrıdı karnım zorum neyse ama insan merak edito tapıyomuyum acaba diye yarın haber ver cnm bize inmiş mi inmemiş mi bebişaman her duyduğumu dener oldum az önce geçmişte gördüm bacak abacak üstüe atma olayını benim her iki bacağımda diğerinin üstüne gelmiyor bunu denerken bir de durduk yere sancı girdi karnım kasıldı resmen..ben zaten 3-4 gndür bacaklar ayrık oturunca rahat ediyorum bakalım yarın doktor ne dicek eğer kanala inmiş derse bu olay doğru demektir
sen napıyosun bakıyorum listeyi ters yayınlamışsın doğuranlar listesinin biteceği yok bari doğuramayanları yayınlayayımda kısa sürsün demişsin herhalde
Allah onun kuvvetini verir canım..hiç sorma ya namaz bile kılacak halim kalmadı şimdi onu düşünüyorum nasıl kılıcam diye
yok canım kötü düşünmüyosun. ben olsam bende aynı seyi düsünürdüm. sonucta kücücük bebeğe kocaman insanlar bakarken bile tedirgin oluyolar, çocukların elinde gezmesi bizi illaki sinir eder. hayırlısıyla gönlüne göre olsun insallah hersey..evet de benim birkaç gün daha doğurasım yok yaa tatil ya şimdi bir de bayram malum o yüzden hiç hevesli değilim bugünlerde hatta gece sancım vardı korktum resmen doğuracam diye aslında nedeni ne biliyormusun şimdi ben doğursam eltim gelecek bakmaya çocukları var 2 tane bebklere çok düşkün ikisi de bir 8 diğeri 6 yaşında bebği olanlar çileden çıkarıyorlar ikide bir öpüyorlar kucaklarına alıyorlar en azından okulları olursa kurtulurum onlardan hasta hasta birde onlara laf anlatmak istemiyorumçok mu kötü düşünceliyim ne kadın gelip bakacak ben çocuklarını sorun ediyorum ama napim bebkleri kadınları deli ediyor ikisi de hele kız olanı resmen küçük anne bebği annesinden kaçırıyor kendi bakacakmış
zizagcım çatı muyanene de yapılmış artık için rahatlamıştır belirsizlik kalkmıştır ben de yarın gidicem kontrole bakalım çatım müsaitmiymiş..bu arada 2cm açılma varmış sende peki sancın filan oluyormuydu
Ayaktayken aticaz dimi cnm? Ben attim ama egilemiyorum ayakkabi corap sıkıntı esim yardim ediyor
Evet Cnm bu kız çok.inatçı olacak kime çekti bilmem
bebisin durumu iyiyse baya beklemeyi düşünüyorum
Cnm doğum kendinden başlasın istiyorum
Evet Cnm benim suyumda fazla dr sorun olmaz
dedi az olursa sorun oluyor
ben kendiliğinden başlasın istiyorum hatta suyum gelsin istiyorum evde merak ediyorum bunları yaşamak istiyorumNe yapayim Cnm bizim doguracagimiz yok
bari ismimi goreyim listede moral olsun dedim
kız seni de yazdım Listemize
kızlar benim kuyruk kemiğim ağrıyor totomun üstüne
oturamiyorum
haber vermez olurmuyum hiç zaten doktordan gelir gelmez buraya zor atıyorum kendimi hemen yazasım geliyorCnm benim bi ark doktor alttan muane etmemiş açılman artar diye çünkü o sezeryan istiyor acaba seninde açılman mı çoğaldı:26:
Ben de yapmaya çalışırken kasıldım zaten de yapamadım baya ağrıdı karnım zorum neyse ama insan merak edito tapıyomuyum acaba diye yarın haber ver cnm bize inmiş mi inmemiş mi bebiş
Allah onun kuvvetini verir canım..
yok canım kötü düşünmüyosun. ben olsam bende aynı seyi düsünürdüm. sonucta kücücük bebeğe kocaman insanlar bakarken bile tedirgin oluyolar, çocukların elinde gezmesi bizi illaki sinir eder. hayırlısıyla gönlüne göre olsun insallah hersey..
Canım ikinma hissi gelince yani buyuk tuvaletini yapacak gibi olunca dogumhaneye alıyorlar. Bende dogumhaneye aldıktan sonra dogum yaklaşık 50-60 dakika sürdü sanırım. O an saatin farkında değilim çünkü. Esim öyle dedi. Hep alttan kontrol ediyorlar bebek geldi mı yerleşti mı iyice diye. Yine ikinma geliyorsa ıkın diyorlar. Beni bir kere soluma dogru yatırdılar. O an ikiniyorsun zaten. Kendiliğinden geliyor. Sonra tekrar sırt ustu yatırdılar bacaklar açık zaten yanda. Sonra bacakların altında tutunmak icin kapı kulubu gibi birsey var ordan güç alıyordum. Sinra onlar bakıyor bebek iyice yerleştirmiş kafayı ve ikinma güzelse olursa zaten ebeler ve Dr yönlendiriyor seni. Hadi ıkın iyice diye. Bir kez daha bir kez daha, bırakma ikinmayi diye. Çıkıyor, gözüktü derken bir bakıyorsun bebek doğmuş.
Ama normal dogum düşünenler mutlaka karnı tok ve boğazı kuru olmalı bence. O zaman daha guclu ikinirsiniz. Bana su ve yemek vermedikleri icin gücüm bitti. Bebegi itemedim. Zorlandım.
Sonra bebek dogunca alıyor bebek hemşireleri bebegi ve ölçüm vs onları yapıyorlar. Sonra plasenta icin uğrastilar. Plasenta hemen kopmadı. Masaj tarzı birsey yaptı Dr. Alttan ebe de hep kontrol ediyor geliyor mu plasenta diye. Çekmiyorlar da ordan kendi düşmeliymis. Sonra o da cikti. Ondan sonra kesiği dikmeye geldi sıra. Bu arada kesiği hissetmedim keserken çünkü sancıyla anlamıyorsun. Kesiği dikerken hissettim çünkü verilen agri kesici pek etkili değilmiş galiba Dr konuşuyordu o ara ebelerle. Memnun değillerdi.
Sonra o da bitince benim geceliklerimi getirmişlerdi. Iç çamaşırı falan onları giydirdiler. Sonra tekerlekli sandalye ile odama götürdüler.
39+5 de nisanim geldi canım. Salı sabahı. Ilk sancı Perşembe gece basladi, cuma sabahına kadar. O sancı 10 dakikada bir geliyordu. Bir Ata 7 Dakika'ya düştü. Ama esimi uyandırmadım. Çünkü nisan geldikten sinra Dr muayene etmişti aciklik yarım parmak kadar vardı. Hemen o sancıyla sabaha kadar birden açılmaz diye uyandırmadım bile esimi. Sabah 9a kadar gece 12den çektim. 10 dakika 7 dakikalık sancıları. Birden belden kasıklara dogru vuruyordu sanki. Zaten anlıyorsun canım farklı sancılar olduğunu. Ama ben yine de konduramamistim o gece. Yazıp duyuyordum buraya da. Sabah bittiğinizde 1.5 cm açılmıştı.
Canım kusura bakma hemen göremiyorum yazıları. Bazen girip bakıyorum birsey yazıp çıkıyorum.
Canım bende öyle düşünüyordum bir snda geldi sancı o gece. Ama ben o gun gercekten cok yorulmuştum. Ertesi gun sezaryen olurum diye. Belki o da tetikledi mı bilemiyorum. Demek ki daha vakti var. Hic ümitsizliğe kapılma. Öyle dusundukce gelmiyor sancı. Bende Perşembe gunu, ertesi gun sezaryen olacağım diye artık düşünmeyi bırakmıştım sancı gelmedi ne zaman gelecek düşüncesini be o gece sancı geldi. Biraz düşünmemeye çalış. Baska şeylerle oyalan mümkünse.
ben kendiliğinden başlasın istiyorum hatta suyum gelsin istiyorum evde merak ediyorum bunları yaşamak istiyorum
canım kuyruk sokumu ağrısı hamileliğin 4. ayından beri var bende malesef oturamıyorum resmen
listede gördüm kız kendi adımı görmez olurmuyum hiç
haber vermez olurmuyum hiç zaten doktordan gelir gelmez buraya zor atıyorum kendimi hemen yazasım geliyor
neyse tek ben değilmişim böyle düşünen..amin canım hayırlısı allah herkesin gönlüne göre versin sağ salim alalım da bebişleri kucağımıza
anladım canım bende de geceleri adet sancısı oluyor da onun için sordumSaol canım en azından biliyorum normal için uygunum
Yarın doktorun olacak mi hastanede bakalim senin cati ne alemde
Valla cok fazla bi agri cekmedim gece bicak saplanmasi adet agrisi gibi agrilarim oldu ama asiri bi agrim olmadi :)
Kızlar benim yine alttan muayenem yapilmadi
dr sancı çıkarsa alttan bakarız dedi sancı çıkmayınca
bakmadı acaba açıklık olup olmadığı usg de belli
olur mu
Geçmiş olsun Cnm benim ilk defa ağrıyor bugün
çok yürüdüm acaba ondan mı iki üç saat yürüdüm
anladım canım bende de geceleri adet sancısı oluyor da onun için sordum
senin çatı muayenen yapıldı mı canım